4/12/14

Ουκρανία: Ατύχημα σε πυρηνική μονάδα παραγωγής ενέργειας

Το επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Γιατσένιουκ
Ο πυρηνικός σταθμός παραγωγής ενέργειας του Ζαπορίζιε (φωτογραφία αρχείου).
Ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας του Ζαπορίζιε, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, επιβεβαίωσε το πρωί ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένιι Γιατσένιουκ.
Ο επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης κάλεσε τον υπουργό Ενέργειας της χώρας να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου για να δώσει στοιχεία για το γεγονός.

«Γνωρίζω ότι ένα ατύχημα συνέβη στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας του Ζαπορίζιε», ανέφερε ο κ. Γιατσένιουκ, ζητώντας από τον υπουργό του, Βολόντιμιρ Ντεμτσίσιν, να διευκρινίσει πότε το πρόβλημα θα έχει λυθεί.
 
Ο κ. Ντεμτσίσιν, σε κατοπινές δηλώσεις του, σημείωσε ότι μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί και ο αντιδραστήρας θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία.

«Δεν υπάρχει απειλή. Ούτε πρόβλημα με τους αντιδραστήρες», τόνισε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας, σημειώνοντας ότι το ατύχημα αφορά στον μηχανισμό εξόδου του ρεύματος από τη μονάδα παραγωγής ενέργειας και καθόλου την ίδια τη διαδικασία παραγωγής του.


Το πρακτορείο Interfax Ukraine μεταδίδει ότι το πρόβλημα ανέκυψε στον τομέα No 3 (αντιδραστήρα 1.000 μεγαβάτ), γεγονός που επιτείνει την ήδη υπαρκτή ενεργειακή κρίση στην Ουκρανία.
Επιβεβαιώνει δε ότι ο αντιδραστήρας θα τεθεί ξανά σε λειτουργία στις 5 Δεκεμβρίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.