19/9/14

Ο φαύλος κύκλος του μίσους


Στον Τύπο των Σκοπίων γράφτηκε ότι και φέτος η Ελλάδα ήταν για τους γείτονές μας ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός και, αν συγκράτησα σωστά τα στοιχεία, οι δύο στους τρεις που έκαναν καλοκαιρινές διακοπές τις απόλαυσαν στις παραλίες της Χαλκιδικής, της Πάργας, της Σκιάθου και οι έχοντες πιο γεμάτη τσέπη στη Μύκονο ή τη Σαντορίνη. Κάποιοι εξ αυτών ωστόσο δεν επέστρεψαν με τις καλύτερες αναμνήσεις. Σε τουλάχιστον έντεκα περιπτώσεις κατήγγειλαν ότι στην Ελλάδα τους έκλεψαν τις πινακίδες κυκλοφορίας ή προκάλεσαν φθορές στα αυτοκίνητά τους. Αν και τα κρούσματα ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι που το ΥΠΕΞ της FYROM είχε προβεί σε διάβημα στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια για πενήντα επιθέσεις εναντίον πολιτών του –η μείωση αποδίδεται στο ότι μαζεύτηκαν κάπως οι χρυσαυγίτες λόγω των διώξεων– το βιολί συνεχίζεται.


Οι άνθρωποι έρχονται και μας αφήνουν τα καλά τους τα λεφτά και εμείς –για την ακρίβεια, κάποιοι εθνοκάπηλοι– τους σπάμε τα αυτοκίνητα ή και –έχουν καταγραφεί και τέτοιες περιπτώσεις– τους ξυλοφορτώνουμε για να τους πείσουμε προφανώς διά της ράβδου ότι δεν είναι Μακεδόνες όπως οι ίδιοι πιστεύουν και πως αυτό το προνόμιο νομιμοποιούμαστε να το έχουμε εμείς αποκλειστικά.

Δεν είναι μόνο ότι δεν θα ξανάρθουν οι ίδιοι ή και ακόμα περισσότεροι που, πληροφορούμενοι από τα ΜΜΕ τις επιθέσεις εναντίον συμπατριωτών τους, θα προτιμήσουν την Τουρκία, τη Βουλγαρία ή και τις ειδυλλιακές δαλματικές ακτές, με επιπτώσεις στην οικονομία μας, ειδικά αυτής στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι αθλιότητες του είδους, βαπτιζόμενες «πράξεις πατριωτισμού», δηλητηριάζουν το κλίμα στην κοινωνία της γείτονος, απομακρύνουν τους δυο λαούς, που ανεξάρτητα πώς θα λέγεται η FYROM, είναι καταδικασμένοι να ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο, να συναλλάσσονται και να συνεργάζονται.

Η ατμόσφαιρα είναι ήδη επιβαρυμένη από τη διένεξη για το όνομα και μια ολόκληρη γενιά στα Σκόπια μεγάλωσε και γαλουχήθηκε με την πίστη ότι η Ελλάδα είναι ο μεγάλος εχθρός της, ο κακός γείτονας που θέλει να της αρπάξει την ιστορία, εμποδίζει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., καταδικάζοντάς τη στη φτώχεια και την υπανάπτυξη, υπονομεύει το μέλλον των νέων ανθρώπων.

Αυτή η εμποτισμένη με ανθελληνισμό γενιά, για την απώλεια της οποίας δεν είμαστε και εμείς άμοιροι ευθυνών, κρατάει τον Γκρούεφσκι στην εξουσία και αύριο θα κυριαρχεί στην πολιτική, την οικονομία, τη διπλωματία, τη δημοσιογραφία, θα κληθεί να διαχειριστεί τις μεταξύ μας σχέσεις κ.λπ.

Με φασιστικού τύπου συμπεριφορές, όπως αυτές που προαναφέραμε, το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να δικαιώνουμε όλους εκείνους τους κύκλους, που στα Σκόπια επιμένουν να καλλιεργούν στον πληθυσμό το μίσος εναντίον μας, και να κλείνουμε κάθε δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία, που, όπως παντού άλλωστε, επηρεάζει καθοριστικά τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ


kathimerini

11 σχόλια:

  1. Με λένε Σταυρο Τζίμα, εσύ δεν είσαι ο πραγματικός Σταυρος Τζίμας, σου απαγορεύω να χρησιμοποιείς το όνομα αυτό, η γυναικα σου, ο μισθός σου, η δουλειά μου και όλη σου η ιδιοκτησία είναι δικη μου και απαιτώ να μου τα δώσεις, γιατί τα καπηλεύεσαι, αφού εγώ είμαι ο Σταυρος Τζίμας, ο αληθινός και εσύ μου έχεις κλέψει την ταυτότητα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ++++++ Αλέξανδρε, αλλα ο καθε ανθελληνας μπορει και λεει οτι θελει, επι πληρωμη παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα χέρια σου δεν είναι δικά σου. Είναι δικά μου που μια ωραία πρωία ξύπνησα και τα είδα πάνω σου που για κάποιο λόγο είναι εκεί που είναι. Σίγουρα κάπου κάπως κάποτε θα πρέπει να μου τα πήρες. Δριμύ το κατηγορώ και δικαιωματικά Θα πρέπει να σε χειρουργήσω για να τα πάρω πίσω και να αντικαταστήσω τα δικά μου που μια ωραία πρωί ξύπνησα και δεν τα αναγνώρισα και μάλλον θα ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκαν εκεί. Και νασου που υπάρχουν κι άλλοι, βαλτοί ή ηλίθιοι (δεν βλέπω άλλη αιτία, γιατί και αυτοί που δεν ξέρουν είναι ηλίθιοι αν αρνηθούν να μάθουν) που συμφωνούν με τη δική μου σκοτοδίνη.. και η ενοχή σου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχεις καθίσει ράθυμος και αναντίρρητος με τα χέρια παρατεταμένα... Αντί να κόψεις τη γλώσσα αυτών που σε επιβουλεύονται και τα χέρια αυτών που θα τα απλώσουν στα δικά σου.. Κι ας είσαι μόνος έναντι όλων. Άμοιρος και κακόμοιρος μες στην δημοκρατική σου κοσμοπολίτικη ραγιάδοσύνη σπεύδοντας πλέον ολοταχώς στον τοίχο του ιστορικού μονοδρόμου που εσύ μόνος σου έχτισες, θα πάθεις αυτά που φαίνεται πως τελικά σου αξίζουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εν πάσει περιπτώσει, όποιος μας ρίξει μια δεκάρα στο τενεκεδάκι, του στήνουμε και κλ;; τόσο φτηνές θέλουμε να γίνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θὰ γλείφουμε πάλι σὰν τὶς πόρνες τοὺς 1000 σκατόσλαβους ποὺ δίνουν σὲ 50 μαλάκες ἀπὸ 10 εὐρώ. Στὰ τσακίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποδεικνύεται αν μη τι άλλο ότι οι οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές δεν υποκαθιστούν (ούτε επιλύουν) τις εθνικές αντιπαραθέσεις. Εν πάση περιπτώσει, αντιδράσεις χουλιγκανισμού τύπου γηπέδου δεν τιμούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, όποιος κι αν είναι ο "αντίπαλος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλύτερη απάντηση από του @Alexandros δεν μπορεί να υπάρχει.Απλά εγώ την επεκτείνω και λέω σε όσους γλύφουν πατώκορφα τους σκοπιανούς ότι δεν θα πρέπει να τους πειράζει αν κάποιος κόβει επιταγές στο όνομα τους και ότι αυτό δεν είναι πλαστοπροσωπεία όπως δεν είναι γι' αυτούς πλαστοπροσωπεία τα καραγκιοζιλίκια των αλβανο-σλαβο-βουλγαρο-τουρκο-γυφτο-σκοπιανών.

    Χουλιγκανισμός είναι να σπάσεις και να καταστρέψεις το αμάξι.
    Το να γράψεις με σπρευ το σωστό όνομα του κρατιδίου τους, τους κάνεις και μάθημα στοιχειώδους ιστορίας που έχουν μαύρα μεσάνυχτα.

    Ακόμα καλύτερα με σπρευ και στενσιλ να γράφεις στα αγγλικά και στα σκοπιανά "Λευτεριά τους Αλβανούς, στους Έλληνες, στους Τούρκους και στους Βούλγαρους των σκοπίων"
    Τους "σφάζεις με το βαμβάκι' έτσι-:o)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κλειστε τα συνορα να υσηχασουμε.
    μην τους μιλατε,μην τους συναναστρεφεστε.
    σαν να μην υπαρχουν.
    αυτο να ισχυει για οσους δηλωνουν <>> και οχι σκοπιανοι.
    σε διεθνη φορα και ιδιωτικες
    συναντησης.
    ας κοψουν το λαιμο τους.
    αρκετα , βαρεθηκα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. asepites
    Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει, αλλά ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει σπασίματα αυτοκινήτων και ξυλοδαρμούς. Αυτά είναι χουλιγκανισμός. Όσο για το γράψιμο των αυτοκινήτων με σπρέυ, τα νεοναζιστικά σύμβολα που φαίνονται στην πρώτη φωτογραφία είναι δυσφήμηση για την Ελλάδα, και μάλιστα διεθνής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν κάποιος από τα Σκοπια έρχεται και βγάζει τα αυτοκόλλητα που του δίνουν, γιατί τα βγάζει; Τι ακριβώς παριστάνει; Δεν ξέρει ότι κάποιος μπορεί να βρεθεί και να του την κάνει; Παει κανείς σας με τη βυζαντινή σημαία στο χέρι να δει την αγία σοφία;

    Συμφωνώ είμαι εναντίον των βανδαλισμων, αλλά απαιτώ όμως και να με σέβονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.