24/12/14

ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσή Αυγή "χέρι-χέρι" / Στ. Δήμας: Δεν θα δεχθώ να εκλεγώ ΠτΔ με ψήφους της Χ.Α.


EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής».
Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος με πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας,Σταύρος Δήμας, με αφορμή τα σενάρια για το ενδεχόμενο υπερψήφισής του από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Στα ίδια σενάρια αναφέρθηκαν και οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Κυριάκος Μητσοτάκης, κινούμενοι στο ίδιο μήκος κύματος.
Αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κ. Μπακογιάννη.
«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» τόνισε και υποστήριξε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».
Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα στην τρίτη ψηφοφορία -σε περίπτωση που η υποψηφιότητά του στηριχθεί από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής- είχε γνωστοποιήσει το πρωί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Μιλώντας στο Μega, ξεκαθάρισε ότι αρνείται να συμπράξει στην εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. «Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή σημειώνει σε σημερινή της ανακοίνωση πως οι βουλευτές της θα δώσουν τέλος με την ψήφο τους στην κυβέρνηση και υποστηρίζει ότι τα σχετικά σενάρια «ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας».
Ναυτεμπορική

7 σχόλια:

  1. Νεκτάριε, μια χαρά είναι ο τίτλος.
    Έχει να κάνει με τον φερετζέ που φοράει ο ΣΥΡΙΖΑ και εξανίσταται όταν λέγεται ότι είναι άκρο.
    Και ερωτώ: Αν η κυβέρνηση δεχόταν να διασωθεί με ψήφους της Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έβγαινε στα κάγκελα για να πει ότι η ΝΔ συνεργάζεται με τους ακραίους και ότι την κυβέρνηση την διασώζουν οι νεοναζί;
    Ξαναρωτώ, από τη στιγμή που ο αριθμός των 121 δεν μπορεί μαθηματικά να επιτευχθεί χωρίς τις ψήφους της Χ.Α., την κυβέρνηση δεν τη ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ χάρι-χέρι με τη Χ.Α.;
    Απλά πράγματα, απλές ερωτήσεις, δύσκολες οι απαντήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειάζεται κανείς να αναφερθεί στις διασυνδέσεις της ΝΔ με την Χρυσή αυγή ούτε και να θυμηθεί τους χαριεντισμούς της Μπακογιάννη με έναν χρυσαυγίτη βουλευτή και ένα σωρό άλλα περιστατικά, διότι σήμερα η είδηση, τα νέα, η πληροφορία τις περισσότερες φορές δεν εξυπηρετούν την ενημέρωση των πολιτών για να πεις αυτός παρέχει καλή ή κακή ενημέρωση. Είναι περισσότερο ένα παιχνίδι εξουσίας στο οποίο δεν έχει τόσο σημασία αν σε ακούνε, τι θα πεις ή αν δεν σε πιστεύει κανείς, όσο το να κυριαρχείς στα δημόσια πράγματα έτσι ώστε να μην αισθάνεσαι ότι απειλείσαι με ανατροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής»

    Κάποτε σ' αυτή την χώρα πρέπει να ορίσομε τι ακριβώς εννοούμε δημοκρατία, διότι άλλοι άλλα λένε. Η ΧΑ είναι κόμμα εκλεγμένο από τον λαό, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Θα ήταν άραγε, αν οι "δημοκρατικές δυνάμεις", που κυβερνούν εδώ και 40 χρόνια, δεν είχαν ρίξει την χώρα στις ξέρες και δεν είχαν ρημάξει τον τόπο; Ή μήπως δημοκρατία ορίζεται το πολίτευμα εκείνο, στο οποίο μπορούν να εκλεγούν μόνον όσοι είναι αρεστοί στις δυνάμεις αυτές;

    Ο κ. Δήμας έχει πρόβλημα με την ΧΑ και όχι μ' αυτούς που τον στηρίζουν, έστω κι αν είναι τόσο "δημοκράτες", όπως παρακάτω;

    ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΑΜΑΡΑ - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

    Οι τροπολογίες της ντροπής

    Και μήπως ο ίδιος ο κ. Δήμας δεν προέρχεται από τα σπλάχνα του ελεεινού αυτού πολιτικού κατεστημένου, που κατάντησε στα σημερινά της χάλια την Ελλάδα;

    Μήπως ο κ. Δήμας, αν εκλεγεί ΠτΔ, θα παύσει να υπογράφει σωρηδόν Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (Σύνταγμα, άρθρο 44, παρ. 1), που δίνουν την δυνατότητα στην κυβέρνηση να παρακάμπτει εντελώς αντιδημοκρατικά το κοινοβούλιο, όπως κάνει τώρα ο κ. Παπούλιας;

    Θα μπορούσα πολλά να ρωτήσω ακόμη τον κ. Δήμα, για το πώς ακριβώς εννοεί την δημοκρατία, αλλά πολύ φοβούμαι ότι ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δήλωση - Απάντηση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στην δήλωση του υποψηφίου προέδρου του μνημονίου Δήμα

    _____________________________________________________________________________________

    @ Σάββα Καλεντερίδη

    Σάββα, όπως σού έχω ξαναγράψει, λησμονείς να παραθέτεις την πηγή των αναρτήσεών σου. Είναι θέμα καθαρά δεοντολογικό και εν πολλοίς τυπικό. Το παραπάνω, απ' όσο μπορώ να κρίνω, πρέπει να είναι μαλλον από την "Ναυτεμπορική" (;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Τσάμπα μαγκιές. Αλλά το να είσαι πρώτος πολίτης στο Ελλαδιστάν δεν σημαίνει τίποτα γιατί είσαι ο πρώτος των λαμογιών, όπου ο καθένας προσποιείται ότι ‘’δήθεν" λαδώνεται (η λαδώνει) μόνο και μόνο για να προστατέψει την τιμή μας.
    2. Ο απόλυτος παραλογισμός και διαστροφή της Δημοκρατίας (την οποία ούτως η άλλως δεν έχουμε). Αν ένας της ΧΑ αποφασίσει, έτσι για πλάκα, και ψηφίσει Δήμα τότε οι βουλευτές της ΝΔ δεν θα ψηφίσουν τον υποψήφιό τους? Δηλαδή η απέχθειά τους για συμπολίτες τους ξεπερνά την αγάπη τους για την εξουσία? δεν το πιστεύω.
    3. Αν αυτή η δήλωση είναι για τον φόβο των Συριζαίων τότε δίνουν δυσανάλογη βαρύτητα/σημασία σε κάθε ψήφο της ΧΑ ακολουθώντας το Σύριζα σε επικίνδυνους ατραπούς μίσους και διχόνοιας. Πώς ο Δήμας θέλει να είναι ΠΔς όταν εξαιρεί το 6-7% των Ελλήνων μια μία τέτοια δήλωση μίσους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δεν θέλεις κ. Δήμα να εκλεγείς με την ψήφο της ΧΑ τότε να δηλώσεις το ιδιο και για τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, που στο κάτω κάτω δεν θα πάρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.