10/4/14

«Καημένε Μακρυγιάννη, να'ξερες»!

Φαήλος Κρανιδιώτης
Μην ακούτε τις κραυγές τους. Η ηγεσία της Αριστεράς και οι προπαγανδιστές της θέλουν τους πατριώτες με ξυρισμένα κεφάλια κι άρβυλα στο πεζοδρόμιο. Τους κατασυκοφαντούν για να φεύγουν από την αστική Δεξιά και να εγκλωβίζονται στο περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες δεξιοί, συντηρητικοί ψηφοφόροι, ανακατεμένοι με θαυμαστές της χούντας, είτε της πρώτης, που απογύμνωσε αμυντικά την Κύπρο, είτε της δεύτερης, που την πούλησε, εγκαταλείποντας τους πολεμιστές, που έλιωναν στη μάχη, τιμώντας στην Κύπρο τα όπλα και τη στολή, που άλλοι ντρόπιαζαν στην Αθήνα.

Θέλουν τους νοικοκυραίους πατριώτες ή τους θυμωμένους ανέργους σε λογικές πεζοδρομίου και τσαμπουκά, που με μαθηματική βεβαιότητα οδηγούν στην ανομία και την απώλεια ζωών, ενώ δεν μας περισσεύουν Ελληνόπουλα. Αυτοί που τα θέλουν αυτά, αλήτικα και συκοφαντικά, ταυτίζουν καθετί πατριωτικό και εθνικό με τον φασισμό και τον ρατσισμό. Σε μια χώρα με συντριπτική πλειονότητα ορθόδοξων χριστιανών καθυβρίζουν κάθε έκφραση σεβασμού στον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας, συκοφαντώντας τον αρχαιότερο θεσμό του έθνους.

Σε μια χώρα όπου, με ποσοστά που αγγίζουν το 90%, ο λαός εμπιστεύεται πάνω απ’ όλα τις Ενοπλες Δυνάμεις του και τα στελέχη τους, που δεν είναι απλά «ένστολοι» -ένστολοι είναι κι ο θυρωρός της «Μεγάλης Βρεταννίας» ή οι σεκιουριτάδες- όποιος εκφράσει αυτή την απλή πραγματικότητα, μαζί με την πίστη και την αγάπη του σε αυτόν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας, τον αταξικό θεσμό, που είναι πάνω από τα κόμματα και ταυτίζεται μόνο με την πατρίδα και το ίδιο το έθνος, είναι κι αυτός «ακροδεξιός». Οι πεσόντες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι διαχρονικά η πρωτοπορία του μαχόμενου έθνους, από τους μόνιμους κι έφεδρους ηγήτορες έως τον τελευταίο στρατιώτη, ναύτη κι αεροπόρο. Αυτούς πρώτους εμπτύουν οι ιδεοληπτικοί αμφισβητίες.

Οταν σε κάθε σοβαρή χώρα της Ευρώπης, της Β. Αμερικής και της Ωκεανίας η αστυνομία θεωρείται η εσωτερική φρουρά της δημοκρατίας και χαίρει σεβασμού από τους λαούς των χωρών αυτών, τις πολιτικές ηγεσίες και τους διαμορφωτές του δημόσιου λόγου, στην Ελλάδα τα σώματα ασφαλείας είναι ο σάκος πυγμαχίας κάθε αλητήριου ψευτοπροοδευτικού, κάθε ανόητου, που με ένα μαρκούτσι στο χέρι παριστάνει τον δημοσιογραφούντα, και η ανομία προπαγανδίζεται από κόμματα και «ιντελιγκέντσηδες». Μια επίσκεψη στη σελίδα των πεσόντων της Ελληνικής Αστυνομίας ή του Λιμενικού Σώματος, για όποιον έχει μισό δράμι φιλότιμο, τα λέει όλα.

Το σύνολο των εθνικών αγωνιστών, από την Εθνεγερσία του 1821 έως τον ενωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, με το παράξενο «δεξιόμετρο» που χρησιμοποιεί η μπαταλεμένη εγχώρια «πολιτική ορθότητα», σήμερα θα θεωρούνταν τουλάχιστον… χρυσαυγίτες.
Παραφράζοντας τον ποιητή, «καημένε Μακρυγιάννη, να 'ξερες γιατί το τζάκισες το χέρι σου, το τζάκισες για να σε πουν ακροδεξιό οι εθελοντές γενίτσαροι».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία/J.P. Morgan λοιπόν, από την άκρα ως τη βαλκανική «σοσιαλδημοκρατία» μας, βολεύεται πάρα πολύ με την ύπαρξη μιας λούμπεν Ακροδεξιάς. Διότι έτσι ετεροκαθορίζεται, έχει «μπαμπούλα» και συσπειρώνει τη βάση της. Και, φυσικά, μια νίκη, έστω με μία ψήφο που θα φύγει στην άκρα Δεξιά, δίνει στην Αριστερά το πολύτιμο μπόνους των 50 εδρών.

Υπάρχει όμως και η χαζοχαρούμενη «Δεξιά», που συγκατανεύει, τρέχει ξοπίσω από τις αριστερές νοοτροπίες και βλέπει το είδωλό της μόνο μέσα από τον παραμορφωτικό καθρέφτη των εχθρών της. Αυτοευνουχίζεται.
Δεν καταπολεμάς τον ρατσισμό ασκώντας έναν αντίστροφο ρατσισμό εις βάρος της πλειονότητας και κάθε πατριωτικής φωνής, φτύνοντας πάνω στα σύμβολα, στις ιδέες και στους ήρωες του λαού μας, ασελγώντας πάνω στον χαρακτήρα και στις παραδόσεις του, στα ίδια τα συμφέροντά του.

Ποιος είναι μεγαλύτερος στρατολόγος της Χρυσής Αυγής, αν όχι αυτοί που επί χρόνια κώφευαν για το ότι είχαμε γίνει ξέφραγο αμπέλι και οι γειτονιές μας κι οι δημόσιοι χώροι αλώθηκαν από την ανομία και από πάνω καθύβριζαν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες; Ποιος είναι μεγαλύτερος αβανταδόρος των ελάχιστων αληθινών ρατσιστών, αν όχι αυτός που εξοργίζει, προσβάλλει την πλειοψηφία, επιβάλλοντάς της τις μειοψηφικές ιδέες του;
Να το ξαναπούμε, η έρμη η πραγματικότητα έχει ένα μεγάλο ελάττωμα: υπάρχει. Θα την αγνοήσεις μια, θα σε σκουντήξει. Θα την αγνοήσεις δυο, θα σε σπρώξει. Θα την αγνοήσεις τρεις, θα σε κλοτσήσει στους δίδυμους αδένες.

Οπως ειπώθηκε, είμαστε χώρα κι όχι χώρος, είμαστε λαός κι όχι πληθυσμός. Θα έλεγα, είμαστε έθνος.

Από τα τρία αρχαιότερα στην πιάτσα της Ιστορίας.
Εχουμε παράδοση, ταυτότητα, εθνικά συμφέροντα. Υπάρχουν πράγματα που αγαπάμε, πράγματα που ανεχόμαστε και πράγματα που μας εξοργίζουν.
Είμαστε ελευθερόφρονες, λίγο αναρχικοί, αλλά και νοικοκυραίοι.

Κυρίως όμως δεν ανεχόμαστε να μας βρίζουν γι’ αυτό που είναι το πρόσωπό μας στον κόσμο, να μας πουλάνε νταβατζιλίκι, ενοχές. Ιδεολογική Στρατοχωροφυλακή που να μοιράζει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
Οποιοι αγνοούν κάποια από τα παραπάνω και προσβάλλουν τη φιλοτιμία του Ελληνα, απλά, όπως λένε οι Γιάνκηδες, «είναι ικανοί ν’ αρπάξουν την ήττα από τα σαγόνια της νίκης»…

Φαήλος Κρανιδιώτης
δημοκρατία

18 σχόλια:

  1. Ωραίο άρθρο ! Αρκετά ωραίες απόψεις.Αυτός είναι ο σωστός πατριωτισμός κατ εμέ.Ο σοβαρός και ανθρωπιστικός.Αλλά νομίζω ότι στο παιχνίδι της κοινοβουλευτικής Αριστεράς και της Άκρας Δεξίας εγκλωβίστηκε η ΝΔ και τα περισσότερα βέλη πρέπει να κατευθυνούν εκεί.Και φυσικά εγκλωβίστηκε από το Μάιο του 2012 στα παιχνίδια των ευρωπαίων.Αυτό είναι το κύριο σημείο που έριξε λάδι στη φωτιά.Κυβέρνησε από το 2004 και μετά καθόλου κάποιος άλλος εκτός από ΠΑΣΟΚ ?
    Πάντως για άλλη μία φορά ο Κρανιδιώτης γράφει ωραία πράγματα.

    ΥΓ : Κατ εμέ ο πατριωτισμός επεκτείνεται και πέρα των κοινώς καταγομένων.Π.χ. οι σύριοι ορθόδοξοι χριστιανοί ή οι Λιβανέζοι ορθόδοξοι χριστιανοί που θέλουν αναβίωση της Βυζαντινής ?Αυτοκρατορίας δεν είναι συμπατριώτες μας ? Ίσως έχουμε και κοινή καταγωγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μᾶς πρήξανε μὲ τὴν ἀνεκτικότητα, τὴν ἐξ Η.Π.Α. ἐκπορευομένη, ποὺ θέλει διάλυσι τῶν πάντων καὶ ἡγεμονία τῶν Η.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ασε μας ρε φαηλο
    εισαι πλεον ενας ηττημενς σφαλιαροφαγος χριστιανοδεξιουλης που σε κανουν οτι γουσταρουν οι μπολσεβικοι σταλινες νεο-εαμοβουλγροι και λοιπες υπερπροοδευτικες δυναμεις...

    ωραια λογια αλλα τα λογια ενος αποτυχημενου σφαλιαρα...οτι και να πεις δεν εχει καμια αξια πλεον αφου εχασες την αξιοπιστια και αξιοπρεπεια σου.
    εχεις την ψυχολογια του ηττημενου οπως και ολη η γελοια παραταξη σου απο το 74 μεχρι σημερα
    αντε το κουβαδακι σου και σε αλλη παραλια μαζι με ολο τον γελοιο δεξιουλικο θιασο σας ,τον μπουχεσα το ψωμιαδη το γιακουματο το μιχαλη λιαπη τον αχιλεα καραμαλες,τον τομπουλογλου τον αρουλη το νικητα και αλλα ευαισθητα αστουλικα-δεξιουλικα αγορια.....

    μονη λυση η δημιουργια ενος νεου βενιζελικου -εθνικιστικου κινηματος αλλιως ελλας τελος για παντα με τη σφαλιαρογφαγικη χαζοδεξια σας ,τους νεο-εαμοβουλγαρους επιβητορες σας και τα γερμανοτουβλα απο την αλλη

    η μηπως υπερβαλλω??????

    υ.γ.
    ο σφαλιαροφαγος ειναι πολιτικος ορος
    στα τουρκικα ονομαζεται Vurdum Duymaz αν δεν κανω λαθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα που παρουσιάζουν τα άρθρα του Κρανιδιώτη έχουν ένα πρόβλημα, προσπαθεί να τα κρατάει πάντοτε εντός κομματικής γραμμής!

    Έχει γράψει ένα άρθρο το οποιο έχει σωστό οπωσδήποτε νόημα, αλλα έχει έντονη κριτική εναντίον της αριστεράς και ελαχιστη στη Νέα Δημοκρατία.

    Το θέμα όμως είναι ότι η αριστερά έτσι ήταν πάντα, με κάποιες εξαιρετέες φωνές, κατά βάση η αριστερά είχε εμποτιστεί και ακόμα είναι εμποτισμένη με "αντοτηνικες" ιδέες, το πρόβλημα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αποκτήσει τις ίδιες ιδέες εδώ και πολύ καιρό μάλιστα, οι οποιες πλέον έχουν θέσει στο περιθώριο τις πατριωτικές φωνές. Το ίδιο όμως συνέβη και στο ΠΑΣΟΚ, από το σύνθημα η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, έχουμε φτάσει στο "όλοι είμαστε μετανάστες", ενδιαφέρον δε είναι ότι τα συνθήματα αυτά ειπώθηκαν από πατέρα και υιό....

    Αυτοί λοιπόν είναι το πρόβλημα και όχι η αριστερά, μάλιστα για να είμαστε και δίκαιοι, αυτή τη στιγμή ακούγονται πιο πολλές πατριωτικές φωνές από την αριστερά παρα από την Πασοκονεοδημοκρατία και σκοπίμως χρησιμοποιώ πρώτα το ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ κάνει κουμάντο στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ που καταβαράθρωσε ο ελληνικός λαός!

    Και για να επεκταθούμε και άλλο τόσο όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή όσο και όσων αφορά το Σύρριζα, είναι εργαλεία τα οποια οι ίδιοι χρησιμοποιούσαν παλιότερα, απλώς τα εργαλεία τώρα άρχισαν να κάνουν κουμάντο στο χέρι.....

    @Όλα για όλα

    Ο πατριωτισμός είναι πάντοτε όμορφος και ωραίος, όλα τα υπόλοιπα είναι άσχημα! Είναι άλλο πράγμα ο ρατσισμός και άλλο ο πατριωτισμός και δεν μπορούν και να συγκρίνονται ούτε να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Εκεί πρέπει να σταθούν οι πατριώτες! Η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε ως ρατσιστικό κόμμα, εναντίον των μεταναστών, ο Σύρριζα από την άλλη έλεγε όλοι οι μετανάστες να γίνουν Έλληνες και τα δυο άστοχα συνθήματα και αποπροσανατολιστικά χωρίς καν να αγγίζουν τις αιτίες του προβλήματος η να αποτελούν λύσεις και αυτό γιατί πολύ απλά δε φταίει ο μετανάστης που είναι μετανάστης, δεν είναι ο μετανάστης ούτε σύμμαχος ούτε εχθρός, είναι άνθρωπος, ο εχθρός είναι αυτός που στέλνει τον μετανάστη ως σωματέμπορος και είναι εχθρός και της πατρίδας και του μετανάστη, κανεις από τους δυο όμως δεν έχει τολμήσει να αρθρώσει λέξη "επαυτου", γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αλεξανδρος
    ο ρατσισμος ειναι ενα υγειες συναισθημα και το πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο
    οποιος δεν ειναι ρατσιστης ειναι ψευτης και υποκριτης, η βαρια αρρωστος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γενικὰ ἕνας ἀστὸς σαλτιμπάγκος μὲ δῆθεν δημοκρατικὰ στεγανὰ ποὺ ὁ ἄνθρωπος ποὺ τὸν στήριζε τόσα χρόνια, τώρα ἐλέῳ τοῦ κακοῦ ἐθνικισμοῦ, τὸν πέταξε ἔξω...Πολιτικὰ καὶ ἱστορικὰ ἄσχετος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαήλος Κρανιδιώτης.
    Ο Πατριώτης,ο Μπαρουτοκαπνισμένος.
    Ο άνθρωπος,που θέλει να γίνει Ευρωβουλευτής,εκπρόσωπος Των μεγαλύτερων προδοτών,βενιλοκουβελοσαμαροκαρατζαφύρεροΠαπουλοπρέοδροβλακογιωργο,κ.λ.π.
    Πατριώτες που μας σώζουν,που μας βγάλανε στης αγορές της Ηνωμένης Ευρώπης,της χιτλεροκόρης πόρνης.Ουστ ρε Φαήλο.
    Ως πότε θα τα κοροϊδεύεται τα ζώα που σας ψηφίζουν?.
    Μιλάς για πατριωτισνό,στα ζώα πέστω αυτό,όχι σε σκεπτόμενους.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΚΡΑΙΦΝΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΥΓΙΕΙΣ Ο peter susic;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν βλέπω το γνωστό γλύψιμο στο αφεντικό.

    Μήπως κάνουμε μουτράκια στον Αντωνάκη για την Ευρωβουλή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο άρθρο-παραλήρημα του ο φαήλος έγραψε όλα αυτά που κανένα δεξιό στέλεχος,βουλευτής,υπουργός,κομματάρχης δεν πιστεύει πλέον.Και για το ότι φεύγουν κατά μεγέθη ταξιαρχιών οι νεοδημοκράτες και επανελληνίζονται στη χρυσή αυγή...ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ...!!!
    Για τους πολλούς πασοκτήδες που έφυγαν ή φεύγουν και πηγαίνουν και αυτοί στη χρυσή αυγή αλλά και για τους αρκετούς πρώην αριστερούς,αναρχικούς,κομμουνιστές που και αυτοί γίνονται εθνικιστές πάλι η αριστερά φταίει;

    Εγώ θα το πω:και σικέ να είναι η διαμάχη τούτη και το όλο αυτό σκηνικό μέρες Ιούνη 2012 δε θα ξαναζήσετε ποτέ και οι δυό σας...Όυτε η νδ από το 19% να πάει στο 29% ούτε και ο συριζα απο το 17% στο 27%
    Ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι.
    Να παρακαλάτε να πιάσετε και οι δυο σας ποσοστά Μαίου 2012.ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΡΕΤΑΝΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΖΙΔΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15%.Και με τα λεφτά τους αυτοί ΔΕΝ παίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H γνωστή Ιστορική Αμνησια του Κου Φαήλου Κρανιδιώτη, με την απουσία αναφοράς σε συγκεκριμενες ενοχλητικές ιστορικές περιόδους.

    Η Γνωστή εξ απαλών ονύχων προσέγγιση σημαντικών ζητημάτων που άπτονται του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και της καχεκτικής Ελληνικής Δημοκρατίας

    «Ο καθένας βλέπει αυτό που φαίνεσαι, λίγοι καταλαβαίνουν αυτό που είσαι» και με την χρήση συγκεκριμενων όρων η σχολή Μπαλτάκου προσπαθεί να αποκρύψει τις πραγματικές προθέσεις της.

    Τον εγκλωβισμό τςη Ελληνικής Κοινωνίας σε παρωχημένες ιδεολογικές γραμμές, σε μετεμφυλιακά και εμφυλιακά σύνδρομα προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά.

    Και όλα αυτά απο τον άνθρωπο που βρεθηκε δίπλα στον Μαρξιστή Λενινιστή Οτζαλάν. Κάποια πράγματα δεν κρύβονται

    Πάντως βελτίωσε στο "αρθρο" του την ποιότητα του λόγου του, πιο ευγενής και αυτό δείχνει ότι ο "εθνικός τσαμπουκάς" που πουλούσε μεχρι σήμερα ήταν με ξένες πλάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  12. χρηστος βουλγαρης

    τα ναζιστικα γερμανοτουβλα δεν νομιζω να ηταν πνευματικα υγιεις.αλλωστε δεν αναφερθηκα σε αυτο
    στο θεμα του ρατσισμου ναι ειναι ενδειξη υγειας. αλλα δεν φτανει αυτο.... οπως και το χεσιμο ειναι ενδειξη υγειας σε σχεση με την δυσκοιλιοτητα τη δικη σου αν καταλαβες....
    προοδευτικοφρονας αριστεριστης εισαι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ασεπιτης

    εστω οτι η χα παιρνει 60%
    και λοιπον?
    μετα τι?
    να κανει τι και με ποια στελεχη?
    ολη η χα ενας κασιδιαρης ειναι. απο κει και περα ενας συρφετος αγραμματων γερμανοτουβλων επιπεδου καιαδα μπαρμπαρουση και μπουκουρα.
    θα σας αφησει το βαθυ εαμοβουλγαρικο κρατος να κανετε βημα χωρις την εγκριση του?????
    κουνια που σας κουναγε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κουβεντα για την ΠΑΣΟΚαρα , κουβεντα για την παραδοση ανευ ορων στο εγκληματικο μορφωμα του μπενυ για να μην χασει ο "φιλος" σου την καρεκλα , κουβεντα για τα καραγκιοζιλικια με την "ανεξαρτητη" δικαιοσυνη , κουβεντα για το οτι μετα το χρυσαυγιτης τωρα θα ειναι αδικημα και το "δεξιος" ... μετα την επιδειξη υποταγης στους εγκληματιες που πλιατσικολογησαν την χωρα 3 δεκαετιες και συμπεριλαμβανονται σε αυτους και οι απατεωνες απο το δικο σου κομμα δεν νομιζω οτι εχει μεινει ψηγμα αξιοπιστιας σε οσα λες , δυστυχως" ... αντι να πεσεις με το κεφαλι ψηλα προτιμησες την ατακτη φυγη και να βαλεις την ουρα στα σκελια υπακουωντας στις "εντολες Σαμαρα" και των οτι ναναι "συμβουλων" του περιοριζομενος στο να γραφεις αρθρακια που δεν συναδουν με την ολη εικονα που ειχες οικοδομησει ... κ Κρανιδιωτη φανηκες λιγος με το να υποταχθεις στο παρεακι ασχετων με την ΝΔ που συγκυβερναει με την συμμορια του 3% ... οταν ξαναγινετε δεξιοι ξαναγραψε , μεχρι τοτε χαιρετισματα στους πασοκους κορλεονε και τους πρωην αριστερους συμβουλους οψιμους νεοδημοκρατες του φιλου σου .... παντως δεν εχεις καταλαβει οτι η ΝΔ μας εδιωξε απο ψηφοφορους της οχι ο ΣΥΡΙΖΑ , εξαλλου δεν διαφερετε απο τους συριζαιους στην πολιτικη κατα των ελληνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Peter Susic

    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω και να ισχυριστώ το ακριβώς αντίθετο. Οποιος είναι ρατσιστής είναι βαθιά άρρωστος ψυχολογικά και το μεγάλο πρόβλημα τον έχει με τον εαυτό του. Ο Ρατσιστής άνθρωπος είναι κομπλεξικός και αισθάνεται ο ίδιος κατώτερος και ανασφαλής, για αυτό αισθάνεται ότι απειλείται κιόλας από κάποιον άλλο χωρίς λόγο, γιατί αυτό είναι ο ρατσισμός.

    Θα πρέπει όμως να ορίσουμε επιτυχώς τι είναι ο ρατσισμός για να καταλάβουμε ποίες είναι και οι ρατσιστικές συμπεριφορές. Αν κάποιος λοιπόν σε ενοχλεί επειδή είναι Πακιστανός η μαύρος, ψηλός η κοντός, μαλλιάς η καραφλός, ετεροφυλόφιλος η ομοφυλόφιλος, γυναικα η άνδρας για παράδειγμα και αυτό είναι αρκετό, μιλάμε για ρατσισμό, ο οποιος είναι εξ ορισμού αρρωστημένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αλεξανδρος
    εγω μιλησα συγκεκριμενα για ρατσισμο με την ενοια του ορου και συ μου αραδειαζεις αρλουμπες για χοντρους και κοντους και γυναικες.
    δεν καταλαβαινω τις ασυναρτησιες σου και ουτε θελω ναα τις ακρταλαβω

    μαλλον εσυ εισαι ο βαρια αρωστος αφου δεν σε ενοχλει η παρουσια εδω 4 εκατομυριων εισβολεων, δολοφονων χιλιαδων ελληνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ peter susic

    Πρέπει να μάς πεις πώς εσύ καταλαβαίνεις τον ρατσισμό, διότι από τις ανοησίες που γράφεις, είναι αδύνατον να βγάλει κανείς νόημα.

    Η λέξη ρατσισμός είναι αντιδάνειο και αποδίδεται σε σωστά ελληνικά με την λέξη φυλετισμός. Ο φυλετισμός είναι η αποδοχή της πραγματικότητος, ότι μεταξύ των (και) των ανθρωπίνων φυλών, υπάρχουν διαφορές, όπως στις ράτσες (φυλές) των ζώων. Δεν υπάρχει θέμα ανώτερης, κατώτερης, καλύτερης, ή χειρότερης φυλής. Απλώς διαφορετικής.

    Στον ρατσισμό σήμερα, όπως και σε άλλες έννοιες (π.χ. εθνικισμός), έχει δοθεί νόημα αρνητικό, που θα μπορούσε να ονομασθεί φυλετικό μίσος, αν και δεν είναι πάντα μίσος και δημιουργείται από διάφορε αιτίες.

    Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, είναι ρατσιστές, με την σύγχρονη έννοια του όρου, και ο ρατσισμός τους στρέφεται κατά των μαύρων κυρίως, τους οποίους θεωρούν (θεωρούσαν) υπανθρώπους ή και καθόλου ανθρώπους. Ο λόγος γνωστός. Σήμερα έχουν μαύρο πρόεδρο.

    Στην ναζιστική Γερμανία (και όχι μόνο) επεκράτησε η μορφή του ρατσισμού, που λέγεται αντισημιτισμός και στρέφεται κατά των Εβραίων. Οι λόγοι πολλοί και όχι του παρόντος.

    Συνεπώς, η ενόχληση από την παρουσία στην χώρα μας υπεραρίθμων λαθρομεταναστών, ουδεμία σχέση έχει με τον ρατσισμό. Προέρχεται από την διατάραξη του ανθρωπογεωγραφικού συστήματος (=> περίπου ίδιο με το οικοσύστημα) και από την παραβατικότητα μεγάλης μερίδας των λαθρομεταναστών. Παρόμοια ενόχληση είχε προκληθεί και την δεκαετία του '20, όταν 1,5 εκατομμ. προσφύγων ήλθαν στην Ελλάδα, μία χώρα με πληθυσμό 5 εκατομμ. κατοίκων την εποχή εκείνη. Προκλήθηκαν τριβές, λόγω φτώχειας που επιτάθηκε με την έλευση των προσφύγων. Ενοχλούσαν ακόμη και τα κάποια διαφορετικά έθιμα, που είχαν, αλλά όλα αυτά έχουν σβήσει πια, διότι εκείνοι οι πρόσφυγες ήσαν Έλληνες και ενσωματώθηκαν στην ελληνική κοινωνία.

    Οι λαθρομετανάστες, εκτός του ότι διαταράσσουν την ανθρωπογεωγραφία (αν δεν καταλαβαίνεις την σημασία του όρου, ρώτησέ με), δεν είναι και αφομοιώσιμοι (η συντριπτική πλειονότητα), λόγω διαφορετικής θρησκείας, ηθών και εθίμων.

    @ Alexandros

    Εντελώς άστοχο το σχόλιό σου. Καμμία σχέση με την πραγματικότητα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Alexandros

    >Θα πρέπει όμως να ορίσουμε επιτυχώς τι είναι ο ρατσισμός<

    Θα περιμένω και τον δικό σου ορισμό, ώστε να μην μιλάμε για κάτι, το οποίο ο καθένας αντιλαμβάνεται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.