8/5/14

Το χειρότερο της Ευρώπης είναι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα...(Πέσαμε από τα σύννεφα!!! )

«Πάτωσε» η ελληνική εκπαίδευση - Τελευταία απ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες κατατάσσεται μαζί με χώρες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία


H χώρα μας «πάτωσε» στην κυριολεξία  σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στον εκπαιδευτικό τομέα και «φιγουράρει» στην τελευταία θέση ανάμεσα σε χώρες του υπόλοιπου κόσμου που χαρακτηρίζονται ως «αναδυόμενες» οικονομίες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία!
Συγκεκριμένα, ο Βρετανικός εκδοτικός οίκος Pearson ανέθεσε στο περιοδικό Economist να εκπονήσει για λογαριασμό του μελέτη για τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο η οποία βασίστηκε στις επιδόσεις των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο ποσοστό των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,σε δύο Αμερικανικές εκπαιδευτικές μελέτες καθώς και στα στοιχεία του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) που προκύπτουν από τα pisa tests (τεστ συνήθως σε μαθηματικά προβλήματα ανάμεσα σε μαθητές διαφορετικών χωρών).


Το δυσάρεστο για την Ελλάδα είναι ότι ανάμεσα στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ήρθε τελευταία στην Ευρώπη, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο κατατάσσεται δίπλα σε χώρες αναπτυσσόμενες όπως η Ινδονησία, το Μεξικό και η Βραζιλία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού οίκου Pearsdon, John Fallon, τόνισε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν την στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα  στην οικονομική κατάσταση μιας χώρας και στο εκπαιδευτικό της σύστημα.

Πρώτη στον κατάλογο των χωρών με το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα στον κόσμο έρχεται η Νότια Κορέα, ενώ ακολουθούν η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με την έκθεση η μεγάλη άνοδος των Ασιατικών χωρών στον εκπαιδευτικό τομέα οφείλεται στην στενή συνεργασία οικογένειας, μαθητών και εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και στον σεβασμό που τρέφουν σε αυτές τις χώρες για τους εκπαιδευτικούς.

Η Βρετανία καταλαμβάνει την έκτη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η Φινλανδία, που επί χρόνια είχε την πρωτιά, έχει εκτοπιστεί στην πέμπτη θέση διεθνώς.

Έκπληξη αποτελεί η άνοδος της Πολωνίας που όπως δείχνει η κατάταξή της στην δέκατη θέση παγκοσμίως έχει παρουσιάσει σημαντική άνοδο στο εκπαιδευτικό της σύστημα μετά το τέλος του κομμουνισμού στη χώρα!



Δείτε την κατάταξη των  20 πρώτων χωρών  με βάση το εκπαιδευτικό τους σύστημα:
1. Νότια Κορέα

2.Ιαπωνία

3. Σιγκαπούρη

4. Χονγκ Κονγκ

5. Φινλανδία

6. Βρετανία

7. Καναδάς

8. Ολλανδία

9. Ιρλανδία

10. Πολωνία

11. Δανία

12. Γερμανία

13. Ρωσία

14. ΗΠΑ

15. Αυστραλία

16. Νέα Ζηλανδία

17. Ισραήλ

18. Βέλγιο

19.  Δημοκρατία της Τσεχίας

20. Ελβετία


7 σχόλια:

  1. ΑΠΘ

    https://www.youtube.com/watch?v=irx1dNt8TZ4

    ΠΑΜΑΚ

    http://www.youtube.com/watch?v=tQIRe1wMOZQ

    https://www.youtube.com/watch?v=RxsHmiHWmjg

    ΑΤΕΙΘ

    https://www.youtube.com/watch?v=bku9i8HvCho



    Αυτός ο τόπος καταστρέφεται από τη κομματικοποίηση.
    Ένα διεφθαρμένο σύστημα που ΔΕΝ έχει ως επίκεντρο τον πολίτη και το συμφέρον του Έθνους.
    Για ποιο εκπαιδευτικό σύστημα μιλάμε?
    Όταν ήμουν πρωτοετής από τη πόρτα(κυριολεκτικά!) της σχολής ήρθε ο άλλος για να με κάνει μέλος σε πολιτικής νεολαίας. Μέχρι που τελείωσα τη σχολή τα ίδια. Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να σε κάνουν μέλος της παράταξης τους. Ειδικά αν τους ενδιαφέρεις. Δεν άλλαξε τίποτα.
    Τώρα εκεί που δουλεύω πάλι βλέπω την κομματικοποίηση. Το κράτος είναι ένα "βήμα" από την ολοκληρωτική διάλυση και κάποιοι συνεχίζουν τα ίδια.

    Προχθές ενημερώθηκα ότι πρώην συμφοιτητής μου(που όταν εγώ είχα μπει στη σχολή εκείνος ήταν προτελευταίο έτος και τελείωσε ένα χρόνο πριν από μένα χωρίς να εργάζεται πχ κατά τη διάρκεια των σπουδών του...κλασσικός παρτάκιας, κλαμπάκιας κτλ...ο μπαμπάς πλήρωνε και εκείνος πήγαινε για μάθημα όταν θυμόταν), μέλος πολιτικής νεολαίας, φοιτητής του 5-6 που του έκανα τις εργασίες του επί πληρωμή(ναι από τις δικές μου εργασίες σε κάποια μαθήματα πήρε καλούς βαθμούς και έτσι έπιασε έναν "αξιοπρεπή" βαθμό σε κάποια βασικά μαθήματα) κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος(όχι στη Θεσσαλονίκη, είναι από αλλού).
    Στρατιωτική θητεία υπηρέτησε κανονικά σε διάρκεια αλλά σε "λούφα και παραλλαγή" μονάδα και ειδικότητα.
    Εργασία φρόντισε και του βρήκε ο πατέρας του πάλι εις βάρος άλλων που θα είχαν καλύτερα τυπικά προσόντα.
    Μια ζωή παράσιτο και κατεβαίνει και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος!


    Το σύστημα είναι ένα ασταμάτητο εργοστάσιο κατασκευής κομματόσκυλων (ακόμα και τώρα ένα στάδιο πριν βουλιάξουμε εντελώς)που καταστρέφουν το μέλλον του Έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά κάποια καλά νέα για τα πολιτικά μας κόμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμ γιατί νομίζεις έχει μαλλιάσει το πληκτρολόγιο μου να γράφω ότι τουλάχιστον 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να απολυθούν χτες αν όχι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και να πανε που οι δημόσιοι υπάλληλοι ;ταμείο ανεργίας ;να αυτοκτονήσουν απο καμμιά στέγη ;να φύγουν μετανάστες στην Γερμανία να πλένουν πιάτα ;χαλαρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργο γεωπόνε έχεις απόλυτο δίκιο στις επισημάνσεις σου.
    Αναφέρω επιπλέον δύο βασικές αιτίες του προβλήματος:
    1. Ανυπαρξία ελέγχου των εκπαιδευτικών, τακτική που ξεκίνησε τα χρόνια του εθνικού εγκληματία Ανδρέα Παπανδρέου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
    Οι παλαιότεροι θυμόμαστε τον θεσμό του Επιθεωρητή που έλεγχε και αξιολογούσε τον εκπαιδευτικό, ο οποίος προσπαθούσε να δείξει έργο, για να μην εκτεθεί στον επιθεωρητή.
    Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα. Ειδικά στην Ανώτατη εκπαίδευση αλλά και στις άλλες βαθμίδες κυριαρχεί ο κομματισμός, η αναξικρατία και η φαυλοκρατία.
    Οι συνδικαλιστές της εκπαίδευσης αρνούνται παντελώς την αξιολόγηση!!!
    2. Τα παιδιά ειδικά στις μικρές ηλικίες δεν μαθαίνουν να εκτιμούν τις αξίες της οικογένειας, της πατρίδας, της εργασίας και του μόχθου ως μέσου επίτευξης της προόδου.
    Στα βιβλία αλλά και σε όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, κυριαρχεί ο εθνομηδενισμός και η απαξίωση του προτύοπου της οικογένειας.
    Και δυστυχώς κανείς δεν αντιδρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά έχουν το θράσος οι ξένοι και κάνουν αξιολογήσεις. Εκει δεν έχουν ΟΛΜΕ, Πελεγρίνη, ΣΥΡΙΖΑ, ΞΩΣΦΑΛΤΣΑ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.