5/4/14

Ανακάλεσε τον εκπρόσωπό της στο ΝΑΤΟ η Ρωσία

Η Ρωσία ανακαλεί τον εκπρόσωπό της στο ΝΑΤΟ συνταγματάρχη Βαλερί Γεβνέβιτς για να πραγματοποιήσει τις σχετικές διαβουλεύσεις, μετά τη δήλωση των κρατών-μελών του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου ότι αναστέλλουν τη συνεργασία τους με τη Ρωσία, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ.

«Η πολιτική των σκόπιμων εντάσεων δεν είναι επιλογή μας, παρ' όλα αυτά δεν βλέπουμε καμία πιθανότητα να συνεχιστεί η συνεργασία μας με το ΝΑΤΟ. Πήραμε την απόφαση να ανακαλέσουμε τον επικεφαλής στρατιωτικό εκπρόσωπο της Ρωσίας, συνταγματάρχη Βαλερί Γεβνέβιτς, για διαβουλεύσεις στη Μόσχα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος και διευκρίνισε: «Ενημερωθήκαμε για τις δηλώσεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ σχετικά με την αναστολή της συνεργασίας με τη Ρωσία για εξελίξεις στην Ουκρανία, οι οποίες έγιναν μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες στις 1 και 2 Απριλίου. Ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου εμφανίστηκε για άλλη μια φορά να κάνει σειρά δηλώσεων αντιπαράθεσης. Τέτοιου είδους ενέργειες με φόντο απρόκλητη συσσώρευση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, ακριβώς στα σύνορα με τη Ρωσία, σε καμία περίπτωση δεν προάγουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή», κάτι που έχει ζητήσει η Ρωσία από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους εταίρους της.
Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η απόφαση του ΝΑΤΟ για την αναστολή της συνεργασία με τη Ρωσία ακύρωσε τα αποτελέσματα κοινών προσπαθειών των τελευταίων χρόνων. «Θα θέλαμε να ελπίζουμε ότι οι Βρυξέλλες γνωρίζουν καλά τις συνέπειες αυτής της κίνησης στον τομέα της ασφάλειας στην ευρωατλαντική περιοχή» ανέφερε ο Αντόνοφ.

Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.