19/7/14

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΙΣ “ΕΥΛΟΓΙΕΣ” ΗΠΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – 300 ΝΕΚΡΟΙ

Τρόμος, θάνατος και αίμα είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά στη Λωρίδα της Γάζας.  

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο την στρατιωτική πίεση εντείνοντας τη χερσαία επίθεση  με τις παλαιστινιακές πηγές να ανεβάζουν τους νεκρούς σε πάνω από 300 στις περίπου δύο εβδομάδες των συγκρούσεων.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 65 άνθρωποι, εκ των οποίων τουλάχιστον 15 ήταν κάτω από την ηλικία των 18 ετών, σκοτώθηκαν από την έναρξη των ισραηλινών χερσαίων επιχειρήσεων στην Λωρίδα της Γάζας τις βραδινές ώρες της Πέμπτης. Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο εδρεύει στη Γάζα, το 80% των θυμάτων είναι άμαχοι και ανάμεσά τους πολλά παιδιά και γυναίκες. Τουλάχιστον 2.200 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των συγκρούσεων στις 8 Ιουλίου.
Στη Λωρίδα της Γάζας, ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων διπλασιάστηκε μέσα σε μόλις 24 ώρες, φθάνοντας τους 40.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τα στοιχεία απο τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.
Σε όλη τη Λωρίδα της Γάζα υπάρχουν μαζικές διακοπές ρεύματος και όπως έγινε γνωστό το 70% των περιοχών είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ταυτόχρονα τα αποθέματα νερού μειώνονται δραματικά, ενώ οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων που υπάρχουν στη Γάζα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και απειλούν τη δημόσια υγεία.



Ακριβότερα τα τρόφιμα, λείπουν φάρμακα
Η εμπόλεμη κατάσταση έχει προκαλέσει ραγδαία αύξηση των τιμών των τροφίμων καθώς οι αγρότες δεν μπορούν να μεταφέρουν φρέσκα προϊόντα, σύμφωνα με την διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση Oxfam. Υπάρχουν δε σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ  ελπίζει να ξεκινήσει τη διανομή τροφίμων σε 85.000 ανθρώπους μέσα στις επόμενες μέρες σε αυτή τη λωρίδα γης που έχει εμβαδόν 362 km2 και στοιβάζει περίπου 1.800.000 ψυχές. Στην πόλη Χαν Γιούνις, που ουσιαστικά είναι ένας προσφυγικός καταυλισμός περίπου 1.500 άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε σχολεία που διευθύνονται από τον ΟΗΕ.


ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ
Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να κλιμακώσει τη χερσαία επιχείρηση, με τις “ευχές” ΗΠΑ και Γερμανίας,  μετά την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα.
 
Η επιχείρηση αυτή είναι καθοριστική για να «πληγούν» οι υπόγειες σήραγγες της Χαμάς, καθώς οι βομβαρδισμοί δεν αρκούν για την επίτευξη του στόχου, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Συνολικά 265 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων και το 70% του παλαιστινιακού θύλακα έχει μείνει χωρίς ρεύμα.
 
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας δηλώνουν ότι 27 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένα μωρό, δύο παιδιά και μία 70χρονη γυναίκα, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης την Πέμπτη το βράδυ.
Ένας ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν στις επιχειρήσεις, στις οποίες επλήγησαν 150 στόχοι, ανάμεσά τους 21 εκτοξευτές πυραύλων και τέσσερα τούνελ.
 
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως.
Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.  Για “γενοκτονία” των Παλαιστινίων, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Η γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για μία «νέα διάσταση εξοπλισμού των ακραίων ισλαμιστών της Χαμάς» και επανέλαβε ότι «κάθε χώρα πρέπει, εφόσον δέχεται επίθεση, να αντεπιτίθεται».
Συνομιλία για τη Γάζα είχε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν  με τον ιρανό ομόλογό του. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να μπει τέλος στις στρατιωτικές συγκρούσεις στη Γάζα και να συνεχιστούν οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου
Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και στον παλαιστίνιο πρόεδρο για να τους εκφράσει «την μεγάλη ανησυχία του για την σημερινή κατάσταση πολέμου».Ο Πάπας σημείωσε ότι «το κλίμα αυξανόμενης εχθρότητας, μίσους και βασάνων μεταξύ των δύο λαών, προκαλεί πολλά θύματα και προσφέρει έδαφος σε μια κατάσταση σοβαρής και επείγουσας ανθρωπιστικής ανάγκης» σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού.
Ο ποντίφικας κάλεσε «όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι σε τοπικό και διεθνές επίπεδο να δεσμευτούν για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες» και πρόσθεσε ότι επιθυμεί την επίτευξη «μιας εκεχειρίας, την ειρήνευση και την συμφιλίωση των καρδιών».

Bank Wars

5 σχόλια:

  1. Είναι πολύ σημαντικά αυτά που είπε η Μερκελ, ίσως θα μπορούσαμε να τα εκμεταλλευτουμε και εμείς, που έτσι κι αλλιώς δεχόμαστε επίθεση εδώ και 5 τουλάχιστον χρόνια με χιλιάδες νεκρούς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, Κριστιάν, έτσι είναι και τόσες μέρες χορτάσαμε μονομερή πληροφόρηση. Δεν είδα να αναρτήσεις ούτε ένα άρθρο, μα ΟΥΤΕ ΕΝΑ, απ' αυτά που σού έχω δώσει, ώστε να ακούγεται και η άλλη πλευρά και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Διότι είναι προφανές τις ήρξατο χειρών αδίκων, τι είναι ακριβώς η Χαμάς και ποιος ακριβώς έχει καβαλήσει στο σβέρκο των Παλαιστινίων.

    Η χερσαία εισβολή στη Γάζα

    Η απαρίθμηση των θυμάτων από τα ΜΜΕ ενθαρρύνει τη Χαμάς να χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες

    Η αντιστασιακή οργάνωση αποτελεί και επιχείρηση (παρόμοιο άρθρο είχαν δημοσιεύσει και "ΤΑ ΝΕΑ" το 2012)

    Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά. Αν οι Παλαιστίνιοι δεν ξεφορτωθούν την Χαμάς, δεν θα αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι ρολο παιζεις εδω μεσα nativist? εξακολουθεις να εχεις αποψη? Oι ισραηλοφονιαδες σκοτωνουν την χαμας ή τους παλαιστινιους? Ουουουουστ μακελαρηδες. Κοντα ειναι και η δικη σας η σειρα. Το μισος κορυφωνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >>αντιπροοδευτικος είπε...
    τι ρολο παιζεις εδω μεσα nativist? εξακολουθεις να εχεις αποψη? Oι ισραηλοφονιαδες σκοτωνουν την χαμας ή τους παλαιστινιους? Ουουουουστ μακελαρηδες. Κοντα ειναι και η δικη σας η σειρα. Το μισος κορυφωνεται.
    19 Ιουλίου 2014 - 2:33 μ.μ.<<

    Αντιπροοδευτικε, Τσυριζεις;

    Την απαντηση σου ελαβες εδω (Π. Ηφαιστος), και εδω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.