15/4/15

Δεν κάνει πίσω στα ενεργειακά η Λευκωσία

Επί τάπητος στη συνάντηση Αναστασιάδη - Λίμπερμαν 
Λευκωσία: Διπλό μήνυμα θέλησε να στείλει η Λευκωσία μέσα από την άτυπη μεν αλλά ουσιαστική δε συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ στην εξοχική κατοικία του Τροόδους.
Πρώτον, η Λευκωσία έδειξε πως στα θέματα ενέργειας δεν κάνει κανένα βήμα προς τα πίσω και συνεχίζει απρόσκοπτα. Δεύτερον, οι σχέσεις με το Ισραήλ δεν είναι περιστασιακές αλλά αντίθετα αναβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που οι δύο άνδρες συζήτησαν και τις εξελίξεις στο Κυπριακό για το οποίο υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς της ισραηλινής κυβέρνησης.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε ότι το ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία και μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση της χώρας.

Την ίδια ώρα πάντως από τα κατεχόμενα ο Ντερβίς Έρογλου σε μια νέα κίνηση, η οποία ερμηνεύεται ως καθαρά προεκλογική, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε προς τα Ηνωμένα Έθνη «οδικό χάρτη» με επτά σταθμούς από την επανέναρξη των συνομιλιών μέχρι και τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων. Για την Κυβέρνηση ο οδικός αυτός χάρτης δεν αποτελεί κάτι το καινούργιο, είναι η γνωστή τουρκική φόρμουλα, η οποία και στο παρελθόν έχει απορριφθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ξεκαθάρισε πως οι προθέσεις των δύο πλευρών θα φανούν στο τραπέζι των συνομιλιών, που θα επαναρχίσουν τον Μάη και όχι μέσα από δηλώσεις ή ανακοινώσεις. Σημείωσε επίσης ότι αναλόγως των αποτελεσμάτων θα κριθεί και η πορεία των συνομιλιών, χωρίς να μπαίνουν εκ προοιμίου οποιοιδήποτε σταθμοί ή χρονοδιαγράμματα.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.