14/7/15

Εάν ο Βαρουφάκης έχει στοιχεία ότι ο Τσίπρας ήταν σε γνώση του σχεδίου του, θα τα τινάξει όλα στον αέρα

Μήπως τελικά γι' αυτό άλλαξε άποψη ο Τσίπρας και υπαναχώρησε από την αποφασισμένη ρήξη με τους δανειστές;
Μήπως ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Σαγιάς, μαζί με τη δική του παραίτηση του παρέδωσε υπόμνημα με το οποίο του αποδείκνυε ότι θα περάσει από Ειδικό Δικαστήριο και ανέκρουσε πρύμναν;
Μήπως αυτός ήταν ο λόγος που έβγαλε τον έρπη στο κάτω χείλος;
Αυτά για να αντιληφθούν οι Ελληνες σε ποιανών χέρια είναι η τύχη της πατρίδας!!!
Αναδημοσιεύουμε από το ιεφημερίδα:
Μπορεί να υποστεί και ποινική δίωξη ο Βαρουφάκης; Τι λέει ο νόμος
Η δημόσια παραδοχή του Γιάνη Βαρουφάκη ότι απεργαζόταν τη μετάβαση της χώρας στη δραχμή, παρότι δεν είχε τέτοια εντολή η κυβέρνηση, προκάλεσε θύελλα στο πολιτικό σκηνικό.
Τα όσα είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ σε δύο νέες συνεντεύξεις του, περί σχεδίου για Grexit, δραχμή και IOUs, ξέφυγαν ακόμη και από αυτό το σύνηθες μοτίβο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι είχε πάντα στο μυαλό του την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, πως γίνονταν ετοιμασίες για αυτό, όπως και για την επιστροφή στη δραχμή. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει αν ήταν εν γνώσει της τα σχέδια Βαρουφάκη για δραχμή, ότι είχε στήσει επιτελείο στο υπουργείο Οικονομικών για IOUs και παράλληλο νόμισμα. Και προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν αποδοκιμαστεί τα λεγόμενα του πρώην υπουργού από την κυβέρνηση.
Πληροφορίες από νομικούς κύκλους αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα εμπλοκής του κ. Βαρουφάκη σε νομικές ευθύνες.

Σύμφωνα με το άρθρο 151 του Ποινικού Κώδικα, όποιος εκλεγμένος πολιτικός «διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τρόπο που να μπορεί να προκαλέσει βλάβη για τον εντολέα (τον ελληνικό λαό, στην προκειμένη περίπτωση) τιμωρείται με κάθειρξη».

Δείτε το άρθρο του ποινικού κώδικα:

ΠΔ 283/1985: ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ (22474)

Κατάχρηση πληρεξουσιότητας
Αρθρο 151.

Οποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του,
διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση
κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα,
τιμωρείται με Κάθειρξη.

Κάθειρξη
Αρθρο 52

1. Η ποινή της Κάθειρξης είναι ισόβια ή πρόσκαιρη και
εκτελείται σε καταστήματα ή τμήματα καταστημάτων που προορίζονται
αποκλειστικά γι` αυτήν.

2. Οταν ο νόμος δεν ορίζει ρητά ότι η επιβαλλόμενη Κάθειρξη
είναι ισόβια, αυτή είναι πρόσκαιρη.

3. Η διάρκεια της πρόσκαιρης Κάθειρξης δεν υπερβαίνει τα
είκοσι έτη ούτε είναι μικρότερη από πέντε έτη, με την επιφύλαξη των
ορισμών του άρθρου 91 για την αόριστη Κάθειρξη.

Ζητούν παραπομπή του Βαρουφάκη
Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα στο Facebook, η οποία ζητά την παραπομπή του Γιάνη Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο και αριθμεί ήδη 4.000 likes.

Ο ίδιος απάντησε στα σενάρια για παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο:
«Προς τρόικα εσωτερικού: Επιλέξτε όποιο φόρουμ, όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ 5 μήνες αγώνων. Εσείς;».


Πηγή: Η εφημερίδα

17 σχόλια:

  1. «Ει το καλώς θνήσκειν αρετής μέρος εστί μέγιστο, ημίν εκ πάντων ταύτα απένειμε τύχη. Ελλάδι γαρ σπεύδοντες ελευθερίην περιθείναι κείμεθ’αγηράντω χρώμενοι ευλογίη»
    Λοιπόν, κοιτάξτε να δείτε, Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης! Δυστυχώς ο πόλεμος αυτή τη φορα δεν έγινε με όπλα ίσως γιατί με τα όπλα δε μας κέρδισε κανεις ποτε, ωστόσο δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τέτοιον πόλεμο! Είναι ξεκάθαρο αυτό που έγραψε ο Adonis στο twitter, bravo στον Τσίπρα γιατί παρα τα λάθη του έβαλε στο τέλος πάνω από όλα την πατρίδα! Πιστεύω ότι ο Τσίπρας έμαθε παρα πολλά από τα σκαμπίλια που έφαγε και κυρίως πρέπει να έμαθε πως οι μοναδικές ideologies είναι το έθνος και η πατρίδα! Φοβάμαι ότι λίγοι από την αντιπολίτευση έχουν καταλάβει ακόμα και τώρα πως μονο αυτά υπάρχουν και φοβάμαι ακόμα λιγότεροι από την κυβέρνηση ενώ είναι θλιβεροί οι της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ!

    Ο Τσίπρας έχει έναν γολγοθά μπροστά του, αλλα αυτή τη στιγμή θεωρώ πως είναι ο μονος που μπορεί να διαχειριστεί τα 35 dis που θα μπούν με το πακέτο Juncker ώστε να φτάσουν και να επενδυθούν στην πατρίδα και τον λαό, είναι αυτός που όντως μπορεί να τα βάλει με την Ολιγαρχία που τόσα χρονια μας κατέστρεψε, είναι αυτός που μπορεί να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας! Πρέπει όμως να πείσει τους αλαλάζοντες, δεν είναι εύκολο, πρέπει να διαλέξει τους σωστούς εργατικούς και έντιμους πατριώτες, πρέπει να ξεμπερδέψει με τα τεραστια βαρύδια του κόμματος του, που ακόμα υπάρχουν στην κυβέρνηση! Από τον οποιονδήποτε εμφανίζονται ως σωτήρες της Ελλάδος και ως υποψήφιοι πρωθυπουργοί, τον προτιμώ εφόσον έχει κατανοήσει ότι το έθνος και η πατρίδα πάνε πρώτα! Αντί λοιπόν οι σύντροφοι να στηρίζουν αυτούς που υποκλίνονται στην Gazprom, αυτούς που είναι τσογλάνια, με την κυριολεκτική σημασία της λέξης, του Σορός, ας στηρίξουν την πατρίδα τους και τον αρχηγό τους, ο οποιος τουλάχιστον αντιλαμβανόμενος τα σφάλματα έβαλε την πατρίδα πάνω από όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα Αλέξανδρε. Όσοι είναι πραγματικοί πατριώτες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους και να βοηθήσουν τον Τσίπρα να κυβερνήσει. Διαφορετικά η Ιστορία θα τους κρίνει αμήλικτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απίστευτο αυτό το άρθρο. Δεν είναι πλέον σίγουρο εάν αξίζει τον κόπο να συμμετέχει κανείς σε ένα δημόσιο διάλογο ο οποίος έχει τελείως εκτροχιαστεί στο επίπεδο της παράκρουσης, της παράνοιας και της έκφρασης ασύστολων γνωμών που στερούνται κάθε πολιτικής λογικής. Η Ελλάδα εδώ και χρόνια απειλείται πανταχόθεν με πτώχευση, Grexit, τιμωρίες διαφόρων ειδών εάν δεν υποταχθεί σε λογικές κερδοσκόπων και τοκογλύφων ενώ όπως όλοι είπαν στην τελευταία συνεδρία της Βουλής υπέγραφαν υπό εκβιασμό και φόβο. Ταυτόχρονα έχουμε ένα επισφαλές ευρώ το μέλλον του οποίου είναι αβέβαιο. Είναι δυνατό υπό αυτές τις συνθήκες σε ένα κράτος οι κρατικοί λειτουργοί και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι να μην εξετάζουν εναλλακτικά σενάρια επιβίωσης του κράτους και μάλιστα το πιθανότερο και μάλιστα αυτό που η ισχυρότερη δύναμη της Ευρώπης το πρότεινε επίσημα:! Τέλος, αυτή η θέση όπως και άλλες που εκφράσαμε τους τελευταίους μήνες δεν έχει σχέση με τον Τσίπρα, τον Βαρουφάκη, κάποιο άλλο και τις διαφορές τους ή την επισφαλή τους κατάσταση. Λέμε το αυτονόητο σε κάθε σοβαρό και βιώσιμο κράτος: Οι κρατικοί λειτουργοί έχουν πάντα εναλλακτικά σενάρια, τα λεγόμενα contigency plans. Τα λοιπά είναι ενδείξεις έσχατης παρακμής του δημόσιου διαλόγου και ενδεικτικά πολλών δεινών που επέρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη
      προφανώς κάτι δεν γνωρίζουμε.
      Προφανώς κάτι ξέρει ο Βαρουφάκης, που δεν ξέρεις εσύ κι εγώ.
      Γι' αυτό καλό είναι να μην βιαζόμαστε.
      Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Βαρουφάκης βάλει εντανίον του Τσίπρα.
      Επίσης, υπάρχει ζήτημα και με την νομιμότητα των ενεργειών αυτών.
      Στο κράτος όλα έχουν τον τρόπο και τις διαδικασίες.
      Αν δεν τηρήθηκαν, τότε έρχεται ο νόμος και μας βάζει όλους στη θέση μας.
      Τέλος, κοίτα λίγο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Κόντρα, που στηρίζει Αλέξη με πολύ πάθος:
      Γράφει: Βαρουφάκης και Σόιμπλε σχεδίαζαν το ίδιο πράγμα: Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!
      Τυχαίο;

      Διαγραφή
    2. Σάββα, νομίζω αυτό το κάλυψα στο σύντομο σχόλιό μου λέγοντας ότι αυτές οι εσωτερικές διαφορές δεν ενδιαφέρουν, κατά κάποιο τρόπο, το κύριο ζήτημα. Ότι δηλαδή κάθε κράτος πρέπει να διαθέτει πλήθος εναλλακτικών σχεδίων αποφάσεων κυρίως δε όταν αυτό αφορά την επιβίωσή του. Αυτά τα εναλλακτικά σενάρια είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε στρατηγικού σχεδιασμού κάθε κράτους, ιδιαίτερα των σοβαρών. Διερευνούν, παρακολουθούν, σταθμίζουν, εκτιμούν και συναρτούν με την κρατική επιβίωση τα πάντα και συγκροτούν εναλλακτικά σχέδια που θα ελαχιστοποιούν τις ζημιές ή θα μεγιστοποιούν το όφελος ανάλογα με την περίπτωση και όπως εξελίσσονται τα πράγματα. Θα ήταν τραγικό αλλά και ενδεικτικό της κρατικής μας ανυπαρξίας εάν την στιγμή που χρόνια συζητείται ως το πιθανότερο σενάριο η έξοδός μας από το ευρώ οι κρατικοί λειτουργοί να μην το έχουν σε ένα πλαίσιο εναλλακτικών αποφάσεων. Το τι έκανε ο Βαρουφάκης και τι διαφορές έχει τώρα με τον Τσίπρα είναι ζήτημα άλλης τάξης. Το άρθρο πάντως όπως το κατάλαβα εγώ μας λέει ότι το να έχεις εναλλακτικές στρατηγικές διεξόδου στο πλαίσιο της κρατικής οργάνωσης είναι περίπου ποινικό αδίκημα. Θα υποστήριζα ότι ισχύει το αντίθετο. Τέλος, το τι σχεδίαζε ο Σόιμπλε σε σχέση με εμάς δεν το ξέρω και με αγωνία προσπαθώ να μάθω ή να καταλάβω γιατί είναι το κύριο. Εάν σκεφτούμε ψύχραιμα όμως τα εξής δεν είναι άσχετα: α) πάντα στο πλαίσιο των contigencies plans που προανέφερα οι μεγάλες δυνάμεις έχουν σενάρια άλλοτε υπέρ σου και άλλοτε εναντίον σου. Εμπειρικές μελέτες συμπεριλαμβανομένων και δικών μας (πχ οι κρίσιμες ημέρες της απόβασης στην Κύπρο το 1974) δείχνουν ότι η πλάστιγγα γέρνει υπέρ σου ή εναντίον σου ανάλογα με το κατά πόσο καθιστάς τον εαυτό σου αναλώσιμο και μάλιστα χωρίς αντίσταση και χωρίς διαπραγμάτευση. β) το ευρώ δεν είναι βιώσιμη κατάσταση. γ) Η πάλη των δυνάμεων της Ευρώπης και όχι μόνο γύρω από το ευρώ θα ενταθεί και θα δημιουργηθούν πολλές συμπληγάδες. Αλίμονο σε αυτόν που θα βρεθεί γυμνός και καταχρεωμένος όταν θα βγουν τα μεγάλα μαχαίρια. δ) Το πρόβλημα της Ελλάδας τώρα και στο μέλλον δεν είναι το δόγμα-θρησκεία-ευρώ αλλά 1) το δυσβάστακτο και νομικά μετά το 2012 επιβαρυμένο (επίσης και μετά την προχθεσινή "συμφωνία"), 2) η αδυναμία μας για νομισματική ευελιξία και 3) η αδυναμία μας για δημοσιονομική ευελιξία (που αν την είχαμε αντίθετα με το παρελθόν προϋποθέτει υπευθυνότητα για κρατική οργάνωση και ανταγωνιστικότητα). και τα λοιπά. Τίποτε δεν ήταν γραμμικό και τίποτα δεν θα είναι. Πολλά δε έπονται σκληρά και ανελέητα, κυρίως γιατί τις δύο τελευταίες δεκαετίες ροκανίστηκε η φιλοπατρία, υπονομεύτηκε η εθνική ανεξαρτησία και διασπαθίστηκε ο εθνικός πλούτος από τους αεριτζήδες της μεταπολίτευσης. Θρησκεία ευρώ ή ΕΕ δεν υπάρχει και πολύ περισσότερο δεν θα υπάρξει στο μέλλον καθότι πρόκειται για πολύ επισφαλή εποικοδομήματα μιας διεθνιστικής αντίληψης δεύτερης τάξης. Η συμμετοχή μας σε όλους τους διεθνείς θεσμούς έπρεπε να είναι εργαλειακή και όχι ιδεολογική. Θρησκεία είναι η πατρίδα και η εθνική της ανεξαρτησία. Τα υπόλοιπα είναι εργαλειακά στον αγώνα για επιβίωση, ευημερία και αδιατάρακτη ασφάλεια. Τέλος, εάν δεν έχουμε εναλλακτικά σενάρια για Grexit θα συμβούλευα κατεπειγόντως να γίνουν άμεσα από τους κρατικούς λειτουργούς. Δεν ξέρω εάν νομικά ελέγχεται εάν εάν δεν έχουν σενάρια για κάθε κατάσταση και αποφάσεις συνιστά σίγουρα πολύ μεγάλο πολιτικό σφάλμα.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε κυριε ,φυσικα και πρεπει μια κυβερνηση να εχει εναλλακτικες λυσεις, η ανακολουθια και ο υποπτος ρολος του Βαρουφακη βρισκεται στο οτι εκανε οτι μπορουσε να φερει την χωρα σε δεινη οικονομικη θεση με την υποτιθεμενη διαπραγματευση και την δημιουργικη ασαφεια , αδειασε εντεχνως τα αποθεματικα των νοσοκομειων , δημων, ασφαλιστικων ταμειων κτλ ,σε συνδυασμο με την επιστροφη των 11 δισ απο το τχσ (κατα λαθος ) εκανε οτι μπορουσε να μας παει στο iou οχι σαν σχεδια επι χαρτου σαν εναλακτικη αλλα σαν την μοναδικη λυση.

      Διαγραφή
    4. Παναγιώτη,
      αν ο Βαρουφάκης δηλώσει ότι πήρε εντολή εξ αρχής να κινηθεί με βάση το γκρέξιτ και ότι γι' αυτό σκόπιμα οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, τότε έχουμε το κακούργημα της δόλιας χρεοκοπίας, που οδηγεί και σε Ειδικό Δικαστήριο και στη Χάγη.
      Γι' αυτό είπα, καλό είναι να περιμένουμε.

      Διαγραφή
    5. Κύριε καθηγητά ωραία είναι αυτά που λέτε, αλλα δεν κολλάνε στη δικη μας περίπτωση! Η κυβέρνηση εκλέχθηκε με ένα συγκεκριμένο σκοπό και χωρίς να θέλει να αμφισβητήσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

      Δεύτερον το δημοψήφισμα που κακώς και "πραξικοπιπατικα" έγινε έγινε με την προϋπόθεση ότι δεν αμφισβητείται η θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη και τα δυο αυτά καταρρίπτονται με τα σχέδια Βαρουφάκη! Εναλλακτικό σχέδιο θα πρέπει να υπάρχει σε περίπτωση που καταρρεύσει το Ευρώ, αλλα όχι όμως να είναι να γκρεμίσουμε εμείς το Ευρώ! Διαφορετικά μπαίνουμε μπροστά όπως μπήκε ο Ιωαννίδης με τα γνωστά αποτελέσματα! Είναι ξεκάθαρο δεν υπάρχει τίποτα άλλο! Ο τύπος αυτός το πιστεύετε η όχι μας έβαλε μπροστά για να προχωρήσει η ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης έστω και αν αυτό σημαίνει την ελληνική χρεωκοπία και την έξοδο από την Ευρώπη της Ελλάδας και την ολοκληρωτική κατασροφή της πατρίδας μας! Αυτό ήταν το μόνον σχέδιο του, δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο με την Ελλάδα στο Ευρώ!

      Διαγραφή
  4. Απόλυτα τεκμηριωμένη άποψη του Παναγιώτη Ήφαιστου.
    Το άρθρο είναι απαράδεκτο γιατί δεν αποδεικνύει πουθενά αυτό που υποψιάζεται ο Σάββας, ότι δηλαδή ο Βαρουφάκης έκανε εσκεμμένες κινήσεις για να οδηγήσει την χώρα σε αδιέξοδο και Grexit.
    Αν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις βέβαια δε θα διαφωνούσε κανείς Έλληνας πιστεύω, στο να αποδοθούν ευθύνες όχι μόνο στον Βαρουφάκη αλλά και σε όλους τους υπουργούς οικονομικών και πρωθυπουργών των τελευταίων κυβερνήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θόδωρε
      καλό είναι να περιμένουε.
      Θα δούμε πράγματα που δεν θα μπορεί να πιστέψει κανείς μας ότι γίνονται σε ένα κράτος.

      Διαγραφή
    2. O Βαρουφάκης επέστρεψε "κατά λάθος" τα δίς του ΤΧΣ, πλήρωσε τις δόσεις των δανείων μέχρι τον Ιούνιο εξαντλώντας τα διαθέσιμα, δεν έκανε τίποτε για να μειώσει τα έξοδα, δεν έκανε τίποτε για να αυξηθούν τα έσοδα, έδινε στους πάντες εικόνα αναξιόπιστου και αλλοπρόσαλου ανθρώπου με τις αντικρουόμενες θέσεις του, με άλλα λόγια έκανε ότι μπορούσε για να καταστραφεί οικονομικά και κοινωννικά η χώρα μέσω της άτακτης χρεοκοπίας.
      Όλα αυτά έχουν τις παρακάτω πιθανές αιτίες:
      1. Δόλο για να οφεληθεί ο ίδιος και οι πιθανοί εντολείς του.
      2. Ψυχική ανισσοροπία
      3. Ηλιθιότητα
      4. Συνδυασμό των παραπάνω.
      Αυτός και ο Τσίπρας έχουν βαρύτατες ευθύνες για την όλη κατάσταση. Δεν χρειάζεται να διαβάσουμε το άρθρο για να καταλάβουμε τα οφθαλμοφανή.

      Διαγραφή
  5. Το ζήτημα δεν ειναι αν ενα κρατος μελετά το πλαν Β,Γ,Δ.Αυτονοητο ειναι οτι για να λέγεται σοβαρό επιβάλλεται να το κανει για να μην ειναι έρμαιο ως εξελίξεων.Αυτο κανει πχ η γερμανια και γιατι οχι και εμεις..Ειναι αλλο θεμα ομως αν ενας υπουργός εχει το σχέδιο του ,που απέχει απο το επίσημο σχεδιασμό και ,κυριως, δουλεύει παρασκηνιακά να το επιβάλει..
    Γινεται μια προσπάθεια δαιμονοποίησης κάποιων αλλα και συγκάλυψης ευθυνών άλλων,για την οποιααρχει παρα πολυ παρασκήνιο που δεν είμαστε σε θεςη να γνωρίζουμε,.ενδεικτικα μονο δυο ονόματα Σαγιας, Χουλιαράκης
    Προςωπικα παντως με την εικόνα που έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ μεχρι τωρα δηλαδή ενα άνευ προηγούμενου σκορποχώρι,δεν τους θεωρω οτι ειναι σε θεςη να συντάξουν επιτελικό σχέδιο που να καλύπτεται απο καποιο γράμμα του αλφαβήτου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι κατανοητό ότι κάποιος μπορεί να θεωρεί αδιανόητο από ανθρώπους που μπορεί και να γνωρίζει να έχουν διαπράξει τέτοια πράγματα, αλλα δυστυχώς όλα τείνουν προς αυτήν την κατεύθυνση! Ο ίδιος ο Βαρουφάκης στην τελευταία του ομιλία στους υπουργούς οικονομικών μίλησε για την κρίση που θα φέρει την ομοσπονδιοποίηση! Από ο,τι φαίνεται στόχος τόσο του Γιώργου όσο και του Βαρουφάκη ήταν να δημιουργήσουν την κρίση που θα οδηγούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, προφανώς αυτά ήταν τα σχέδια κάποιων κύκλων στην Αμερική. Για αυτό ο Γιώργος δημιούργησε τις συνθήκες για να έρθει το ΔΝΤ, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορα που σε μια χωρα το ΔΝΤ εκμεταλλεύεται πλαστά στοιχεια, έχει γίνει και στην Μεγάλη Βρετανία! Και οι δυο κυβερνήσεις είχαν ως κοινό παρονομαστή τον Βαρουφάκη, ο οποιος επί ένα 5αμήν και στις δυο περιπτώσεις έκανε ο,τι πέρναγε από το χέρι του για να επιδείνωση τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Στην τελευταία περίπτωση ίσως οι Γερμανοί να θεώρησαν πως σε αυτή την ομοσπονδία θα είχαν το πάνω χέρι και ειδικά ο Schauble! Η Merkel ίσως να έκανε πίσω. Ο Schauble εκμεταλλεύτηκε εύκολα τις αδύναμες χώρες, οι οποιες για διαφορους λόγους η κάθε μια θεώρησε πως ήταν προς το συμφέρον τους η έξοδος της Ελλάδας, αντίθετα οι δυνάμεις που δεν θέλουν ομοσπονδιοποίηση, η Γαλλία δηλαδή, μας στάθηκε, όπως και η Κύπρος ενώ και η Commission μας στάθηκε γιατί αν δεν το έκανε θα έχανε ολοκληρωτικά τη δύναμη της! Οι Ιταλοί αναγκαστικά κυρίως λόγω της τεραστιας έκθεσις τους στο ελληνικό χρέος! Τώρα το τι άλλο προβλέπει το σχέδιο αυτό είναι αδύνατο να προβλεφθεί γιατί δεν προλάβαμε να δούμε πολλά σκηνικά, αλλα για τα παραπάνω εγώ είμαι σχεδόν βέβαιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Αλέξανδρε αποτελει και αυτο που λες μια πιθανή υπόθεση,την οποια δεν την πολυπιστεύω.Η γερμανική πολιτική χαρακτηρίζεται απο δόγματα και ακαμψία και ο Γερμανός δεν βάζει νερό στο κρασί του παρα μονο σε εσχάτη ανάγκη.Μαλλον θα πρεπει να δώσουμε μεγςλυτερη βαςη στις ανησυχίες και την κινητοποίηση του αμερικανικού παράγοντα που εφταςε Μεχρι ακομη και στην υπογραφή του ..τζίφρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ορφέα είμαι σχεδόν βέβαιος όσον αφορά την Αμερικανικη ανάμιξη και τη χρησιμοποίηση των δυο ως δολιοφθορείς για να προχωρήσουν την Ένωση, πούθα είχε ως συνέπεια τη διευκόλυνση της προώθησης του TTIP αλλα και την απεμπλοκή των Αμερικανων από την άμυνα της Ευρώπης και την κληρονομιά της ουκρανικής κρίσης στην Ευρώπη ολοκληρωτικά πλέον. Επίσης η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ θα παρέμενε υπό την πλήρη πια αμερικανικη επιρροή με ο,τι αυτό συνεπάγεται... Στην υπόθεση μου έχω βάλει τη Γερμανία πλέον, γιατί η Merkel έδειξε να αποστασιοποιείται από τον Schauble, ενώ ο Schauble και ο Osborne ήταν οι μοναδικοί που συναντήθηκε προσωπικά ο Βαρουφάκης και τώρα βάζουν εμπόδια στην Ελλάδα, βεβαια ούτως η άλλως μπορεί να ταυτίζουν και τα συμφέροντα τους με τις καταστάσεις! Ωστόσο είναι εκπληκτική η αντίδραση της Γαλλίας αλλα και η εμμονη του Schauble! Σημαίνει ότι μάλλον είχε πιστέψει στην ομοσπονδιοποίηση με κεντρικό παίκτη τη Γερμανία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η συγκεκριμένη μπουρδολογία λαμβάνει επαξίως το Α΄ βραβείο της ημέρας, στο διαγωνισμό "Γράφουμε ότι θέλουμε εναντίον του Βαρουφάκη".

    Χωρίς να έχω καταλάβει ακριβώς ποιόν κάλο πάτησε ο Βαρουφάκης, είναι εκπληκτική η χορωδία που έχει σηκωθεί από χθές το απόγευμα από όλους ανεξαιρέτως τους παπαγάλους του συστήματος.

    Αλλά έχουμε και τον μπράβο του Κόκκαλη τον Λοβέρδο να ζητά την προσέλευση του Βαρουφάκη στην επιτροπή για το δημόσιο χρέος για να απολογηθεί, την Γερμανική συνιστώσα Ντόρα να τον χαρακτηρίζει στο ΜΕΓΑ ύποπτο προδοσίας, και τον βράχο της πολιτικής Γκλέτσο να υποβάλλει μήνυση επί "εθνική προδοσία" όπως μας εξήγησε αναλυτικά σε δισέλιδο αφιέρωμα το Σάββατο στα Παραπολιτικά (εφημερίδα της Ντόρας που πληρώνει ο Μαρινάκης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περί Βαρουφάκη παραφιλολογία
    Νομίζω ότι γίνεται πολύ κουβέντα για το τίποτα. Αίτιο το γεγονός πως τις τελευταίες εβδομάδες ο πολιτικός ορθολογισμός μέσα στον δημόσιο διάλογο έχει ροκανιστεί. Το μπέρδεμα έγινε Γόρδιος Δεσμός. Μεταξύ άλλων: Βαρόνοι των μέσων μαζικής παραπληροφόρησης, κολοσσιαία ξένα συμφέροντα με βύσματα στην εσωτερική μας πολιτική, χείμαρροι γνωμών, υπουλοτήτων, στρεβλών θέσεων, ανόητες ή ημιμαθείς αναλύσεις, λανθασμένες αντιλήψεις για την διεθνή και ευρωπαϊκή του καθενός που πετάει την γνώμη του για να αποκτήσει ανάστημα και ο κάθε τυχοδιώχτης που πουλάει εκδουλεύσεις προπαγάνδας εκεί και εδώ.
    Αυτή την στιγμή λοιπόν ακούω τον πρωθυπουργό. Ήταν πολύ λογικό όταν του είπε ο Σόιμπλε για Grexit το υπουργείο οικονομικών να μελετήσει το ζήτημα. Επίσης υπογράμμισε ότι η έκθεση αυτή τον επηρέασε να υιοθετήσει μια διαφορετική απόχρωση διαπραγματευτικής θέσης.
    Επομένως στέκομαι σε αυτά που ξέρω πως κάνουν τα σοβαρά κράτη με την προετοιμασία εναλλακτικών αποφάσεων που ανέφερα πιο πάνω.
    Αν κάτι καινούργιο υπάρχει είναι το εξής: ΤΙ ΑΚΡΙΒΏς ΠΡΌΤΕΙΝΕ Ο ΣΌΙΜΠΛΕ; Το ερώτημα αυτό τίθεται υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, των εξής ερωτημάτων:
    • Είναι το ευρώ βιώσιμο;
    • Πρότεινε ο Σόιμπλε «πακέτο» που θα έβγαζε την θηλιά από τον λαιμό;
    • Πρότεινε ο Σόιμπλε έξοδο από το ευρώ; Παράλληλο νόμισμα και ευρώ;
    • Συνοδεύτηκε το «πακέτο» με μεταβατικές διευκολύνσεις;
    • Θα αποκτούσαμε δημοσιονομική ευελιξία ταυτόχρονα με διόρθωση των παθολογιών της κρατικής οργάνωσης (κυρίως έξοδο των ληστών των λιστών της μεταπολίτευσης)
    • Θα αποκτούσαμε νομισματική ευελιξία στο πλαίσιο μιας ελεγχόμενης μετάβασης που θα διασφάλιζε ανταγωνιστικότητα με πολιτικά ορθολογιστικό τρόπο

    Επαναλαμβάνω: Το Ευρώ δεν είναι θρησκεία που απαιτεί πίστη και νομιμοφροσύνη αυτά δε που ακούσαμε από τους πρωτεργάτες του ΝΑΙ έκραξαν, οι αφιλότιμοι (ή χρήσιμοι ηλίθιοι ή αφελείς), πράγματα τα οποία είναι μνημεία λαϊκισμού, ανευθυνότητας, άγνοιας, πολιτικής χυδαιότητας, μηδενικής γνώσης της ευρωπαϊκής πολιτικής και απαράδεκτης απόδοσης συλλογικών ευθυνών σε μια κοινωνία και όχι ευθυνών στους κλέφτες, τους λωποδύτες, τους τοκογλύφους, τους κερδοσκόπους και τους ηγεμόνες. «ΘΡΗΣΚΕΊΑ» είναι μόνο η πατρίδα. Και αυτό για όλα τα κράτη και όλες τις κοινωνίες που επιβιώνουν.

    Τώρα, επειδή εγώ έχω μεν προσωπικές απόψεις αλλά έστω και εάν δεν υπογράφω με τον επιστημονικό μου τίτλο στις παρεμβάσεις μου περιγράφω και ερμηνεύω προσπαθώντας να εκφράσω κρίσεις για ζητήματα που αφορούν την ελευθερία και την δημοκρατία, εύκολα κανείς μπορεί να δει θεμελιώσεις γιατί το ευρώ δεν είναι θρησκεία, γιατί η ένταξη για λόγους ιδεολογικούς-«πολιτικής θεολογίας» στο Ευρώ ήταν αυτοκτονική απόφαση χωρίς λόγο, χωρίς αιτία, άκαιρα, άσκοπα και απροετοίμαστα μπορεί να δει τρία μικρά κείμενα που αντλούν από μεγαλύτερα κείμενα στην διεύθυνση «ΟΝΕ: Ο μηχανισμός της καταστροφής και έγκαιρες προειδοποιήσεις» http://wp.me/p3OlPy-CS. Κάποιος έγραψε αυτές οι προειδοποιήσεις κόντρα στο ρέμα ισοδυναμούν με απώλειες 400 δισεκατομμυρίων (εγώ χρεώνω το αντίστοιχο ποσό στους καταμαρτυρούμενα πλέον τσαρλατάνους που έλεγαν το αντίθετο σε αυτό που ξέρουν και οι πρωτοετείς φοιτητές μου). Όποιος έχει ενδιαφέρον για μακροσκελείς αναλύσεις γύρω από αυτό βλ το 6 κεφάλαιο της μονογραφίας «Διπλωματία και στρατηγική τω μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, Γαλλίας, Βρετανίας, Γερμανίας» https://www.facebook.com/diplwmatia.ifestos . Το κεφάλαιο 6 επίσης του Κοσμοθεωρία των Εθνών https://www.facebook.com/kosmothewria.ifestos .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.