27/10/14

Παραπλανητικός και επικίνδυνος ο ρόλος των ΜΜΕ. Θα παρέμβει η Δικαιοσύνη;

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν δίνουν σωστή πληροφόρηση στον Ελληνικό λαό. Σας αναφέρω ενδεικτικά μερικά σημαντικά θέματα τα οποία δεν έχουν θίξει με το τρόπο που έπρεπε, καθόλου ή παραπληροφόρησαν κατά καιρούς και με τα οποία έχω ασχοληθεί, όπως:
1. το Xάρτη όλων των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων την Ελλάδας.
2. τα Χημικά Συρίας.
3. τις AOZ και τις παράνομες προκηρύξεις οικοπέδων σε διεθνή  ύδατα, όπως και τη μη φορολόγηση στην Ελλάδα πολυεθνικών που θα κάνουν τις εξορρύξεις.
4. τη κατάρριψη του Κυπριακού αεροπλάνου και τη γκριζοποίηση της εν δυνάμει ΑΟΖ της Κύπρου, μετά το τρόπο που έγινε η διάσωση απο τον ΟΗΕ

5. την ενεργειακή πολιτική και την υψηλή τιμή μονάδας που υπάρχει για τα ΑΠΕ, ώστε να ευνοείται το ακριβό LNG των εφοπλιστών και οι λιγνίτες των ορυχείων του Μπόμπολα.
6. τη παραγωγή υδρογοναθράκων και ενέργειας απο σκουπίδια και ανακύκλωση.
7. το γεγονός ότι απο τις 4 συστημικές τράπεζες της Ελλάδας τρείς ΔΕν πέρασαν τα  stress tests, η Eurobank, η Εθνική (Νational Bank of Greece) και η Τράπεζα Πειραιώς.
Για τη τελική επιβίωση μιας μόνο τράπεζας στην Ελλάδα υπάρχει δημοσιευμένη μου πρόβλεψη, που αναφέρεται σε συνέντευξη που έδωσα στο Δημήτρη Κωνσταντάρα η οποία δημοσιεύτηκε την εποχή που συζητιόντουσαν τα Χημικά της Συρίας σε διάφορα περιοδικά αλλά νομίζω και στο ιστολόγιο του.
8 .Δεν ανέφεραν ότι τα stress tests δεν πέρασε ούτε 3 Τράπεζες της Κύπρου (Bank of Cyprus, Hellenic Bank και η Cooperative Central Bank)!!!
Διαβάστε στη συνέχεια το απόκομμα απο την ΤHE TELEGRAPH της Κυριακής που πέρασε. Η διασύνδεση είναι εδώ. Δέστε ιδίοις όμμασι τα ονόματα των τραπεζών που απέτυχαν.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία πλέον στη χώρα

Εκτός από ελάχιστες ιστοσελίδες, τα Ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι όλες οι Ελληνικές τράπεζες πέρασαν τα stress tests. Δέστε χάλια.




Mήπως κάποιοι απο εμάς που “καταλαβαίνουμε” πρέπει να παραπονεθούμε άμεσα σε κεντρικά όργανα της ΕΕ και στη Διεθνή Ένωση Δημοσιογράφων; Το συμβάν είναι πολύ σοβαρό σε οικονομικά μεγέθη, αφού θα επηρρεάσει τις χρηματιστηριακές τιμές των τραπεζών και την ασφάλεια των καταθέσεων.
Αξιοπιστία στο Τύπο αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ότι δεν υπάρχει.

Z-code

10 σχόλια:

  1. Αγαπητέ καθηγητά, παρά τις προσπάθειες Ελληνο Τουρκικών συμφερόντων να γκριζάρουν την ΑΟΖ υπάρχει μια διακρατική συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ . Λόγο του ότι παρενέβησαν Ισραηλινές δυνάμεις και Λόγο διακρατικών συμφωνιών και παρά Την Μαλακία Αναστασιάδη Σαμαρά (Λόγο του ότι ο Τελευταίος φεύγει κλοτσηδόν τον έχεσε και η Μερκελ ο νοών νοείτο ήδη η καγκελάριος ετοιμάζεται να υποδεχτεί Τσιπρα με συσπειρώσεις Γάλλο-Ιταλικών Δυνάμεων στο όποιο μπραντεφερ είναι μιλημένος και ο Αγαπητός φίλος Ντραγκι αν και η Γερμανία η Μερκελ όχι όλοι είναι μαζί μου (δηλ με την Πάρτη της δια την ακρίβεια και τα συμφέροντα της) στην Ευρωπαϊκή ΑΟΖ και λόγο Ευρωπαϊκής ΑΟΖ η οποία εφάπτεται με την Ισραηλινό-Αιγυπτιακή και τη Τρανς-Ιορδανία και πάμε μέχρι την Μεκα. Μάλλον ο Αμπντουλαχ συγκλίνει για δικούς του λόγους με τον Στρατάρχη Σισι ο οποίος για δικούς του λόγους συγκλίνει με Ελλαδα Κυπρο και δια της σκιας με γειτονικά άλλα κράτη Λιβύη (όπου και εκεί εμπλέκεται η Τουρκία) και στα ανατολικά δυνητικά με άλλα κράτη της περιοχής διότι έχουμε 4 γενιάς πόλεμο σε Σινά.

    *Εδώ έρχεται και το Τσειχαν που εν δυναμη θα το έχουν Κούρδοι άρα και ο αγωγός θα γίνει (*αν γίνει) και με μέρισμα εισοδήματος και κέρδους με τους Κούρδους και όχι απευθείας με την Τουρκία αν τα βρουν Κουρδοι και Τουρκοι στο τσειχαν . Όπου Τσειχαν βλέπε Έξοδος στην Μεσόγειο του Κουρδιστάν.


    Αρα δια της πλαγίας Γριζοποιησης του Ερντογαν σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αποδοχή να γίνει η Αν. Μεσόγειος Θάλασσα τον Αδελφών μουσουλμάνων. Ήδη διεξάγεται 5 υβριδικής μορφής Πόλεμος σε Ισραήλ Αίγυπτο – και σε τακτικό πόλεμο τύπου ανταρτοπόλεμου στην Τουρκία με τους αδελφούς Κούρδους. Άρα εμείς πάμε για εμπλοκή πολέμου (αν μας συμφέρει με Παρέμβαση διεθνούς Κοινότητας δηλ θα πρέπει να πάμε σε εμπλοκή Θερμού και Τακτικού Πόλεμου άλλο θερμό και άλλο εμπλοκή πόλεμου 3 ήμερων ώστε να παρέμβει το ΝΑΤΟ αν μας συμφέρει.

    Πάλι πας για Γριζαρισμα εκτός και αν πας με :

    Αίγυπτο – Ισραήλ – Ελλάδα ενάντια στον Άξονα Τουρκιας – Ισιλ Χαμας και ενδηναμει το Καταρ και εδώ ανηγει η βεντάλια πολεμικής σύρραξης. Άρα συμπερασματικά ήδη αν υπήρχε σοβαροί Ηγεσία σε Στρατιωτικό και Πολιτικό επίπεδο θα έπρεπε να ήμασταν σε Ετοιμότητα πολέμου μακράς διαρκείας.

    Το σταειντ Ντιπαρτμεντ μας είπε απλά αν έχετε τα αρχιδια διεκδικήστε τα δικαιώματα σας εμείς δεν παρεμβαίνουμε πουθενά και στα αρχιδια μας. Εδώ δεν παρέβηκαν δυνητικά στο ΙΣΙΛ ποσό μάλλον με την Κύπρο.

    Αυτά τα ολίγα και να ξέρεις ότι παρά τις διαφωνίες μου (λόγο δογματικής αντίληψης) με το Φίλο Κωσταντακοπουλο συνεχίζω να τον αφουγκράζομαι εκτιμώντας τον και εδώ θέλω να υπογραμμίσω τον αστάθμητο παράγοντα Πουτιν.

    Ιδιαίτερη εκτίμηση και σε εσάς.
    Ευγενικούς Χαιρετισμούς,
    Λέων Ίζαακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. * τσειχαν αγογος ισραηλ κυπρου τσειχαν (αν γινει θα εχει μερισμα και η Ρωσια μεσο Γκαζ προμ και συμφωνιες με το Ισραηλ)



    *Αυτά τα ολίγα και να ξέρεις ότι παρά τις διαφωνίες μου (λόγο δογματικής αντίληψης *Μου) με το Φίλο Κωσταντακοπουλο συνεχίζω να τον αφουγκράζομαι εκτιμώντας τον και εδώ θέλω να υπογραμμίσω τον αστάθμητο παράγοντα Πουτιν.

    Ιδιαίτερη εκτίμηση και σε εσάς.
    Ευγενικούς Χαιρετισμούς,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *Υπάρχουν και άλλες παράμετροι αλλά δεν είναι επί της παρούσης δεν αναλύονται διότι χρειάζεσαι κάτι τόμους για να μπεις στο παίγνιο της μέσης Ανατολής όλα από εκει ξεκινησαν και αλλαξαν της διεθνης Σχεσεις παμε σε επιπεδο Ισχυος Δυναμεων και όπως λεει και Μπρεζινσκι παμε σε πολυπολικο παιγνιο Ισχυος …από εκει παμε μεχρι την Βαλκανικη και πιανουμε Βαλτικη Αρκτικη και το παιχνιδι μεγαλωνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για το άρθρο πράγματι είναι επικίνδυνα τα ΜΜΕ για την Εθνική ασφάλεια της Χώρας και θα έπρεπε να πάνε φυλακή με όσα μεταδίδουν… Ιδίως θα έπρεπε να πάνε φυλακή όλοι οι Καναλαρχες … Ουτε τον Ορισμο της Διεθνους Ασφαλειας δεν γνωριζουν και κατά τα αλλα εχουμε συμβουλουςς δημοσιογράφους. Αναθεμα και αν εχουν ανοιξη κανενα βιβλιο στην ζωη τους. Ψευτοκουλτουριαριδες. Κανονικα η χωρα θα επρεπε να επισερθει σε Κατστσαση Εκτακτου ανγκης και για Εθνικους Λογους Ασφαλειας να πανε ολοι φυλακη. Όταν λεμε ολοι ενοωουμε ολοι και οι δικαστες και οι εισαγγελείς .

    Leon Izaak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν τω μεταξυ Εκλασε μεντες ο Νταβου όταν του ανακηρηξα ότι του εχω Τοταλ Γουορ και κατεβασε ολο το στολο μαζι με την αεροπορια του (εν τω μεταξυ ο Αναστασιαδης ηταν στο νοσοκομειο) και εκει που κανει την κηνηση για αποβαση στο αιγαίο … Ξεκηνα η ανακηρηξη του Κουρδισταν στα Μετοπιστεν … καλα εχει ζαλιστη ο Νταβου δεν ξερει από πού του πεφτουν … Ερχεται και ο Σισι … παραληλα αν διανοηθη η Τουρκια να μπει στα @@@ στο 12 και την κανει προς Ισραηλ τοτε … Πρωτα βυθηζουμε τα πλοια και μετα ψαχνουμε τα αιτια… διοτι αλλου 1+1=2 και αλλου 1+1=3
    Αλλα ειδατε ως το 3 και το 7 από εκει και κατω (στο 12) ξερει ότι θα πεσει μολύβι και θα παει στο πατο και μετα Μπαρμπαρος ΓΙΟΚ


    Pantos o Nikolas o Papadopoulos katei eipe meta den xero stamatise ... hehehe

    Kaly synexeia

    Leon Izaak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ σε πολλα από όσα λες Λεο αλλά για να είμαστε φίλοι πρέπει να συμφωνησεις μαζί μου και στα εξής όλα:
    1. To Ισραήλ αντιμετωπίζει τη Ελλάδα σαν προτεκτοράτο του. Είναι γνωστό το κύκλωμα MEGA-SKAI-KONTRA.
    2. Σε αυτό το προτεκτοράτο δυστυχώς έχουν παρεισφρύσει και άλλοι, που αντικρούουν τα συμφέροντα του
    3. Αν το Ισραήλ συμπαθούσε την Ελλάδα θα μίλαγε με τους σωστους ανθρώπους και όχι με τα τσόλια. Πρέπει να το κάνει και να αφήσει τις συζητήσεις και τις αναλύσεις.
    4. Στρατηγικά η αλλαγή συνθηκών αλλάζει τον αριθμό λύσεων. Για να προλάβεις ένα πόλεμο μπορεί φυσικά να δημιουργήσεις έναν άλλο. Μπορείς να κάνεις και άλλα προάγματα, το θέμα είναι ο στόχος, η διαδοχικότητα των στόχων.
    5. Ο Ζ. έχει ζητήσει να δοθούν αντιπλοϊκοι και άλλοι πύραυλοι σε Κύπρο και Ελλάδα άμεσα. Χέστε τα πλοία για τωρα. Το Ισραήλ μπορεί να δώσει τέτοιους πυραυλους. Δεν μπορεις να λες για ομάδα τριών όταν δεν κάνεις αυτό που πρέπει.
    6. Ο Ζ. έχει ζητήσει να γίνει ταυτόχρονη ανακήρυξη ΑΟΖ σε Ελλάδα και Κύπρο με γεωγραφικές συντεταγμένες. Το Ισραήλ να πιέσει τα βλαμμένα να το κάνουν.
    7. Η μη φορολόγηση των εταιρειων σε διεθνή ύδατα γιατί ΑΟΖ η Κύπρος δεν έχει είναι το κόλπο. Κάνοντας το αυτό η Ελλάδα θα παρει μαζί της κάθε χώρα που στηρίζει το Διεθνές Δίκαιο. Αυτά που λενε ότι εχει ΑΟΖ είναι παραμύθια. Τα δύο γκριζαρίσματα που λες παγιώνουν διαχωρισμό σε Βόρεια και Νότια ΑΟΖ.
    8. Κύπρος δεν είναι μονο τα συμφέροντα του Ισραήλ.
    9. Το Ισραήλ ταίζει κόσμο στην Ελλάδα αλλά δεν κάνει το σωστό. Η Ελλάδα δεν μπορεί να μπεί σε πόλεμο τριών ημερών με τα όπλα που έχει. Τόσα χρόνια το Ιραήλ που ήταν; Aνέλυε;
    10. O Z είναι καλύτερος σαν σύμμαχος αλλά η ορθοφωνία και το σωστό πρέπει να βασιλεύουν αλλοιώς ούτε στο Ισραήλ θα υπάρξει ειρήνη, εκτος αν θέλετε να περιμένετε να περάσουν άλλο 100 χρόνια. Το Ισραήλ κάνει κακές επιλογές και ετοιμάζεται να κάνει πάλι.
    11. Το τι λεει ο Κωνσταντακόπουλος και ο Αρχηγός του ΔΗΚΟ δεν είναι στο επίπεδο Ζ. Το αντιλαμβάνεσαι ελπίζω. Πρέπει να γεμίσει με αίμα η Μεσόγειος χάριν της ισότητας της βλακείας ή να βασιλεύσει αυτό που λέτε στο Ισραήλ Πνεύμα του Θεού; Ξέρεις και αυτό έχει τις προτιμήσεις του και η κατάσταση του Ισράηλ δείχνει ότι είναι σε λάθος δρόμο. Φυσικά υπάρχουν τόμοι να γραφούν. Μερικά όμως γίνονται και με άλλο τρόπο.
    12. Δεν ειναι μονο να λες ή να διαβάζεις είναι και να ακους. Εσύ ακούς; Να μαθεις να ακους εκεί που πρέπει και οι σεβασμοι δεν αρκουν. Χρειάζονται πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η γραφή του κ.Ζουγανέλη είναι και ορθή , είναι καί αληθής!
    Τα Ελληνικά ΜΜΕ επιδεικνύουν τις τελυταίες δεκαετίες μια στάση η οποία ακουμπα τον τραγελαφισμό.
    Ειδικά σε μια εποχή όπου η πληροφόρηση μπορεί να έρθει απο πολλές και διάφορες πηγές, αυτή η στάση των ΜΜΕ γεννά ερωτηματικά και προβληματισμούς.
    Αυτή η στάση των ΜΜΕ, η οποία είναι και γενικότερη στάση της Ελληνικής κοινωνίας, πιθανόν εν μέρει να ωφείλεται και σε αυτό το οποίο έιχε εντοπίσει απο τον 19ον αιώνα στις επιστολές του ο πρωτος Αυστριακός πρεσβευτής στην Ελλάδα
    Άντον Πρόκες φον Όστεν.
    Σε επιστολή του υπο τον τίτλο,
    Αδυναμίες του λαικού χαρακτήρα των Ελλήνων, διαβάζουμε:
    -Κανένας λαός δεν αυταπατάται πιό εύκολα και δεν προτιμά να λέει στον ευατον του ...παραμύθια που τον ευνοούν!
    Δέν άκουσα ποτέ μα ποτέ μια είδηση απο Ελληνα χωρίς να συνοδεύεται απο υπερβολές που υποβιβάζουν την αξία της στο ήμισυ.
    Ολα τα μέρη είναι γεμάτα νέους ανθρώπους.
    Ομως δεν τους βλέπεις να συμφωνούν μεταξύ τους.
    Τούς ακούς να κορδώνονται με τεράστιες αποφάσεις και όμως αν κάποιος τους επιτεθεί, το μόνο που σκέπτονται είναι να εξασφαλίσουν σκάφος για την Σαλαμίνα.
    (και σήμερα η ελληνική νεολαία έχει δραπετεύσει στο εξωτερικό)
    -----------------
    Δοθέντος του γεγονότος ότι αυτή η συμπεριφορά συνεχίζεται με ελάχιστα διαλείμματα΄, θεωρείται μια φυσιολογική συμπεριφορά και σε αυτήν είναι προσαρμοσμένα και τα ΜΜΕ.
    ---
    Για τις επιστολές του Αυστριακού πρεσβευτή, στο βιβλίο του καθηγητού κ.ΕΝΕΠΕΚΙΔΗ.....Γράμματα προς την Βιέννη 1824-1843

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Αγαπητε james anderson οσα λες είναι σωστα . Υπαρχουν λαθη και στο Ισραηλ ... δεν θελω να το επεκτiνω. Το μονο που λεω είναι ότι δεν μπορει να γινει η ΑΝ.Μεσογειος Θαλασσα των Αδελφων Μουσουλμάνων. Οστοσο Διαβαζω τους παντες και τους σεβωμαι ο καθενας εχει το εργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να δωθουν πρπει να ζητηθουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Αν έχετε σχέδια εσείς κάντε ένα φορέα και δώστε τα στην Ισρ Κοινότητα μπορείτε να συνεργαστείτε …ζητήστε το απευθείας … και όχι μέσο καναλιών

    @Αν έχετε σχέδια εσείς κάντε ένα φορέα και δώστε τα στην Ισρ Κοινότητα μπορείτε να συνεργαστείτε …ζητήστε το απευθείας … και όχι μέσο καναλιών

    Το ουσιαστικότερο πρόβλημα είναι η πολιτική Ερντογαν και το Βάθος του μυαλού του Νταβ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.