24/9/14

Μπιλ Κλίντον: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς

REUTERS/SHANNON STAPLETON
O Μπιλ Κλίντον, στην εκδήλωση του Ιδρύματός του, ανακοίνωσε ότι το Clinton Global Initiative, πρόκειται να διοργανώσει τον προσεχή Ιούνιο, στην Ελλάδα, συνάντηση για τη Μεσόγειο.
Κατά 25% περισσότερο από τους Γερμανούς δουλεύουν οι Έλληνες δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ενώ στάθηκε και στην «μεγάλη πρόοδο (που έχει κάνει η Ελλάδα) στα δημοσιονομικά της δεδομένα» και στο ότι «οι προϋπολογισμοί της, μετά από την μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση».
Τις παραπάνω δηλώσεις τις έκανε ο κ. Κλίντον μετά από συνάντηση που είχε, χθες, στη Ν. Υόρκη με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, απευθυνόμενος δε στους παρόντες δημοσιογράφους, συμπλήρωσε:«Επομένως, μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε».
Η συνάντηση Παπανδρέου - Κλίντον πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ετήσιας Εκδήλωσης του Ιδρύματος Κλίντον - Clinton Global Initiative.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις και να συζητήσουν ειδικότερα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με έμφαση τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και τη δυνατότητα προώθησης καινοτόμων ιδεών προς αυτήν την κατεύθυνση.
Μάλιστα, ο Μπιλ Κλίντον, στην εκδήλωση του Ιδρύματός του, ανακοίνωσε ότι το Clinton Global Initiative, πρόκειται να διοργανώσει τον προσεχή Ιούνιο, στην Ελλάδα, συνάντηση για τη Μεσόγειο.
Μιλώντας για αυτήν την πρωτοβουλία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι, η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στα δημοσιονομικά της δεδομένα και οι προϋπολογισμοί της, μετά από την μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
Ωστόσο, λόγω του κοινού νομίσματος, δεν είναι εύκολο να χρηματοδοτήσει τις αναπτυξιακές της ανάγκες και τις υποδομές μέσω ομολόγων (αναφέρεται στην απουσία σχετικής απόφασης ακόμη και σήμερα από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για όλη την Ευρώπη με την έκδοση ομολόγων) οπότε απαιτούνται καινοτόμες λύσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες χώρες της Μεσογείου.
Στη συνέχεια, θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις δυνατότητες της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά: Θα αναφέρω μια αλήθεια: οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από άλλους λαούς - για παράδειγμα, δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς. Επομένως, μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση.
Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε.
Την Κυριακή, ο Γιώργος Παπανδρέου, συμμετείχε στην μεγάλη πορεία για το Κλίμα, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Greenpeace Kumi Naidoo, με τον οποίο συνεργάζονται επί πολλά χρόνια και συνδέονται με μακρά φιλία.
Επίσης, συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου των Ηγετών για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, του οποίου είναι μέλος.Το Συμβούλιο τελεί υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ και προεδρεύει ο καθηγητής J. Sachs.
Αύριο Πέμπτη, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα προεδρεύσει των εργασιών του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο συνεδριάζει κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της Ετήσιας Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. «...Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε...»

    A, ρε Κλίντον καλαμπουρτζή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην λαμβανουμε στα σοβαρα τετοιες αναφορες σε τετοια συνεδρια. Δεν εχουν αξια.
    Ο Κλιντον απλα ηθελε να δωσει μερικους ποντους στον Georgie με τον οποιον εχουν πολυ καλες σχεσεις.
    Δεν αλλαζουν οι πολιτικες μεσα απο σχολια τετοιου τυπου. Σε τετοια συνεδρια.
    Το εχουμε πει ξανα και γνωριζουμε πολυ καλα οτι οι Αμερικανοι εξασφαλιζουν τους δικους τους ανθρωπους.
    Και ο Georgie δεν ηταν τιποτα παραπανω απο εναν καθαρα στρατολογημενο δικου τους ανθρωπο. Και πολυ σκληροπυρηνικο παγκοσμιοποιητη νεο-ταξιτη.
    Συνηθως αυτοι οι ανθρωποι ονομαζονται στα ελληνικα "πρακτορες" Ετσι για να λεμε.
    Εμεις το ξεραμε, καποιοι τελος παντων, αλλοι δεν το ηξεραν αλλα ειχαν βασιμες υποψιες, αλλοι στρουνθοκαμιλιζαν, ο κοσμος το ειχε τουμπανο-συλλογικο ενστικτο τι να πω..
    Και ομως παρολα αυτα τον αφησαμε να παρει τα ηνια ενος λαου αυτον τον ανθρωπο στα χερια του. Και δεν εχουμε καμια δικαιολογια για αυτο.
    Επρεπε να του βαλουμε πορτα και να μην επιτρεψουμε με κανενα τροπο να γινει αυτο. Δεν ηταν ο πατερας του και το γνωριζαμε πολυ καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) Καλά τα είπε ο Κλίντον βρε αχάριστοι Έλληνες. Λίγα λόγια για τον George την πολιτική λατρεία μου. Δεν ξέρω ποιον να επιλέξω ως καλύτερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης. Σημίτης ή George Papandreou? Τον "ευχαριστώ τους Αμερικανους" ή τον "λεφτά υπάρχουν"?

    Λεφτά υπάρχουν:

    http://www.youtube.com/watch?v=WmPm1vb8q1c

    Και ευχαριστώ τους Αμερικανούς:

    https://www.youtube.com/watch?v=XST8kkTSPsA

    Να κάνουμε ψηφοφορία ποιος ήταν καλύτερος. Αρχίστε να ψηφίζετε μην κάθεστε!

    2) 2009. Πανηγυρισμοί πολιτών στην Αλεξανδρούπολη για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ:

    http://www.youtube.com/watch?v=BbArras7kgw

    Δηλώσεις πολιτών στην κάμερα:

    α) στο 1:50 "Εμπρός για ένα νέο 81!!!".

    Και εγώ που νόμιζα ότι το "Εμπρός πίσω!" το έλεγε μόνο ο "Κωνσταντίνος Κατακουζηνός" στη σειρά "Κωνσταντίνου και Ελένης" στο επεισόδιο που ιδρύει το κόμμα ΒΥΖ.ΑΝ ("Βυζαντινή Αναγέννηση") και κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές.

    Αλλά εδώ βρε παιδιά κάτι δεν στέκει:

    Το Βυζάντιο τότε ήταν αυτοκρατορία και δεν είχε τρόικα δανειστών. Οπότε έρχεται η επόμενη κυρία να μας λύσει την απορία σχετικά με το που μας πήγε ο George...

    β) Στο 2:00
    "Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ότι καλύτερο μπορούσε να υπάρξει για την Ελλάδα. Είναι 100 χρόνια μπροστά".

    Τελικά μας πήγε στο 81 ή εκατό χρόνια μπροστά. Μάλλον το δεύτερο
    Στην περίπτωση που(απ'ότι φαίνεται από τα αποτελέσματα) μας πήγε 100 χρόνια μπροστά, υπάρχει Ελλάδα τότε?

    Αλλά το καλύτερο απ'όλα, η πιο συνταρακτική δήλωση:

    γ) Στο 2:11 "Είναι νίκη για όλη την Ελλάδα. Πιστεύω θα έρθουν καλύτερες μέρες"

    ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ!!!! Τι πρόβλεψη ήταν αυτή κυρία μου. Μέσα έπεσες που λένε!

    Αχάριστοι Έλληνες λίγα λόγια για την πολιτική λατρεία μου.

    Από τα "100 χρόνια μπροστά" του George κάναμε μετά και ένα ταξιδάκι στα κάρα του Βυζαντίου(σε λίγο δεν θα συμφέρουν τα αυτοκίνητα καθόλου) με τον Σαμαρά.

    Και επειδή ξεφτιλίστηκε που ξεφτιλίστηκε αυτός ο τόπος ας φέρουμε όχι τον Αλέξη στην εξουσία αλλά τον "επίκουρο καθηγητή της Βυζαντινολογίας Κωνσταντίνο Κατακουζηνό" να μας κυβερνήσει.

    Τα έλεγε ο άνθρωπος και εμείς οι βλάκες γελούσαμε όταν βλέπαμε τη σειρά στον ΑΝΤ1. "Εμπρός πίσωωω!!!!"

    Ο λαός απαιτεί Κατακουζηνό στη Βουλή!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=3c7Ol_SuxFc

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.