20/5/14

Προς Επίμονους

Γ. Σέρτης 
ΗΜΕΡΑ Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού η 19η Μαΐου -όπως καθορίστηκε από τη Βουλή, με καθυστέρηση δεκαετιών- που σημαίνει και Ημέρα Μνήμης της κεμαλικής βαρβαρότητας των Νεοτούρκων, καθώς με γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις σε βάρος των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων κ.ά., έστησαν το τουρκικό κράτος.

Το ίδιο κράτος που -έναν αιώνα αργότερα- συμπεριφέρεται με τον ίδιο νεοσουλτανικό τρόπο όχι μόνον κατά των... αλλοφύλων αλλά και κατά εκείνων των πολιτών του που αντιστέκονται στις αυθαιρεσίες της στρατοκρατικής εξουσίας.
Όχι μόνον η -εκάστοτε- τουρκική ηγεσία δεν ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί για τα εγκλήματα του τουρκικού κράτους, αλλά και... εξαγριώνεται στην -καθολική- απαίτηση ν' αναγνωρίσει τις γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις που διέπραξε και συνεχίζει.
Ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν έχει ανάγκη ιδιαίτερης Ημέρας Μνήμης, γιατί -παρόλη τη βάρβαρή του εκδίωξη από τις πατρογονικές εστίες- διατήρησε και επέκτεινε τις ρίζες του στα τέσσερα σημεία του Ορίζοντα. Όπλα του η γλώσσα και οι παραδόσεις του από την ομηρική του καταγωγή έως τη σύγχρονη ποντιακή του λύρα. Συνοψίζοντας πόνο και απογοήτευση στην ανεπανάληπτη Φωνή του Πόντου:
«Στα ξένα είμαι Έλληνας,
και στην Ελλάδα ξένος».
Τα ξένα να προσδιορίζουν τις απανταχού της Γης ποντιακές κοινότητες της Ομογένειας. Και στην Ελλάδαν να περιορίζεται ο... εκσυγχρονισμός των -επιδοτημένων- νεοϊστορικών του λεκανοπεδίου της Αττικής και του μικρόψυχου αθηναϊκού κράτους.
Να επαναλάβουμε:
Οι Πανέλληνες έχουν ανάγκη Ημέρα Μνήμης, όχι ο Ποντιακός Ελληνισμός, καθώς η μεγάλη Φωνή του Πόντου αναγιώνει -ήδη- τέταρτη γενιά.
Η Ημέρα Μνήμης των Ποντίων μια γροθιά αφύπνισης στους -πολλούς- ανεχομένους τα... νεοϊστορικά τερτίπια διαστροφής, που θέλουν -και- την Ιστορία στα δικά τους μέτρα και σε... σύγχρονη έκδοση: Οι γενοκτόνοι να μην ονοματίζονται γενοκτόνοι και η κατοχή να μη λέγεται κατοχή.
Επειδή... ενοχλούνται τ' αυτιά των νεοσουλτάνων της Άγκυρας, ακόμη και στον επίμονο και αδιάλειπτο ήχο της ποντιακής λύρας...

1 σχόλιο:

  1. ημερα ντροπης και ξεφτιλας για τον ελληνισμο!
    400.000 ελληνες κατακρεουργηθηκαν απο τον τουρκομογγολο κατακτητη και δεν καναμε ακομα αντιποινα δεν εκδικηθηκαμε ακομα!!!!!!!!

    δεκαδες εκατομμυρια σφαγμενοι ελληνες απο το 1050 μεχρι σημερα απο μονο εναν κατακτητη, και μεις με γελοιες κλαψες και γελοιες καρναβαλιστικες εκδηλωσεις ξεφτιλιζουμε τους νεκρους μας!

    πηγαμε χτες στην αγια σοφια στη σαλονικη οπου γελοιοι παχυσαρκοι βρωμοαστοι λενε τα ιδια και τα ιδια αριστεριστικα ειρηνιστικα τριτοκοσμικα ανακατεμενα με ειρηνολογιες αγαπολογιες φιλιες και ικετευουν μια συγγνωμη μια καλη κουβεντα ενα χαμογελο απο τον γενοκτονο!!!!!!

    ευτυχως ηταν ο λυγερος και ειπε δυο σοβαρα πραγματα οπως οτι διεκδικουμε την Πολη και ο ποντος ειναι κατεχομενη γη και μετριασε καπως την καρναβαλικη αυτη φιεστα με τα γελοια συνθηματακια απο καποιους αγραμματους καραγκιοζηδες καθε χρονο του τυπου ...οχι αλλη γενοκτονια- αυτο μας ελειπε να μας γενοκτονησουν και παλι-αν και ειναι πολυ πιθανον..... οσοι συγγνωμη δεν ζητουν στην ευρωπη δεν χωρουν!!!!
    αυτη η ασυναρτησια δειχνει πληρη αγνοια των διεθνων σχεσεων τουλαχιστον! χεστηκαν οι τουρκοι για την ευρωπη! και φυσικα αν θελησουν να μπουν θα μπουν και ουτε συγγνωμες θα ζητησουν ουτε τιποτα....αντιθετως αυτοι θα επιβαλλουν να ζητησουμε εμεις συγγνωμη για τη γενοκτονια που προκαλεσαμε στον ποντο στους φιλησυχους τουρκους κατοικους οπως λεει και ο νασος θεοδωριδης,ακης γαβριηλιδης, ο ιος και λοιπα αριστερα βοθρολυματα...

    η χα απουσα-τρεμει μην την πουν ακραια και φασιστικη! η σφαλιαροφαγικη ξεφτιλονουδουλα του φαηλου -δεν της εδωσε προφανως αδεια η αριστερα να κατεβει-ασε που λιαν συντομως θα την θεσουν εκτος νομου.... το κλεπτοπασοκ ανυπαρκτο αρα εχουμε την απολυτη επικρατηση των αρνητων της γενοκτονιας και θανασιμων εχθρων μας των αριστερων φονιαδων

    δεν ξεχνουμε δεν συγχωρουμε!
    με ασβεστο αδιαλλακτο λυσσασμενο υγειες ιερο δολοφονικο μισος κραταμε γερα, για καποια μελλοντικη γενια ελληνων να παρει εκδικηση εξοντωνοντας τον κατακτητη και κυριαρχωντας παλι γεωπολιτικα και γεωστρατηγικα στον χωρο μας.

    τους χρωσταμε ολους αυτους μια γενοκτονια απο την αναποδη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.