4/12/14

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν την Κομπάνι

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν την Κομπάνι
Σύμφωνα με κουρδικό ειδησεογραφικό δίκτυο Rudaw, το Σάββατο οι Τούρκοι βομβάρδισαν την πολιορκημένη από το Ισλαμικό Κράτος κουρδική πόλη Κομπάνι με αποτέλεσμα πολλοί Κούρδοι άμαχοι και μαχητές να τραυματιστούν.

«Προσποιούμενοι ότι ήθελαν να σταματήσουν την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους μέσα από την Τουρκία, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε το κέντρο της Κομπάνι με πυρά από τανκς και πυροβολικό», είπε ο Ανγουάρ Μουσλίμ (Anwar Muslim), συμπρόεδρος του καντονιού της Κομπάνι στο Rudaw.

Ο Μουσλίμ επίσης είπε ότι οι τουρκικές Αρχές έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα στο στρατόπεδο Κούρδων προσφύγων κοντά στα σύνορα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της πόλης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το περασμένο Σάββατο τζιχαντιστές σε αποστολή αυτοκτονίας επιτέθηκαν μέσα από το τουρκικό έδαφος στην Κομπάνι. Ο ένας όρμησε με αυτοκίνητο βόμβα και ο άλλος φορώντας γιλέκο με εκρηκτικά. Στη συνέχεια ακολούθησε μάχη με τους Κούρδους να απαντούν σε πυρά τζιχαντιστών μέσα από την Τουρκία.
tribune 

1 σχόλιο:

  1. ..η Τουρκία έχει παραχωρήσει το χωριό Ετμένεκ, στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας στο Ισλαμικό Κράτος.

    Το συγκεκριμένο χωριό εκκενώθηκε πριν από λίγο διάστημα για λόγους ασφάλειας. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, οι συγκρούσεις στο Κομπάνι πλέον θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των κατοίκων του χωριού. Για αυτό τον λόγο, ο τουρκικός στρατός προχώρησε στην άμεση εκκένωση του Ετμένεκ.

    Πριν από λίγες ημέρες, κάτοικοι του Ετμένεκ επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χωριό τους. Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τους κατοίκους μέσα στα ίδια τα σπίτια τους. Πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους πλέον χρησιμοποιούν τις οικίες τους και ελέγχουν ολόκληρο το χωριό.

    Ο κ. Τάστεκιν τονίζει ότι το προηγούμενο σαββατοκύριακο, οι πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι επιτέθηκαν στους Κούρδους του Κομπάνι ενδέχεται να βρήκαν καταφύγιο στο συγκεκριμένο χωριό.
    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.