21/4/14

Σεραφείμ Πειραιώς: Παύουμε οριστικώς και αμετακλήτως τη συνεργασία μας με το Σκάι

Αφορμή στάθηκε η μετάδοση του ντοκιμαντέρ του Discovery Channel «Ἰησούς: Θεωρίες συνομωσίας» την Μεγάλη Πέμπτη από το Σκάι και ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, εξέδωσε ανακοινωθέν το οποίο καταγγέλλει το κανάλι για απαράδεκτη, αντιχριστιανική και απάνθρωπη συμπεριφορά.
Το ανακοινωθέν του Μητροπολίτη Πειραιώς έχει ως εξής:

Μᾶς αἰτιῶνται ὡς δῆθεν ἀντισημίτες ἐνῶ ἔχομε διακηρύξει άδιαπτώτως ὅτι σεβόμεθα καί ἀγαπούμε τόν λαό τοῦ Ἰσραήλ ἀλλά εἴμεθα ἀντισιωνισταί διότι ὁ Σιωνισμός ἀποτελεῖ διαχρονικά ὀξυτάτη μορφή ρατσισμοῦ ὅπως ὁ πρώην ἀδέσμευτος ΟΗΕ τό 1975 εἶχε διακηρύξει καί ἀφ’ ἑτέρου ἀδιάπτωτα μισεῖ τόν Χριστό καί ἐξακολουθεῖ νά τόν ἀνασταυρώνει σέ κάθε ἱστορική περίοδο μέ τήν κατασκευή ψευδῶν γελοίων καί χαλκευμένων ντοκυμαντέρς σκουπιδιῶν πού διανέμει στούς συμπράττοντες μαζί του γιά προφανεῖς λόγους.
Εἶναι γνωστό βέβαια τό ἀβυσσαλέο μῖσος τῶν Ραββίνων τοῦ Ἰσραήλ ἐναντίον τοῦ ἐνσαρκωθέντος Θεοῦ Λόγου καί ἡ ἔκπτωση τους ἀπό τόν θεϊσμό τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης καί τοῦ προφητισμοῦ στόν ἑωσφορισμό τοῦ Ταλμούδ καί τῆς Καμπαλᾶ.
Εἶναι ἐπίσης γνωστό ὅτι τό Ἑβραϊκό λόμπυ τῶν ΗΠΑ ὅπως ἀποδεικνύουν οἱ καταγγελίες τῶν Ὀρθοδόξων Ἑβραίων σιωνοκρατεῖται. Ἀποτέλεσμα ἡ παραγωγή τῶν παραπάνω σκουπιδιῶν πού στοχεύουν στό νά ἀναπαράξουν τό μῖσος κατά τοῦ Χριστοῦ ἐνσπείροντας κατά τήν ἀνόητη ἀντίληψή τους τήν ἀμφιβολία στό σωτηριῶδες θεϊκό του ἔργο.
Εἴμαστε ὑποχρεωμένοι ἐκ προσώπου τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς ἐντός τῶν ὁρίων τῆς δικαιοδοσίας τῆς ὁποίας βρίσκεται ὁ τηλεοπτικός δίαυλος ΣΚΑΪ νά καταγγείλωμε στόν Ἑλληνορθόδοξο λαό μας καί στό ποίμνιό μας τήν ἀπαράδεκτη καί σαφῶς ἀντιχριστιανική καί ἀπάνθρωπη συμπεριφορά τοῦ παραπάνω τηλεοπτικοῦ διαύλου ὁ ὁποῖος κατά τήν πλεόν φρικώδη ὥρα τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Ἑβδομάδος, ὅταν ἐν μέσῳ τῶν Ἱ. Ναῶν ὑψώνεται ὁ πάντιμος Σταυρός τοῦ Κυρίου μέ τό πανάσπιλο καί πανάχραντο σῶμα Του ἀδιαφορώντας γιά τό θιγόμενο πρόδηλα θρησκευτικό συναίσθημα τῆς πλειονοψηφίας τοῦ λαοῦ μας καί ἀποδεικνύοντας ἀσφαλῶς τά δημοκτατικά του αἰσθήματα προέβαλε αὐτά τά θλιβερά καί γελοῖα σκουπίδια τοῦ ἀμερικανοσιωνιστικῶν συμφερόντων Discovery Channel «Ἰησούς: Θεωρίες συνομωσίας» πού ἀναμασοῦν τίς χιλιοειπωμένες γελοιότητες τοῦ σατανοκίνητου Σιωνιστικοῦ τέρατος, οἱ ὁποῖες ἀποδεικνύουν μέ τήν ἐμπάθειά τους ὅτι τό πρόσκομμα τοῦ Ἑωσφορισμοῦ τους ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ τούς καίει καί τούς τορπιλίζει τήν ὕπαρξη γιατί βέβαια κανείς δέν ἀσχολεῖται μέ τέτοιο μένος μέ κάτι τό ἀνύπαρκτο καί ἀνυπόστατο. Ὑψηλόβαθμα στελέχη τοῦ τηλεοπτικοῦ σταθμοῦ ΣΚΑΪ μέ τά ὁποῖα ἐπικοινωνήσαμε γιά νά ἀποτραπεῖ αὐτή ἡ βλάσφημη κατά τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας ἐνεργειά του μᾶς ἐγνώρισαν ὅτι ἔχει πλήρη γνώση τοῦ θέματος ὁ ἰδιοκτήτης κ. Ἰωάννης Ἀλαφοῦζος.
Γιά νά μή νομισθεῖ ὅτι ἔχομε ἐμμονή ὅπως θά σπεύσουν οἱ μίσθαρνοι κάλαμοι νά γράψουν πληροφοροῦμε τούς εὐσεβεῖς ἀναγνῶστες ὅτι κατά τόν παρελθόντα χρόνο πού ὁ τηλεοπτικός δίαυλος ΣΚΑΪ δέν ἀνεμετέδωσε τά αἴσχη τοῦ Σιωνιστικοῦ λόμπυ ὅπως εἶχε πράξει στό παρελθόν εἴχαμε σπεύσει ἐγγράφως νά τόν συγχαροῦμε καί εἴχαμε ἄρει τίς ἐπιφυλάξεις μας γιά τήν συνεργασία μας στόν φιλανθρωπικό τομέα.
Κατόπιν ὅμως τῆς ἐπιστροφῆς του εἰς τόν «ἴδιον ἔμετον» εἴμεθα ὑποχρεωμένοι κηδόμενοι τοῦ κύρους τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας νά παύσωμεν ὁριστικῶς καί ἀμετακλήτως οἱανδήτινα σχέσι μέ τόν τηλεοπτικό δίαυλο ΣΚΑΪ καί νά καταγγείλωμε τό γεγονός δημοσίᾳ.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Picture

7 σχόλια:

  1. Ευτυχως που υπαρχουν ακομη καποιοι ελαχιστοι Σεραφειμ. ΑΞΙΟΣ ! ! ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την άλλη μόνο ο ΣΚΑΪ έβαλε ντοκυμοντέρ για Άγιον Όρος και Μετέωρα...
    Αναρωτιέμαι εάν οι άλλοι σταθμοί που παίζανε την κάθε ανόητη σειρά ήταν καλύτεροι...
    Φοβάμαι μήπως η αδιαφορία και η αποχαύνωση έχει καταστεί χειρότερη από την ασέβεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να κρίνει μόνος του για την εγκυρότητα των πληροφοριών που δέχεται. Αδιαφορία και έλλειψη παιδείας και μόρφωσης οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις στις οποίες ο λαός όποια επιλογή και να κάνει δε θα είναι σίγουρος αν είναι σωστή ή λάθος συνεπώς δε θα είναι ποτέ ικανοποιημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καλύτερο είναι να μην βλέπουμε Ελληνική τηλεόραση έτσι όπως έχει καταντήσει. Τουρκικά σίριαλ, ειδήσεις στα μέτρα κάποιων κτλ. Υπάρχουν ξένα κανάλια και το διαδίκτυο. Είναι το καλύτερο χτύπημα σε κάποιους συγκεκριμένους σταθμούς που θα αναγκαστούν να κλείσουν.
    Έλλειψη τηλεθέασης σημαίνει έλλειψη διαφημίσεων που φέρνει οικονομικά προβλήματα στον σταθμό και κλείσιμο του.
    Διότι τα δάνεια "τρέχουν", οι μισθοί συγκεκριμένων μεγαλοδημοσιογράφων "τρέχουν", ο κόσμος δεν θα παρακολουθεί τον σταθμό άρα η χρησιμότητα του σταθμού για το σύστημα θα είναι ανύπαρκτη.

    Δεν ξέρω για σας τι κάνατε στα σπίτια σας πχ με το θέμα "Τουρκικά σίριαλ" που μας πασάρουν κάποιοι αλλά στο δικό μου το σπίτι φιλοξενούμενη οικογενειακή φίλη ήθελε να δει τον Σουλεϊμάν και μέλη της οικογένειας μου διπλωματικά κάνανε πίσω και έτσι έβαλε να δει το σίριαλ. Εκείνη την ώρα έτυχε να γυρίσω, ήθελα να ξεκουραστώ και να φάω και φυσικά μεμέτικα στα καλά καθούμενα μέσα στο σπίτι μου δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν θέλω διότι η τηλεόραση που(όταν) βλέπουμε(υποτίθεται)είναι Ελληνική. Μας τα πασάρουν με υπότιτλους συστηματικά ώστε να συνηθίσουμε στο άκουσμα της γλώσσας.Ακόμα και στη μετάφραση που κάνουν ορισμένες φορές δεν είναι ακριβής. Τα μεξικάνικα όλα παλιά γιατί τα είχαν μεταγλωτισμένα με ήχο και όχι με υπότιτλους? Ούτε ένα τουρκικό με Ελληνικό ήχο!
    Ευγενικά λοιπόν είπα να αλλάξουμε να βάλουμε καμιά ταινία. "Μα είναι ωραίο βρε Γιώργο, έχει ενδιαφέρον" η οικογενειακή φίλη 48 ετών. Έβρισα από μέσα μου και πήγα να πλυθώ πριν κάτσω για φαγητό. Μετά από λίγο πριν φάω είπα πάλι ευγενικά να βάλουμε καμιά ταινία αφού η τηλεόραση δεν έχει τίποτα. Η φιλοξενούμενη απορροφημένη: "Τώρα σε λίγο τελειώνει βρε Γιώργο αμαν". Έλα όμως που οι γεωπόνοι δεν είναι διπλωμάτες αλλά παιδιά της φύσης και του εργαστηρίου.
    Ήσυχα λοιπόν ο γεωπόνος πλησίασε το τηλεκοντρόλ και έκλεισε την τηλεόραση ήρεμα λέγοντας ένα σκέτο σταθερό "Συγγνώμη αλλά εδώ τουρκικά απαγορεύονται". Εκεί υπήρξε μια σιωπή αλλά η φιλοξενία έχει όρια αδιαπραγμάτευτα σε κάποια θέματα.
    Στη συνέχεια και σχεδόν αμέσως συγγενικό πρόσωπο του γεωπόνου που διακρίνεται για τις "πυροσβεστικές" του ικανότητες(αυτά έχουν οι πολιτικές επιστήμες, προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πράγματα όταν δεν υπάρχει καμία περίπτωση σε αδιαπραγμάτευτα κόκκινα όρια) προσπάθησε να σπάσει τον πάγο μεταξύ γεωπόνου και της φιλοξενούμενης και να της κάνει το χατίρι αρπάζοντας το τηλεχειριστήριο βάζοντας τον ίδιο σταθμό και εκεί η λύση ήταν "Πόλεμος". Η προέκταση της πολιτικής με άλλα μέσα. Το θύμα αυτού του πολέμου ήταν το τηλεχειριστήριο και ο "εξάψαλμος" προς τις δύο κυρίες.Και την φιλοξενούμενη και το συγγενικό πρόσωπο.
    Αν κάποιοι αναρωτιούνται τι περιελάμβανε ο "εξάψαλμος" ήταν σαφής: "Αυτή την τηλεόραση την αγόρασα εγώ με χρήματα μου. Την έφερα έκπληξη στο σπίτι ένα απόγευμα που ήταν όλοι μαζεμένοι πριν δύο μήνες. Τελευταίο μοντέλο. Δεν την πήρα για να βλέπουν μέσα στο πατρικό μου τον Σουλτάνο, το χαρέμι, τα χανουμάκια, τον Αχμέτ, την Τανσού,τον Ονταν, τον Ντογάν,τον Ερντογάν, τον Μαλάκαν και την κάθε μαλακία υπονόμευσης. Έσπασα το τηλεχειριστήριο. Αν ξανακούσω μεμέτικα θα σπάσω και την τηλεόραση. Εγώ την πήρα και εγώ θα την σπάσω αν χρειαστεί! Εδώ τουρκικά δεν βλέπουμε. Αυτοί μας είχαν σκλαβώσει 400 χρόνια, δεν αναγνωρίζουν γενοκτονίες, Θέλουν Θράκη, Κύπρο και Αιγαίο και τους επιτρέπεις να μιλάνε στο μυαλό σου μέσα αντί να τους κλείνεις πεισματικά έξω. Οι Σουλτάνοι που βλέπεις κόβανε τα κεφάλια των προγόνων σου. Λυπάμαι που με ανάγκασες να σπάσω το τηλεχειριστήριο αλλά δεν αλλάζει τίποτα ως προς την εκτίμηση και την αγάπη που σου έχω από μικρό παιδάκι και το ξέρεις καλά αυτό".

    Εκεί έληξε το συμβάν και κάθισα να φάω στη τραπεζαρία.
    Την άλλη μέρα αγόρασα καινούργιο τηλεχειριστήριο :)

    Η λύση λοιπόν είναι στα τηλεχειριστήρια. Αλλάξτε σταθμούς ή κλείστε την τηλεόραση. Το τηλεχειριστήριο είναι τεράστια δύναμη. Είναι ένα καθημερινό δημοψήφισμα και δεν το έχουμε καταλάβει όλοι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πρότασή μας στο ''πρόβλημα'' τηλεοπτικά κανάλια που προβάλουν κατ'επανάληψη και συνειδητά προπαγάνδα της νέας τάξης και στρέφονται κατάφορα κατά του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ εν γένει αλλά και κατά της επικαρατούσας θρησκείας των Ελλήνων, της Ορθοδοξίας μας, είναι να τους μειώσουμε δραστικά την τηλεθέαση. Να διαδίδουμε σε όλους όσους επιθυμούν να μας ακούσουν αυτήν ακριβώς την τακτική.
    ''ΟΛΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΕΙ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΡΟΥΝ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ''.
    Αυτό όχι μόνον θα τους πονέσει πραγματικά αλλά θα τους δημιουργήσει και οινομική ασφυξία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποστολη Καβουκα.μπορει να έβαλε ντοκιμαντέρ για το Άγιο όρος αλλα αυτο ειναι για να κρύψει τις προθέσεις του.για να σκεφτεί κάποιος αυτο ακριβώς που είπες.πιστευεις ότι ειναι τυχαίος ο χρόνος μετάδοσης του ντοκιμαντέρ;εδω στο ράδιο αν τους ακούσεις συμφωνούν που ο καμινης έκοψε την εκκλησία απο ράδιο για μην προσβαλονται οι Μουσουλμάνοι!!!!για το θρησκευτικό συναίσθημα των ελληνων δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία..τι μας λες λοιπόν Αποστολη;;;ενας ΑΠΙΣΤΟΣ που ειμαι εγω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να καταργήσετε τη συνεργασία με όλα τα κανάλια και να φτιάξει η Εκκλησία δικό της τηλεοπτικό σταθμό. Όλα τα δίκτυα έτσι κι αλλιώς αντίχριστα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.