13/12/14

Εκνευρισμός Ελλήνων για Βουλγάρους: Η μισή βόρεια Ελλάδα μιλάει βουλγαρικά;

Το βουλγαρικό VMRO ανασύρει τη Μεγάλη Βουλγαρία

 Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αναδημοσιεύουν έναν χάρτη που σχεδιάσθηκε από Ινστιτούτο της Σόφιας- Βουλγαρία, σύμφωνα με τον οποίο,  σε ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Ελλάδας, μιλούν βουλγαρικά.

Για την Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, αυτός ο χάρτης θεωρείται ως πρόκληση, ειδικά διότι προέρχεται από τους επίσημους βουλγαρικούς θεσμούς.

Ο χάρτης των βουλγαρικών διαλέκτων έχει σχεδιασθεί από ομάδα επιστημόνων από το Ινστιτούτο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και καλύπτει «τις περιοχές που ομιλείται η βουλγαρική γλώσσα» και περιλαμβάνει  ηχογραφημένες ομιλίες και  επιμέρους ατομικές περιγραφές.

Το έργο υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνει το ‘πλας Ίνφο’.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Το βουλγαρικό VMRO ανασύρει τη Μεγάλη Βουλγαρία


Το ημερολόγιο του VMRO έχει υπότιτλο : 100 χρόνια από την προσχώρηση της Βουλγαρίας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο-
 
Η βουλγαρική πατριωτική οργάνωση, όπως αυτοχαρακτηρίζεται  το VMRO,  εξέδωσε  ημερολόγια για το επόμενο έτος 2015, αφιερωμένο στις  μεγάλες δόξες της βουλγαρικής ιστορίας.

Το ημερολόγιο σηματοδοτεί την επέτειο των 130 ετών της ένωσης της Ανατολικής Ρωμυλίας στη  Βουλγαρία και τα 100 χρόνια από την ένταξη της χώρας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σκοπός του ημερολογίου, από το εθνικιστικό βουλγαρικό κόμμα, είναι να μην  λησμονηθούν οι ‘αλύτρωτες πατρίδες’ του βουλγαρισμού,  που εκτείνονται μέσα στη Ρουμανία, στη Σερβία, στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων και φυσικά καταλαμβάνοντας όλη την ελληνική Θράκη με την πολυπόθητη διέξοδο στο Αιγαίο Πέλαγος.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

6 σχόλια:

  1. Αχ αυτά τα Βαλκάνια..........αν σε αυτόν τον τόπο συνεργαζόμασταν με τους γείτονές μας θα κάναμε θάυματα αλλά έτσι όπως πάμε το μόνο που θα μπορέσουμε να κάνουμε στο μέλλον αν έχουμε ένα οργανωμένο σχέδιο είναι να στρέψουμε τους Βούλγαρους εναντίον των εγκάθετων του Τουρκικού προξενείου, και να στρέψουμε τους Αλβανούς εναντίον των Νοτιο-σλάβων....κρίμα...που μερικά ηλίθια μυαλά έχουν καταντήσει τα Βαλκάνια σε ένα απέραντο μπουρδέλο αντί εδώ στο κέντρο της γής να είναι το λίκνο και το σημείο επαφής όλων των πολιτισμών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάνε οι βούλγαροι όταν 350.000 τουλάχιστον είναι οι πομάκοι-ΕΛΛΗΝΕΣ που ζουν στην κατεχόμενη νοτια βουλγαρια-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ αλλά και πολλές-πολλές δεκάδες χιλιάδες σαρακατσάνοι-ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ.

    Μόνο τους ιστοτόπους των εν Ελλάδα σαρακατσάνων να επισκεφτεί κανείς, θα δει και θα πληροφορηθεί για δεκάδες οργανώσεις & συλλόγους σαρακατσάνων στη Βουλγαρία.

    Καλά το θράσσος κάποιων βουλγάρων δεν έχει όρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα αδιαφόρησε για όλον αυτόν τον Ελληνικό πληθυσμό που ζούσε και ζει περιμετρικά και εκτός των βορείων συνόρων της, και αυτό διότι η Ελλάδα της αρπαχτής δεν είχε κάτι να κερδίσει αό αυτούς τους εξωκρατικούς Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι σταματά την κατασκευή του SOUTHE STREAM, ανησυχία κατέκλυσε την Βουλγαρική κυβέρνήση αφου η τροφοδοσία της χώρας μέσω Ουκρανίας, δεδομένων των εκεί γεγονότων έιναι μάλλον αδύνατος.
    Ο ειδικός τύπος που ασχολέιται με την ενέργεια,επεσήμανε αμέσως αυτήν την επιπλοκή καθώς και το γεγονός ότι η Τουρκία αναλαμβάνει την διαχείριση του Ρωσικού αερίου.
    Αυτή η εξέλιξη μόνο χαρά δεν προκάλεσε στην Σόφια, η οποία ανασύρη τα βαλκανικά φαντάσματα.
    Τυχαίο;
    Μάλλον όχι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρίχες. Και όλη η Νότια Βουλγαρία, όχι η μισή, μιλάει Ελληνικά. Δουλειά δεν είχ' ο διαβολος... κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.romanity.org/htm/rom.e.17.diekdikiseis_ton_geitonon_mas.01.htm#k1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.