9/4/14

Νούλαντ: Η Ρωσία πίσω από τις καταλήψεις κτηρίων στην ανατολική Ουκρανία

REUTERS/GLEB GARANICH
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο άμεση είναι η ρωσική εμπλοκή», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κ. Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (φωτ. αρχείου).
Καμία αμφιβολία για το ρόλο τον οποίο έχει διαδραματίσει η Ρωσία στην κατάληψη κτηρίων από φιλορώσους ακτιβιστές στην ανατολική Ουκρανία δεν έχει η Ουάσιγκτον, τόνισε το απόγευμα της Τετάρτης η υφυπουργός Εξωτερικών τωνΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ.
«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο άμεση είναι η ρωσική εμπλοκή», δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η κ. Νούλαντ, κορυφαίο στέλεχος της αμερικανικής διπλωματίας σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, μιλώντας σε ακρόαση στο Κογκρέσο σχετικά με την ουκρανική κρίση.
Διαδηλωτές κατέλαβαν τρία κυβερνητικά κτήρια σε ισάριθμες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, για να ζητήσουν τοπικά δημοψηφίσματα για μεγαλύτερη αυτονομία ή και πλήρη ανεξαρτησία από το Κίεβο.
Το πλέον πρόσφατο δημοψήφισμα σε ουκρανική επαρχία, η οποία ωστόσο βρισκόταν υπό ρωσικό στρατιωτικό έλεγχο, οδήγησε στην προσάρτησή της από τη Ρωσία.
Την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι κατηγόρησε «Ρώσους πράκτορες και ειδικές δυνάμεις» για το ξέσπασμα του αποσχιστικού κινήματος στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

5 σχόλια:

  1. Ε!! τι κάνει δε τσίτωσε ακόμη να πάει να τους ....σει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ μαντάμ τα γεγονότα του Κιέβου ήταν απολύτως αυθόρμητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκεί οδηγούν οι παράνομες ανατροπές προέδρων. Οι αλλαγές έρχονται μέσα από τη κάλπη.Όχι με τον τρόπο που επέλεξαν κάποιοι. Ήταν να μην γίνει η αρχή. Η μισή Ουκρανία στους Δυτικούς και η άλλη μισή στην Ρωσία. Διατήρηση ισορροπίας και αποκλιμάκωση. Εκτός αν θέλουν πόλεμο. Σε τέτοια περίπτωση, αν κάποιοι με μισθοφόρους και Ουκρανικό στρατό επιτεθούν εναντίον των Ρωσόφωνων, Θα πάθουν εντός 3-4 ημερών ότι και η Γεωργία το 2008. Απλό και ξεκάθαρο.
    Δεν μπορείς να κατηγορείς για παράνομη πράξη την άλλη πλευρά όταν πρώτος εσύ είσαι παράνομος.
    Διαλύσανε μια χώρα διαταράσσοντας λεπτές ισορροπίες.
    Η Ρωσία είναι η δεύτερη ισχυρότερη χώρα του πλανήτη και δεν τη διοικεί ο Γιέλτσιν.
    Ο κάθε μεγάλος παίκτης πρέπει να σέβεται τη σφαίρα επιρροής του άλλου μεγάλου παίκτη.
    Αλλιώς βλέπουμε τα αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα καλα, εσεις μια Χαζαροιουδαια κα Nuland (και με .... λαμπρες σπουδες), πως ανεχεστε την ακροδεξια υφην της κυβερνησεως στην Ουκρανια? Δεν ξερετε οτι οι Εβραιοι της Ουκρανιας εξοντωθηκαν σε συντριπτικο ποσοστο απο τους πατεραδες αυτων που συνοδοιπορειτε? Βεβαια στο HOLODOMOR το 1932-33 δεν απεθανε κανεις Ιουδαιος (προφανως ετρεφοντο επαρκως απο τους Καγκανοβιτς-Γιακοντα-ΚΑΓΚΑΝ ητοι συντμησις του Καγκλανοβιτς ειναι το ονομα του συζυγου σου ετσι) σε αντιθεση με τους "υπανθρωπους' λοιπους Ουκρανους (καμμια 10ρια εκατομμυρια πηγαν στον Παραδεισο). Αυτο ειναι η εφαρμογη του σοσιαλισμου....ΙΣΟΤΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΤΥΧΟΔΙΟΚΤΩΔΙΣΜΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.