24/12/14

Με επιτυχία η εκτόξευση του ρωσικού διαστημικού πυραύλου Angara A-5

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκτόξευση του προηγμένου διαστημικού πυραύλου νέας γενιάς Angara A-5 από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ, στα βόρεια της Ρωσίας, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για τις διαστημικές αποστολές.
Την εκτόξευση παρακολούθησε μέσω βιντεοσύνδεσης από το Κρεμλίνο ο ρώσος πρόεδροςΒλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, φανερά ικανοποιημένος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες: μηχανικούς, σχεδιαστές και στρατιωτικό προσωπικό. Ο σκοπός ολοκληρώθηκε με απόλυτη υπευθυνότητα. Η απόλυτη επιτυχία μάς δείχνει πως η Ρωσία παραμένει ηγετική δύναμη στη διαστημική έρευνα».
Ο διαστημικός πύραυλος νέας γενιάς Angara A-5 αποτελεί τον πρώτο «οικολογικό» πύραυλο – φορέα που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ' ολοκλήρου στη Ρωσία. Καταναλώνει κηροζίνη και υγροποιημένο οξυγόνο, ενώ έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 25 τόνων σε χαμηλή τροχιά.Μετά από τις πρώτες επιτυχημένες δοκιμές, η Ρωσία σχεδιάζει την δημιουργία των διαστημικών οχημάτων όλων των τύπων από το έδαφός της ώστε να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη εγγυημένη πρόσβαση στο Διάστημα. Είναι ένα από τα έργα προτεραιότητας της ρωσικής διαστημικής βιομηχανίας.

1 σχόλιο:

  1. Κατα τα αλλα το ρουβλι κατρακυλα!!! Μαλλον κατρακυλα ο πανικος παγκοσμιων τοκογλυφων, των βαμπιρ της ανθρωποτητας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.