18/6/15

Μαξίμου: Υπάρχει σχέδιο τεχνητής φυγής κεφαλαίων

Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο, σύμφωνα με το οποίο στα 2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες τις τρεις τελευταίες ημέρες, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι υπάρχει «σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης».
«
Αυτές οι τακτικές είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών που θέλουν να εκβιάσουν περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Ο λαός μας ξέρει ποιοι ματώνουν για τα συμφέροντα του και ποιοι παίζουν άθλια παιχνίδια», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, ενώ προειδοποιούν ότι «η προσπάθεια αυτών των κύκλων θα πέσει στο κενό. Θα προσκρούσει στην ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και του λαού. Το μόνο όπλο που θα ήθελαν να έχουν είναι ο φόβος του λαού μας. Άλλα δεν...».

Επικαλούμενο τραπεζικές πηγές το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters τονίζει πως πρόκειται για ποσό, το οποίο ισούται με το 1,5% των συνολικών καταθέσεων (133,6 δισ. ευρώ). Μάλιστα, το Reuters αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση των εκροών διαδραμάτισε η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις ίδιες τραπεζικές πηγές, τις προηγούμενες ημέρες, ο ημερήσιος ρυθμός εκροής καταθέσεων ανερχόταν στα 200 με 300 εκ. ευρώ.

Αθροιστικά, όπως ανέφερε την Τετάρτη τη ΤτΕ, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, οι εκροές από τις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται στα 30 δισ. ευρώ.


REUTERS, Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ωμή και αντεθνική δήλωση της προαλειφομένης για αρχηγός στην παράγκα της ΝΔ, πρίν από 10 ημέρες, ότι "την Δευτέρα οι Τράπεζες κλείνουν".

    Μία δήλωση εναρμονισμένη με τα σκοτεινά σχέδια αυτών που επιμένουν να διαλύσουν την χώρα, για να την λεηλατήσουν με την άνεση τους.

    Οι γονυπετείς υπηρέτες των τοκογλύφων της Ευρωμαφίας είναι εδώ, κυκλοφορούν μεταξύ μας, και υπονομεύουν την χώρα επ΄ αμοιβή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ντόρα, ο μπουμπούκος και άλλοι πολλοί, εδω και πολλούς μηνες φωναζουν ότι θα χρεοκοπήσουμε, να πάρουμε τα λεφτα μας από τις τράπεζες και άλλα πολλα που είναι προδοτικά για τη χώρα και δυσκολεύουν την εθνικη προσπάθεια
    Κανείς δικαστής δεν έχει ασχοληθει μαζί τους. Πριν από κάποια χρόνια όμως κάποιος που έκανε πλάκες; και έστελνε μυνήματα με ανάλογο περιεχόμενο συνελήφθη αν θυμαμαι καλά.
    Μάλλον ο "παναθηναϊκάκιας" ζει και βασιλεύει.
    Παρατηρούμε τους συνεταίρους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ< ΠΟΤΑΜΙ να παρακολουθούν αμήχανοι το τι συμβαίνει και να παρακαλάνε να έρθει η καταστροφη το δυνατόν γρηγορότερα για να συρθούν και πάλι προς τις καρεκλες της εξουσίας.
    Κλασσικό παράδειγμα ο Στουρναρας που από τη μια κρυβει επιμελώς την κατάθεση που υπήρχε στην ΤτΕ για να πληρωθει το ΔΝΤ και από την άλλη να στελνει επιστολή στην κυβέρνηση να λεει ότι οι τράπεζες στερεύουν (και πολύ κανα κάνει και το λέει αφού αυτη είναι η δουλεία του) και από την άλλη να παροτρύνει την κυβέρνηση να υπογραψει ότι γουστάρουν οι δανειστες (πραγμα ενεπιτρεπτο αφού δεν είναι στις αρμοδιότητες του να κρινει τι πρεπει να κάνει η εκλεγμενη από τον λαό κυβέρνηση, αυτός που είναι διορισμένος και δεν έχει εκλεγεί ποτε).
    Έτσι έχει αποφασίσει η Γερμανία να κυβερνα την Ευρώπη. Με διορισμένους υπαλληλίσκους τύπου Ραχόι, Στουρνάρα κλπ. Οτιδήποτε εκλεγμενο από το λαό πρεπει να συντριβει για να αποτελέσει παράδειγμα για τους υπόλοιπους τυχών "ανυπάκουους" προς τον Σόιμπλε λαούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.