8/5/14

"Έγραψε" ο Κόουτς με την πρόταση του για την Κοινωνική Οικονομία!

Την καμπάνια «αγοράζω για να δώσω- αγοράζω για να σώσω», που αποτελεί πρόταση του Συνδυασμού του στον Τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας παρουσίασε το απόγευμα ο Γιάννης Ιωαννίδης, σε...
ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το ιδρυτικό μέλος της «Όασις» και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της «Περιφέρειας- Πρωταθλήτριας» Δαμιανός Δουίτσης.
Το πρόγραμμα που είναι μια ιδέα του κ. Δουίτση, ο οποίος έχει μακρά θητεία στον τομέα της απεξάρτησης ατόμων από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τα τυχερά παιχνίδια, προβλέπει τη δημιουργία δικτύου, με τη συμμετοχή Αγροτικών Συνεταιρισμών και επιχειρήσεων, ΜΚΟ από φορείς της απεξάρτησης και φορέων της αγοράς, με την ευθύνη της ΠΚΜ. Όπως εξήγησε ο κ. Ιωαννίδης, η σύμπραξη, με το συντονισμό και τη βοήθεια της ΠΚΜ θα τυποποιεί και θα προωθεί προϊόντα στην αγορά με την ειδική σήμανση. Μέρος των χρημάτων από τις πωλήσεις των προϊόντων θα συμβάλλει στην επανένταξη των απεξαρτημένων συνανθρώπων μας στη κοινωνία. «Φανταστείτε ένα προϊόν, ένα οποιοδήποτε προϊόν, ας πούμε το μέλι. Το φανταζόμαστε σε ένα καλαίσθητο βαζάκι, με ονομασία προϊόντος και όλες τις πιστοποιήσεις. 

Το προϊόν παράγεται από έναν συνεταιρισμό ή μία επιχείρηση κάπου στην Κεντρική Μακεδονία. Βάζουμε λοιπόν μία ειδική ετικέτα πάνω στο προϊόν που γράφει «αγοράζοντας αυτό το μέλι ενισχύεται κάποιον συνάνθρωπο σας». »

Το προϊόν αυτό, με την ιδιαιτερότητα την οποία κουβαλά αποκτά άλλο πρόσωπο στην αγορά, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. »Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τομέα, όπως ο φίλος μου ο Δαμιανός, προσπαθούν εδώ και χρόνια να φτιάξουν μία τέτοια αλυσίδα. 

Αλλά τα προβλήματα είναι πολλά. Πρέπει να συντονίσεις τις ΜΚΟ, να προσελκύσεις το ενδιαφέρον των παραγωγών, των συνεταιρισμών, των επιχειρήσεων και να το διαφημίσεις στην αγορά. Χωρίς την αποφασιστική στήριξη ενός επίσημου φορέα όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα σχέδια αυτά θα μένουν διαρκώς σχέδια, όπως έγινε μέχρι σήμερα. »Η ΠΚΜ μπορεί να αναδειχθεί σε μία Ομπρέλα Υποστήριξης και Συντονισμού των ΜΚΟ και ταυτόχρονα σε έναν κόμβο στον οποίο θα συναντιούνται για να δράσουν από κοινού οι φορείς της, των ωφελουμένων και της αγοράς. »

Εμείς δεσμευόμαστε ότι αυτό το σχέδιο θα το κάνουμε πράξη μέσα σε έξι μήνες. Έχουμε την πολιτική βούληση, έχουμε την ομάδα, έχουμε τον τρόπο, έχουμε την πίστη ότι το Σχέδιο Δράσης θα δώσει χέρι βοήθειας στους πάσχοντες. »

Εντάσσουμε λοιπόν το Σχέδιο αυτό στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας, που είναι πλέον ένας από τους τέσσερις πυλώνες της εθνικής οικονομίας, που δίνει προτεραιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΣΕΣ», είπε στην ομιλία του ο Γιάννης Ιωαννίδης. 

Στην εισήγηση του ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δαμιανός Δουίτσης, ανέλυσε τα βήματα που θα ακολουθήσει η ΠΚΜ ώστε να λειτουργήσει το πρόγραμμα εντός του πρώτου εξαμήνου από την ανάληψη της διοίκησης: 

«Οι προτάσεις για την απεξάρτηση των συνανθρώπων μας εξελίσσονται σε δύο στάδια. Το πρώτο είναι η θεραπευτική υποστήριξη που θα επιτευχθεί μετά από τις εξής δράσεις που θα υλοποιηθούν από επτά Κέντρα Υποσρτήριξης και Συμβουλευτικής που θα δημιουργήσουμε με κάθε νομό της ΠΚΜ: 
- Εκπαιδευμένους συμβούλους για τη βοήθεια των εθισμένων και των οικογενειών τους. - Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας. 
- Βιβλιογραφία – έντυπο ενημερωτικό υλικό – ψηφιακά αρχεία. 
- Διαδίκτυο – επικοινωνία μέσω Skype – ενημέρωση από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
- Διασύνδεση με Ε.Ε. για μεταφορά τεχνογνωσίας. 
- Συμμετοχή σε προγράμματα 
– προώθηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. 
- Νομική και ιατρική υποστήριξη. »Στη συνέχεια η προσπάθεια ολοκληρώνεται με την επαγγελματική υποστήριξη των ατόμων που θα επιτευχθεί μέσω της κοινωνικής οικονομίας! 
- Εισαγωγή στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, με δωρεάν μεταφορά τεχνογνωσίας, συμβουλευτική και νομική καθοδήγηση για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.). 
- Διασύνδεση των ευπαθών ομάδων με ΟΑΕΔ, ΚΕΚ κι άλλους αρμόδιους φορείς. - Δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω των Κοινωνικών Συνεταιρισμών. 
- Προώθηση σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, εκμετάλλευση των ΕΣΠΑ για επαγγελματική επιμόρφωση σε συνέδρια, εκδηλώσεις, εξορμήσεις. 
- Συνεργασία με Συνεταιρισμούς που παράγουν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα συσκευάζονται, θα ετικετάρονται και θα εξάγονται.

1 σχόλιο:

  1. Αυτο που επιδιωκει ο Γιαννης Ιωαννιδης εφαρμοζεται στην Αυστρια με μεγαλη επιτυχια εδω και δεκα χρονια και σιγουρα θα εχει και σε μας επιτυχια, εαν προωθηθει συστηματικα kai με υπευθυνοτητα.

    Ειναι καιρος πλεον να φροντισουμε ωστε τα μακεδονικα προιοντα μας να περιβληθουν με εμπιστοσυνη απο τους καταναλωτες και να προτιμουνται στις αγορες, ελληνικες και ξενες. Ετσι μονον θα ενισχυθει η τοπικη οικονομια μας και θα μειωθει η ανεργια.

    Ευχομαι στον Κοουτς να το πετυχει!

    Ξενοκρατης απο την Βιεννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.