5/9/14

"Οθωμανικός άνεμος" στην Κόκκινη Πλατεία με την ελληνική ΠΑ να λείπει

Σχετική ανάρτηση: Τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας απαγορεύουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία να πάει Ρωσία 
Image Οθωμανικός άνεμος στη Κόκκινη Πλατεία>>: Ετσι τιτλοφορεί η κρατική τουρκική TV το ρεπορτάζ της για την  συμμετοχή τουρκικής στρατιωτικής μπάντας σε σχετικό φεστιβάλ στην Κόκκινη Πλατεια της Μόσχας.Αναφέρει στην ιστοσελίδα της :Η Οθωμανική Στρατιωτική Μπάντα Mehter της İznik η οποία προσκλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικής Μουσικής Σπάσκαγια Μπάσνια που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, Μόσχα έδωσε παράσταση στη Κόκκινη Πλατεία.
Η παρέλαση της οθωμανικής μπάντας στη Κόκκινη Πλατεία προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον. Οι ύμνοι που ανακρούστηκαν από την μπάντα ήχησαν στην Κόκκινη Πλατεία. Το κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την επίδειξη με σπαθιά και ασπίδες που έκανε η ομάδα.


Οι άλλες συμμετοχές 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ η ''Οθωμανική Στρατιωτική Μπάντα''της İznik θα πραγματοποιήσει παραστάσεις στη Κόκκινη Πλατεία μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν εκτός από τη μπάντα Mehter, στρατιωτικές μπάντες και χορευτικά συγκροτήματα από Σερβία, Σκωτία, Κίνα και Μεξικό.Το 
Διεθνές Φεστιβάλ Στρατιωτικής Μουσικής Σπάσκαγια Μπάσνια διοργανώνεται από το 2009. Φέτος στο φεστιβάλ συμμετέχουν 22 συγκροτήματα από 12 χώρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών το φεστιβάλ φέτος αναμένεται να παρακολουθήσουν συνολικά 60.000 άνθρωποι.




Η Ελληνική απουσία
Να θυμίσουμε ότι για φέτος,σύμφωνα με ρεπορτάζ της ''ΣΥΧΡΟΝΗΣ ΡΩΣΙΑΣ'' , και  παρά τις διευρυμένες υποχρεώσεις του Φεστιβάλ που έχει γίνει πλέον θεσμός διεθνούς ακτινοβολίας, η ελληνική στρατιωτική ορχήστρα προσκλήθηκε από νωρίς αλλά ακλύρωσε την τελευταια στιγμή την συμμετοχή, προφανώε λόγω της κρισης της Ουκρανιας και των μέτρων.Συγκεκριμένα  από το Νοέμβρη του 2013 υπογράφηκε σχετική συμφωνία και η συμμετοχή φαινόταν θέμα οριστικά λυμένο. Η ελληνική άρνηση για συμμετοχή, λίγες μόλις μέρες πριν από την έναρξη, αφήνει - έγραψε η ρωσική ιστοσελίδα - ένα πελώριο ερωτηματικό στους διοργανωτές. Επίσημα, δεν δόθηκε κάποια εξήγηση, ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές στην Αθήνα, πιστοποιούν ότι, αν και σε επίπεδο στρατιωτικής ηγεσίας όλα ήταν έτοιμα για τη συμμετοχή, οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Αμύνης, προφανώς μετά από διαβουλεύσεις (!), αποφάσισαν τη ματαίωσή της.

Το 2012 η ελληνική συμμετοχή είχε εντυπωσιασει και το βίντεό της σάρωσε στο Διαδίκτυο...






OnAlert

6 σχόλια:

  1. Συγγνώμη η Τουρκια και η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Τα καρντάσια της κυβέρνησης εδώ είχαν παρουσιάσει την απουσία ως απόφαση ΝΑΤΟ.

    Και στην μπάντα μαλακες πιαστήκανε? Συγγνώμη για την έκφραση, αλλα έλεος, μια οι "ψευτομακεδονες", μια οι μπάντες, δηλαδή στα δύσκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, δεν πήγαν οι μουσικάντηδες της ΠΑ να βαρούν τα κλαμπατσίμπαλα και κάτι έγινε! Σιγά το μέγα θέμα...

    Αν ήθελαν πράγματι να κάνουν εντύπωση, αντί να στείλουν φιλαρμονικές και οργανοπαίχτες, ας έστελναν έναν ΕΝΟΠΛΟ ουλαμό Ευζώνων να παρελάσει. ΕΝΟΠΛΟ όμως, όχι όπως τους έστειλαν άοπλους στη Γαλλία να παριστάνουν την τουριστική ατραξιόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας βάλουμε μερικά πράματα στη θέση τους.

    Από πότε η αποστολή μιας μουσικής μπάντας σε μια φολκλορ φιέστα, αποτελεί μείζον ζήτημα εξωτερικής πολιτικής? Αν θυμάμαι καλά, της προηγούμενη φροά που μετείχε η μουσική μπάντα της ΠΑ στην εκδήλωση το 2012, ένας περιχαρής ευτραφής μεσήλικας με τα διακριτικά της ΠΑ στο φούτερ, χόρεψε συρτάκι για 3 λεπτά υπο τους ήχους του Ζορμπά. Κατά τα άλλα το βίντεο της Ελληνικής συμμετοχής "σάρωσε" στο διαδίκτυο και παραμύθια της χαλιμάς. Κάτι παραπάνω από 3 χιλιάδες views έχει το συγκεκριμένο βίντεο, ενώ έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε. Τέτοιο "σάρωμα" δεν έχει ξαναγίνει.

    Επειδή η σοβαρή εξωτερική πολιτική δεν (πρέπει να) στηρίζεται στο τρίπτυχο "τζατζίκι - σουβλάκι - συρτάκι" και επειδή προφανώς κάποιοι περίμεναν να κάνουν και φέτος ταξειδάκι αναψυχής με οδοιπορικά, εκτός εδρας και Ρωσσικές νύχτες πληρωμένα από το Κράτος, ας μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα. Αν θέλουμε να κάνουμε εντύπωση στους ξένους, υπάρχουν τρόποι και αυτοί δεν περιλαμβάνουν "τζατζίκι - σουβλάκι - συρτάκι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την άσπρη καλτσούλα και το σκαρπίνι των Τούρκων χορευτων, μόνο εγώ τα πρόσεξα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά έβλεπε σε πραγματικό χρόνο ο γουστάρων το φακιόλιον αντί της τιάρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Νοταράς" λεγόταν! Ο Νοταράς, ως πανπλουτος αξιωματούχος του Βυζαντίου, δήλωνε πως προτιμούσε το "Τουρκικό φακιόλι". Αμέσως μετά την Άλωση, και αφού είχε επιβιώσει (οι φελλοί πάντα επιπλέουν) φρόντισε να δηλώσει υποταγή στα νέα "αφεντικά" της Πόλης και έθεσε ευατόν στην υπηρεσία του Σουλτάνου. Βέβαια, όταν του ζητήθηκε (στην πραγματικότητα δεν είχε δυνατότητα επιλογής) να προσφέρει τον έφηβο γιό του για την ικανοποίηση των σεξουαλικών ορέξεων Τούρκων αξιωματούχων, τότε και μόνο τότε κατάλαβε τι σημαίνει "Τουρκικό φακιόλι". Τελικώς, σφαγιάστηκε σαν τραγί, αφού πρώτα αναγκάστηκε να παρακολουθήσει την σφαγή όλων των παιδιών του μπροστά στα μάτια του.

    ...παλιά χρόνια αυτά! Δεν γίνονατι σήμερα τέτοια πράγματα. Απα πα πα πα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.