11/4/14

Το σκάνδαλο Μπαλτάκου και η αμυντική γραμμή του Μαξίμου

του Σταύρου Λυγερού
Όλα δείχνουν ότι η ΝΔ θα πάει στις ευρωεκλογές έχοντας πάνω από το κεφάλι της τον πέλεκυ νέων αποκαλύψεων για τις σχέσεις της με τη Χρυσή Αυγή και όχι μόνο. Οι απαντήσεις του Μπαλτάκου στις σχετικές ερωτήσεις του Χατζηνικολάου δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι η υπόθεση θα έχει συνέχεια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Μαξίμου να την κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα, το μείζονος σημασίας αυτό ζήτημα δεν πρόκειται να εκτοπισθεί από την πρώτη γραμμή της δημοσιότητας.
Η κυβέρνηση, με την αμέριστη βοήθεια των κατεστημένων ΜΜΕ, προβάλει δύο ισχυρισμούς. Ο πρώτος είναι ότι ο Μπαλτάκος δεν ήταν στον πυρήνα της εξουσίας, αλλά ένας νομικός που απλώς έλεγχε τα νομοσχέδια! Και ο πιο άπειρος πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης, όμως, γνωρίζει ότι ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου δεν ήταν μόνο ένας από τους δύο-τρεις παλαιότερους και στενότερους συνεργάτες του Σαμαρά, αλλά και ότι στην πράξη ασκούσε πολύ ευρύτερες αρμοδιότητες απ’ όσες προβλέπει το συγκεκριμένο αξίωμα.
Ο δεύτερος ισχυρισμός είναι ότι ο Μπαλτάκος έκανε επαφές με τη Χρυσή Αυγή αποκλειστικά με δική του πρωτοβουλία και σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, η μόνη ευθύνη που μπορεί να έχει ο πρωθυπουργός είναι ότι είχε για δεκαετίες δίπλα του λάθος άνθρωπο. Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ διαφορετική.
Υπενθυμίζουμε ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση και το κατεστημένο μιντιακό σύστημα ανέχονταν τις εμφανείς παράνομες πράξεις και δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής. Σχεδόν έκλειναν τα μάτια σ’ αυτά που σήμερα υπερπροβάλουν. Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι η Δικαιοσύνη ακολουθούσε τις αργόσυρτες διαδικασίες που στην πράξη ισοδυναμούν με ατιμωρησία. Έβαλε φτερά στα πόδια της μόνο όταν η κυβέρνηση άλλαξε γραμμή.
Τρεις ήταν οι αιτίες της στροφής 180 μοιρών:
·         Πρώτον, το σοκ που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η δολοφονία του Φύσσα.
·         Δεύτερον οι ισχυρές παρασκηνιακές πιέσεις που η κυβέρνηση δεχόταν από το εξωτερικό. Τις έχει επιβεβαιώσει όχι μόνο ο Μπαλτάκος, αλλά και ο Ρουπακιώτης.
·         Τρίτον, η απροθυμία του Μιχαλολιάκου να παίξει τον ρόλο που είχαν ετοιμάσει για το κόμμα του. Είναι κοινό μυστικό ότι το πρωθυπουργικό επιτελείο και κύκλοι των αρχουσών ελίτ ερωτοτροπούσαν με την ιδέα να χρησιμοποιήσουν τη Χρυσή Αυγή όχι μόνο σαν πολιτικό και διπλωματικό δεκανίκι της ΝΔ, αλλά και ως δύναμη εξισορρόπησης του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με εμφυλιοπολεμικούς όρους. Η θεωρία των δύο άκρων, που τόσο επίμονα και συστηματικά καλλιεργούσε το Μαξίμου, αντανακλούσε αυτή την πρόθεση και βεβαίως προϋπέθετε ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι ισχυρή και προκλητική.
Η στροφή του Σαμαρά συνοδευόταν και από την εκτίμησή του ότι οι δικαστικές διώξεις και η ηθική καταρράκωσή του νεοναζιστικού κόμματος θα συρρίκνωναν την εκλογική επιρροή του. Προσδοκούσαν ότι οι περισσότεροι ψηφοφόροι του θα επέστρεφαν στη ΝΔ. Οι δημοσκοπήσεις, όμως, διαψεύδουν αυτή την προσδοκία.
Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Ο Μπαλτάκος, που λόγω και ιδεολογικής συγγένειας είχε αναλάβει τις επαφές και την πολιτική συνεννόηση με τη Χρυσή Αυγή, όχι μόνο διαφώνησε με τη στροφή, αλλά και ένοιωσε εκτεθειμένος. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την αποκαλυφθείσα συνομιλία του με τον Κασιδιάρη.
Το προβαλλόμενο επιχείρημα ότι η πολιτική ζωή δεν πρέπει να μετατραπεί σε όμηρο νεοναζιστών είναι γενικά σωστό, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται σαν μηχανισμός συγκάλυψης, για να εξουδετερώσει εκ των προτέρων νέες αποκαλύψεις και τις όποιες πολιτικές επιπτώσεις τους. Αναμφισβήτητα, η Χρυσή Αυγή έχει τους δικούς της λόγους να εκθέτει κυβερνητικά στελέχη, αλλά είναι αδιανόητο να κλείνουμε τα αυτιά στις όποιες αποκαλύψεις μόνο και μόνο επειδή τις κάνουν νεοναζιστές.
Ανάξια σχολιασμού είναι η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει όσους ασκούν κριτική στους χειρισμούς της σαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής! Ο προπαγανδιστικός αυτός ελιγμός μπορεί να υπερπροβάλλεται και να αναπαράγεται από το κατεστημένο μιντιακό σύστημα, αλλά δεν παύει να είναι βαθύτατα αντιδημοκρατικός, να βρωμάει ολοκληρωτισμό.

Τέλος, όπως έδειξε και η κίνησή του για τους συμψηφισμούς οφειλών ΦΠΑ, ο πρωθυπουργός επιχειρεί απεγνωσμένα με διάφορες κινήσεις να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Όλα δείχνουν, όμως, ότι δεν θα τα καταφέρει παρότι έχει στο πλευρό του το σύνολο των αρχουσών ελίτ. Φαίνεται ότι το κόμμα του Μιχαλολιάκου διαθέτει και άλλους επικοινωνιακούς άσσους στο μανίκι. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στο πολιτικό κλίμα που θα δημιουργεί η προαναγγελθείσα δημοσιοποίηση νέων αποκαλυπτικών συνομιλιών, οι οποίες αναμένεται να οξύνουν το ηθικό, πολιτικό και θεσμικό πρόβλημα που έχει ανακύψει.
Επίκαιρα 10-4-2014

2 σχόλια:

  1. Ο συντάκτης του άρθρου παραβλέπει στην ανάλυση του την σημαντικώτερη παράμετρο που είναι η εμφάνιση ενός καθαρά εθνικιστικού κόμματος στην πολιτική σκηνή.

    Και αυτό γίνεται με καθαρά πολιτικούς όρους, σε μία χρονική συγκυρία τόσο Ευρωπαική όσο και διεθνή, όπου η παγκοσμιοποίηση ως βασικό εργαλείο του Αμερικανικού νεοαποικιακού ιμπεριαλισμού, προκαλεί επαναλαμβανόμενους εμετούς στους λαούς.

    Η Ελλάδα χώνεται με δόλιο τρόπο στη μέγγενη του ΔΝΤ από ένα Αμερικανό υπήκοο και αποδεδειγμένα υπάλληλο του State Department.

    Το κελλί κλειδώνεται από τον άλλο υπάλληλο των Αμερικανών που παραδίδει τα κλειδιά στούς Γερμανούς.

    Η περίφημη Ευρώπη των λαών αποδεικνύεται μία γλειώδης παρέα Γερμανών γραφειοκρατών, που ακόμη δεν μπορούν να χωνέψουν γιατί απέτυχαν δύο φορές να καταλάβουν στρατιωτικά την Ευρώπη.

    Η ενταύθα πολιτική "ηγεσία" των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν μετά το 1981 αποδεικνύεται μία ορδή αρουραίων που ακόμη και σήμερα κατασπαράζουν την χώρα, γονυπετή έρμαια του διεθνούς παράγοντα.

    Που βρίσκεται η Ελλάς ;

    Πουθενά παραπάνω ώς ο χώρος του Έθνους.

    Υπάρχει ακόμη ώς οικόπεδον σίτισης του κάθε λαθρομετανάστη που οι "επιτήδειοι" σύμμαχοι μας φορτώνουν κατά χιλιάδες ετησίως, και τους οποίους αναλαμβάνουν να προστατέψουν οι σκληρώτεροι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, η περίφημη προοδευτική αριστερά μπλεμπώδης τε και μεγαλοαστική.

    Σε όσους δεν θέλουν να συμβιβαστούν με όλα αυτά τα σκατά, η Χρυσή Αυγή δίνει την διαφορετική πολιτική πρόταση. Ωμή, ακατέργαστη, δύσπεπτη στις κοπέλλες της πολιτικής, αλλά ξεκάθαρη.

    Και την ουσία δε αυτής της πρότασης ουδείς έχει στηθεί απέναντι να αντιπαλέψει. Διότι αν μπορούσαν δεν θα κατέληγαν στον plan B.

    Προκρίθηκε από τους "κυβερνήτες" το κυνήγι και η καταστολή μέσω της "ανεξάρτητης" Δικαιοσύνης. Βάλανε τη ταμπέλλα της Ναζιστικής οργάνωσης και νόμισαν ότι καθάρισαν.

    Όχι μόνο δεν καθάρισαν αλλά μπλέξανε σε μία ίντριγκα που δεν μπορούν πλέον να χειριστούν.

    Συμπερασματικά η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα διπλανό μαγαζί δυσαρεστημένων δεξιών που θέλουν να τιμωρήσουν τον Αντωνάκη και τον συνεταίρο του.

    Είναι ο πολιτικός χώρος των εθνικιστών, που δεν θέλουν να μπούν στην κρεατομηχανή της παγκοσμιοποίησης, όπως είπε ο Μακαριστός Χριστόδουλος.

    Εκτός βέβαια αν ήταν και αυτός μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστος ο dimitri. Να συμπληρωσω μονο, οτι η ΧΑ αθωωνεται και μονο απο το γεγονος οτι την κατηγορουν οι σημερινοι δοσιλογοι. Ζουμε μια διαστροφη. Τα μερκελακια κατηγορουν την ΧΑ σαν οπαδο του Χιτλερ!
    Ολος ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαος, παρακολουθει ανημπορος και εξουδετερωμενος απο τις υστερικες στριγγλιες της αριστερας για ρατσισμους, ναζισμους και φασισμους, σε οτιδηποτε παραπεμπει στην Ελλαδα, την χωρα του να παραδιδεται σε ορδες συγχρονων βαρβαρων. Αλλιωνουν τον πληθυσμο με αθροα μεταναστευση και στοχευμενα μετρα μειωσης του ελληνικου στοιχειου, διαλυουν οτιδηποτε εχει σχεση με την πραγματικη οικονομια, ληστευουν δημοσια και ιδιωτικη περιουσια, υφαινουν ιστο πληρους υποδουλωσης των ελληνων κατοικων αυτης της χωρας με νομοθετηματα υπαγορευμενα απο τα πιο αθλια ανθελληνικα κεντρα, διαλυουν τους αγροτες και τους κτηνοτροφους, και ενω συμβαινουν ολα αυτα, φωναζουν για τον κινδυνο της ΧΑ!!!!
    Σημερα ζησαμε την πληρη ξεφτιλα μας, με την επισκεψη της μερκελ. Ενα ολοκληρο σκηνικο στηθηκε για να παρουσιασουν το θαυμα της καταληψης μιας χωρας με τοκογλυφικες μεθοδευσεις, με τεχνητα νουμερα χρεους κλπ κλπ. Ξαφνικα, το χθεσινο πτωμα της χωρας, αναστηθηκε!! οι επενδυσεις (sic) που εγιναν τα τελευταια 4 χρονια απεφεραν καρπο, με αποτελεσμα το πρωκτογενες πλεονασμα, και την επιστροφη στις αγορες των στημενων απο τους τοκογλυφους αγοραστων! Η ΧΑ ειναι η τελευταια μας ελπιδα να βγουμε απο την ποντικοτρυπα που μας εχουν βαλει. Αν δεν ειναι κομμα του γνωστου δοσιλογικου τοξου, μια απο τα ιδια δηλαδη, τοτε δεν μπορει να ειναι χειροτερο απο αυτους, διοτι δεν υπαρχει χειροτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.