24/6/15

Αλέξη σε ευχαριστούμε...

Με τη συμφωνία που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση προχθές στις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας επέλεξε τη συντριβή ως μνημονιακός πρωθυπουργός περί τα μέσα Φθινοπώρου παρά την ένταση μέσω της ρήξης και τη διατήρησης της ηγεσίας της εν αποδρομή διατελούσης "φούσκας" του αντιμνημονιακού μετώπου. 
Το e-mail Χαρδούβελη προέβλεπε μέτρα 1 δισ. ευρώ που θα επιτύγχαναν πρωτογενές πλεόνασμα περί το 3% του ΑΕΠ, αύξηση του ΑΕΠ περί το 1,5% και τέλος της σκληρής μνημονιακής εποπτείας...
Αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι πρόωρες εκλογές, το πιθανότερο είναι πως η Ελλάδα θα είχε βγει φέτος 1-2 φορές στις αγορές και το χρηματιστήριο θα ήταν πάνω από τις 2.000 μονάδες. 
Δεν θα ήταν Ιρλανδία, αλλά θα απείχε πολύ από την κατάσταση που είναι σήμερα και τη χειρότερη που θα βρεθεί σε λίγους μήνες.
Για περισσότερα Capital

10 σχόλια:

  1. Γιατί λοιπόν η Ευρωμαφία δεν επαναφέρει το e-mail Χαρδούβελη, για να μας σώσει, αλλά τώρα το ζητάει εις οκταπλούν ;

    Και μη μου πείς ότι επειδή πέρασαν 5 μήνες, άλλαξαν τα οικονομικά στοιχεία.

    Μήπως η φασαρία γίνεται γιατί οι μαφιόζοι δεν θέλουν να φορολογηθεί η κρατικοδίαιτη κλεφτοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι άλλαξαν το οικονομικά στοιχεία άρδην τους τελευταίους 5 μήνες, όπως όλοι προέβλεπαν, λόγω των εκλογών που μας επέβαλε ο Σύριζα.
      Για την ενημέρωσή σου - Η κομισιόν προέβλεπε:
      1. Τον Φεβρουάριο 2014 ανάπτυξη 2.5% για το 2015
      2. τον Μάιο προέβλεπε ανάπτυξη 0.5%
      3. Τον Ιούνιο η κομισιόν προβλέπει ύφεση πλέον.
      Αυτό λέγεται επιδείνωση οικονομίας. Υπολόγισε τώρα 180Χ2.5% = 5+ δις επιπλέον μέτρα προσφορά των Σύριζα-Βαρουφάκη-Τσίπρα στον Ελληνικό λαό.

      Τώρα οι πρώην ανατολικοί δεν περιμένουν πώς και πώς να πετάξουν την Ελλάδα έξω από το Ευρώ. Είναι οι πιό αυστηροί, περισσότερο και από οποιαδήποτε Γερμανία ή ΗΠΑ. Οι ανατολικοί είναι κατά Ελλάδας γιατί μάλλον ξέρουν από πείρα τι θα πεί αριστερές κυβερνήσεις και ‘δημοκρατίες᾿.

      Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα

      Διαγραφή
    2. Τώρα παρακαλάτε να εφαρμοστεί το εμαιλ Χαρδούβελη Γερμανοτσολιάδες … ΧαΧαΧα

      Διαγραφή
    3. Τα παραμύθια της Κομμισιόν και του ΔΝΤ, με τις προβλέψεις τους, αποδείχθηκαν ΟΛΑ μηδενός εξαιρουμένου ΛΑΘΟΣ, από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα.

      Δεν έπεσαν μέσα ούτε σε μία πρόβλεψη, συνεπώς είναι αναξιόπιστοι, και ού μόνον.

      Διαγραφή
    4. Προς Pan Karas
      Δεν άλλαξαν οι οικονομικοί δείκτες αλλά οι προβλέψεις της κομισιόν (πραγμα που το γράφεις και ίδιος αλλά δεν θελεις να το καταλαβεις λογω κομματικων παροπίδων). Οι προβλέψεις άλλαξαν λόγω της εκλογης του ΣΥΡΙΖΑ.
      Είναι άθλιο να χαίρεσαι με την καταστροφη της χώρας μονο και μονο για να πέσει το κόμμα που δεν συμπαθείς.
      Μήπως ήσουν και στο Σύνταγμα με τους μνημονιακούς; Μήπως ήσουν εκείνος με το ροζ κρασάκι ή με το δίμετρο πούρο;
      Δεν φηφισα ΣΥΡΙΖΑ και το μονο που θέλω είναι το καλό της Πατρίδας μου όποιος κι αν κυβερνα. Αλλα να σου θυμίσω ότι οι πολιτικες υαινες Σαμαρας Φωφη Θοδωρακης μόλις μύρησαν αίμα πήγαν στις Βρυξέλλες και συναντηθηκαν με τα αφεντικά τους για να πάρουν οδηγίες. Οι πλέον άθλιοι Σαμαρας Θοδωράκης είπαν αυτα που λέει ο Σόιμπλε (χωρις να πουν κουβέντα για το κούρεμα του χρεους που βρισκεται σε χερια ξένων).
      Καταντια.

      Διαγραφή
    5. Οι οικονομικοι δείκτες άλλαξαν δραματικά . Αν η σχέση που είχατε με την πραγματική οικονομία δεν περιορίζονταν στο τρίλεπτο της συνδιαλαγής σας με το ΑΤΜ , θα το γνωρίαζατε .

      Διαγραφή
    6. ΑΕΚ

      Εγώ σου μιλώ με στοιχεία και εσύ απαντάς με θεωρίες συνομωσίας και προσωπικές κατηγορίες δηλαδή γελοιότητες.

      Λοιπόν συνεχίζω με στοιχεία… Δεν είναι μόνο η Κομισιόν αλλά και η ΕΛΣΤΑΤ του Σύριζα που προβλέπει επιδείνωση της Ελληνικής οικονομίας.
      ΕΛΣΤΑΤ: Στο 25,4% η ανεργία τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ αυξήθηκε στο 26,6% η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

      Αλλά τα ξέρεις και από μόνος σου τα χάλια μας γιατί λές για 'καταστροφή της χώρας' και μετά βγάζεις δικά σου συμπεράσματα ότι ‘χαίρομαι’ - Ντροπή σου γιατί η χώρα δεν είναι οι ανόητοι του Σύριζα μόνο.

      Επομένως το ποιος χρησιμοποιεί κομματικά κριτήρια είναι προφανές. Εγώ τα ίδια έλεγα και για τα χάλια των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ. Εσύ μπορείς να ψελλίσεις κάτι για τα χάλια του Σύριζα???
      .
      Δηλαδή πώς συμπεραίνεις ότι υποστηρίζω/α τα λαμόγια ΠΑΣΟΚ/ΝΔ? Επειδή επισημαίνω τις ανοησίες του Σύριζα? ¨Η λόγω έλλειψης επιχειρημάτων με κατηγορείς προσωπικά ότι είμαι ΝΔ/ΠΑΣΟΚ?

      Αλλά μέχρι εκεί φτάνει το κομματικό μυαλό σου και η φιλοπατρία σου. Νομίζεις ότι το να σχολάζεις κάτι πρέπει να έχεις κομματική υστεροβουλία. Αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

      Δυστυχώς όμως πολλοί Ελληνάρες σκέφτονται όπως εσύ και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

      Διαγραφή
  2. Η Ευρωμαφία προσπαθει να ρίξει την κυβέρνηση και να αφανίσει τον Ελληνικό λαό.
    Αυτό είναι ξεκάθαρο.
    Δεν εξηγείται διαφορετικα ο λόγος που θέλουν για παράδειγμα να κοπούν οι φόροι υπέρ τρίτων που είναι ένας σημαντικός χρηματοδότης των καταλεηλατημένων ασφαλιστικων ταμείων και την ίδια ώρα να κόβουν το ΕΚΑΣ.
    Απόλυτη κατάντια των Σαμαρα, Φώφη και Θοδωράκη που μόλις μύρησαν αίμα έτρεξαν στα αφεντικα τους για οδηγίες. Θοδωρακης και Σαμαρας ήταν οι πλέον απαράδεκτοι και προκλητικοί αφού είπαν αυτα που λένε ο Σόιμπλε και οι φίλοι του. Δεν είπαν κουβέντα για μείωση χρεους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν όλα πάνε κακά , καταστροφή . Αν τα μισά πάνε κακά και υπογραφεί το νέο μνημόνιο , τότε η συγκηβέρνηση θα γίνει μεταξύ του ποταμιού , του ΠΑΣΟΚ και ότι μείνει από τον Σύριζα.
      Τότε να δω τι θα λέτε .

      Διαγραφή
  3. Σωστος φιλε dimitri, ειναι το ξεβρακωμα των μνημονιακων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.