18/6/15

Οι πολίτες δίνουν ισχυρό μήνυμα στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα - Δεκάδες χιλιάδες στο Σύνταγμα υπέρ της Ευρώπης

Με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να δηλώσουν υπέρ της παραμονής σε Ευρώπη και ευρώ.
Ξεπέρασε τις προβλέψεις το μέγεθος και ο παλμός της αποψινής διαδήλωσης - Γεμάτη η πλάτεια μπροστά στον Άγνωστο Στρατώτη με ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες - 500 άτομα ανέβηκαν στο προαύλιο της Βουλής
«Μένουμε Ευρώπη» είναι το σύνθημα της μεγαλειώδους συγκέντρωσης που είναι σε εξέλιξη από τις 19.30 στο Σύνταγμα. Ελληνικές και ευρωπαϊκές σημαίες κυματίζουν στη Βουλή, σε ένα συλληλητήριο χωρίς κομματικές αποχρώσεις. «Ελλάς, Ευρώπη, Δημοκρατία» φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι σε μία διαδήλωση που ξεπέρασε τις προβλέψεις, που τη χαρακτηρίζει η ένταση και ο παλμός, ενώ είχε αρκετό καιρό να πραγματοποιηθεί κάτι αντίστοιχο. 
Μέχρι στιγμής (20:00) περισσότερα από 10.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ, ενώ πλήθος κόσμου έχει ανεβεί στα σκαλιά του Κοινοβουλίου για να διαδηλώσει, μεταξύ αυτών και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άδωνις Γεωργιάδης και Λευτέρης Αυγενάκης. Μάλιστα, περισσότερα από 500 άτομα έχουν ανεβεί ακριβώς έξω από την πόρτα της Βουλής, στο χώρο όπου φωτογραφίζεται το υπουργικό συμβούλιο.
Όλοι οι συγκεντρωμένοι σφυρίζουν με τις σφυρίχτρες που έχουν προμηθευτεί, ενώ μεταξύ των παρευρισκόμενων είναι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι οι κ.κ. Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Γεωργιάδης, Δένδιας, Κικίλιας, Βρούτσης, Τασούλας, Κουμουτσάκος, Φιορτσάκης, Χαρακόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Ρόδη Κράτσα, από Το Ποτάμι η Αντιγόνη Λυμπεράκη, από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μανιάτης, κ.ά.
Μάλιστα, στο Σύνταγμα βρέθηκε και η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαΐα Κυρίτση, η οποία διαμαρτυρήθηκε για τη... διακριτική παρουσία της φρουράς της Βουλής! Η ίδια είπε απευθυνόμενη στους αστυνομικούς: «Εσείς ούτε το γιο μου δεν αφήνατε να περάσει, τώρα γιατί αφήνετε αυτούς;» για να πάρει την απάντηση από έναν αστυνομικό: «Εσείς μάλλον θα θέλατε να έρθει κάποιος αναρχικός εδώ για να μας κάψει...».
Κλειστή είναι η λεωφόρος Βασ. Σοφίας αλλά και η λεωφόρος Αμαλίας. 
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση».
«Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών. Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας. Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας» τονίζουν, προσθέτοντας: «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».

Τη στήριξή τους στην κίνηση αυτή δείχνουν με την παρουσία τους στελέχη της Νέας Δημοκτρατίας, κ.κ Γεωργιάδης, Δένδιας, Κικίλιας, Βρούτσης, Τασούλας και Κουμουτσάκος.
«Η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση», τονίζουν οι διοργανωτές και προσθέτουν πως «η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».
Πηγή:  iefimerida, Πρώτο Θέμα

25 σχόλια:

  1. Η χθεσινη συγκεντρωση του ΣΦΥΡΙΖΑ κατα της λιτοτητας, η σημερινη της Ν.Δικτατοριας υπερ της Ευρωπης. και ομως τα πολιτικα κομματα καταφεραν ακομη και αυτο να το διαχωρησουν. Δηλαδη ειναι απιθανο να ειμαστε και υπερ της Ευρωπης και κατα της λιτοτητας ; Ποσο δυσκολο θα ηταν οι πολιτικοι και απο την δεξια και απο την αριστερα, να ενωθουν και να καλεσουν ολους τους Ελληνες σε μια συγκεντρωση που θα ηταν ΚΑΙ υπερ της Ευρωπης και κατα της λιτοτητας, που θα εδινε σιγουρα ενα ηχηρο μηνυμα στο εξωτερικο ; Γεμισαμε ομορφες “αυθορμητες” συγκεντρωσεις ή μου φαινεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδύνατο ενδεχόμενο. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε υπερβολικά πολλά πράγματα να ήταν διαφορετικά!

      Διαγραφή
    2. Ωστόσο το συλλαλητήριο αυτό εγείρει πολλά ερωτήματα, τα οποία είναι καταδικασμένα ίσως να μην αναπάντητα. Υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας; Αν υπάρχει ποιος το έχει θέσει; Πότε έλαβε η κυβέρνηση εντολή να αμφισβητήσουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας; Μας εκβιάζουν οι Ευρωπαίοι; Πότε τελικά θα μάθουμε ακριβώς τι συζητείται σε αυτές τις περιβόητες διαπραγματεύσεις, γιατί ουσιαστικά δεν ξέρουμε καμία λεπτομέρεια. Ισχύει αυτό που είπε ο Σόυμπλε ότι πολλά δεν μπορούν συζητούνται δημόσια; Αν τίθεται θέμα της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδος δεν πρέπει να το γνωρίζει το ελληνικό έθνος αλλά και οι ευρωπαϊκοί λαοί; Ποιοι επιτέλους είναι αυτοί που διαπραγματεύονται για το μέλλον το δικό μας και της Ευρώπης; Αξίζουν τίποτα ή είναι παντελώς ανάξιοι λόγου;

      Διαγραφή
  2. ιλαροτραγικά πράγματα. Αυτοί που ποτέ δεν κατάλαβαν ότι στην ΕΕ δεν υποκλίνεσαι γονυπετής (και υπογράφεις ότι σου δώσουν όπως φωνασκεί ένα από τα; φαιδρά ονόματα που διαβάζουμε) αλλά διεκδικείς με όρους εθνικούς συμφέροντος, τώρα θα μας σώσουν. Κραυγάζουν και κωμικοτραγικά σφυρίζουν αυτοί που ποτέ δεν διαπραγματεύτηκαν. Αυτές είναι συνταγές αυτοκαταστροφής σε μια στιγμή που δίνεται μάχη για να παραμείνουμε στην ΕΕ χωρίς όμως να εκποιηθούμε, ξεπουληθούμε και εξοντωθούμε. Προκαλεί πάντως ερωτήματα αυτή η "πορτοκαλί επανάσταση σε μια στιγμή που δίνουμε σκληρή μάχη και το ζήτημα δεν είναι να φύγουμε από την ΕΕ αλλά να αντισταθούμε στους θηριώδεις τεχνοκράτες που ολοφάνερα κυριάρχησαν στις Βρυξέλλες. Αξιοθρήνητα πράγματα. Αντί να γίνουν διαδηλώσεις για την στήριξη των διαπραγματευτικών θέσεων που αξιώνουν τα ελάχιστα και ουσιώδη για την Ελληνική κοινωνία και που ζητούν μια βιώσιμη διέξοδο κωμικά σφυρίγματα χωρίς πολιτικές θέσεις μπερδεύουν και αποδυναμώνουν την διαπραγματευτική προσπάθεια. Οι διαπραγματεύσεις εν τέλει δεν είναι κομματικές αλλά τού κράτους. Κάτι πάει καθόλου καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αξιοθρήνητη προπαγάνδα των νεομπολσεβίκων είναι ιλαροτραγική και άθλια! Ένα μάτσο κατάλοιπα του ελληνικού σταλινισμού διεκδικούν το εθνικό συμφέρον... Φοβερό!

      Διαγραφή
    2. Κύριε καθηγητά θα συμφωνούσα μαζί σας αν ο πρωθυπουργός ήξερε πόσες δημόσιες υπηρεσίες, πόσους δημοσίους υπαλλήλους και πόσους συνταξιούχους έχει ακριβώς! Μόνον έτσι μπορεί να διαπραγματευτεί κανείς και όχι ιδεολογικά! Η ιδεολογία δεν αφορά άμεσα το πρόβλημα της Ελλάδος. Ας λυθεί πρώτα το αυστηρά οικονομικό κομμάτι και μετά βλέπουμε την πολιτική. Ακόμα και όλο το χρέος να μας χαρίσουν με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε 5 χρόνια θα χρωστάμε τα ίδια λεφτά!

      Διαγραφή
    3. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Αυτός είναι ο πατριωτισμός σας. Ο πατριωτισμός του σκλάβου, τού δούλου, ο πατριωτισμός των υποκλίσεων και της "ευρωπαϊκής" ιδεολογίας. Αλλά δεν θα σας κερδίσουν οι ανύπαρκτοι "μπολσεβίκοι" που φαντασιώνονται ότι είναι μπολσεβίκοι, και κάνουν και τους φαντασιόπληκτους σαν και εσάς να τους περνάνε για μπολσεβίκους. Θα σας νικήσουν αυτοί που τόσο θέλετε. Γιατί στο τέλος είναι σίγουρο ότι η χώρα δεν θα βγεί από την φυλακή που τη βάλατε και οι δεσμώτες που είναι και δικοί σας δεσμώτες τους πρώτους που θα εξοντώσουν θα είναι εσάς, τους πιστούς τους φίλους και θαυμαστές. Εύχομαι, στ'αλήθεια εύχομαι να γίνει αυτό που θέλετε και να κατανοήσετε τότε πως το πελατειοκράτος (που χτίσατε και σεις και οι κεντρώοι σύμμαχοί σας για να λιγδώσετε το αντεράκι σας και να μπουκώσετε στόματα και συνειδήσεις) θα σας το διαλύσουν οι φίλοι σας. Πρώτους και καλύτερους οι ευρωπαίοι φίλοι σας θα εξαφανίσουν εσάς με τον τρόπο που ξέρουν. Τέλος "ελληνική οικογένεια", τέλος "ελληνική επαρχία", τέλος πατρίς θρησκεία και κουραφέξαλα. Θα δείτε τι θα σας κάνουν οι δικοί σας, και όχι οι κατα φαντασίαν "μπολσεβίκοι"..

      Διαγραφή
    4. Αλέξανδρε, σίγουρα ο νυν δεν ξέρει όπως όμως δεν ήξεραν και οι πρωθυπουργοί των δύο τελευταίων αιώνων πολύ δε περισσότερο της μεταπολίτευσης και πολύ πιο ιδιαίτερα των τριών τελευταίων δεκαετιών. Δεν ξέρουν επίσης πολλά άλλα παρά μόνο πως θα κατακτούν καρέκλες. Η δε πολιτικοπνευματική και γνωστική φθορά είναι ολοφάνερα τόσο μεγάλη που δεν έχουν πια υπόσταση οποιουδήποτε είδους και συνείδηση του προβληματικού εαυτού τους. Ενώ αυτό ίσχυε δύο αιώνες για την "πολιτική" ηγεσία άρχισε να γίνεται το ίδιο και με τους πολίτες φορείς της Ελληνικότητας που επιβίωσαν επί χιλιάδες χρόνια για να ροκανιστούν καίρια από το κατειλημμένο νεοελληνικό κράτος. Το ζήτημα που τίθεται από καιρό είναι μια "ειρηνική πολιτική επανάσταση" https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/ ιδιαίτερα τα πρώτα που γράφτηκαν όταν άνοιξε η σελίδα λίγο πριν τις εκλογές Ιαναουρίου

      Διαγραφή
    5. Με όλο τον σεβασμό, δεν έχετε αντιληφθεί την ουσία του προβλήματος. Για να σας το εξηγήσω θα παραθέσω τους λόγους για τους οποίους πήγα και εγώ στο Σύνταγμα.
      1. Αυτή η κυβέρνηση δεν "διαπραγματεύεται" για λογαριασμό όλου του Ελληνικού λαού, εκπροσωπεί τμήμα του λαού. Κατ' αρχάς την ενδιαφέρει το στενό κομματικό συμφέρον, μας πουλάει αγωνιστικότητα για επικοινωνιακούς λόγους, την νοιάζει η εικόνα που θα περάσει και όχι η ουσία. Επιπλέον βασικά πρόσωπα της "διαπραγμάτευσης", κάνουν το δικό τους προσωπικό παιχνίδι ικανοποιώντας έτσι και τον ασύμμετρο ναρκισσισμό τους. Επιπρόσθετα διεκδικεί για να ικανοποιήσει το πελατειακό κράτος όπως πχ.. το κηφηναριό των κομματικών κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών, των ¨εργαζόμενων" της ΕΡΤ, τους 50δες συναταξιούχους, τους ΔΥ που είναι αργόμισθοι κλπ.
      Δεν νοιάζεται για τα συμφέροντα των σκληρά εργαζόμενων υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, των ασφυκτιούντων ελεύθερων επαγγελματιών, των ανέργων, των ΔΥ εκείνων, που πραγματικά προσπαθούν και δεν επιβραβεύονται, εάν δεν ανήκουν στον στενό κομματικό πυρήνα.
      2. "Διαδήλωσα επειδή η "διαπραγμάτευση" είναι παντελώς αξιοθρήνητη κε καθηγητά (και όχι εμείς που διαδηλώσαμε εχτές). Μες οδηγούν με έφοδο "εφ΄όπλου λόγχη" να καταλάβουμε οχυρωμένες θέσεις με κανόνια και πολυβόλα, την στιγμή που κυριολεκτικά χαρίσαμε τα ελάχιστα δικά μας βαρέα όπλα με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.
      Όπως ορθότατα επεσήμανε ο Σάββας "ανίδρωτοι ερασιτέχνες" οδηγούν την Ελλάδα στα βράχια.
      Και μας οδηγούν ενώ αυτοί είναι στα μετόπισθεν και παρακολουθούν ασφαλείς την επερχόμενη σφαγή. Ο ανεκδιήγητος Λαπαβίτσας που μίλησε για δελτία στα τρόφιμα, capital controls κλπ, έχει εξασφαλισμένη την πάρτη του, καθηγητής στην Αγγλία όντας, μας πουλάει επαναστατικότητα εκ του ασφαλούς. Το αυτό συμβαίνει με τον μεγαλοαστό Βαρουφάκη, τον Μητρόπουλο κλπ.
      3. Διαδήλωσα ακόμη επειδή οδηγούμαστε σε ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς, όπου πατριώτες χαρακτηρίζονται όσοι συμπαραστέκονται στην "σωτήρια" κυβέρνησή μας και στον "λαοπρόβλητο" ηγέτη, ενώ οι αντίθετοι χαρακτηρίζονται προδότες.
      Αυτό συναισθανόταν και ο βασικός πυρήνας των διαδηλωτών που φώμαζε "Ελάς, Ευρώπη, Δημοκρατία"
      Η πλάκα είναι ότι οι κυβερνώντες "ψευδοπατριώτες", που χαρακτηρίζουν τους ενάντιους "προδότες", εμφορούνται από εθνομηδενισμό, αλλοιώνουν συνειδητά την εθνική ομοιογένεια με τον νόμο περί ιθαγένειας, επιτρέπουν την αθρόα εισβολή αλλογενών που δεν πρόκειται ποτέ να ενταχτούν και είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του τουρκιού προξενείου Κομοτηνής.
      4. Διαδήλωσα γιατί θεωρώ αναξιοπρεπές να έχουμε καταντήσει οι επαίτες της Ευρώπης.
      Διαδήλωσα γιατί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ. Και επαιτούμε ενώ την ίδια στιγμή απαιτούμε να συνεχιστεί η άμετρη σπατάλη του πελατειακού κράτους!
      5. Τέλος διαδήλωσα γιατί πρέπει να απαλλαγούμε από το φαύλο καθεστώς της μεταπολίτευσης που έχει δύο πυλώνες. Ο ένας πυλώνας είναι οι διαπλεκόμενοι μεγαλοεργολάβοι - μεγαλοπροηθευτές μαζί με την διαφθαρμένη κυβερνώσα ελίτ. Ο άλλος πυλώνας είναι το πελατειακό κράτος μαζί με τους ανίδρωτους κομματικούς συνδικαλιστές - πολιτικούς που μας κυβερνούν σήμερα.
      Μην βαυκαλίζεστε με ψευδαισθήσεις. Οι προηγούμενοι και οι τωρινοί είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
      Για να έρθει το νέο, το πραγματικά Εθνικό και πατριωτικό, πρέπει να γκρεμιστεί και ο άλλος πυλώνας του φαύλου μεταπολιτετικού κράτους.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Καθηγητά το ότι οι προηγούμενοι ήταν άχρηστοι δεν είναι άλλοθι για να είναι και οι τωρινοί το ίδιο!

      Υπάρχουν και καλώς κείμενα στη σημερινή κυβέρνηση αλλα είναι ελάχιστα όπως ήταν και σώτης προηγούμενους, άρα μηδέν εις το πηλίκον, πάλι χαμένος ο ελληνικός λαός και το κράτος!

      Eriugena δεν εννοείς να καταλάβεις ότι όλοι είναι το ίδιο κόμμα, το κόμμα της βουλής. Επιμένεις για μπολσεβίκους και mensbikous και αλλα τέτοια ωραία, αλλα δεν έχουν σχέση. Όπως και να έχει αυτή η διαπραγμάτευση ήταν χαμένη από χέρι, έχει κάψει το χαρτί και για μελλοντική διαπραγμάτευση και νομιμοποιεί ουσιαστικά τα πολύ σκληρά μετρα τα οποια θα περνούσαν έτσι κι αλλιώς, γιατί τώρα τα ζητάμε εμείς οι ίδιοι! Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να το αναλύσω περισσότερο, αλλα θα προσπαθήσω ίσως σε κάποιο άλλο σχόλιο σε άλλο άρθρο.

      Symfwnw omws me ton Pantelh !

      Διαγραφή
    7. Θα συμφωνούσα μαζί σας αν η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είχε πάει στις διαπραγματεύσεις με συγκεκριμένες προτάσεις και ΚΥΡΙΩΣ με προτάσεις που να προωθούν την ανάπτυξη ώστε να δείξουμε στους εταίρους-δανειστές ότι είμαστε αποφασισμένοι ως χώρα να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.Τότε ίσως να μας έπαιρναν περισσότερο στα σοβαρά και να συμβιβάζονταν και πιο εύκολα στα φορολογικά θέματα (κάθε μήνα από τότε ζητάνε όλο και περισσότερα μέτρα λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης), από το να κάνει η κυβέρνηση πολιτική με τσιτάτα και εξυπνάδες....
      Ο κύριος Βαρουφάκης έφτασε να κάνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μία κανονική έκθεση με μέτρα και προτάσεις ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΟΒΑΡΗ ΣΤΑΣΗ;;;;

      Το γεγονός ότι κέρδισαν τις εκλογές στην Ελλάδα με τσιτάτα, εξυπνάδες, τσαμπουκάδες και ψέματα δεν σημαίνει ότι όλοι τσιμπάνε σε αυτά...Έξω λειτουργούν με τελείως διαφορετικούς όρους και αυτό θα έπρεπε να το ξέρετε καλύτερα από τους περισσότερους από εμάς...

      Διαγραφή
  3. Μπράβο! Λυπηρή βέβαια η προσπάθεια καπελώματος της συγκέντρωσης απο τα ρετάλια της ΝΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτος ο τεχνητος κοινωνικός αυτοματισμος πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πλήρους διαρρηξης του κοινωνικού ιστού.
    Ετσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για εσωτερικούς-εμφυλιους πολέμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαζεύθηκαν οι δωσίλογοι...
    Αλλά "Ράλληδες, ταγματαλήτες, Μπουραντάδες, Γερμανοί..." Πάμε για αλλο ενα γύρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι να μην μπλέξεις με μπολσεβίκους. Έτσι και έμπλεξες... άκρη δε θα βρεις. Όσους γύρους χρειαστεί!

      Διαγραφή
    2. Μπα; Όποιος πιστεύει πως η Ελλάδα ανήκει στη Δύση με τη Γαλλία, τη Μεγαλη Βρετανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, της Ιταλία, την Ισπανία κτλ και όχι με Ρωσιες, Ινδίες, Βενεζουέλες και Κούβες, είναι "Ράλλης-ταγματαλήτης"; Άρε ρε ψεκασμένε!

      Διαγραφή
  6. A re papari ellhna... ekei pou poulouses trela pali se foverisan ta mesa kai twra zhtas pali na meineis sto euro... sto euro pou pote den sunefere th xwra mas, sto euro pou panta sunefere tous ligous plousious kai tous 3enous kai sto opoio den eprepe na mpoume pote. mh stenaxwriesai omws MALAKA ellhna, egw den 3exnaw tis epiloges sou kai 8a eimai edw na sou peta3w to giaourti sth mapa me to prwto sou parapono apo edw kai pera giati mono gia tetoia eisai... gia to mantri kai gia to giaourti, vlaxe pou 8es na perniesai kai gia e3upnos me tis epiloges sou. den 8a katalaveis pws 8a se exoun sa to zwo sto mantri oi tokoglufoi sou kai pws den 8a einai pote h zwh sou dikh sou dioti pshfises autous pou se valane sto euro enw den eprepe, enw h xwra den htan etoimh. kanenas laos ths eurwphs den 8a sugkinh8ei , oute 8a se luph8ei ki egw 8a eimai apo ekei dipla na gelaw otan suneidhtopoihseis poso ton hpies kai na sou pew "kala einai twra to aggouraki?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή ποιο είναι το ιλαροτραγικό? Είναι ιλαροτραγικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει εντός ευρώ και το διαδηλώνει?

    Μα αυτό δεν υποστηρίζει ανέκαθεν η αριστερά να αφήσουμε τους καναπέδες να βγούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε αυτά που πιστεύουμε?

    Γιατί αυτή η συγκεκριμένη ειρηνική και μεγάλη διαδήλωση ‘είναι ιλαροτραγική’ ενώ η χθεσινή μίζερη κυβερνητική διαδήλωση του (Λαφαζάνη!), υπέρ εαυτών, δεν ήταν τέτοια?

    Επίσης, το να εξισώνεις συνανθρώπους σου, με τους οποίους διαφωνείς για πολιτικούς λόγους, με πορτοκαλί επαναστάσεις είναι άδικο και εξαιρετικά διχαστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και οι δυο συγκεντρώσεις είναι δυο μπουλούκια από ένα ασκέρι μαζανθρώπων της Ελλάδος που μαζώχτηκαν για να υποβοηθήσουν την κυβέρνηση να συμβιβαστεί σχεδόν άνευ όρων στις παράλογες απαιτήσεις των τοκογλύφων.

    Πρόκειται για μια κοινωνική χειραγώγηση (social engineering). Δηλαδή ένα είδος ροζ κινητοποίησης, που συνδυασμένο με τις τηλεκατευθυνόμενες βίαιες εκδηλώσεις των δήθεν διαμαρτυρομένων λαθρομεταναστών στα νησιά μας μαζί με εκείνες των κουκουλοφόρων στο Πολυτεχνείο, που δίδει το άλλοθι σε μορφή μιας δήθεν λαϊκής απαίτησης στην κυβέρνηση να συγκατανεύσει και στις δυο πιέσεις της Νέας Παγκόσμιας Τάξης: Γρήγορο ξεπούλημα + υποβοήθηση της ταχείας Ισλαμοποίησης της Ελλάδος.

    Το θάψιμο της Ελλάδος απαιτεί ένα καλά στημένo social engineering. Δεν γίνεται διαφορετικά. Και αλίμονο, οι ανεγκέφαλοι που συμπαρασύρονται στον εμπαιγμό ενός πενόμενου λαού πλειοψηφούν σε όλες τις χώρες της υδρογείου.

    Αυτό που πρέπει να αντιπαρατάξει το Έθνος είναι μια χούφτα πατριωτών κοινωνικών στρατηγιστών. Τα άλλα Έθνη δεν το κατάφεραν ποτέ μέχρι τώρα. Ακόμα και οι μεγάλες "Επαναστάσεις" της Αμερικής, της Γαλλίας, της Ρωσσίας, της Κίνας, κι άλλες πολλές στημένες ήταν. Όμως, οι Έλληνες έχουν δείξει πως μπορούν. Και ξεκινούν σαν άτομα. Μελετώντας την Ιστορία των Ελλήνων θα ιδούμε τον Σόλωνα να το παίζει τρελός στον δήμο τη μια μέρα, και την άλλη να νομοθετεί. Θα ιδούμε τον Θεμιστοκλή να άκυρώνει Δελφικό Χρησμό(?!) να παίρνει δεύτερο, να μιλάει για ξύλινα τείχη, κι αργότερα να λέει "πάταξον μεν άκουσον δε". Θα ιδούμε τον βασιλέα Φίλιππο Β' & τον μέγα υιόν του Αλέξανδρο να ενώνουν τους Έλληνες (πρωτοφανές) κατά του Μεγάλου Βασιλέως του Επικυριάρχου ης εποχής των.Θα ιδούμε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη που τον εγκατέλειπαν οι αγωνιστές μόνο λίγα λεπτά πριν τη μάχη, κι αυτός να τους ξαναμαζεύει αμέσως πάλι, βασισμένος στο αποκλειστικά ελληνικό Φιλότιμο. Θα ιδούμε κι άλλους πολλούς που ακριβώς ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ εμείς ξεχωρίζουμε από τους Βαρβάρους δια μέσου των αιώνων.

    Ω, ναι. Το social engineering που σχεδιάζεται στις σκοτεινές στοές των Επικυριάρχων με τρομάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αλλά εμείς, ναι 'μείς οι Έλληνες, μπορούμε να τους τρομάξουμε πίσω πολύ περισσότερο, απαντώντας με τους Πατριώτες Στρατηγιστές μας.

    Έλληνες. Κοντά είναι η μέρα που θα ιδούμε ζωγραφικό πίνακα με την "Ανθρωπότητα Ευγνωμονούσσα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κανεις,ξαναλέω: ΚΑΝΕΙΣ δεν σχολιάζει το εξής απλό γεγονός...
    Οταν υπουργός της κυβέρνησης έγραφε πύρινα άρθρα για την εγκληματικότητα και τους αναρχικούς-πριν λίγο καιρό- έλεγαν οι ίδιοι οι συριζαιοι,αλλα και πολλοί εδω,ότι αντί να ενεργεί αρθρογραφεί κατα του εαυτού του.
    Και αναφέρομαι στον Πανουση.
    Οταν η κυβέρνηση,αντί να ασκεί πολιτική αποτελεσματική και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον,βγαίνει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί ή να διαδηλωσει,τότε πόσο πιο δυνατά μπορεί να διατρανώσουν την ανικανότητα της ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην Αθήνα που ζεί ο μισός πληθυσμός της Ελλάδος, μία συγκέντρωση 6.000 ανθρώπων δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Μόνον αφελείς μπορούν να ισχυρίζονται ότι "μίλησε" η πλειοψηφία.

    Η πολιτική είναι σοβαρή υπόθεση για να αξιολογείται από τον αριθμό των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα.

    Επί της ουσίας, η θέση μας στην περίφημη οικογένεια της Ευρώπης είναι ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων, το δε γυαλί της Ευρωπαικής ηθικής έχει ραγίσει προ πολλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεμίσαμε "αυθόρμητες" συγκεντρώσεις.
    Προχθες ο ΣΥΡΙΖΑ κατα της λιτοτητας.
    Χθες το συνονθύλευμα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ για ευρω πάση θυσία.
    Το θεμα ότι είναι υποκεινούμενες το αφήνω στην άκρη.
    Δεν καταλαβαίνω οι χθεσινοί "διαδηλωτες" τι ζητούσαν!
    Ζητούσαν να συνεχιστει η φτωχοποίηση του λαού για τα συμφεροντα των δανειστών;
    Αντιπροσοπευτικότατο δείγμε των "διαδηλωτών" η "μανταμ" με τα δακτυλίδια και τα λοιπα συναφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μήπως η μαντάμ κύριε μου!.
    Πήγε να βρει κανέναν Μπρατσαρά Αλβανό!.
    Τώρα που μπορούν,καρδαμωμένοι και ωραίοι είναι τα παιδιά, δεν κακολογώ,τι να κάνουν,ας κάνουν και κανένα ψυχκικό!.
    Οσο για την παραμονή στο Ευρώ.
    Μήπως θα ήταν καλύτερο,να θυμόμαστε τι είχαμε τι χάσαμε.
    ΟΠΟΙΟΣ Ξεχνά το παρελθόν, δεν έχει μέλλοννννννννν.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι καιρό φυσάει ωρέ παίδες ευρωπαίοι στην Ελλάδα;
    Αν αυτή την ερώτηση την μεταφέρουμε μερικούς αιώνες πίσω, η απάντηση δεν διαφέρει από αυτήν την οποίαν έδωσαν οι αθηναίοι πολίτες στον Δημοσθένη όταν αυτός προφασίσθηκε ασθένεια για να μην απαντήσει στην κατηγορία περί χρηματισμού του από τον Άρπαλο:
    οἱ δ’ εὐφυεῖς χλευάζοντες οὐχ ὑπὸ συνάγχης ἔφραζον, ἀλλ’ ἀργυράγχης).
    Εξ αργυράγχης λοιπόν και σήμερα μια μερίδα του αθηναϊκού λαού!! διατρανώνει πίστη και αφοσίωση στο μέγα των Βρυξελών κράτος.
    Ανέκαθεν οι Έλληνες και ειδικά οι Αθηναίοι ήταν επιρρεπείς στον χρηματισμό.
    Ιστορικά, οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις άπειρες.
    Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές η δωροδοκία του Θεμιστοκλή να πειστεί ο Ευρυβιάδης για να ναυμαχήσει στο Αρτεμίσιο!
    Ο αείμνηστος Ενεπεκίδης στο βιβλίο του, Αθηναϊκά / Αττικοβοιωτικά / Δωδεκανησιακά ,
    γράφει μεταξύ άλλων και στο κεφάλαιο περί του Λαϊκού χαρακτήρα των Ελλήνων:
    Η σπαρτιατική αντίληψη περί εξαπάτησης μέσω της πανουργίας δεν θεωρείται ανεντιμότητα, μια και ο εξαπατηθείς θεωρείται δικαίως !!!καταγέλαστος , αφού πιάστηκε κορόιδο!!!
    Αυτή η αντίληψη είναι διάχυτη στον δημοσιοϋπαλληλικό και δικηγορικό κόσμο.
    Οι μεν πρώτοι θεωρούν εαυτούς κατοίκους μιας φάτνης στην οποία δεν ευρίσκονται για την ψυχή τους πατέρα τους, εξ ου και η λεηλασία με ιδιαίτερη χαρά των αγαθών που τους έχει εμπιστευτεί ο λαός, οι δε δεύτεροι αρέσκονται στο άρμεγμα των πελατών με χρονοτριβές και εμπλοκές στις δικαστικές υποθέσεις και μέχρι οικονομικής εξαντλήσεως του πελάτη.
    Ο ελληνικός λαός σήμερα είναι θύμα μιας οικονομικής διαπάλης ανάμεσα στο ευρωπαϊκό δημοσιοϋπαλληλικό κατεστημένο και αφετέρου στο διεθνές νομικίστικό σύστημα.
    Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ελληνική ιστορία και ειδικά η νεώτερη περιορίζεται και μόνο στην εξιστόρηση πολεμικών και μόνο στιγμών του ελληνικού κράτους και αυτές πάλι μετά από ειδική επεξεργασία για το περιεχόμενο τους και την σημασία τους.
    Όλο αυτό το καλομελετημένο σκηνικό αποσκοπεί στην διαγραφή κάθε μνήμης από ιστορικά γεγονότα με βαθιές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις και φυσικά στον αφανισμό ή την απόκρυψη των αυτουργών.
    Δυστυχώς στην σημερινή Ελλάδα, ο Αρπαλος-Ευρώπη, ζει και βασιλεύει και τα θύματα του αναζητούν τα δωράκια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟ ΣΥΧΑΜΑ ΤΟΥ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ.
    ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.