23/12/14

Λιβύη: Δολοφονήθηκε ζευγάρι Αιγυπτίων χριστιανών, απήχθη η κόρη τους

REUTERS/ISMAIL ZITOUNY
Οι δολοφόνοι στη συνέχεια «απήγαγαν την κόρη τους ηλικίας 18 ετών και εγκατέλειψαν δύο μικρά κορίτσια στο σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα», προσέθεσε ο ίδιος.
Αιγύπτιος γιατρός και η σύζυγός του - χριστιανοί κόπτες - δολοφονήθηκαν και η κόρη τους απήχθη από την οικία τους στην πόλη Σύρτη της Λιβύης, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.
«Δύο ένοπλοι άνδρες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αναγνωριστεί, σκότωσαν σήμερα τον χριστιανό γιατρό από την Αίγυπτο Μάγκντι Σόμπι Τούφικ και τη σύζυγό του στην κατοικία τους στο νοσηλευτικό κέντρο Τζαρφ στη Σύρτη», σε απόσταση 500 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε ο Γιούσεφ Τεμπέικα, πρόεδρος τοπικού συμβουλίου.
Οι δολοφόνοι στη συνέχεια «απήγαγαν την κόρη τους ηλικίας 18 ετών και εγκατέλειψαν δύο μικρά κορίτσια στο σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα», προσέθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με εκείνον, προφανώς δεν πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα, αλλά κυρίως για ενέργεια με θρησκευτικά κίνητρα, καθώς τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων παρέμειναν άθικτα. «Τα χρήματα που ανήκαν στο γιατρό και βρίσκονταν σε ένα τραπέζι κοντά στον τόπο του εγκλήματος και οι δράστες δεν είχαν αγγίξει τα κοσμήματα της συζύγου του».
Οι περιοχές της ανατολικής Λιβύης αποτελούν θέατρο παρόμοιων δολοφονικών επιθέσεων εναντίον χριστιανών κοπτών, όπως και άλλων πολιτών ξένων χωρών που είναι χριστιανοί στο θρήσκευμα.
Την 24η Φεβρουαρίου οι σοροί επτά Αιγυπτίων χριστιανών οι οποίοι σκοτώθηκαν σε επίθεση με όπλο είχαν ανακαλυφθεί κοντά στη Βεγγάζη.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.