14/3/14

Ο Σάββας Καλεντερίδης αποκαλύπτει...

Καταιγιστικός είναι ο Σάββας Καλεντερίδης στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Onalert . “Ακτινογραφεί” τις εξελίξεις στην Τουρκία, προβλέπει τι θα γίνει με τον Ερντογάν, επισημαίνει όσα θα έπρεπε να είχε κάνει και όσα πρέπει να κάνει στην ευρύτερη περιοχή . Και τέλος μεταφέρει ένα συγκλονιστικό παράπονο Έλληνα από την Ουκρανία, για την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου εκεί.

Video streaming by Ustream
OnAlert

6 σχόλια:

  1. Εξαιρετική ανάλυση Κε. Καλεντερίδη!! Πραγματικά χαίρομαι να σας παρακαλουθώ τι ιστολόγιο σας και να ενημερώνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η περίπτωση το κ. Καλεντερίδη αποδεικνύει ότι ο κρατικός μηχανισμός του μεταπολεμικού κράτους και εδικότερα μετά τον Πλαστήρα προσπάθησε να πετάξει εκτός κρατικών μηχανισμών οποιον θεωρείται ικανός και άξιος, όπως ο κ.Καλεντερίδης. Από την συνολική δράση του κ.Καλεντερίδη προκύπτει το πόσο παράλογο είναι να ιδιωτευει χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα να ηγείται μιας διακλαδικής υπηρεσίας πληροφοριών ενταγμενη στο ΥΕΘΑ. Σημάδια των καιρών , οι ικανοί έξω και οι χρυσές μετριότητες -για να μην πω κάτι αλλο χειρότερο- μέσα .Δεν πειράζει , όλα θα αποκατασταθούν , και μάλιστα σύντομα , και η Ελλάδα θα γίνει κανονικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. GREEK SPIRIT 14 Μαρτίου 2014 - 12:05 π.μ.,

    Ὁ κρατικὸς μηχανισμὸς δὲν πετάει ἱκανοὺς καὶ ἄξιους, αὐτὴ εἶναι ἡ καλὴ περίπτωσις. Πετάει πατριῶτες, οἱ ὁποῖοι ἐνδιαφέρονται γιὰ τὴν πατρίδα των καὶ κυρίως πετάει ἱκανοὺς καὶ ἄξιους πατριῶτες, διότι αὐτοὶ κάνουν ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ενασχόληση με το γίγνεσθαι και η ανάλυση των εξελίξεων δεν είναι εύκολο να χωρέσει σε μια συνέντευξη. Αυτό απο μόνο του σημαίνει οτι και παραλείψεις θα υπάρχουν και κενά Το αναλωθεί κάποιος σε αυτά το θεωρεί οτι αγγίζει τα όρια της απρεπούς συμπεριφοράς.

    Επιγραμματικά θα ήθελα να πώ πως η κατ' επίφασην Τουρκική Δημοκρατία είναι ένα κράτος ανελεύθερο. Οι κεμαλισμός ως ιδεολογία άσκησε πλήρη έλεγχο σε όλους τους τομείς της Κοινωνίας. Αντιλαμβανόμενος την σημαντικότητα του οικονομικού τομέα δημιούργησε μια δική του πανίσχυρη οικονομική άρθρωση.Παράλληλα χρησιμοποίησε την κεμαλική έκδοση του τουρκικού ισλαμισμού προκειμένου να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της τουρκικής κοινωνίας.

    Το 1970 ο Νεζτμετίν Ερμπακάν "αναλαμβάνει" τον δύσκολο ρόλο να δημιουργήσει μια νέα έκδοση του τουρκικού ισλάμΕπί Τουργκούτ Οζάλ γίνεται φαινομενικά μια προσπάθειας σύνθεσης ισλαμισμού - κεμαλισμού όμως στην πραγματικότητα δρομολογείται η δημιουργία μιας ισλαμικής οικονομικής άρθρωσης βασιζόμενης στα ισλαμικά κεφάλαια του Αλλάχ προερχόμενα κυρίως απο χώρες του Κόλπου. Η σύγκρουση των δύο αυτών ελίτ μεταφέρεται σε πολιτικό επίπεδο με τον μεταρρυθμιστή Ερντογάν να προβάλλει μέσα απο την διάσπαση του κόμματος του Ερμπακάν.

    Η σύγκρουση γίνεται στα επόμενα χρόνια ανελέητη και ως είθισται στις τάξεις των "επαναστατών" η μία τάση στην προσπάθεια να επιβληθεί της άλλης να προσεγγίζει το παλαιό καθεστώς η δε άλλη να ακολουθεί τον ριζοσπαστισμό της, Εν προκειμένω το Ερντογανικό βαθύ κράτος το οποίο και αφομοίωσε το βαθύ κεμαλικό κράτος τίθεται αντιμέτωπο με την κοινότητα Γκιουλέν η οποία και επιθυμεί απόλυτα να αποψιλώσει τον κρατικό μηχανισμό και την τουρκική κοινωνία απο κάθε κεμαλικό στοιχείο.

    Φυσικά το τι πρεσβεύει η κοινότητα Γκιουλέν πολλοί δεν τον έχουν αντιληφθεί ακόμα καλα οι Κούρδοι της Νοτιοανατολικής Τουρκίας το γνωρίζουν καλύτερα η δε πρόσφατη διαμάχη για το Mut'ah πείθει και τον πλέον αδαή. για το τι μέλει γεννέσθαι.

    Φυσικά και η Αμερικανική διπλωματία παίζει διπλό παιχνίδι εξυπηρετώντας και τον Ταγίπ Ερντογάν στο παιχνίδι του αντιαμερικανισμού που είναι απαραίτητο για να ελέγξει την τουρκική κοινωνία Ομως θα πρέπει να τονισθεί σε αυτό το σημείο πως η εξωστρέφεια της Τουρκικής Οικονομίας επιβάλλει την άρση κάθε περιορισμού.Το πόσο σημαντική είναι η οικονομική ανάπτυξη για την Τουρκία αποτελεί κοινοτοπία να λεχθεί.

    Χωρίς αυτήν η Τουρκία θα μετακυλήσει εκ νέου σε μια μεγαλύτερη κρίση συνοχής.Το τουρκικό πρόβλημα λοιπόν έχει πέραν της μίας διάστασης και κακώς εντοπίζεται σε επίπεδο προσώπων και όχι δομών.

    Τα περί βίου και Πολιτείας του Ταγίπ Ερντογάν είναι γνωστά στις Αμερικανικές αρχές απο πολύ νωρίς και δεν αφορούν μόνο τις συναλλαγές με το Ιράν.. Το οτι δεν τονίζεται πως τα κράτη του κόλπου μέσα απο την οικονομική αιμοδοσία της τουρκικής οικονομίας ελέγχουν απόλυτα το καθεστώς Ερντογάν το θεωρώ λάθος .

    Οσο για το Δυτικό Κουρδιστάν η ιστορία του Κουρδικού κινήματος καταδεικνύει πως οι πραγματικές του ρίζες είναι στην Συρία απο εκεί ανδρώθηκε το ΠΚΚ και μετέφερε την δράση του στην Νοτιοανατολική Τουρκία Το ότι η προσπάθεια εξαραβισμού των Κούρδων του καθεστώτος Ασαντ έπεσε στο κενό δείχνει την δυναμική του κουρδικού κινήματος πολύ πριν της εξέγερσης του απο το 2004.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >Επιγραμματικά θα ήθελα να πώ πως η κατ' επίφασην Τουρκική Δημοκρατία είναι ένα κράτος ανελεύθερο<

    Η λέξη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", εν προκειμένω, δεν έχει σχέση με το δημοκρατικό πολίτευμα και την ελευθερία. Απλώς σημαίνει ότι το κράτος δεν έχει κληρονομικό ανώτατο άρχοντα.

    Άλλο RESPUBLICA και άλλο DEMOCRATIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΑΒΒΑ
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ
    ΣΑΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.........

    ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΧΑΝΤΑΚΩΘΕΙΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑ
    ΜΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ.......
    ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ
    ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ....
    ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ....

    ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.