16/7/15

Η τιμή και η... ηθική της Αριστεράς για 200 χιλιάρικα!!!

Αυτή η ιστορία με τις 200.000 ευρώ που  έφυγαν από τράπεζα στο πάρα πέντε της επιβολής capital controls πολύ με προβλημάτισε.
Είναι δυνατόν, είπα, να συμβαίνει κάτι τέτοιο και μάλιστα, όπως άφηναν να εννοηθεί, από υπουργό ο οποίος εκ της ιδιότητάς του έχει και εσωτερική ενημέρωση;

Αφήστε που θύμιζε έντονα την περίπτωση της Κύπρου, όπου, όπως αποδείχθηκε, λίγες ημέρες πριν από το «κούρεμα» των καταθέσεων συγγενικά πρόσωπα πολιτικών έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και κέρδισαν εκατομμύρια.

Τι ακριβώς έχει συμβεί, πόσα χρήματα έφυγαν από τις  τράπεζες και ποια ανάμειξη είχε στην υπόθεση η μέχρι πρότινος αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη

Προτού σας αποκαλύψω τι ακριβώς έγινε (για να διαπιστώσετε και μόνοι σας το μπάχαλο που επικρατεί στην πολιτική ζωή) οφείλω να σας πω τι λέει η ίδια η κυρία Βαλαβάνη.

Σε ερώτηση αν πήρε τις καταθέσεις της από την τράπεζα τι νομίζετε ότι απάντησε, αφού προηγουμένως έκανε λόγο για λάσπη; «Δεν διαθέτω λογαριασμό σε τράπεζα της Κρήτης. Δεν έκανα καμία ανάληψη πριν από την επιβολή ελέγχου κεφαλαίων».

Οταν ρωτήθηκε αν συγγενικά της πρόσωπα απέσυραν χρήματα από τράπεζα, εκεί άλλαξε το τροπάριο και αποκάλυψε ότι η μητέρα της είναι 85 ετών, ότι δεν έχει στενές σχέσεις μαζί της, ότι έχει χρήματα επειδή εισέπραξε περισσότερα απ’ ό,τι εκείνη από την πώληση του ξενοδοχείου τους και ότι, παρά τα 85 της χρόνια, έχει… μυαλό ξουράφι!

Διαχειρίζεται μόνη της τα χρήματά της. Απίστευτο, ε; Θέλετε κι άλλα;

Το όλο άγχος και ο προβληματισμός της κυρίας Βαλαβάνη ήταν να μη συνδεθεί η παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο με τα 200.000 ευρώ που «έφυγαν» από τράπεζα προτού επιβληθεί αναγκαστική τραπεζική αργία.

«Ξέρετε, εγώ ετοίμασα την παραίτησή μου και την έδωσα στον Πρωθυπουργό από τη Δευτέρα το πρωί, μόλις άκουσα τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής με τα οποία δεν συμφωνούσα και γι’ αυτό θα καταψηφίσω το Μνημόνιο» έλεγε και ξανάλεγε.

Για την ταμπακέρα όμως τίποτα: ποιος ή ποια, δηλαδή, μεσολάβησε και αποσύρθηκαν από την τράπεζα 200.000 ευρώ λίγο προτού επιβληθούν τα capital controls;

Τι ήταν αυτό που φόβισε τον/την αναλήπτη/τρια και απέσυρε τα χρήματα; Πού πήγαν τα χρήματα αυτά;

Σε κανένα… στρώμα ή σε τράπεζα στο εξωτερικό; Το μόνο για το οποίο διαβεβαίωσε η πρώην υπουργός ήταν ότι δεν έβγαλε χρήματα εκτός Ελλάδος.

Και επειδή όλα αυτά που έλεγε η κυρία Βαλαβάνη μάλλον δεν έπειθαν και ήθελαν περισσότερες εξηγήσεις, βάλθηκε η ίδια να ξεκαθαρίσει (και πάλι) ότι δεν πολυμιλάει με τη μητέρα της, συνεπώς ήταν αδύνατον να της παρείχε εσωτερική ενημέρωση και κυρίως ούτε αυτή (αν και αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών) γνώριζε για τα capital controls και ότι επρόκειτο να κλείσουν οι τράπεζες.

Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδώ ούτε βεβαίως ξεχνιέται με την παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο, αφού ο γαλάζιος βουλευτής Ηρακλείου Ε. Αυγενάκης συγκέντρωσε στοιχεία από τράπεζες με τα οποία αποδεικνύεται, όπως δήλωσε, ότι όντως έγινε η ανάληψη των χρημάτων σε συγκεκριμένη ημερομηνία από συγγενή υπουργού.

Βηματοδότης

18 σχόλια:

  1. Να, Σάββα, αυτά κάνεις και γράφεις και γι αυτά και μόνο σε κατακρίνω:

    "Η τιμή και η... ηθική της Αριστεράς για 200 χιλιάρικα!!!"

    Κι αν αποδειχθεί τελικά ότι η Βαλαβάνη έχει δίκιο, τι θα λες μετά;

    ΥΓ: Ο "Βηματοδότης" δεν έχει όνομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://mikrometoxos.gr/Τα-200-χιλ-η-μισή-διάψευση-της-Νάντιας-Βαλ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αυγενάκης καλύπτεται από την βουλευτική του ασυλία, διαφορετικά θα όφειλε να αποδείξει τις καταγγελίες του, αν δεν ήθελε να μηνυθεί. Αυτή είναι η πλήρης διάψευση τής Ν.Β.:

      "«Ο συμπατριώτης μου βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης σε ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή κι απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, με “φωτογραφίζει”, στηριγμένος σε δημοσίευμα site της Αττικής, ως τον «ιδιαίτερα προβεβλημένο (sic) υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα ο οποίος έδειξε να γνώριζε πολύ καλά τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί δύο εικοσιτετράωρα αργότερα. … Το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος – δε δραστηριοποιείται πολιτικά στη συγκεκριμένη περιοχή – επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιουνίου με το διευθυντή ενός από τα πέντε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης και απαίτησε να αποδεσμεύσει άμεσα τις προθεσμιακές καταθέσεις που είχε εκεί μαζί με δυο στενά συγγενικά του πρόσωπα (200.000 ευρώ).» Όπερ και εγένετο. Ήδη το όνομα μου κυκλοφορεί φαρδιά-πλατιά σε σχόλια κάτω από σχετικές αναδημοσιεύσεις.

      Παρόλο ότι η λάσπη «κολλά» με τρόπο που αυτοί που τη χειρίζονται ξέρουν καλά, είτε είναι πολιτικοί είτε δημοσιογράφοι, κι αυτό ανεξάρτητα απ’ ό,τι και να πεις, αισθάνομαι υποχρεωμένη ν’ αποδείξω ότι «δεν είμαι ελέφαντας» δηλώνοντας ότι:

      Δε διαθέτω λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης.

      Ο μοναδικός λογαριασμός που διαθέτω στην «Εθνική» είναι στην Αθήνα, στο υποκατάστημα της στη Βουλή, και αφορά τη μισθοδοσία μου ως βουλευτή. Ο λογαριασμός αυτός ουδέποτε περιείχε προθεσμιακή ή άλλη κατάθεση. Σήμερα έχει μέσα την τελευταία βουλευτική μου αποζημίωση.
      Έχω χρόνια να μιλήσω με Διευθυντή υποκαταστήματος οποιασδήποτε τράπεζας στο Ηράκλειο. Στην Αθήνα δεν έχω μιλήσει ποτέ.

      Όπως αναγκάστηκα να δηλώσω και στο παρελθόν μετά από συκοφαντικά δημοσιεύματα, ό,τι χρήματα διαθέτω είναι στην Ελλάδα. Και σήμερα είναι «μπλοκαρισμένα», όπως όλου του κόσμου, λόγω τραπεζικής αργίας και ελέγχων κεφαλαίου.

      Ο Πρωθυπουργός γύρισε εντελώς αιφνιδιαστικά για όλους, διακόπτοντας τις διαπραγματεύσεις, αργά το βράδυ της Παρασκευής. Ο εκβιασμός μέσω παγώματος του ELA κατά την κυριακάτικη συνεδρίαση της ΕΚΤ, που επέβαλλε την τραπεζική αργία σε προεκλογική περίοδο δημοψηφίσματος, φαινόταν υπερβολικός ακόμα και για τους «θεσμούς». Η τραπεζική αργία ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 29.6.2015. Οι πολίτες που «άδειαζαν» λογαριασμούς τους στις τράπεζες τις προηγούμενες μέρες το έκαναν υπό το φόβο που καλλιεργούνταν κι όχι λόγω χρήσης πρωθύστερων «εμπιστευτικών πληροφοριών» και «κατάχρησης θέσης» οποιουδήποτε μέλους της κυβέρνησης.

      Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν μάθει τη διαφθορά ως τρόπο συνύπαρξης των ανθρώπων - και τέτοιες καταστάσεις προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν επίσης στους κόλπους της σημερινής Κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι η «σύμπτωση» (;) της διασποράς τέτοιων «ειδήσεων» σήμερα, μια μέρα τόσο κρίσιμη για την πολιτική ιστορία της χώρας. Είναι άραγε τυχαίο;»"
      (εδώ).

      Μετά απ' αυτά, επανήλθε ο Αυγενάκης κάνοντας λόγο για συγγενείς α ή β βαθμού, χωρίς ωστόσο να καταγγέλλει τίποτε ουσιαστικά, προφανώς ελλείψει στοιχείων:

      "«Ζητώ να διερευνηθεί εάν υπάρχει Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή Υπουργός (ή συγγενής α ή β βαθμού) που έκανε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων δύο μόλις μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες και εάν αυτό αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον ίδιο (σ.σ. τον πρωθυπουργό) ζήτημα ηθικής τάξης». " (εδώ).



      Διαγραφή
    2. Nativist
      Δεν σου κάνει εντύπωση που δεν την κάλυψε το κόμμα της;
      Δεν σου κάνει εντύπωση η παραίτησή της, μόλις υπεβλήθη η ερώτηση από τον Αυγενάκη;
      Δυστυχώς, η αλήθεια είναι αυτή.
      Να ξέρεις πάντως ότι μια εφημερίδα σαν το ΒΗΜΑ για να γράψει κάτι τέτοιο, το έχει καρατσεκάρει.
      Τέτοιο λάθος κοστίζει τη δουλειά σε διευθυντικά στελέχη.
      Οπότε άστο.
      Και η διάψευση είναι πολιτικάντικη.
      Δεν είναι ξεκάθαρη.
      Δυστυχώς.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Nat άνοιξε την παραπομπή που έβαλα πιο πανω και θα καταλάβεις πως παίχτηκε το κόλπο με την ...πανέξυπνη 84χρονη μητέρα της που ολα τα κανει μόνη της......

      Διαγραφή
    4. Σάββα, μην είσαι τόσο σίγουρος για "ΤΟ ΒΗΜΑ". Θυμάσαι τις "συνομιλίες" Ερντογάν-Καραμανλή στην Αθήνα, κατά το άνοιγμα του Μουσείου της Ακροπόλεως; Το νερό του Καματερού;

      Δεν κάνω τον δικηγόρο της Βαλαβάνη, αφού δεν ξέρω. Απλώς, δεν είμαι πρόθυμος να δεχτώ ό,τι μού σερβίρει χωρίς αποδείξεις κάποιος, καλυπτόμενος πίσω από την βουλευτική του ασυλία.
      Δεν την κάλυψε το κόμμα, αλλά ποιο ... απ' όλα; Και παραιτήθηκε υπεβλήθη η ερώτηση από τον Αυγενάκη; Δεν είμαι σίγουρος γι αυτό.

      Παρέθεσα ολόκληρη την δήλωσή της, διότι αναφέρεται μόνον αποσπασματικά, τόσο στο "ΒΗΜΑ", όσο και στον σύνδεσμο που έδωσε ο ορφέας.

      ορφέα, δεν βλέπω κάτι διαφορετικό απ' αυτό που αναρτά ο Σάββας και ... κανένα κόλπο.

      Οψόμεθα.

      Διαγραφή
    5. Διόρθωση: "Και παραιτήθηκε μόλις υπεβλήθη..."

      Διαγραφή
  3. Αγαπητε Σαββα.
    Πιστευω ότι πραγματι η Βαλαβάνη την έκανε τη λαμογιά της όπως πιστεύω ότι τελικα ξεσκεπάζεις και δημοσιοποιείς μονο λαμογιες του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήθελα να κάνεις και μια ανάρτηση:
    Για την αθώωση της Energa και Hellas power από το Βοριδη ενω ηταν υπουργος επικρατείας
    Για τις μελέτες που έκανε ο Άδωνης για την υγεία με αποτελεσμα να τσεπωνουν οι Γερμανοι μεσω Ράιχενμπαχ κάποια εκατομμυρια (άλλοι γραφουν 5 άλλοι 10 και άλλοι 15).
    Για το πως τελικα ο Χριστοφορακος φυγαδεύθηκε από τους Μητσοτακηδες στη Γερμανία.
    Για το αν η φωνη ακούγεται στο βιντεο της Χρυσής Αυγης και λεει "πες του παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ@μήσει" είναι του Σαμαρά.
    Για το πως μας φόρτωσαν τα χρεη του μεγαρου μουσικής (Λαμπρακης)
    Γιατι ο Στουρναρας και ο Καμίνης δεν παρευρέθηκαν στη δικη των Energa και Hellas power με αποτελεσμα να χασει το δημοσιο 250.000.000.
    Για τα δωρα που εχει πάρει ο Κυρ Μητσοτακης απο τη siemens
    Για το εκατομμυριο του συζύγου της Μπακογιαννη που δεν ηταν στο πόθεν έσχες.

    κλπ κλπ κλπ

    Πάντως ότι ξεσκεπάζεται είναι καλο για να μαθαίνουμε εμείς, έστω και μονόπλευρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μονη διαφορα ειναι οτι ο Συριζα, ως πρωτη φορα αριστερα, εξελεγη για να κανει διαφορετικα πραγματα. Αμα ειναι καθε φορα που κανουν λαμογιες να παραπεμπουμε στις λαμογιες των προηγουμενων, ζητω που καηκαμε. Και στο κατω-κατω της γραφης, οι αλλοι δεν ειναι πλεον κυβερνηση. Παρα να ζητας απο τον Σαββα να κανει αναρτησεις, γιατι δεν ζητας απο την νομιμη κυβερνηση της χωρας να ξεκινησει τις νομιμες διαδικασιες και να τους τσουβαλιασει ολους, οσο και ψηλα να ειναι ?

      Διαγραφή
  4. Μηπως μπορεις Σαββα να με ενημερωσεις τι γινεται με τον Christian Haccuria;
    έχω καιρο να δω άρθρα του.
    Είναι καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΕΚΑΡΑ
      Είμαι ο μόνος, ο οποίος, στις παντοδυναμίες Σαμαρά, τον κατακεραύνωσα για τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, όταν αποκαλύφθηκε με τα γουίκιληκς ότι είχε επιλήψιμες συνομιλίες με την Αμ. Πρεσβεία.
      Επίσης, ο μόνος ή από τους λίγους που χτύπησα αλύπητα τον Παπασταύρου, λόγω της εμπλοκής του στη Λίστα Λαγκάρντ και σε άλλα σχήματα.
      Δώσε μου αποκάλυψη για θέματα διαφθοράς και θα δεις.
      Αυτό σου λέω μόνο.

      Διαγραφή
    2. @ ΑΕΚΑΡΑ

      "Για το αν η φωνη ακούγεται στο βιντεο της Χρυσής Αυγης και λεει "πες του παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ@μήσει" είναι του Σαμαρά"

      Θέτεις ένα ερώτημα, στο οποίο ο Σάββας δεν μπορεί να σού απαντήσει. H απάντηση υπάρχει εδώ. Tο γεγονός και μόνον ότι η δίκη της ΧΑ γίνεται χωρίς κάλυψη από τα ΜΜΕ, λέει πολλά....

      Ο Κριστιάν είναι καλά. Προ ημερών μού έστειλε κάρτα από την Λέρο, όπου παραθερίζει, κατόπιν συμβουλής στενού του φίλου ...

      Διαγραφή
  5. Όσο για τους Μητσοτάκηδες, για χτύπα στην αναζήτηση του ιστολογίου Μητσοτάκης και Ζίμενς και θα δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον γράφωντα , πολιτικός ο οποίος στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα του τόπου του είναι απλά ακατάδεκτος.
    Πολιτικός ο οποίος συγκαλύπτει και ανέχεται τις παρασπονδίες συναδέλφου του είναι ελεεινός.
    Διερωτάται ο λοιπόν γράφων το εξής:
    Πώς γίνεται να υπάρχουν πολιτικοί και πολιτικές που παράγουν προβλήματα και την ιδια στιγμή να υπάρχουν πολιτικοί και πολιτικές που τουλάχιστον τα ανέχονται;;;
    Για να γίνω πιό σαφής.
    Σε δημοφιλές blog ανάμεσα σε πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα για τους .....WEST THRACIANS-TURKS, κάτι στα σύνορα μεταξύ δυτικού Τέξας και ανατολικής Αριζόνας, διαβάζουμε το εξής:
    Η Τουρκική κοινότητα Ελλάδος, σφόδρα υποστηρίζει το αντιμνημονιακό κόμμα του Σύριζα όπως δήλωσε ο επικεφαλής των υποστηρικτών ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗς ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΑΡΑΚΗΣ, πού έχει έδρα την ΠΟΛΗ.
    Συγκεκριμένα ο κύριος Ταφέρ Μουσταφάογλου είπε:
    Ο Τσίπρας, επιθυμεί να δεί τους δυτικοθρακιώτες!; !; ισότιμους με τους Ελληνες!!!!!!
    Ταυτόχρονα και εμφαντικά αναφέρει ότι ο Τσιπρας αποκάλεσε την made in greece Komotini, Gumulcine!!
    Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται η δήλωση ότι ο σύριζα προεκυψε ώς κυβέρνηση εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας και σαν αντίπαλο δέος στην ακροδεξιά χρυσή αυγή.
    Εν άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η δήλωση του κυρίου Σοζουνέρ,FINANCIAL ADVISOR αναφέρεται , ο οποίος δηλώνει ότι ο σύριζα δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει οικονομική μεταστροφή , αλλα ότι οι Δυτικοτεξανοί :)))) προσδοκούν σε αναβάθμιση της ταυτότητας τους.
    Γράφει και άλλα πολλά.
    Διερωτώμαι λοιπόν και ως φανατικός θεατής του αείμνηστου Αυλωνίτη.
    Ρε που πάμε;;;;;
    Κύριες -κύριοι καλό καλοκαίρι στο .....made in Ynanistan.........Greece.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. δηλαδη τι κανει νιαου-νιαου στα κεραμιδια.

      Διαγραφή
    2. Να δούμε τώρα, αν και τι ευθύνες θα ζητήσει ο εισαγγελέας και από ποιον.

      Διαγραφή
  8. Εν τω μεταξύ, δες και τούτο, διότι ενδέχεται να κανιβαλίζεται η Ν.Β. Οι τηλεδικαστές και οι από εφημερίδων συνάδελφοί των, είναι πάντα εν δράσει και πρόθυμοι, διότι δεν είδα και κανέναν να διώκεται εισαγγελικά.

    Όντως, βγαίνουν τα χρονικά περιθώρια μεταξύ αποφάσεως κλεισίματος των τραπεζών και περιορισμού στις αναλήψεις και της ειδοποίησης (;) της μητέρας Βαλαβάνη και ανάνηψης από την τελευταία των χρημάτων; Είναι ένα ερώτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.