17/12/14

FT : Καταπέλτης το Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ για την Ελλάδα

"Καλύτερα να πηγαίναμε τους επιβάτες με λιμουζίνα στη Θεσσαλονίκη" λέει το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ευρώπης για το αεροδρόμιο της Καστοριάς. Η ΕΕ δαπάνησε 129 εκατ. σε αεροδρόμια που δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνουν, σημειώνει.

Ένα αεροδρόμιο χάνει 275 ευρώ ανά επιβάτη. Ένας διάδρομος αεροδρομίου που στοίχισε 16,5 εκατ. ευρώ δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τα αεροπλάνα για τα οποία κατασκευάστηκε. Ένα άλλο αεροδρόμιο έχει μόνο το 4% των επιβατών από τις προβλέψεις βάσει των οποίων έγινε.

Αυτά είναι κάποια από τα πιο εντυπωσιακά σημεία που αποκαλύπτει έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αεροδρόμια που χρηματοδοτήθηκαν με κεφάλαια της Ε.Ε. Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους ελεγκτές, η Ε.Ε. δαπάνησε περί τα 129 εκατ. ευρώ την περίοδο 2000-2013 για να κατασκευαστούν αεροδρόμια που δεν έπρεπε να είχαν κατασκευαστεί.
Η 70σέλιδη έκθεση περιγράφει ένα μπαράζ υπερβολικών δαπανών, καθυστερήσεων και υπεραισιόδοξων προβλέψεων με αποτέλεσμα να δαπανηθεί το ένα τέταρτο των ευρωπαϊκών κεφαλαίων σε αεροδρόμια «που δεν χρειάζονταν».
Ακόμη και τα αεροδρόμια που αποδείχθηκαν οικονομικά βιώσιμα βρέθηκε ότι δεν έκαναν αποτελεσματική χρήση των κεφαλαίων τους. Συνολικά, το 55% των κεφαλαίων της Ε.Ε. που ελέγχθηκαν – που αντιστοιχεί σε 255 εκατ. ευρώ – απορροφήθηκε από αερολιμένες που ήταν «αδικαιολόγητα μεγάλοι».
Για περισσότερα Euro2Day

2 σχόλια:

  1. Οποιος δεν ειναι στα τεσσερα, ειναι φασιστας κλπ κλπ. Ευτυχως που υπαρχει πατριωτισμος σε κυριαρχες χωρες, ετσι για να μη ξεχασομε τον ορο "πατρωτιμος". Εδω οποιαδηποτε πατριωτικη φωνη, χαρακτηριζεται φασιστικη ή ναζιστικη. Δεν εχομε πλεον το δικαιωμα της φιλοπατριας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πολιτικοί, οι τσαουσέσκου που επέβαλαν την κατασκευή τέτοιων αεροδρομίων που τώρα οι ελεγκτές βγάζουν άχρηστα και περιττά θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν;

    Όχι βέβαια, τα δύο συνεταιράκια ΝΔουλικά και ΠΑΣ(τ)ΟΚια θα τα φορτώσουν στον Ελληνικό λαό

    ....

    Αν βγει πρόεδρος, κάτι που και οι ίδιοι εκβιαστές και τρομοκράτες δεν το πιστεύουν, λέμε αν χάριν συζητήσεως, αυτός ο πρόεδρας που θα βγει μετά από απίστευτη τρομοκρατία και εκβιασμό θα έχει μούτρα να βγαίνει και να λέει ότι μας εκπροσωπεί;;; Θα έχει τσίπα;;; Ή θα είναι ένα ξεφτιλοπρόεδρας που ανέχεται και όλα τα παρασκήνια εκβιασμών και πιέσεων για να βγει;;;

    Η αποκάλυψη της Χριστινας Κοραή στον Real επρεπε ήδη να εχει βάλει φωτιά στο σκηνικό, αλλά παραδόξως ολοι κοιτούν να την υποβαθμίσουν. Σύμφωνα λοιπον με την δημοσιογράφο, ο εξ απόρρητων

    του Σαμαρά, αποκάλυψε πως υπάρχουν βουλευτες απο τους ανεξαρτητοποιημενους (;) που ζητούν ανταλλάγματα για να ψηφίσουν ΠτΔ! Η δηλωση αυτη δεν εχει διαψευσθεί ακομα, πράγμα που σημαίνει οτι κάθε ψήφος πλεον των 160 ενδέχεται να ειναι προϊον δόλιας συναλλαγής.
    Ο κύριος Δήμας θα επρεπε ήδη να εχει παραιτηθεί μετα απο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.