14/12/14

Ουκρανικός φασισμός: Έλληνες, σας απαγορεύουμε να μιλάτε... ρωσικά!

Δημήτρης Λιάτσος, ειδικά για τη RBTH
Το ανελέητο σφυροκόπημα πόλεων και χωριών στα οποία κατοικούν ελληνικοί πληθυσμοί, έχει αφήσει πίσω του ερείπια και ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά τη φρίκη του πολέμου στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού στην πόλη Σταρομπέσεβο, είναι μια ελληνική οικογένεια που δεν έχει καμία σχέση με τις εχθροπραξίες σ' αυτή στην περιοχή. Φωτογραφία από προσωπικό αρχείο
H πρόεδρος της Ουκρανικής Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών δασκάλων, απέστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, όπου απαιτεί: «Οι Έλληνες που είναι ουκρανοί πολίτες, υποχρεούνται να ξεχάσουν τη γλώσσα του… Πούτιν(!) και να μιλούν μόνο στην ελληνική και την... κρατική γλώσσα»!
Ήταν τον Αύγουστο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όταν στη βεράντα σπιτιού φίλου, στην Πετρούπολη της Αθήνας, είχαμε μαζευτεί μια φιλική ελληνορωσική παρέα. Εκεί, για πρώτη φορά, εντελώς αναπάντεχα και σε έξαλλη κατάσταση, η Γκαλίνα, με καταγωγή απο το Λβόφ της Δυτικής Ουκρανίας, απαιτούσε να μιλάμε στα ελληνικά ή στα... ουκρανικά και η ίδια, πεισματικά, αρνούνταν να κάνει χρήση των ρωσικών! Παρά το ράθυμο του Αυγούστου και των υπέροχων εικόνων από τη φωτισμένη Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τις φωτεινές ανταύγειες που σκόρπιζε το γιορτινό Ολυμπιακό στάδιο, ένα ερώτημα σφηνώθηκε βαθιά μέσα στο νού: Πως είναι δυνατή τόση εθνικιστική εθελοτυφλία; 
Πέρασαν δύο μήνες, στην Ουκρανία έγιναν προεδρικές εκλογές, τις οποίες στο δεύτερο γύρο κέρδισε ο Βίκτορ Γιαννουκόβιτς, για να ακολουθήσει η αυτοαποκαλούμενη «πορτοκαλί επανάσταση». Η χώρα πρωτοτύπησε παγκοσμίως, καθώς προσφυγή σε... τρίτο γύρο εκλογικής αναμέτρησης δεν έχει ξαναγίνει στο σύγχρονο κόσμο. Στο γύρο αυτό, κέρδισε… αυτός που έπρεπε, ο εντολοδόχος της Ουάσιγκτον, Βίκτορ Γιούσενκο.
Στη συνέχεια φάνηκε ακόμα και «δια γυμνού οφθαλμού» ότι ο φανατισμός της Γκάλιας, στην Αθήνα, όπως και όλων των όπου γής παρδαλών ουκρανών «επαναστατών», είχε βάση!
Το σχέδιο
Το πρότζεκτ για ξερίζωμα της ρωσικής γλώσσας από την Ουκρανία, τέθηκε σε λειτουργία πολύ πριν, όταν έγινε κατανοητό στους υπερατλαντικούς πάτρωνες πως είναι δύσκολο να βάλλει κανείς στο χέρι την Ουκρανία, η οποία, όπως είχε πει ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Τζόρτζ Μπούς σε μια από τις τελευταίες τους συναντήσεις, στην ουσία «ποτέ δεν υπήρξε ως κράτος, είναι κομμάτι απο το σώμα της Μεγάλης Ρωσίας...».
Αφήστε τους Έλληνες «Πανόβα Ματσκό», δεν είναι... αμερικανάκια! Έχουν φυλάξει ρωσικές Θερμοπύλες και στην Μπαλακλάβα και στη Χερσόν και στη Μαριούπολη. Σας το γράφει ξεκάθαρα η Πρόεδρος των Ελληνικών Συλλόγων, Αλεξάνδρα Προτσένκο, με τον Αισωπικό τρόπο που ξέρουν οι Έλληνες: Κάτω τα χέρια από τη γλώσσα του Πούσκιν, του Γκόγκολ (!), του Τολστόι, του Ντοστογιέφσκι, του Τσέχοφ, του Μπούνιν και πλειάδας άλλων δημιουργών της χρυσής εποχής της παγκόσμιας ποίησης και λογοτεχνίας.
Το βίαιο ξερίζωμα της ρωσικής γλώσσας από την Ουκρανία, έγινε επιτακτική ανάγκη από το 2009, όταν ο τότε αμερικανός πρέσβης στο Κίεβο, ολοκληρώνοντας τη θητεία του, έγραφε στην υπηρεσία του ενημερωτική έκθεση στην οποία ανέφερε ότι, ο Πρόεδρος «που βάλλαμε στο Κίεβο» δεν τραβάει, στις ερχόμενες εκλογές θα χάσει και επιβάλλεται να εργαστούμε έτσι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος της χώρας αυτής.
Για όσους γνωρίζουν λίγο την Ουκρανία το θέμα είναι απλό. Το 70-75% του κόσμου είναι ρωσόφωνοι. Οι μισοί από αυτούς ρωσικής εθνικής καταγωγής, οι άλλοι νοιώθουν πολιτισμικά και γλωσσικά, συστατικό στοιχείο του λεγόμενου «ρωσικού κόσμου». Έτσι ήταν πάντα. Το 2010, λοιπόν, αφού οι αντιρωσικές αθλιότητες κυριάρχησαν στο προεκλογικό κλίμα, ο απλός κόσμος των ανατολικών περιοχών πήγε και ψήφισε μαζικά για πρόεδρο τον Γιαννουκόβιτς. Όχι γιατί ήταν «άγιος», αλλά γιατί ήταν με τη Ρωσία, «δηλαδή  με μας», σκέφτηκαν.
Όλα τα χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, οι κάτοικοι των ανατολικών και νότιων περιοχών της Ουκρανίας, ζητούσαν, ανεπιτυχώς, να γίνει η ρωσική δεύτερη κρατική γλώσσα. Επί προεδρίας Γιαννουκόβιτς έγινε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η ρωσική ανακηρύχτηκε ως «περιφερειακή» γλώσσα, σε όποιες περιοχές ψήφισαν υπέρ της οι τοπικές ηγεσίες. 
Η Γκάλια της Αθήνας και οι... Γκάλιες των άλλων περιοχών, τώρα (2014) που το «αυγό του φιδιού» έσπασε και έφερε στην εξουσία, στο Κίεβο, τους εθνικιστές νοσταλγούς του Χίτλερ, επιτίθενται με μεγαλύτερη ορμή κατά της ρωσικής γλώσσας. 
«Ξεχάστε τη γλώσσα του Πούτιν»!
Ουκρανέζα που αυτοπροσδιορίζεται ως «παιδαγωγός», η Νατάλια Ματσκό, πρόεδρος της Ουκρανικής Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών δασκάλων, απέστειλε επιστολή, (άκουσον-άκουσον), στην Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, όπου ξετσίπωτα, γράφει: Οι Έλληνες που είναι ουκρανοί πολίτες, υποχρεούνται να ξεχάσουν(!) τη γλώσσα του… Πούτιν(!) και να μιλούν μόνο στην ελληνική και την... κρατική γλώσσα! Και αυτό πρέπει να γίνει διότι η Ματσκό, εκτιμά ότι «ο κοινός μας, άγριος και ύπουλος εχθρός συνεχώς τσακίζει τον πολιτισμό μας και την πνευματική μας κληρονομιά»! Μέσα απο τον παραλογισμό της «δασκάλας», βγαίνουν και αδυσώπητες αλήθειες.
Αναφέρει στην εν λόγω επιστολή, ότι ο Πούτιν λέει «όπου υπάρχει ρωσική γλώσσα εκεί υπάρχει η Ρωσία» και υπερασπίζεται το ρωσόφωνο πληθυσμό στο Ντονμπάς, επιδιώκοντας να φτάσει ως το ρωσόφωνο... Κίεβο! Και παρακάτω: «Η ρωσική γλώσσα στην Ουκρανία εκλαμβάνεται σήμερα ως εχθρική από τους Ουκρανούς»!
Η «φωστήρας» δασκάλα, ίσως δεν κατανοεί ότι α) η ρωσική εκλαμβάνεται ως εχθρική, από κείνους που δεν αποτελούν την πλειοψηφία στη - διαλυμένη - χώρα, β) ότι οι Έλληνες ζουν μαζικά στις περιοχές που είναι - πάντα ήταν και θα παραμείνουν - ρωσόφωνες γ) η ίδια παραδέχεται ότι η πρωτεύουσα της χώρας, το Κίεβο, είναι ρωσόφωνο. Ήταν και θα μείνει για πάντα στις συνειδήσεις των απανταχού ρώσων ως η «Μητέρα των ρωσικών πόλεων».
Πριν από 250 χρόνια
Αλήθεια, γνωρίζει η Ματσκό ότι τους Έλληνες στην περιοχή του Αζόφ προσέλκυσε, έναντι μεγάλων παροχών, η Μεγάλη Αικατερίνη, για να ενισχύσει το ορθόδοξο στοιχείο στην περιοχή έναντι των Τατάρων και ότι αυτό έγινε πριν από 250 χρόνια, όταν οι πρόγονοι των δικών της σημερινών πατρώνων, είχαν ολοκληρώσει την εξολόθρευση των Ινδιάνων στα πάτρια εδάφη τους; 
Και κάτι ακόμα: Ποιά είναι η γνώμη της Ματσκό και της Ομοσπονδίας της, αναφορικά με το διορισμό των νέων, αλλοδαπών υπουργών στην κυβέρνηση της χώρας της και πώς η «Ομοσπονδία της» σκοπεύει να επαναφέρει στη τάξη τους δύο υπουργούς (Γεωργιανό και Λιθουανό), οι οποίοι το μόνο κοινό που έχουν με τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι η... ρωσική γλώσσα!

14 σχόλια:

  1. Υπάρχει και η άλλη άποψη βέβαια...

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ

    Του Σάββα Ιακωβίδη

    Η εισβολή είναι εισβολή, και δεν μπορεί κανείς να προβάλλει κάθε είδους δικαιολογίες για αυτό το έγκλημα πολέμου. Η Ρωσία επικαλέσθηκε ιστορικούς, θρησκευτικούς, φυλετικούς και πολιτιστικούς λόγους για να εισβάλει στην Κριμαία, δήθεν για να προστατεύσει τη ρωσόφωνη κοινότητα. Η Τουρκία υποστήριξε, μεταξύ άλλων, τη προστασία των Τουρκοκυπρίων που υποτίθεται σφάζονταν από τους Έλληνες. Η Ρωσία και η Τουρκία, όμως, ενήργησαν κατ 'ουσίαν, με βάση γεωπολιτικά,στρατηγικά και ενεργειακά συμφέροντα."

    http://goo.gl/cNKGiX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά;

    1) Η Κριμαία ήταν ρωσική γη από την εποχή του Μ. Πέτρου, η οποία το 1954 αποσπάστηκε αυθαιρέτως από την Ρωσία από τον τότε Ουκρανό ΓΓ του ΚΚΕΣΣΔ, Νικήτα Χρουτσώφ, και δόθηκε στην Ουκρανία. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Κριμαία είχε ως πάγιο αίτημα την επιστροφή στην Ρωσία, την μητέρα-πατρίδα. Δεν πραγματοποιήθηκε αυτό, μέχρι το πραξικόπημα των γκάνγκστερς και ναζί, που ανέτρεψαν την νόμιμη κυβέρνηση της Ουκρανίας, καθ’ υπόδειξιν των ΗΠΑ και της ΕΕ, που κόπτεται πάντα για την νομιμότητα (είδαμε τι έκανε και για την Κύπρο).

    2) Η πλειονότης των κατοίκων της Κριμαίας (58.5%) είναι Ρώσοι (όχι ρωσόφωνοι, αλλά ΡΩΣΟΙ), ενώ οι Ουκρανοί είναι μόλις το 24.0%. Συμβαίνει το ίδιο στην Κύπρο;

    3) Στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας ευρίσκεται από την εποχή της Μ. Αικατερίνης ο ναύσταθμος του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θαλάσσης. Ήταν ποτέ δυνατόν η Ρωσία να τον αφήσει στα χέρια των Ουκρανών; Η Τουρκία είχε κάτι ανάλογο να υπερασπισθεί στην Κύπρο;

    4) Οι Τούρκοι, άμα τη καταλήψει της Κύπρου, άρχισαν τον επικοισμό, που είναι έγκλημα πολέμου. Έτσι έδειξαν τις αληθινές των προθέσεις, καταλαμβάνοντας μάλιστα σχεδόν το μισό νησί, ενώ ο τουρκογενενής πληθυσμός δεν υπερέβαινε το 18%. Πού είναι η ευαισθησία των Αμερικανών και των Ευρωπαίων τσιρακιών των εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Nativist

    Μηπως τα πραγματα ειναι ακομα πιο διαφορετικα ?

    1) Η Κριμαια προσαρτηθηκε στην Ρωσσια το 1783 επι Μεγαλης Αικατερινης. Ο Μ.Πετρος ειχε πεθανει καμια 60ρια χρονια πριν.
    Το 1954 οντως δοθηκε στην Ουκρανια απο τον Κρουστσεφ, ο οποιος ομως ηταν Ρωσσος και οχι Ουκρανος. Αληθεια το "αποσπαστηκε αυθαιρετως" ειναι δικο σου συμπερασμα η' προκυπτει απο πουθενα αλλου ?
    2) Προφανως και η πλειοψηφια των κατοικων της Κριμαιας ειναι Ρωσσοι. Φροντισαν για αυτο μια σειρα απο επιφανεις Ρωσσους και μη ηγετες (το "μη" αναφερεται στην Μ.Αικατερινη η οποια ηταν Γερμανιδα, Πρωσσιδα για την ακριβεια).
    3) Εδω δεν διαφωνουμε καθολου. Ομως αν δεν ηταν ποτε δυνατον να αφησουν οι Ρωσσοι την Κριμαια στους Ουκρανους, θα ελεγα οτι ειναι αφελες να περιμενουμε απο τους Τουρκους να αφησουν την Κυπρο στους Ελληνες.
    4) Εδω θα αφησω τον διαχρονικο απολογητη της Ρωσσικης (κατα την γνωμη μου της Σοβιετικης) εξωτερικης πολιτικης να απαντησει.
    Τι λεει λοιπον (η' μαλλον τι του ξεφευγει και το λεει) ο Δημητρης Λιατσος : "Αλήθεια, γνωρίζει η Ματσκό ότι τους Έλληνες στην περιοχή του Αζόφ προσέλκυσε, έναντι μεγάλων παροχών, η Μεγάλη Αικατερίνη, για να ενισχύσει το ορθόδοξο στοιχείο στην περιοχή έναντι των Τατάρων και ότι αυτό έγινε πριν από 250 χρόνια".
    Το επιασες το υπονοουμενο ?
    Σε πολυ απλα ελληνικα, η Μ.Αικατερινη εκανε την εθνοκαθαρσουλα της με οργανα τους Ελληνες.Βεβαια ο Λιατσος χρησιμοποιει και πολλα κοσμητικα επιθετα οπως ενισχυση (βλεπε εθνοκαθαρση) η' προσελκυση εναντι μεγαλων παροχων (βλεπε αδεια για πλιατσικο των Ταταρικων περιουσιων). Οταν διαβαζω τετοια κειμενα παντα αναρωτιεμαι αν αυτοι που τα γραφουν πληρωνονται για να διαφημιζουν η' να δυσφημιζουν τους Ρωσσους.
    Και κατι που περασε απαρατηρητο απο αυτη την ιστορια.
    Γιατι αραγε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας απαντησε στα Ουκρανικα και οχι στα Ρωσσικα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο και να πονάει μερικούς,η ευρωπαική reconquista έχει ξεκινήσει από το Κίεβο.

    Όχι απο αριστεριστές ή δημοκράτες αλλά απο τους αληθινούς εκφραστές της λαικής βούλησης των λευκων Εθνών που βλέπουν τις χώρες τους να κατακλύζονται από αφροασιάτες τριτοκοσμικούς (σ'αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι Ρώσοφωνοι της Rossiskaya Federatsya δλδ της Ρωσόφωνης Ομοσπονδίας).
    Βλέπουν τις χώρες τους να ισοπεδώνονται απο την σχολή της φρανκφούρτης και την πολιτική ορθότητα των χαρτογιακάδων των Βρυξελλών - της ισλαμοπρωτεύουσας πλέον της ΕΕ.


    Οι μόνοι που μπορούν να αποκαλεστούν καθαροί Ρώσοι είναι οι Λευκοί Ρώσοι και οι Ουκρανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Vassilios Goutzinopoulos

    1) Στις 2 Φεβρουαρίου 1784, η Μ. Αικατερίνη, με σχετικό διάταγμα, δημιούργησε την διοικητική περιφέρεια (oblast) της Κριμαίας. Η περιοχή, όμως κατακτήθηκε οριστικά από τους Τατάρους με τους πολέμους του Μ. Πέτρου. Ο Χρουστσόφ αναφέρεται ως Ουκρανός, επειδή είχε γεννηθεί σε ουκρανικό χωριό, αλλά εκεί είναι το πρόβλημά σου; Το "αποσπαστηκε αυθαιρετως".

    2) E, και;

    3) Δεν κατάλαβες τι έγραψα. Οι Ρώσοι είχαν κάτι να προστατεύσουν στην Κριμαία. Οι Τούρκοι είχαν κάτι ανάλογο στην Κύπρο;

    4) Όχι, δεν το "έπιασα το υπονοούμενο", διότι δεν βλέπω τι σχέση έχει με το σχόλιό μου, που αφορά στις διαφορές των περιπτώσεων Κύπρου και Κριμαίας και είναι απάντηση στα όσα γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Vassilios Goutzinopoulos

    "Σε πολυ απλα ελληνικα, η Μ.Αικατερινη εκανε την εθνοκαθαρσουλα της με οργανα τους Ελληνες.Βεβαια ο Λιατσος χρησιμοποιει και πολλα κοσμητικα επιθετα οπως ενισχυση (βλεπε εθνοκαθαρση) η' προσελκυση εναντι μεγαλων παροχων (βλεπε αδεια για πλιατσικο των Ταταρικων περιουσιων). Οταν διαβαζω τετοια κειμενα παντα αναρωτιεμαι αν αυτοι που τα γραφουν πληρωνονται για να διαφημιζουν η' να δυσφημιζουν τους Ρωσσους"

    E, τότε δεν είχε άδικο ο Στάλιν που τούς ξεπάστρευε, έτσι Βασίλη; Αυτό εννοείς; Τώρα "πιάνω" το υπονοούμενο! Συγγνώμη που καθυστέρησα...

    "Γιατι αραγε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας απαντησε στα Ουκρανικα και οχι στα Ρωσσικα ?"

    Προφανώς διότι δεν δέχονται επιστολές στα ρωσικά, αφού έχουν καταργήσει την ρωσική από επίσημη γλώσσα και την έχουν θέσει υπό διωγμό.

    Όταν έγινε το πραξικόπημα στην Κύπρο, ουδείς απαγόρευσε την τουρκική γλώσσα, την γλώσσα του 18%.

    Οι πραξικοπηματίες της Κριμαίας, όμως, απαγόρευσαν και στην Κριμαία (Ουκρανία τότε) τα ρωσικά, την γλώσσα των Ρώσων και όσων εκ των άλλων (π.χ. Τατάρων, Ελλήνων) την χρησιμοποιούν. Αυτοί με νοήματα θα συνεννοούνταν, αφού δεν μιλάνε ουκρανικά, Βασιλάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Nativist

    "Οι Τούρκοι, άμα τη καταλήψει της Κύπρου, άρχισαν τον επικοισμό (εποικισμο), που είναι έγκλημα πολέμου".
    Το υπονουμενο ηταν για αυτο το σημειο.
    Αυτο που λεει ειναι οτι, συμφωνουμε μεν οτι οι Τουρκοι διαπραττουν δια του εποικισμου εγκληματα πολεμου, ομως το ιδιο ενοχοι ειναι και οι Ρωσσοι οι οποιοι χρησιμοποιησαν τους Ελληνες για τα διωξουν τους Ταταρους. Και μην μου πεις οτι οι Ρωσσοι το εκαναν γιατι οι Ταταροι συνεργαστηκαν με τους Ναζι γιατι ο Λιατσος μας το ξεκαθαριζει οτι εγινε πριν 250 χρονια. Ειναι το ιδιο που γινεται με τους Ουκρανους που αναφανδον καταδικαζονται ως Ναζιστες αποσιωποντας το γεγονος οτι ενας απο τους λογους που συνεργαστηκαν με τους Ναζι ειναι και το Γκολοντομορ οπου μεταξυ 1932 και 1933 οι Ρωσσοι (μη μου πεις ο Σταλιν, γιατι αυτον ειχαν οι Ρωσσοι αρχηγο τοτε) ξεπαστρεψαν απο 2,5-7,5 εκατομυρια Ουκρανους χωρικους αφηνοντας τους να λοιμοκτονησουν.
    Για το Βασιλακης σ'ευχαριστω, παρολου του οτι διακρινω μια υποψια ειρωνιας. Συγγνωμη που δεν μπορω να σε αποκαλεσω Ναιτιβιστακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καμία σχέση μεταξύ Κυπριακοῦ καί περιπτώσεως Κριμαίας. Ψάξτε στήν ἱστορία.
    Ἐπί πλέον, μόνο ἐπιφανεικαῶς, μοιάζουν καί οἱ δύο περιπτώσεις ὡς πρόβλημα εἰσβολῆς.
    Π.χ. Ἡ Τουρκία ἔχει δικό της στρατό στήν Κύπρο, ἔχει διώξει τούς μισούς Τουρκοκύπριους καί ἔχει ἐγκαταστήσει ἐποίκους τούρκους. Δέν ἐπιθυμεῖ ἕνωση τῆς Κύπρου παρά μόνο ἄν εἶναι αὐτή (ἡ Τουρκία) ἐπικυρίαρχος.
    Ἡ Ρωσία αντίθετα ἐπικουρεῖ μέν τούς αὐτόχθονες Ρώσους καί φιλορώσους στήν Ανατολική Ουκρανία, ἀλλά προσπαθεῖ νά μείνει ἑνωμένη ἡ Οὐκρανία, πράγμα πού οἱ δυτικοί δέν θέλουν, παρά μόνο ἄν ἐξαφανισθοῦν οἱ Ρῶσσοι, οἱ Ρωσόφωνοι καί οἱ Ρωσσόφιλοι ἀπό τήν Ούκρανία, και περάσει η χώρα ὑπό δυτική ἐπικυριαρχία. Οὕτε Ρῶσοι ἔποικοι, οὔτε θέληση γιά διαίρεση τῆς Οὐκρανίας, κλπ.
    Φαντασθεῖτε, νά συζητοῦσαν οἱ δυτικοί καί τό Κίεβο, π.χ., μία διζωνική δικοινοτική ὁμοσπονδία, ἤ ἕνα ὁμοσπονδιακό κράτος μέ καντόνια, ἤ ἴσα δικαιώματα τῶν δύο βασικῶν κοινοτήτων (Οὐκρανῶν καί Ρώσσων).
    Ἤ ἄν ἀντίθετα, στό Κυπριακό, ἀπαιτοῦσαν ἄμεση ἀποχώρηση τῶν ξένων στρατευμάτων, κεντρικό ἔλεγχο τῶν πάντων ἀπό τήν Κυβέρνηση τῆς Κύπρου στήν Λευκωσία, ἐξοβελισμό καί ἀπαγόρευση τῆς τουρκικῆς γλώσσας γιά τούς τουρκοκυπορίους ὡς μή κρατικῆς γλώσσας, κ.ο.κ.
    Μόνο ἡ κα Βούλτεψη ταύτισε τά δύο θέματα. Φυσικά ὄχι οἱ ΗΠΑ. Μόνο πού οἱ τελευταῖες, ἀπό τήν διαφορά τῶν περιπτώσεων, συνάγουν ἀντίστροφα πρός τήν φύση τῶν πραγμάτων τά συμπεράσματά τους καί τίς πολιτικές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Vassilios Goutzinopoulos

    Ο εποικισμός (συγγνώμη για το ορθογραφικό, προφανώς λόγω βιασύνης κι ευχαριστώ για την διόρθωση) είναι έγκλημα πολέμου βάσει και της Συνθήκης της Γενεύης, η οποία βέβαια δεν υπήρχε την εποχή της Μ. Αικατερίνης. Άρα δεν διεπράχθη έγκλημα. Eνώ οι Τούρκοι το διαπράττουν εδώ και 40 χρόνια και κανείς δεν τους μιλά.

    Αυτό που κάνεις, δηλαδή να κατηγορείς αυθαίρετα (έχεις στοιχεία ιστορικά;) τους υποδούλους στους Οθωμανούς συμπατριώτες σου (;), ότι πήγαν για πλιάτσικο στην Ρωσία και όχι ότι άδραξαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την σκλαβιά και ν’ αρχίσουν μία νέα ζωή, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και, όπως είπα, δικαιολογεί τις διώξεις του Στάλιν εναντίον των απογόνων των, οι οποίες άρχισαν σαν σήμερα (15 Δεκεμβρίου) το 1937.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Και μην μου πεις οτι οι Ρωσσοι το εκαναν γιατι οι Ταταροι συνεργαστηκαν με τους Ναζι γιατι ο Λιατσος μας το ξεκαθαριζει οτι εγινε πριν 250 χρονια. Ειναι το ιδιο που γινεται με τους Ουκρανους που αναφανδον καταδικαζονται ως Ναζιστες αποσιωποντας το γεγονος οτι ενας απο τους λογους που συνεργαστηκαν με τους Ναζι ειναι και το Γκολοντομορ οπου μεταξυ 1932 και 1933 οι Ρωσσοι (μη μου πεις ο Σταλιν, γιατι αυτον ειχαν οι Ρωσσοι αρχηγο τοτε) ξεπαστρεψαν απο 2,5-7,5 εκατομυρια Ουκρανους χωρικους αφηνοντας τους να λοιμοκτονησουν".

    Όχι, δεν "θα σού πω", διότι όλα αυτά είναι εκτός θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Ο εποικισμός (συγγνώμη για το ορθογραφικό, προφανώς λόγω βιασύνης κι ευχαριστώ για την διόρθωση) είναι έγκλημα πολέμου βάσει και της Συνθήκης της Γενεύης, η οποία βέβαια δεν υπήρχε την εποχή της Μ. Αικατερίνης. Άρα δεν διεπράχθη έγκλημα. Eνώ οι Τούρκοι το διαπράττουν εδώ και 40 χρόνια και κανείς δεν τους μιλά."
    "Όχι, δεν "θα σού πω", διότι όλα αυτά είναι εκτός θέματος."
    Φυσικα και ειναι εκτος θεματος.
    Αμα ξεκιναμε με την λογικη οτι ενα εγκλημα δεν διεπραχθη γιατι δεν συμπεριεληφθη στην συνθηκη της Γενευης, πως να κατηγορησουμε κανεναν για διαπραξη εγκληματος ?
    Και ολα τα θυματα εγκληματων πολεμου πριν την συνθηκη μολις ατυχησαν !!!
    Οσον αφορα το θεμα του Σταλιν αυτοι που τον βγαζουν λαδι δεν ειμαι εγω αλλα οσοι λενε οτι για τις διωξεις των Ελληνων στην Ρωσσια υπευθυνοι ειναι οι Ελληνες που εστειλαν στην Ουκρανια το εκστρατευτικο σωμα το 1918 και οχι οι εγκληματιες του πατερουλη. Και απο τετοιους απολογητες δοξα τω θεω εχουμε πληθωρα, αρκετους δε και στο παρον ιστολογιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Αλήθεια, γνωρίζει η Ματσκό ότι τους Έλληνες στην περιοχή του Αζόφ προσέλκυσε, έναντι μεγάλων παροχών, η Μεγάλη Αικατερίνη, για να ενισχύσει το ορθόδοξο στοιχείο στην περιοχή έναντι των Τατάρων και ότι αυτό έγινε πριν από 250 χρόνια."
    Και σε οτι αφορα την κατηγορια που μου προσαπτεις οτι κατηγορω αυθαιρετα και απαραδεκτα τους συμπατριωτες μου, εγω δεν κατηγορησα κανεναν. Ο κ.Λιατσος το ανεφερε. Το "προσελκυσε εναντι μεγαλων παροχων" εσενα σου ακουγεται κατι σαν να τους εδωσε πρασινη καρτα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελευταίο σχόλιο/απάντηση, διότι νομίζω ότι αποπροσανατολίζουμε το θέμα, συνειδητά ή ασυνείδητα:

    1) Η φράση "Άρα δεν διεπράχθη έγκλημα" δεν σημαίνει ότι δεν έγινε "κακό", αλλά ότι βάσει των τότε ισχυόντων νόμων, δεν θα μπορούσε κανείς να προσάψει κατηγορία, εν αντιθέσει προς την Τουρκία. Κατάλαβες τώρα; Αν όμως εσύ επιμένεις να αποδείξεις ότι Κύπρος και Κριμαία είναι εν και το αυτό, γυρίζοντας 250 χρόνια πίσω, τι να σού πω;

    2) Το "προσελκυσε εναντι μεγαλων παροχων" εσενα σου ακουγεται κατι σαν να τους εδωσε πρασινη καρτα ?

    Εμένα δεν μού ακούγεται σαν τίποτε, διότι η ιστορία γράφεται με στοιχεία και όχι εικασίες. Τα υπόλοιπα είναι συνειδητή λασπολογία κατά των τότε κατατρεγμένων Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Nativist

    η τυπολατρεια που επιδεικνυεις στο "βάσει των τότε ισχυόντων νόμων, δεν θα μπορούσε κανείς να προσάψει κατηγορία" παει περιπατο οταν ειναι να κατηγορησεις τον υπογεγραμμενο ως λασπολογο και μαλιστα συνειδητο !
    Δεν πειραζει, να εισαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.