23/12/14

Αφού αγκάλιασαν Χαϊκάλη, Λαζόπουλο, Βουδούρη, Παραστατίδη, τώρα το σκέφονται στο ΣΥΡΙΖΑ

Κωβαίος Αγγελος 
«Κανείς δεν είναι δεδομένος στα ψηφοδέλτιά μας», λένε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ
Νέα τροπή και δεδομένα στην συζήτηση για τις συμμαχίες και τα ψηφοδέλτια μετά την υπόθεση Χαϊκάλη
Ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα προσλαμβάνει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η διαχείριση της υπόθεσης Χαϊκάλη, καθώς και των παρενεργειών της, όπως οι δηλώσεις Βουδούρη - Παραστατίδη.
Επειτα δε από τις εξελίξεις, τα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν ότι «κανείς δεν είναι δεδομένος στα ψηφοδέλτια».
Μετά τις επενειλημμένες παρεμβάσεις του Μαν. Γλέζου και την επικοινωνία που είχε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, στο περιβάλλον του Αλ. Τσίπρα εκδηλώθηκε ανησυχία. Υπήρξε μάλιστα και τηλεφωνική επικοινωνία με το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, προκειμένου να πληροφορηθεί η ηγεσία του κόμματος το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας με τον Κ. Μητσοτάκη.
Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με την πολύ προσεκτική στάση και την επιφυλακτικότητα που έχει επιδείξει η αριστερή πτέρυγα του κόμματος, έχουν καταστήσει σαφές ότι στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτυλίσσεται ένα έντονο παρασκήνιο που αφορά τις συμμαχίες του κόμματος με πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις - τις οποίες ο κ. Τσίπρας έχει ανάγει σε μείζον πολιτικό ζήτημα εν όψει της εκτιμώμενης εκλογικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση.
Υπό αυτό το πρίσμα, το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα εκδηλωθούν αντιδράσεις στηριζόμενες σε νέα επιχειρηματολογία, κατά της διεύρυνσης άνευ όρων.
Εν όψει των συνεδριάσεων οργάνων και επιτροπών για το θέμα της «συμπαράταξης», στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ οι αντιδράσεις είναι έντονες και αναμένεται ότι θα υπάρξει κλιμάκωση, δεδομένου ότι για πρόσωπα όπως ο κ. Βουδούρης είχε σημειωθεί σημαντική εσωκομματική τριβή, όταιν ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ ως υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σε αυτό το κλίμα και παρά το γεγονός ότι η ηγεσία της Κουμουνδούρου, αφενός δεν καταδίκασε την παρότρυνση Βουδούρη - Παραστατίδη προς βουλευτές, (να απέχουν από τις δύο τελευταίες ψηφοφορίες και τους υπαινιγμούς τους κατά βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του Στ. Δήμα) και αφετέρου έχει επιχειρήσει να υποβαθμίσει το θέμα με τους δύο βουλευτές, στο περιβάλλον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνεται πλέον η επισήμανση ότι «κανείς δεν είναι δεδομένος για ένταξη στα ψηφοδέλτια του κόμματος». Παρά ταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βουδούρης διαμηνύει ότι θα είναι υποψήφιος στην Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.