7/10/14

Αμπντουλλάχ Οτζαλάν: Θα αντισταθούμε εναντίον των τζιχαντιστών μέχρι το τέλος στο Κόμπανι και παντού όπου κατοικούν Κούρδοιι

Σήμερα, μια ημέρα μετά την αποβίωση της αδελφής του Εύας, έγινε συνάντηση του φυλακισμένου στο Ιμραλί Κούρδου ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, με τον αδελφό του Μεχμέτ.
Ο Κούρδος ηγέτης εξουσιοδότησε τον αδελφό του να μεταφέρει στην κοινή γνώμη το ακόλουθο μήνυμα:
"Όσον αφορά την αδελφή μας, να θαφτεί εκεί που επιθυμεί η οικογένεια και τα παιδιά της. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να αναμειχθούμε. Αν θέλουν ας την πάνε στο χωριό, αν θέλουν ας την θάψουν στο μέρος που κατοικούν.
Όσον αφορά την πόλη Κόμπανι, οι άνθρωποί μας εκεί θα αντισταθούν μέχρι το τέλος. Όπου υπάρχει το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος και όπου κατοικούν Κούρδοι, εμείς θα αντισταθούμε μέχρι τέλους. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση στο Ι.Κ. Το Ι.Κ. είναι μια τεχνητή οργάνωση. Όμως τα κράτη, οι κυβερνήσεις ή τα φυσικά πρόσωπα που το στηρίζουν, αύριο θα έχουν οι ίδιοι μεγάλο πρόβλημα με το Ι.Κ. Και μάλιστα εκείνο το κράτος που παρέχει τη μεγαλύτερη υποστήριξη στο Ι.Κ., εκείνο το κράτος θα υποστεί και τη μεγαλύτερη ζημιά. Εμείς θα αντισταθούμε στο Ι.Κ. μέχρι το τέλος. Ο λαός μας είναι υποχρεωμένος να αμυνθεί και να αντισταθεί.
Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα της διαδικασίας επίλυσης του Κουρδικού, έχω να πω ότι αυτές οι δουλειές δεν προχωρούν και δεν τελειώνουν με τακτικές παραπλάνησης και κοροϊδίας. Το κράτος πρέπει να κάνει κάποια βήματα με βάση τους νόμους που το ίδιο έβγαλε. Λένε για περίοδο επίλυσης. Οι δικηγόροι μου εδώ και χρόνια δεν μπορούν να πάρουν άδεια να με επισκεφθούν.  Έχουμε σε εξέλιξη δίκες στα δικαστήρια, εθνικά και διεθνή. Γιατί δεν αφήνουν τους δικηγόρους μου να με δουν;  Είναι δυνατόν να προχωρήσει έτσι αυτό που λένε περίοδο επίλυσης; Εμείς θα περιμένουμε μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Το μεταφέρουμε στις επιτροπές που έρχονται και μας βλέπουν. Από κει και πέρα δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα. Δεν υπάρχει ούτε περίοδος επίλυσης ούτε τίποτα. Μιλάνε για διαπραγματεύσεις, ενώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Είναι μια δήθεν διαδικασία όλο αυτό.  Δεν αντέχουμε άλλο, δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Δεν υπάρχει αυτό που λένε περίοδος επίλυσης. Τελείωσε".

1 σχόλιο:

  1. Bgalte ton otzalan apo tin fylakh
    Oi kourdoi den einai pia sti lists tromokratikon omadon
    Yiati einai akoma fylakh autos o anthropos thelei poly klotcia o kolos erdogan

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.