1/6/15

Η Ελλάδα περίγελως και των Τιράνων;

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ένα από τα προβλήματα της πατρίδας μας είναι η έλλειψη όχι μόνο πολιτικής αλλά και γεωπολιτικής παιδείας. Αυτός ο συνδυασμός είναι στην κυριολεξία… θανατηφόρος για τα εθνικά μας θέματα, ιδιαίτερα όταν εδράζεται σε μια ταξική και όχι εθνική αντίληψη για τη διαχείρισή τους.
Πριν περάσουμε στην ανάλυσή μας για τις κινήσεις του αλβανικού παράγοντα τις τελευταίες εβδομάδες, να σημειώσουμε ότι η έλλειψη πολιτικής παιδείας είναι αυτή που επιτρέπει σε ενεργούμενα και μίσθαρνα όργανα του τουρκικού κράτους να διοργανώνουν ένα άθλιο συνέδριο (60ό Συνέδριο της FUEN), την ημέρα απελευθέρωσης της Κομοτηνής, θέλοντας προφανώς να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στους Κομοτηναίους αλλά και στους πολιτικούς νάνους των Αθηνών ότι βήμα προς βήμα ακυρώνουν την απελευθέρωση και δημιουργούν συνθήκες κοσσοβοποίησης και υποδούλωσης της Θράκης.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στις προσκλήσεις και τις ανακοινώσεις του «συνεδρίου», αναφέρεται η Κομοτηνή και ως Γκιουμουλτζίνα, προφανώς για να δώσει και το απαραίτητο στίγμα βαρβαρότητας, αφού είναι γνωστό σε όσους μελετούν την ιστορία ότι και το συγκεκριμένο όνομα και η συντριπτική πλειονότητα των ονομάτων των πόλεων που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι, είναι βαρβαρική παραφθορά των ελληνικών ονομάτων, που όταν δόθηκαν σήμαιναν κάτι περισσότερο από τη βαρβαρική τους ανάγνωση και προφορά.
Να περάσουμε τώρα στα του αλβανικού παράγοντα.
Στις αρχές Μαΐου ένοπλοι Αλβανοί πραγματοποίησαν πολύνεκρη επίθεση σε αστυνομικό σταθμό στην πόλη Κουμάνοβο, ενώ ήταν σε εξέλιξη διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, για σκάνδαλα υποκλοπών.
Τις ίδιες ημέρες, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών επέδιδε ρηματική διακοίνωση στον Ελληνα πρέσβη στα Τίρανα Λεωνίδα Ροκανά, με την οποία απαιτούσε την τροποποίηση του προγράμματος ερευνών της χώρας μας στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται η αλβανική υφαλοκρηπίδα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούσε πληροφορίες και για τις έρευνες στην Ήπειρο, κίνηση που αποτελεί προάγγελο αμφισβήτησης και του ηπειρωτικού χώρου της πατρίδας μας.
Ακολούθησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος προανήγγειλε έναρξη συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα των θαλασσίων συνόρων, το οποίο, σημειωτέον, έχει ρυθμιστεί με τη συμφωνία Καραμανλή – Μπερίσα, από το 2009.
Τέλος, οι κινήσεις της Αλβανίας προς την κατεύθυνση άσκησης πίεσης στην Αθήνα, ολοκληρώθηκαν (;) με την κίνηση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, να εντάξει επίσημα ως εταίρο στην κυβέρνησή του το ανθελληνικό κόμμα των Τσάμηδων (PDIU), με στόχο την αλβανοποίηση της ηρωικής Χειμάρας και της Κονίσπολης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 21ης Ιουνίου.
Όσον αφορά τα της Θράκης, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Απλά αποτελούν επιδείνωση μιας κατάστασης που οφείλεται στην επί δεκαετίες φοβική έως δουλική αντιμετώπιση της επεκτατικής πολιτικής της Άγκυρας, η οποία ασκείται σε συνδυασμό με την πολιτική εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου, της Τενέδου, των εγκλωβισμένων της Καρπασίας των χωριών που βρίσκονται δυτικά της Κερύνειας. Εδώ απλά να πούμε ότι ο Ελληνισμός απλά παρατηρεί την κόκκινη γραμμή της βαρβαρότητας να επεκτείνεται και πάλι προς Δυσμάς, καταπατώντας σταδιακά την ελληνική επικράτεια.
Όσον αφορά τα των προκλήσεων της κυβέρνησης των Τιράνων εναντίον της Ελλάδος, η δική μας ανάλυση δεν ανιχνεύει τουρκικό δάκτυλο, όπως έγινε με την παραπομπή της συμφωνίας Καραμανλή - Μπερίσα στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το 2009, μόλις ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης ο Έντι Ράμα.
Τουναντίον, αυτό που παρατηρούμε, είναι η μεγάλη ομοιότητα της όψιμης αλβανικής αντίδρασης με τις κινήσεις αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο τις δεκαετίες 70, 80 και 90, οι οποίες κινήσεις, παρότι εντάσσονται στους επεκτατικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας, γινόταν καθ’ υπόδειξιν της Ουάσιγκτον, για εξυπηρέτηση γεωπολιτικών στόχων και σχεδιασμών των ΗΠΑ.
Κατά την εκτίμησή μας, λοιπόν, οι πρόσφατες προκλητικές κινήσεις και ενέργειες των Τιράνων εναντίον της Ελλάδος, όπως και οι επίθεση στο Κουμάνοβο αλλά και οι διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, έχουν κοινό παρονομαστή και αυτός είναι η σοβαρή ενόχληση της Ουάσιγκτον για την απόφαση των κυβερνήσεων της Ελλάδας και των Σκοπίων να συμμετέχουν στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ρωσικών συμφερόντων Turkish-Greek Stream, ο οποίος αντιστρατεύεται τα αμερικανικά και αγγλοσαξονικά συμφέροντα.
Η Ελλάδα ήδη μετρά δυο στρατηγικές ήττες, με την ακύρωση των αγωγών Πύργου-Αλεξανδρούπολης και South Stream, την πτώση μιας κυβέρνησης (του Κώστα Καραμανλή), αλλά και «παράπλευρες απώλειες» στο Αιγαίο, λόγω της γεωπολιτικής μυωπίας του πολιτικοδιπλωματικού της κατεστημένου.
Όμως είναι πραγματικά τραγικό να γινόμαστε περίγελως και των Τιράνων, λόγω των αλλοπρόσαλλων επιλογών μιας ομάδας ανίδρωτων, αγράμματων και εθνικά ανεύθυνων νεαρών, που παίζουν το παιχνίδι «κυβερνάμε τη χώρα».

Αλήθεια, πόσα και πόσο ακόμα θα αντέξει αυτή η χώρα;
Δημοσιεύεται στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

25 σχόλια:

  1. Μάλιστα,όσον αφορά το συνέδριο της FUEN,αυτός ο εγκαθετος ψευδομουφτης Αχμετ Μετε προκάλεσε,οπωσ ειπαμε,και για δημοψήφισμα ο αθλιος.
    Οσον αφορά τα της Αλβανίας,κάποιοι στη χωρα μασ επιχαιραν όταν εξελέγη ο σοσιαλιστής Ραμα.
    Μάλλον πρέπει να είμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας διότι οι προκλήσεις δεν θα περιοριστούν σ´αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με το άρθρο σου, Σάββα, αν και τηρώ μία επιφύλαξη ως προς την χρονική συγκυρία των αλβανικών προκλήσεων (δεν είναι καινούριες, απλώς εντάθηκαν) με την κατασκευή του Turkish-Greek Stream.

    Όσον αφορά δε στην ομάδα των "ανίδρωτων, αγράμματων και εθνικά ανεύθυνων νεαρών", είναι μία τραγωδία, που τέτοια άτομα κυβερνούν την χώρα από την μεταπολίτευση και μετά, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Όχι μόνον "ανίδρωτων, αγράμματων", αλλά και αστράτευτων, ατόμων που εξαγόρασαν την θητεία των με τα λεφτά του μπαμπά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιοσδήποτε και να κυβερνούσε δεν θα υπήρχε διαφορετική αντιμετώπιση του προβλήματος από την κυβέρνηση, είναι λάθος να χρησιμοποιούνται οι ψευτοαριστεροί που κυβερνάν τώρα ως αποδιοπομπαίος τράγος.
    Μην ψάχνουμε για δάκτυλο των Αμερικανών, κατά καιρούς οι Αλβανοί είχαν τέτοιες επιδιώξεις-άλλωστε μέχρι το 1986 ήμασταν σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία-, όμως, μέχρι και πριν λίγα χρόνια δεν θα τολμούσαν οι Αλβανοί ανοιχτά να συμπεριφερθούν έτσι διότι είχαν ανάγκη την Ελλάδα οικονομικά, δωρεάν οικονομικές βοήθειες του Σημίτη, επενδύσεις, δουλειά εδώ και συνάλλαγμα εκεί κτλ, πλέον η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη, citta aperta, όποιος θέλει μπαίνει και ζητάει ότι επιθυμεί, ανάμεσα σε αυτούς είναι και η Αλβανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >-άλλωστε μέχρι το 1986 ήμασταν σε εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία-,<

      Και εξακολουθούμε να είμαστε, διότι ουδέποτε ψηφίστηκε νόμος από την ελληνική βουλή, που να έκανε δεκτή μία απλή πρόταση τού τότε ΥπΕξ, Κάρολου Παπούλια, στο υπουργικό συμβούλιο, για μονομερή άρση του εμπολέμου, το οποίο είχε κηρυχθεί με βασιλικό διάταγμα της 10ης Νοεμβρίου 1940. Ουδέ καν Συνθήκη Ειρήνης έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδος Αλβανίας, πώς θα αρθεί το εμπόλεμο και μάλιστα ... μονομερώς;

      Το ότι διατηρούμε διπλωματικές σχέσεις, είναι διπλωματικό παράδοξο.

      Τα περί μονομερούς άρσεως του εμπολέμου είναι μία απλή παρεξήγηση. Εις επίρρωσιν το άρθρο αυτό.

      Πότε θα λήξουν οι εκκρεμότητες με την Αλβανία;

      Διαγραφή
  4. Μόνον της Αλβανίας περίγελος έχουμε γίνει, εδώ η Πρόεδρος της βουλής απέδειξε ξανά πόσο, δεν ξέρω τι να γράψω δηλαδή να μην προσβάλλω. Είναι δυνατόν να λέει κάποιος ότι όποιο παιδί γεννιέται στην Ελλάδα χρωστάει 32000 Ευρώ. Εγώ που έχω πληρώσει όλη την εφορία και τις εισφορές μου χρωστάω λεφτά; Τα κλεμμένα να πάει να τα πάρει από τους κλέφτες, όχι από το παιδί μου! Αυτή είναι και η Αριστερά. Και μετά περιμένουμε να ασχοληθούν με εθνικά θέματα, ας μάθουν πρώτα πως γράφεται η λέξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελώ διαβάζοντας αυτό το "αντιαριστερό" - "αντισυριζαϊκο" μένος, που έχει επικρατήσει εδώ μέσα.

      Αλέξανδρε, μία απλή διαίρεση έκανε η Κωνσταντοπούλου. Αν την έκανε σωστά, τότε σε κάθε Ελληνόπουλο που γεννιέται, αναλογούν € 32000 από το συνολικό χρέος της Ελλάδος. Αφ' ενός πού είναι το λάθος και αφ' ετέρου τι σχέση έχει αυτό με το θέμα;

      Διαγραφή
    2. Εδώ αγαπητέ την πείραξε που είχε μπει παλιότερα λεζάντα σε ήττα της εθνικής "με το αριστερό μπήκε η Ελλάδα στην διοργάνωση", επειδή δήθεν ανέφερε την αριστερά ως αρνητική έννοια...
      Προφανώς ότι είπε η Κωνσταντοπούλου για το χρέος είναι ως συνήθως για λόγους εντυπωσιαμού.

      Διαγραφή
    3. Όχι φίλε κανεις λάθος σε ολα. Καταρχάς να κατηγορείς εμένα για αντισυρριζαικο Μάνος ειναι αστείο όταν εγω έγραφα και ακόμα γράφω πάντοτε και εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης αλλα και όσων στηρίζουν αυτο το διεφθαρμένο σύστημα. Κατα δεύτερον δεν υπαρχει κανένας λόγος να κάνει καμία διαίρεση. Εγω προσωπικά έχω ξεπληρώσει ολα μου τα χρέη στο ελληνικό δημόσιο άρα δεν χρωστάω τιποτα ούτε κανένας που γεννιέται χρωστάει λεφτά. Το χρέος αυτο ανήκει στο ελληνικό κράτος και δεν ειναι προσωπικό αφενός και αφετέρου η κυρία αυτή εχει υποσχεθεί ότι θα κάνει εξεταστικές ως προς το χρέος. Με τη δήλωση της αυτή αναγνωρίζει όμως την ύπαρξη του χρέους ενω το ρίχνει στον λαό και όχι σε αυτούς που έκλεψαν αλλα ούτε και σε αυτούς που έπαιξαν σε χρηματιστήρια και έχασαν τα λεφτά και τώρα τους τα ξεπληρώνει το κράτος. Αυτή μπορεί να χρωστάει της Μιχαλούς εγω όμως όχι. Τρίτον, όταν οι πολιτικαντηδες κάνουν τέτοιες γελοίες δηλώσεις όσον αφορά την οικονομία αγνοώντας στοιχειωδώς πως πρεπει να εκφράζονται ειναι αδύνατον να εκφραστούν όπως πρεπει σε ακόμα σοβαρότερα θέματα όπως τα εθνικά αλλα και αδύνατον να κατανοήσουν και το τι συμβαίνει γύρω τους και να τους παρει και κανένας στα σοβαρά! Μια τέτοια διαίρεση μονον ο πρόεδρος της Lehman brothers μπορεί να κάνει, όχι η πρόεδρος της βούληση, όταν ο Ομπάμα, ο Σόιμπλε, ο Νταβούτογλου, ο Ραμα ακούει να λέγονται τέτοια πράγματα, όταν ακούει πως δεν υπαρχει Αθήνα στην Κω τι υψηλή πολιτική να συζητήσει με την Αθήνα και με ποιον;

      Διαγραφή
    4. >Εγω προσωπικά έχω ξεπληρώσει ολα μου τα χρέη στο ελληνικό δημόσιο άρα δεν χρωστάω τιποτα ούτε κανένας που γεννιέται χρωστάει λεφτά<

      Πάλι δεν κατάλαβες. Δεν είπε η γυναίκα ότι ο Αλέξανδρος και τα παιδιά του χρωστούν, αλλά τόσο αναλογεί (ΟΧΙ ΧΡΩΣΤΑ) στο κάθε παιδί που γεννιέται.

      Όταν κάνομε την κατά κεφαλήν αναλογία, σημαίνει ότι πράγματι χρωστάμε όλοι προσωπικώς;

      Διαγραφή
    5. Μα αυτό είπε η γυναικα, αλλα κάτι άλλο εννοούσε εκεί είναι το πρόβλημα!
      Και σου ξαναλέω ο τρόπος που εκφραζόμαστε είναι πολύ σημαντικός για να βγάζουμε νόημα. Άλλο πράγμα είναι το κατά κεφαλήν χρέος και άλλο το οποιος γεννιέται χρωστάει ένα συγκεκριμένο ποσο. Το πρώτο είναι δείκτης, ένδειξη, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο, όσον αφορά το χρέος μιας χώρας, χρησιμοποιείται για λόγους ευκολίας, η έκφραση "οποιος γεννιέται....χρωστάει" είναι μια ηλιθιότητα όμως. Πολλά πράγματα δεν εννοούνται ούτε και θα πρέπει να εννοούνται, αλλα πρέπει να είμαστε σαφείς ειδικά σε τέτοιους χώρους!Τι προσπαθούσε να τους ρίξει στο συναίσθημα? Αυτές είναι βλακείες λοιπόν δεν μπορεί η Πρόεδρος της Βουλής να εκφράζεται όπως θα εκφραζόταν η με τις σκέψεις που θα έκανε κάποιος ο οποιος δεν έχει ξαναδεί οικονομικούς δείκτες στη ζωή του! Ο δείκτης κατά κεφαλήν χρέους δε σημαίνει ότι είναι προσωπικό χρέος του καθενός άρα οποιος γεννιέται δεν χρωστάει!

      Διαγραφή
    6. >Μα αυτό είπε η γυναικα, αλλα κάτι άλλο εννοούσε εκεί είναι το πρόβλημα!<

      Being in Zoe, Alexandros??? :-)

      Διαγραφή
    7. εδώ τι είπε ακριβώς, μια και μιλάτε και οι δυο γαλλικά:
      https://soundcloud.com/politis/zoe-konstantopoulou-30-mai-2015-paris

      Διαγραφή
    8. "κάθε παιδί που γεννιέται σήμερα στην Ελλάδα χρωστά 32000 ευρώ". Αυτό είπε, αλλά ... κάτι άλλο εννοούσε, λέει ...

      Διαγραφή
  5. Οι παρατηρήσεις του άρθρου είναι πολύ σωστές και το σενάριο που παρουσιάζεται είναι πάρα πολύ πιθανό, αλλά.....ποιος θα το καταλάβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μολις τελειωσα ενα βιβλιο για το Γραμμο το 1949!
    Εκει αναφερεται περα του οτι οι ανταρτες επαιρναν συνεχως εφοδια και κατεφευγαν στην Αλβανια οτι πολυ συχνα οι Αλβανοι απο το αλβανικο εδαφος εβαλαν και σκοτωναν τους Ελληνες στρατιωτες που κατεδιωκαν τους ανταρτες!!!
    Εμεις τοτε ειχαμε ΣΤΡΑΤΟ με Τσακαλωτο, Παπαγο!!! Αλλα...
    Απο τοτε "νηφαλιοτητα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από κανέναν δεν υπάρχει σχέδιο , όλοι είναι καλοί στα γραπτά και την εκφορά του λόγου αλλά από ουσία τίποτα, πως θα αντιμετωπίσουμε όλους τους γείτονες; Ιδιωτικοποιώντας τα όλα προκειμένου να μας παρέχουν προστασία τα συμφέροντα των μεγάλων χωρών; Αυτό είναι σχέδιο αυτοκτονίας. Δεν πρέπει με κάποιον από τους γείτονες να υπογράψουμε συνθήκες συνεργασίας; Aσφαλώς και πρέπει, με ποιον; Mα με αυτόν που σε φέρνει τα περισσότερα έσοδα ως χώρα, με τον ποιο ισχυρό. Όπως και να το δει κανείς είναι μονόδρομος η συνεργασία με 1-2 γειτονικές χώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την προστασία των μεγάλων χωρών προτείνεις "έκπτωση" σε προστασία των λιγότερο μεγάλων δηλαδή. Τι διαφορετικό θα κάνει ο λιγότερο μεγάλος αλλά ισχυρός στην περιοχή από ό,τι κάνουν οι άλλοι;

      Διαγραφή
    2. Εγώ θέλω συνεργασία, έστω και λυκοσυμμαχία, με 1-2 γειτονικές χώρες, τις ισχυρότερες, για να μην έχουμε την ανάγκη για προστασία. Κατάλαβες ποιο είναι το σχέδιο τους; Eγώ από όσα διαβάζω και ακούω νομίζω ότι το νεοελληνικό σύστημα τα δίνει όλα σε όλους προκειμένου να έχει χρήμα και ησυχία, πιστεύεις ότι κατάλαβα λάθος;

      Διαγραφή
    3. Ακόμη δεν μπορείς να καταλάβεις ότι οι περισσότερες άμεσα γειτονικές χώρες είναι εχθρικές προς την Ελλάδα και ως εκ τούτου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ !!! Συμμαχία ή έστω λυκοσυμμαχία κάνεις με τις χώρες που έχεις έστω και λίγα κοινά συμφέροντα και ακόμη λιγότερες διαφορές.

      Απλά είσαι θιασώτης της δοροφοροποίησης της χώρας από κάποιες χώρες, προκειμένου να μην έχει σχέση η χώρα με άλλες ισχυρές χώρες που δεν συμπαθείς.Δεν κρίνεις αντικειμενικά με βάση τα συμφέροντα της χώρας αλλά με βάση τις προσωπικές σου συμπάθειες.

      Διαγραφή
    4. Tι εννοείς δορυφοροποίηση; Ένα σωρό χώρες , Ολλανδία, Λουξεμβούργο κτλ είναι δορυφόροι της Γερμανίας αλλά κανείς σε αυτές τις χώρες δεν θα μιλήσει αρνητικά για την Γερμανία διότι καταλαβαίνουν ότι είναι οργανικά συνδεδεμένοι με αυτήν και έτσι εξασφαλίζουν μια ζωή υψηλής ποιότητας, ποια από αυτές τις μεγάλες χώρες μας θέλει δορυφόρο κατά αυτόν τον τρόπο; Kαμία απολύτως. Και ξαναρωτώ, ο χώρος της Δεξιάς, από τον Σαμαρά μέχρι τον Καραμπελιά, έχουν κανένα άλλο ξεκάθαρο σχέδιο ανάτασης της χώρας πλην αυτό που λίγο-πολύ όλοι καταλαβαίνουμε, δηλαδή να τα δώσουμε όλα στους μεγάλους- με το σχετικό κέρδος βέβαια για τους ολιγάρχες και τους πολιτικούς που τους στηρίζουν- γιατί απέναντι είναι η Τουρκία;
      Ποια μεγάλη χώρα υπονοείς ότι συμπαθώ; Για όλες μίλησα αρνητικά, το μόνο καλό που είπα για μια από αυτές είναι ότι είναι ότι αν εξαιρέσεις την Αμερική όλες οι άλλες είναι λιγούρα.

      Διαγραφή
    5. Όχι δεν κατάλαβες λάθος. Αυτά είναι γνωστά. Και τι θα κάνει η άλλη χώρα που θα κάνουμε συμφωνία μαζί της; Θα αναλάβει αυτή να αναμορφώσει τις ελίτ μας και να τους κάνει καλά παιδιά ώστε να μην τα δίνουν όλα και σε αυτήν για να περνάν καλά;
      Όλες οι μεγάλες χώρες της περιοχής που μπορώ να φέρω στο μυαλό μου είναι κι αυτές γιουσουφάκια των μεγάλων χωρών των οποίων είμαστε υποτελείς. Τι κάνουμε λοιπόν; Εντός εκτός και επί τα αυτά; Ποιος θα τα κάνει αυτά αν δεν καθαρίσουμε εμείς το σπίτι μας; Πάντως εγώ αν ήμουν ισχυρή χώρα της περιοχής ακούγοντας "Ελλάδα" θα έτρεχα μακρυά. Ακόμη γην και ύδωρ να προσφέραμε, κανείς δεν ερχόταν. Οι ελίτ μας δεν ανησυχούν για τίποτε. Έχει γίνει Big bang στον τόπο και δεν κουνιέται φύλλο. Τι χρείαν έχουν άλλης αποδείξεως; Θα ήθελα να γίνεις περισσότερο σαφής στην θέση σου γιατί, ίσως δεν μου κόβει και πολύ, αλλά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς.

      Διαγραφή
    6. Ναι φίλε οι ελίτ δεν ανησυχούν, ο μισός πληθυσμός της Ελλάδος ζει στην Αθήνα όπως και η ελίτ της χώρας φυσικά, που σημαίνει τι; Ότι και η Θράκη να γίνει Κοσσυφοπέδιο, και το Αιγαίο να διεθνοποιηθεί και η μισή Ελλάδα να μετατραπεί σε ειδικές οικονομικές ζώνες το κράτος των Αθηνών θα συμπεριφερθεί όπως και στην περίπτωση της Κύπρου, σύνοδοι, συνομιλίες, δηλώσεις, ατελείωτο parlare. Για αυτό και φίλε δεν ανησυχούν που η οικονομική εξαθλίωση συνεχίζεται και ενώ γνωρίζουν ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της χώρας. Καμιά ανθρωπιά και ευαισθησία για τίποτα, μηδενική μέριμνα για την χώρα, διότι το πολιτικό σύστημα δεν νιώθει ότι κυβερνά χώρα άλλα ότι ως αυτόκλητοι θεοί έχουν δικαιώματα ζωής και θανάτου πάνω της.
      Θεωρητικά μιλάμε εδώ, κάτι σαν επιθυμητά σχέδια σωτηρίας της Ελλάδος, τίποτα από αυτά που γράφω δεν πιστεύω ότι θα γίνει, τα περί συνεργασιών που λέω, διότι ξέρω ποιοι αποτελούν το βαθύ κράτος της Ελλάδος, ποιες φάρες την κυβερνάν, η γνώμη μου είναι, και την έχω πει πολλές φορές, ότι η Ελλάδα που ήξερες έχει τελειώσει, και δεν εννοώ την γραφειοκρατία, τον κομματικό στρατό κτλ, όλα δηλαδή τα αρνητικά, το τι θα την αντικαταστήσει θα το βλέπουμε σταδιακά, όπως αλλάζει η εποχή μέρα με την ημέρα και δεν καταλαβαίνουμε την αλλαγή, όπως γερνάμε

      Διαγραφή
    7. @ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

      Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.Άλλο δορυφοροποίηση και άλλο ευθυγράμμιση με βασικές γραμμές.Το πρώτο είναι αυτό που θέλει να κάνει η Τουρκία για την Ελλάδα, το δεύτερο είναι αυτό που συμβαίνει με την Ολλανδία και άλλες χώρες και την Γερμανία.

      Η Γερμανία ούτε προσπαθεί να αλλάξει το status quo των παραπάνω χωρών, ούτε έχει εδαφικές διαφορές με όλες τις χώρες που συνορεύει, ούτε τις απειλεί με πόλεμο.
      Αντιθέτως η Τουρκία διεκδικεί τα πάντα από τους πάντες και κυρίως από την Ελλάδα που μας ενδιαφέρει κιόλας
      Αυτό εσύ ΔΕΝ θέλεις να το παραδεχτείς...Δεν υπάρχει πρόβλημα...
      Η χώρα που συμπαθείς φανερά είναι η Τουρκία...Μην κάνεις τον χαζό...Και μην θεωρείς τους άλλους χαζούς...Πλέον βρήκα και τα λεγόμενα σου όπου έγραφες ότι είσαι θιασώτης Ελληνο-Τουρκικής ομοσπονδίας καθώς και printscreen για να μην ψάχνω κάθε φορά...
      Εσένα μπορεί να μην σε ενοχλεί ο εναγκαλισμός με την Τουρκία, ή όπως έγραψες προχτές "καλή είναι η αυτοδιοίκηση αλλά..." αλλά αγαπητέ μάλλον για εσένα καλύτερη είναι η Τουρκική κατοχή...Επειδή όμως στην Ελλάδα μας αρέσει η "αυτοδιοίκηση" χωρίς να έχουμε απέναντι εχθρούς να μας τραμπουκάρουν και να απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τους κατοίκους της, τότε οποιαδήποτε άλλη συμμαχία είναι καλύτερη...Τουλάχιστον οι "άλλοι" αφήνουν ένα παράθυρο διεξόδου γιατί έχεις να αντιμετωπίσεις μόνο την οικονομική δυσπραγία και εξάρτηση.Με την Τουρκία χάνεις απόλυτα αν έρθεις πολύ κοντά της οικονομικά για τον απλούστατο λόγο ότι μετά την οικονομική διείσδυση και άλωση, θα έρθει και ο εδαφικός ακρωτηριασμός γιατί πολύ απλά η Τουρκία θεωρεί κομμάτια της Ελλάδος ως ζωτικό χώρο για την μελλοντική της ανάδειξη σε μεγάλη δύναμη.Προχτές ο Νταγούτογλου μιλούσε για την κατάκτηση του Ντιγιαρμπακίρ, της Κωνσταντινούπολης και ΣΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!!!
      Αν εσύ για να μην συνεργαστείς με δυτικές χώρες (γιατί περί τούτου πρόκειται, δεν κρίνεις αντικειμενικά και με λογική τις συμμαχίες που μπορεί να κάνει η χώρα - ακόμη και επώδυνες) λόγω ιδεοληψιών σου, είσαι έτοιμος να πουλήσεις την Ελλάδα στην Τουρκία (πάλι λόγω ιδεοληψιών), η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!

      ΥΓ Αν έχεις ζήσει έστω και λίγο στην Ολλανδία θα ξέρεις ότι οι Ολλανδοί τουλάχιστον, συχνά πυκνά αναφέρονται αρνητικά στους Γερμανούς.Αν δεν έχεις ζήσει, τότε άσε κάποιους που πέρασαν έστω μισό χρόνο εκεί να έχουν μία παραπάνω άποψη, από την δική σου "δεν θα ακούσεις στην Ολλανδία κανένα να μιλά αρνητικά για την Γερμανία"...

      Διαγραφή
  8. 1. Φίλε θα ξέρεις ασφαλώς ότι πρώτα εμφανίστηκε στην ιστορία η αποικιοκρατία- αρπαγή πλούτου με τα όπλα- και μετά η νεοαποικιοκρατία-αρπαγή πλούτου με τον επιβολή χρηματικού δανεισμού με επαχθείς όρους για τον δανειζόμενο-. Η Γερμανία στον Ελληνικό λαό συμπεριφέρεται νεοαποικιοκρατικά με τις Ολλανδίες και τα Λουξεμβούργα να είναι τα δεκανίκια της με το αζημίωτο, αν εσύ θέλεις να το πεις ευθυγράμμιση πες το ευγυγράμμιση.
    2. Κοίτα δεν είμαι βιβλίο που άπαξ και πάρει την τελική του μορφή παραμένει έτσι όπως έχει δια παντός εκτός και αν επανακυκλοφορήσει σε βελτιωμένη έκδοση. Την μια θα μιλήσω για συνομοσπονδία, την άλλη για συνεργασία, τη παράλλη για Σύμφωνο κ.τ.λ, αν και γράφω παραπάνω τί πιστεύω ότι θα γίνει τελικά.
    3. Λες ότι συμπαθώ την Τουρκία, έτσι γενικά και αόριστα, αν εννοείς, τύπους σαν τους Γκρίζους λύκους, τους απεχθάνομαι.
    4. Μην μπερδεύεσαι, δεν την πουλώ εγώ την χώρα, οι κυβερνώντες και οι ολιγάρχες την ξεπουλούν στον οποιοδήποτε, και στους Τούρκους ακόμα. Επίσης μην συγχέεις την σε θεωρητικό επίπεδο συνεργασία με τους Δυτικούς, ευπρόσδεκτη είναι, με αυτό που γίνεται στην πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια, και οι Μήλιοι με τους Αθηναίους ισότιμοι εταίροι ήταν αλλά την σφαγή δεν την αποφύγαν.
    5. Το "δεν θα ακούσεις στην Ολλανδία κανένα να μιλά αρνητικά για την Γερμανία" σχήμα λόγου ήταν, έτσι όπως το θέτεις συχνά πυκνά μιλάμε με αρνητικό τρόπο για το κάθε ένα έθνος στην καθημερινότητά μας, έτυχε ποτέ τα ΜΜΕ της Ολλανδίας να κατηγορήσουν τόσο χυδαία και δημόσια την Γερμανία; Για την Ελλάδα πάντως δεν είχαν κανένα δισταγμό κανείς τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.