12/9/14

«Πολιτική υποστήριξη» από Ελλάδα στη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους

Επικεφαλής του συνασπισμού έχουν τεθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες, που βρίσκονται σε αναζήτηση συμμάχων. Σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση της CIA, το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει ως και 31.500 μαχητές σε Ιράκ και Συρία.
Την «πολιτική υποστήριξη» της Ελλάδας στη συγκρότηση διεθνούς συνασπισμού για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας πως πρόκειται για μία «ακραία τζιχαντιστική οργάνωση» που «πρέπει να εξαλειφθεί».

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε επίσης την «αλληλεγγύη» της Ελλάδας στην κυβέρνηση του Ιράκ, του χριστιανικούς πληθυσμούς και τις υπόλοιπες θρησκευτικές κοινότητες της Συρίας και του Ιράκ που έχουν υποστεί «τα πάνδεινα από την πρωτόγονη και βάρβαρη δράση του λεγόμενου ‘Ισλαμικού Χαλιφάτου’».

Επικεφαλής της συμμαχίας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να ανακοινώνει την Πέμπτη πως έχει δώσει το «πράσινο φως» για μία εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών κατά του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση της CIA, το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει ως και 31.500 μαχητές στις δύο χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι βρίσκεται στην Τουρκία σήμερα Παρασκευή, προκειμένου να πείσει την Άγκυρα να υποστηρίξει την προσπάθεια του διεθνούς συνασπισμού που συγκροτούν οι ΗΠΑ κατά των τζιχαντιστών.

Την Πέμπτη, ο κ. Κέρι εξασφάλισε την υποστήριξη 10 αραβικών κρατών για την εκστρατεία κατά του ΙΚ, με έμφαση στο να σταματήσει η ροή όπλων και μαχητών προς το Ιράκ και τη Συρία.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/265445/politiki-upostirixi-apo-ellada-sti-summahia-kata-tou-islamikou-kratous/#ixzz3D83bbKnk
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.