18/7/15

Λαϊκισμός, μια ανίατη πληγή της Ελλάδας

Του Σάββα Καλεντερίδη
Για τις ανάγκες του σημερινού μας άρθρου, θα παραθέσουμε την ερμηνεία που δίνει στη λέξη λαϊκισμός η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια:
Κατά την ακραία αρνητική του εκδοχή, ο λαϊκισμός στηρίζεται στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια (π.χ. στη διάδοση κάποιου θέματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα). Επίσης, ο λαϊκιστής πολιτευτής θέτει σκοπίμως ψευτοδιλήμματα, όπως "εχθροί ή φίλοι", "ταραξίες ή φιλήσυχοι", "αλλογενείς ή γηγενείς", με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό, και την αυτοπροβολή του ίδιου σαν προστάτη και σωτήρα.
Κοντινές έννοιες είναι η δημαγωγία, η κολακεία των αδυναμιών και ελαττωμάτων του λαού και η υιοθέτηση θέσεων και τάσεων που τον ευχαριστούν και απαντούν στο συναίσθημά του χωρίς να τον ωφελούν ή που να τον βλάπτουν μακροπρόθεσμα, με μοναδικό πάντα σκοπό την εξασφάλιση της εύνοιάς του.
Μορφή λαϊκισμού αποτελεί και η προπαγάνδα.
Αν μελετήσει κανείς την συμπεριφορά των κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια, θα διαπιστώσει ότι μετά τη μεταπολίτευση και όσο περνούσε ο καιρός, όλα τα κόμματα φλέρταραν όλο και περισσότερο με την έννοια και την πρακτική του λαϊκισμού. Ήταν δε τόσο ισχυρή η επιρροή του λαϊκισμού στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, γιατί πρόκειται για μια αμφίδρομη σχέση, που έστω κι αν κάποιος πολιτικός ήθελε να απελευθερωθεί και να σπάσει τα δεσμά του λαϊκισμού, ερχόταν αντιμέτωπος με μια αντεπίθεση λαϊκισμού, που τον οδηγούσε στον πολιτικό θάνατο.
Τα παραδείγματα είναι πολλά.
Πραγματικός καθηγητής του λαϊκισμού ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος, παίζοντας αυτό το παιχνίδι, κατόρθωσε να αλλοτριώσει τα βασικά χαρακτηριστικά του ελληνικού λαού και μέσα από διορισμούς και διάφορα… δωράκια, κατέστησε τους πολίτες παθητικά πλάσματα που το μόνο που περίμεναν ήταν οι επόμενες υποσχέσεις των πολιτικών από τα μπαλκόνια και τις οθόνες των τηλεοράσεων.
Κάπως έτσι σκοτώθηκε η ελληνική υπερηφάνεια, έτσι αλλοτριώθηκαν τα πατριωτικά χαρακτηριστικά του Έλληνα.
Μπορεί ο Ανδρέας Παπανδρέου να ήταν ο καθηγητής του λαϊκισμού, όμως το φαινόμενο κορυφώθηκε, μετεξελίχθηκε και πήρε άλλες διαστάσεις με την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης, το 2008.
Τότε, ο Κώστας Καραμανλής, αποπειράθηκε να απελευθερωθεί από τα δεσμά του λαϊκισμού, τα οποία τα προηγούμενα χρόνια τον οδήγησαν στην μονιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων στο πολύπαθο δημόσιο, λέγοντας την πλήρη αλήθεια στους Έλληνες πολίτες.
Είχε προηγηθεί η εξ αντικειμένου προδοτική πράξη του ΓΑΠ να σύρει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και στη συνέχεια να μας βάλει στη μέγγενη των μνημονίων, ακολουθώντας διαδικασίες που έπρεπε να διερευνηθούν από ειδικό δικαστήριο.
Τότε, λοιπόν, στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Καραμανλής, απεκδυόμενος τον λαϊκισμό, είπε στους Έλληνες πολίτες ότι «για να αποφύγουμε τα χειρότερα, για να μην καταστραφεί η πατρίδα, πρέπει να προχωρήσουμε σε πάγωμα μισθών και συντάξεων για δυο χρόνια», και ζήτησε την ψήφο τους.
Όμως οι πολίτες, εκμαυλισμένοι χρόνια τώρα από τον λαϊκισμό, έδωσαν την πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ, πειθόμενοι από το «λεφτά υπάρχουν», του ΓΑΠ.
Όταν όμως ήλθε το μνημόνιο, και οι πολίτες κλήθηκαν να πληρώσουν το τίμημα των πολιτικών τους επιλογών, τότε εμφανίστηκε μια νέα φυλή πολιτικών-λαϊκιστών, οι λεγόμενοι αντιμνημονιακοί, ό,τι πιο αδίστακτο, ανήθικο, οπορτουνιστικό και αμόρφωτο πολιτικά έχει γεννήσει αυτός ο τόπος, προς τους οποίους λάκισαν στην κυριολεξία οι πληττόμενοι από την κρίση και τα μνημόνια πολίτες.
Εκεί φύτρωσαν τα φυντάνια που βλέπουμε σήμερα να παίζουν κυριολεκτικά το θέατρο του παραλόγου στην ελληνική βουλή, άλλοι ψηφίζοντας το μνημόνιο, επικαλούμενοι ακριβώς τις ίδιες δικαιολογίες με τους προηγούμενους, χωρίς όμως να έχουν το ηθικό ανάστημα να ζητήσουν συγνώμη από εκείνους που μέχρι προχθές εξύβριζαν ως γερμανοτσολιάδες, προσκυνημένους και άλλα τέτοια, και άλλοι να ψηφίζουν υπερηφάνως ΟΧΙ, δηλώνοντας ταυτοχρόνως ότι στηρίζουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, που έχει υπογράψει και στηρίζει το μνημόνιο. Φρενοκομείο.
Το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί το πολιτικό σύστημα στη χώρα, είναι πολύ μεγαλύτερο από την καταστροφή στην οικονομία.
Ανήθικοι πολιτικοί, λαϊκιστές, πολιτικοί απατεώνες με όλη τη σημασία της λέξης, έχουν επικρατήσει στο πολιτικό σκηνικό με καίριες τις ευθύνες των πολιτών.
Δεν ξέρω αν το μνημόνιο είναι θεωρητικά σε θέση να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση, πάντως ακόμα και στην περίπτωση που είναι, αυτό δεν μπορεί να γίνει με αυτά τα κόμματα και αυτό το πολιτικό προσωπικό.
Αυτοί οι ανήθικοι πολιτικοί απατεώνες πρέπει να βρεθούν στον κάλαθο της ιστορίας. Το ερώτημα είναι αν οι πολίτες έχουν διδαχτεί από τα παθήματά τους και επιλέξουν το ορθό ή αν παρασυρθούν και πάλι από τους επόμενους λαϊκιστές!



Δημοσιεύθηκε στη "δημοκρατία"

34 σχόλια:

  1. http://piotita.gr/2015/03/05/ο-π-κονδύλης-ο-νέος-ελληνισμός-και-το-ε/

    gia mia bathyterh thewrhtikh analysh twn oswn anaferei to arthro. Epishs to piothta.gr fainetai poly kalo gia osous endiaferontai gia thewrhtika themata

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος...
    Η άλλη είναι, αυτοί που ΔΕΝ λαϊκίζουν κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία,αλλά έχουν τα προσωπικά τους συμφέροντα να εξυπηρετήσουν, τα οποία θεωρούν ότι είναι και συμφέροντα της χώρας (!!!) για να καθηυσχάζουν την συνείδησή τους. Και μένει ο λαός ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To ζητούμενο και δύσκολο, είναι τι κίνητρα και με ποιο τρόπο, θα καταφέρουμε την κοινωνία να ασχοληθεί με τα κοινά, αλλά και να εμπιστευτεί το πολιτικό προσωπικό και σκηνικό. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 3.500.000 Έλληνες οι οποίοι κυριολεκτικά δεν έχουν να χάσουν κάτι και το "άδειο στομάχι" αλλά και οι "άδειες τσέπες", είναι κακός σύμβουλος απέναντι στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Αυτοί οι συμπολίτες μας δεν έχουν ούτε υπομονή ούτε ανοχή και οδηγούνται μοιραία στα άκρα, που εκφράζονται και στις εκλογές.Όταν έχεις το 1/3 του πληθυσμού σου, στο κοινωνικό περιθώριο, και να το απασχολεί δικαιολογημένα το φαγητό, το σπίτι, το ηλεκτρικό, τότε έχεις ένα τεράστιο και δυσεπίλυτο σταυρόλεξο να λύσεις. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν άλλοι τόσοι , οι λεγόμενοι "νοικοκυραίοι" οι οποίοι και αυτοί έχουν χάσει πολλά και δεν θέλουν να χάσουν άλλα και συμβιβάζονται εύκολα...αυτή τη στιγμή, χρειάζεται σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό προσωπικό για να βγάλει και να τραβήξει την κοινωνία από το τέλμα και να την οδηγήσει στην κοινωνική ανάπτυξη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό προσωπικό ; Εδώ γελάνε ! Να μας το υποδείξεις, παρακαλώ...

      )+( )+( )+( )+(

      Έχεις πολιτικά δικαιώματα ;

      Κανείς από μας ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ !
      Κανείς από μας ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΙ !
      Κανείς από μας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ !

      Άρα
      Κανείς από μας ΔΕΝ έχει πολιτικά δικαιώματα !
      Δεν μετέχουμε Πολιτείας.
      Άρα είμαστε δούλοι.
      ΔΕΝ έχουμε δημοκρατία. Έχουμε δουλοκρατία.
      Είμαστε καταναλωτικά ανδράποδα.

      Όλα αυτά τα κάνουν άλλοι'
      δήθεν για μας, αλλά Χ Ω Ρ Ι Σ εμάς! αλλά τελικά και εναντίον μας !
      Εμείς είμαστε θεσμικά και λειτουργικά απόντες. Καταναλωτικά ανδράποδα !

      Διαγραφή
  4. http://news247.gr/eidiseis/live-blog/fwtia-ston-ymhtto-apeilountai-spitia-purina-metwpa-se-lakwnia-kai-korwpi.3579118.html
    Επιτρέπεται κάθε χρόνο να μας καίνε οι ίδιοι και οι ίδιοι? Είναι δυνατόν κάθε χρόνο να είμαστε απροετοίμαστοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Αληθεια ειναι οτιι δεν λαικιζουν μονον οι πολιτικοι μας, ορισμενοι σκοπιμα και αλλοι κατ αναγκην. Κατ αναγκην γιατι αν δεν λαικιζεις δεν εχεις μεγαλη πιθανοτητα επιτυχιας. Ο κοσμος εχει συνειθισει στο ψεμα και στην υποερβολη και την ζητα. Δηλαδη εχει εθιστει τοσο πολυ στον λαικισμο, που περιεχει και ψεματα και του κοσμου τις υπερβολες, που αν λειπουν ολα αυτα δεν ικανοποιειται ευκολα και προτιμα αυτον που λαικιζει. Και οσο ποιο εντεχνα καποιος λαικιζει, τοσο μεγαλυτερη συμπαθεια εισπρατει

    Δυστυχως καπως ετσι εχουν τα πραγματα και διερωτωμεθα μετα πως ειναι δυνατον να εχει εκλεγει αυτος αντ αυτου κ.α. τετοια.

    Μια ματiα στο facebook δειxνει με τα likes ξεκαθαρα την κατασταση που επικρατει. Οσο ποιο εντονα κανεις λαικιζει, τοσο περισσοτερο διαβαζεται και ας γραφει αρλουμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυριε Σαββα Καλεντεριδη.
    Εγω καταλαβαινω,οτι λαικισμος ειναι το νομισμα με δυο οψεις,απ τι μια ηλιθιος οπαδος ζομπι,ο ασχετος απλος,απο την αλλη,ο πολιτικος απατεων.
    Που η μονη του τεχνη ειναι,η εκμεταλευση του ενος προσωπου-νομισματος.
    Η αλλη του οψη,ο μικροκοσμος-εργαλεια του πολιτικου,οπου η δουλεια του ειναι,να οδηγει κατα παραγγελια,με μια λεξη προβατα στο μαντρι,δηλαδη λεγιμενος και Καλφας,κατι σαν τον krisrian ας πουμε,οποιο προβατο δεν μαζευεται στο μαντρι,υπαρχει, και η μαγγουρα!!!.
    Καπως ετσι το βλεπω εγω,και με το μπαρντον δηλαδη,να πω και εγω,ενα λαικιστηκο,χωρις την μαγγουρα κ.λ.π.κ.λ.π..
    Την καλησπερα μου!.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε Σαββα Καλεντεριδη.
    Εγω καταλαβαινω,οτι λαικισμος ειναι το νομισμα με δυο οψεις,απ τι μια ηλιθιος οπαδος ζομπι,ο ασχετος απλος,απο την αλλη,ο πολιτικος απατεων.
    Που η μονη του τεχνη ειναι,η εκμεταλευση του ενος προσωπου-νομισματος.
    Η αλλη του οψη,ο μικροκοσμος-εργαλεια του πολιτικου,οπου η δουλεια του ειναι,να οδηγει κατα παραγγελια,με μια λεξη προβατα στο μαντρι,δηλαδη λεγιμενος και Καλφας,κατι σαν τον krisrian ας πουμε,οποιο προβατο δεν μαζευεται στο μαντρι,υπαρχει, και η μαγγουρα!!!.
    Καπως ετσι το βλεπω εγω,και με το μπαρντον δηλαδη,να πω και εγω,ενα λαικιστηκο,χωρις την μαγγουρα κ.λ.π.κ.λ.π..
    Την καλησπερα μου!.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Κύριε Καλεντερίδη, συγχαρητήρια για την ποιότητα των αναρτήσεων και την προσπάθεια που καταβάλετε για την συγκρότηση ενός ακομμάτιστου, πνευματικού, εθνικού και ταυτόχρονα οικουμενικού Λόγου. Η μεγάλη αρρώστια αυτού του τόπου οφείλεται στο γεγονός πως αυτός ο λαϊκισμός που περιγράψατε πολύ εύστοχα αποδόμεί συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια αυτά που ο Σεφέρης είχε ονομάσει ως "συμφωνημένα υπονοούμενα" χωρίς τα οποία δεν μπορεί τίποτα άλλο να υπάρξει πέρα από ναρκισσιστικές, ζωώδεις, άναρθρες κραυγές. Η σημερινή ζούγκλα στην οποία έχει μετατραπεί η ελληνική κοινωνία είναι μόνο μια γεύση αυτών που θα ακολουθήσουν αν δεν μετατοπίσουμε άμεσα τον υπαρξιακό μας ορίζοντα. Ειδάλλως είτε με μνημόνιο είτε χωρίς μνημόνιο το αποτέλεσμα θα είναι πάντα το ίδιο. Δυστυχώς η "πρώτη φορά αριστερά" απέδειξε ότι χαμπάρι δεν είχε πάρει απ' όλα αυτά.

    Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 δεν τις προκάλεσε ο ΓΑΠ αλλά ο Καραμανλής που είχε ξυπνήσει εσχάτως και είχε καταλάβει ότι η χώρα ήταν ήδη σε χρεωκοπία. Για να μην κουραστεί ήθελε να πάρει μέτρα, αλλά η αντιπολίτευση να μην πεί κουβέντα και τρωθεί η "εικόνα" του εθνικού κεφαλαίου.

    Προτίμησε να πετάξει την καυτή πατάτα, και να μην το παλέψει τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2010 που είχαμε την προεδρική εκλογή.

    Όσο δε για τα περί των προεκλογικών υποσχέσεων που δεν εκπληρούνται, το φαινόμενο είναι διεθνές και δεν πρόκειται να σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σφάλματα του Καραμανλή είναι σοβαρά και έχουν σχέση περισσότερο με την ανοχή του ως προς στελέχη και υπουργούς και την χαλαρή επίβλεψη του κυβερνητικού έργου. Η αφύπνιση του δεν ήταν της τελευταίας στιγμής και αυτό αποδυκνείεται από το γεγονός ότι προέβλεψε και δανείστηκε όλο το ποσό που χρειαζόταν το κράτος από τον Ιανουάριο του 09 και ζήτησε από τον ΓΑΠ να συναινέσει στη λήψη μέτρων. Από την στιγμή που ο ΓΑΠ αρνιόταν πεισματικά να βάλει πλάτη, έπρεπε να προκύρηξει εκλογές τον Ιούνιο του 09 μαζί με τις ευρωεκλογές.
      Μετά από την ήττα στις ευωεκλογές του 09 η επιλογή του να πάει σε εκλογές το Φθινόπωρο ήταν η σωστότερη, καθώς είχε χάσει την λαϊκη εντολή, είχε μόλις 152 βουλευτές για να πάρει μέτρα τα οποία, όπως έδειξε η ιστορία, χρειάζονταν απαραίτητα την μεγαλύτερη δυνατή εθνική συναίνεση, ιδιαίτερα σε μια εποχή που ο Έλληνας ζούσε σε εικονική πραγματικότητα ευδαιμονίας. Τέλος να μην ξεχνάμε ότι είχε προηγηθεί ένας χειμώνας που καιγόταν η Αθήνα.
      Κατά συνέπεια από την στιγμή πού οι εκλογές δεν έγιναν νωρίτερα, έγιναν στο κατάλληλο σημείο, αφού με άμεσα μέτρα υπήρχε η δυνατότητα να σταματήσει η κατηφορική πορεία, από μια κυβέρνηση που θα είχε μεγάλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και νωπή λαϊκή εντολή.
      Θεωρώ ότι είναι άκρατος λαϊκισμός να του αποδίδουμε ευθύνες για το γεγονός ότι δεν κράτησε μέχρι τον Φεβρουάριο μια κυβέρνηση με 152 βουλευτές η οποία θα έπρεπε να πάρει μέτρα με τον κόσμο στα κάγκελα να καίει την Αθήνα.
      Οι ευθύνες του πρέπει να αναζητηθούν στην περίοδο 2004 - 2008 και όχι σ ' αυτή την επιλογή.

      Διαγραφή
  11. Δημήτρη
    σε καλώ να σταματήσεις να δηλητηριάζεις τους αναγνώστες με μίσος και ψεύδη. Ο Καραμανλής υποχρεώθηκε να πάει σε πρόωρες εκλογές για να μην πάει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, από τη στιγμή που ο ΓΑΠ δήλωσε πότι δεν θα συναινέσει στην εκλογή προέδρου. Το ίδιο έγκλημα έκανε και ο νεολαικιστής Τσίπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρίε Καλεντερίδη

      η αλήθεια δεν είναι δηλητήριο, το ψέμμα είναι.

      Και επί τη ευκαιρία που ακριβώς ήσασταν εκείνη την ταραγμένη περίοδο και γνωρίζετε τα πάντα για το κόμμα, γιατί εγώ προσωπικά ήμουν παρά τω οικονομικών, Πανεπιστημίου μεριά.

      Μη μας το παίζετε και κομματικός.

      Διαγραφή
    2. Και οπαδος του ΓΑΠ και οπαδος του Τσιπρα....... 2 στα 2 φασιστομπολσεβικε . Αληθεια μετα απο ολα αυτα εχεις μουτρα και εμφανιζεσαι ακομα; Τουλάχιστον δεν αλλαζες κανα ψευδώνυμο;
      Τελικα πες μας για μια φορα την αλήθεια ........ ποιος σε πληρώνει να προπαγανδιζεις κατα της Ελλάδας , η ΜΙΤ;

      Διαγραφή
  12. Καλα τσακωνεστε, ρε Ελληνες για εναν Καραμανλη ή Παπανδρεου ή για τους λοιπους πρωθυπουργους??? Αυτοι εντολες εκτελεσαν, διατεταγμενη υπηρεσια ειχαν, προσκυνησαν και σεις ακομη ασχολειστε με αυτους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. )+( )+( )+( )+(

    Έχεις πολιτικά δικαιώματα ;

    Κανείς από μας ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ !
    Κανείς από μας ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΙ !
    Κανείς από μας ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ !

    Άρα
    Κανείς από μας ΔΕΝ έχει πολιτικά δικαιώματα !
    Δεν μετέχουμε Πολιτείας.
    Άρα είμαστε δούλοι.
    ΔΕΝ έχουμε δημοκρατία. Έχουμε δουλοκρατία.
    Είμαστε καταναλωτικά ανδράποδα.

    Όλα αυτά τα κάνουν άλλοι'
    δήθεν για μας, αλλά Χ Ω Ρ Ι Σ εμάς! αλλά τελικά και εναντίον μας !
    Εμείς είμαστε θεσμικά και λειτουργικά απόντες. Καταναλωτικά ανδράποδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κατ’ Ηρόδοτον,
    http://agrino.org/eidos/hellenes-herodotos.htm
    ένας συρφετός αλληλοσφαζομένων καταναλοειδών, με ελληνικό DNA, ΔΕΝ συνιστά Έθνος...

    Η εθνική, ακόμη και η βιολογική, επιβίωσή μας είναι πλέον ζήτημα βιωματικής Πολιτικής Παιδείας.
    Για το σκοπό αυτό, σας προτρέπω να διαγράψουμε από το λεξιλόγιό μας και τις συζητήσεις μας όλα τα κόμματα και όλες τις διχαστικές δομές. Εστιάζουμε σε ό,τι ενώνει και εξαλείφουμε ό,τι διαιρεί. Απέχουμε, αλλά με νόημα.
    ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ! ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΥΝ !
    Έξω από τα κόμματα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με εκπαιδευμένους βρυκόλακες της ¨πολιτικής¨ ! Με αδίστακτα και αιμοβόρα ζόμπι. Μην τους χαρίζετε την προσοχή σας ! Κλείστε τα βοθροκάναλα, και σε 2 βδομάδες τα πωλειτ-ικά βαμπίρ θα έχουν ψοφήσει ! Η διαπλοκή που τα γεννάει ( και την στηρίζουν ) θα έχει καταρρεύσει ! Αν καταρρεύσουν οι δείκτες τηλεθέασης, θα καταρρεύσει μαζύ και το αθλιοκρατικό κατοχικό σύστημα. Είναι τόσο, μα τόσο απλό. Χωνέψετέ το ! Το μόνο που σας ανήκει είναι η προσοχή σας. Είναι και η απόλυτη δύναμή σας ! Μην επιτρέψετε σε κανένα πορνοκάναλο, σε καμιάν εξαγορασμένη πόρνη της πωλειτ-ικής δημαγωγίας, να σας υπνωτίσει και να σας κλέψει την πολιτική σας δύναμη. Μπορείτε.
    Κλείνουμε τα βοθροκάναλα και, αντί για τους τρισάθλιους δημαγωγούς, κάνουμε Κέντρο της Ζωής μας και της προσοχής μας τον Δήμο. Το ΕΜΕΙΣ. Την ασκητική της πολιτότητάς μας. Γινόμαστε ξανά οι πρωταγωνιστές της ζωής μας' και οχι οι τρίτης και τρισάθλιας αναπληρωματικής υποστάθμης κομπάρσοι της ! Αυτό είναι προσωπική ευθύνη του καθενός μας και κανενός άλλου. Είναι δύσκολο αλλά εφικτό. Μπορούμε !

    Κανένας Τσιπρο-Σαμαρο-Θόδωρος ΔΕΝ θα μας σώσει. Άλλωστε, η ιστορία αυτού του ψευδοκράτους των Αθηνών είναι μία ιστορία ασταμάτητων καταστροφών και συρρίκνωσης του οικουμενικού Ελληνισμού. Τα ολέθρια ¨λάθη¨ αυτού του διαχρονικά ολέθριου κατοχικού μορφώματος οδήγησαν στην απώλεια΄
    Μάρτυρές μου οι πόλεις μου:
    Χειμάρα, Μοναστήρι, Πύργος, Βουκουρέστι, Οδησσός, Κριμαία, Σμύρνη, Τραπεζούντα, Κωνσταντινούπολις, Κύπρος, Ίμβρος, Αϊβαλί, Αλεξάνδρεια, Σότσι, καί καί καί !

    Όλη η προπαγάνδα της σαδο-σατανιστικής διεθνούς εξουσίας του χρήματος εκεί αποσκοπει: στην αρπαγή και το κομμάτιασμα της προσοχής μας΄στην ανισορροπία και την παθολαγνεία’ Να μην προσέχω εμένα, αλλά τον κάθε Τσιπρο-Σαμαρο-Θόδωρο' καλό ή κακό' εγώ να αυτομηδενίζομαι και στη θεση μου να βάζω είδωλα' αγνώστους' τους κεχρισμένους stars των Μέσων Μαζικού Ευνουχισμού (ΜΜΕ). Έεε, επιτέλους ΟΧΙ !
    δημοκρατια μαϊμου:

    Η Μασκα της Παγκοσμιας Εξουσιας
    και τα Υπερκερδη των Παγκοσμιων Τυρρανων
    Τοτε ποια δημοκρατια εχουμε;
    Αφου ο αποκλεισμος του δημου (= του εμφρονος λαου) απο τα κοινα ειναι δια συνταγματικού νομου θεσμοθετημενος, πώς και με ποιο δικαιωμα, οι θρασυτατοι εξουσιαστες, αποκαλουν αυτο το “πολιτευμα” δημοκρατια;
    Φυσικα, οι “κοσμοκρατορες του κοσμου τουτου” κοπτονται για την δηθεν δημοκρατια, διοτι αυτο το καθεστως αφ’ ενος μεν δημιουργει στις μαζες και τους οχλους καποια ψευδαισθηση ελευθεριας, αφ’ ετερου δε εξασφαλιζει σ’ αυτους την πληρη κυριαρχια πανω στις μαζες και την μεχρι αφαιμαξης ανεξελεγκτη οικονομικη εκμεταλλευση των νεο-δουλοπαροικων. Επισης τους εξασφαλιζει τελεια ελευθερια κινησεων στην αναπτυξη των μελλοντικων τους σχεδιων.

    Η ευθύνη της ανατροπής είναι δική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα συνίσταται στην δομή του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η δημοκρατία ως οργανωτικός και ρυθμιστικός πολιτικός τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας είναι τόσο σαθρός όσο είναι και ο κομμουνισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός του Χίτλερ, για τις δικές τους σαφώς αιτίες εκατέρωθεν.

      Η ιδανική άσκηση της πολιτικής τέχνης επί της κοινωνίας είναι μόνο στην Ενός Ανδρός Αρχή, όπως μας διαβεβαιώνει η καταγραμμένη ιστορική πραγματικότητα πολιτισμών που άκμασαν. Ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος ούτε κατά την Βυζαντινή περίοδο ασκούνταν η πολιτική τέχνη με το εργαλείο της δημοκρατίας.

      http://www.osiaefxi.com/2014/12/blog-post_31.html

      Διαγραφή
  15. "Θέλεις υγιής γενέσθαι;" Ρωτά διαχρονικά ο Χριστός μας.
    Τί μας συμβαίνει όμως ; Έχουμε συνειδητοποιήσει τα χάλια μας και πόσο αποκλειστικά υπεύθυνοι είμαστε γι΄αυτά ; Θέλουμε να γίνουμε καλά ;

    Μέσω κατευθυνόμενης και αριστοτεχνικά ενορχηστρωμένης συνομωσίας, οι (τυρρανο)πολίτες έχουν διδαχθεί να ΜΗΝ διδάσκονται από τα παθήματά τους και να επιλέγουν το επόμενο ΑΔΙΕΞΟΔΟ, από μιά γκάμα εναλλακτικών αδιεξόδων, που τους προβάλλει το κατοχικό κομματο-μηντιακό καθεστώς. Υπάρχει πάντα ο «επόμενος λαϊκιστής» ! Πρόκειται για μια σατανική επίθεση κατά της συλλογικής μας μνήμης, βραχυ- μεσο- και μακρο- πρόθεσμης !

    Έχω προτείνει και επαναλαμβάνω:
    Αυτός ο αμόρφωτος, ο αγόμενος και φερόμενος, αυτοκαταστροφικός συρφετός γρεκυλεζοφώνων, είναι το τέλειο αντικείμενο λαϊκισμού και δημοκολακείας.
    Ο λαός αυτός πρέπει να παιδαγωγηθεί ορθά για να γίνει και πάλι, κάποτε, Έθνος Ελλήνων. Σε τι θυμίζουμε εμείς σήμερα, ένα Μιλτιάδη, ένα Λεωνίδα, ένα Παλαιολόγο, ένα Μακρυγιάννη, ένα Σολωμό, ένα Μ. Βασίλειο, έναν Αισχύλο, έναν Ελύτη, έναν Θεόφιλο Γεωργιάδη ; Ας μη μιλάμε με κενά ιδεολογήματα. Το Έθνος σήμερα είναι ζητούμενο προς δόμησιν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγκρινω κι επαυξανω και δεν στεκομαι σε λεπτομερειες και ονοματα .

      << Το Έθνος σήμερα είναι ζητούμενο προς δόμησιν ! >>
      Και η μονη πραγματικη πραξη αντιστασης στην βιαιη παγκοσμιοποιηση των τραπεζων-εκλεκτων . . .
      Που σαν εκλεκτοι και τραπεζιτες αγοραζουν τους παντες και τα παντα. Οτι βλεπουμε γυρω μας ανθρωποι και αντικειμενα ειναι ιδιοκτητα !
      Για αυτο δεν αντιμετωπιζεται ευκολα η Λερναια υδρα με τα πολλα κεφαλια.

      Διαγραφή
  16. Σάββα, ἀσχολεῖσαι μοῦ φαίνεται μέ τά πραγματικά μεγάλα τοῦ ἐθνικοῦ μας συμφέροντος, ἀλλά εἶναι προφανές ὄτι λόγῳ ἀκριβῶς αὐτῆς σου τῆς ἐνασχολήσεως μέ τά πραγματικά σοβαρώτερα, δέν ἀξιολογεῖς ὡς ἐξ ἴσου σοβαρά, ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΝΘΡΩΠΟ καί δή τόν νέο, τά ΠΟΛΛΑΠΛΑ παν-ΣΟΚ πού ἔχουν εἰσαχθῆ μέ τίς νομοθεσίες τῶν μνημονίων σέ πολλά «μικρά» θέματα.
    Τόσο πολύ ἔγινε μέχρι σήμερα, κατάχρηση ἀδίκων καί ἄνευ λόγου μέτρων, ὥστε σήμερα, ὅποιος θεωρεῖ ὡς κάτι ἀρνητικό (λαϊκισμό ἤ ὅ,τι ἄλλο) τήν ἀντίσταση στά μνημόνια, νά κινδυνεύῃ νά θεωρηθῆ ὁ ἴδιος ἰδίως ἀπό τήννεολαία, εἴτε ὡς κακόπιστος, εἴτε ὅτι μιλάει κινούμενος ἀπό ἰδιοτέλεια. Τοῦτο, ἀκόμη καί ἄν γνωρίζῃ πράγματα πού δικαιλογοῦν τήν στάση του - σέ βάθος χρόνου, ἤ κατά βάθος. Φιλικώτατα.
    Υ.Γ. Ἐπειδή ἀκριβῶς ἔχουν γίνει τόσα πολλά καί ΧΟΝΔΡΑ λάθη, ὑποστηρίζω ὅτι ἡ πραγματική ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ «πατρωτική συνιστῶσα», πρέπει σέ κάθε ἕνα ἀπό τά κόμματα, ἐάν ἀκόμη ὑπάρχῃ, νά γίνῃ κρατοῦσα τάση, καί εἰ δυνατόν ἄμεσα, καί ΗΓΕΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εχθες το βραδυ , ενημερώθηκα ότι απολύθηκε οικογενειακός μας φίλος . Στο παιδί είπαν ότι ο μπαμπάς πήρε άδεια για το καλοκαίρι . Ο κουμπάρος μου και 2-3 άλλοι φίλοι , είναι με υποχρεωτική άδεια . Εγώ με μια επιχείρηση 2 συνεταίρων και 1 υπαλλήλου , εκεί που ετοιμαζόμουν να προσλάβω 2 ακόμα άτομα , (μια κοπέλα στην ταμειακή και έναν ακόμα τεχνικό) γιατί δεν προλαβαίναμε , σήμερα δεν βγάζουμε ούτε τον μισθό του υπαλλήλου . Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα διατηρήσω την επιχείρησή μου 2-3 ακόμα μήνες . Ο Σύριζα αποτελείωσε την Ελλάδα . Άσχετοι αριστερο-μπουρδολόγοι με μηδενική αντίληψη του πως λειτουργεί ένα κράτος και μια οικονομία , κατέστρεψαν την χώρα μέσα σε ένα 6μηνο . Και μιλάω για απόλυτη καταστροφή , συγκρίσιμη μόνο με την επίδραση της διακυβέρνησης ΓΑΠ , όταν η χώρα μεταλάχτηκε ολοκληρωτικά . Φυσικά και το μνημόνιο που ήρθε ως άμεσο επακόλουθο , δεν αγγίζει τους μεγαλο συνταξιούχους (380.000+ με συντάξεις πάνω από 1500€) ούτε τους δημοσίους υπαλλήλους , των ΔΕΚΟ και την λοιπή κομματική πελατεία του ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ . Το δράμα της ΕΛΛΑΔΑΣ δυστυχώς έχει συνέχεια . Εύχομαι να μην μετατραπεί σε θρίλερ , αν και προβλέπω ότι το τέλος των δημαγωγών , θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτές είναι αληθινά δραματικές ιστορίες, εύχομαι ολόψυχα φίλε μου και οι δικές σου δουλειές να επανέλθουν και να πάνε και ακόμα καλύτερα και εύχομαι σύντομα να λυθούν και τα προβλήματα των φίλων σου! Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση ακολούθησε μια ακατανοητα συτοκτονικη πολιτική για την πατρίδα!

      Διαγραφή
    2. Ἐπισημαίνω ὅτι μοῦ φάνηκε περίεργο τό χιοῦμορ τοῦ πρωθυπουργοῦ, πού ὅπως λέγεται, εἶπε ὅτι, ἐάν ὑπογράψῃ νά εἶναι ἡ ἕδρα τοῦ φορέως ἰδιοτικοποιήσεων στό Λουξεμβοῦργο, τότε θά πρέπῃ νά βγάλῃ εἰσιτήριο γιά νά πάῃ σέ ἄλλη χώρα, διότι δέν θά μπορῆ νά γυρίσῃ πίσω στήν Ἑλλάδα.
      Καί ἀναρωτιέμαι, δέν θά ἦταν πιό φυσικό τό χιοῦμορ, ἄν εἶχε πῆ ὅτι θά μέ ἐκτελέσουν οἱ συμπολίτες μου ἄν ὑπογράψω τέτοιο πρᾶγμα; Δηλαδή, στό πίσω μέρος τοῦ μυαλοῦ του εἶχε τήν δραπέτευση ἀπό τήν Ἑλλάδα, καί ὄχι τήν ἀντιμετώπιση εὐθυνῶν ἐντός τῆς Ἑλλάδος; ... (Ἄβυσσος ἡ ψυχή τοῦ ἀνθρώπου).

      Διαγραφή
    3. @KD-HELLAS "τώρα ακούγεσαι σαν τον Σαμαρά" που θα έλεγαν και οι σύντροφοι του Σύριζα.
      Το δημόσιο ναναι καλά . Να δούμε σε λίγο καιρό ποιός θα πληρώνει το κράτος , αφού δεν θα έχει μείνει κανείς στον ιδιωτικό τομέα ...........

      Διαγραφή
  18. Προς Καλεντερίδη με αφορμή σχολιασμό σε άλλο άρθρο

    Σάββα με ποιο επιχείρημα τεκμηριώνεται αυτό που γράφεις πιο πάνω, πως δηλαδή το εθνικό συμφέρον επιβάλλει την στήριξη της τωρινής κυβέρνησης;;;

    Όταν μάλιστα λαμβάνω υπ' όψιν μου πως στο σύνολο του το κυβερνών κόμμα αποτελείται από ανθρώπους απόλυτα ακατάλληλους για την άσκηση της πολιτικής τέχνης, στη συνέχεια εκ του κόμματος αυτού να απορρέει εξίσου, με φυσική νομοτέλεια, στελέχωση κυβερνητικού συμβουλίου από μέλη απολύτως ακατάλληλα για την άσκηση της πολιτικής τέχνης, και συνυπολογίζοντας πως η έννοια του έθνους για αυτά τα υποκείμενα-πρόσωπα, εννοώ τους αριστερούς γενικά και ειδικά τα στελέχη της κυβέρνησης, δεν υφίσταται με την οντολογική της πληρότητα, ως έννοια είναι στρεβλή στην υπαρξιακή τους εσωτερική δομή, (βλέπε απόδοση ιθαγένειας σε δεύτερη γενιά αλλοδαπών), οπότε ποιο είναι το κριτήριο εκείνο που τους καθιστά εθνική αναγκαιότητα, όπως λες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο είμαι εκτός και δεν μπορώ να απαντήσω. Πάντως πιστεύω ότι υπό τις παρούσες πολιτικοκοινωνικές συνθήκες δεν υπάρχει άλλη λύση από τη στήριξη αυτής της κυβέρνησης.

      Διαγραφή
    2. Σάββα προφανώς κάτι μου διαφεύγει και αδυνατώ να διακρίνω την αναγκαιότητα την οποία καλύπτει η παραμονή και η διαχείρηση των τρεχουσών πολιτικοκοινωνικών συνθηκών που εννοείς, της κυβέρνησης Τσίπρα. Αυτό θα ήθελα με λίγες γραμμές να μου το γνωστοποιήσεις. Ποιες είναι αυτές οι πολιτικοκοινωνικές συνθήκες οι οποίες συνιστούν ως βέλτιστη θέση για εμάς την στήριξη της τωρινής κυβέρνησης;;;

      Τι είναι αυτό που σε κάνει να αποδέχεσαι ως καταλληλότερη λύση, για τις παρούσες πολιτικοκοινωνικές συνθήκες, την κυβέρνηση Τσίπρα και ποιες είναι οι συνθήκες αυτές;;;

      Λαμβάνοντας υπ' όψιν μας επίσης, την εξάμηνη μέχρι σήμερα, περίπου, άσκηση και εφαρμογή κυβερνητικής πολιτικής και τα αποτελέσματα της, από την κυβέρνηση Τσίπρα. Είναι ξεκάθαρη η επιδείνωση της κατάστασης όλων των ζητημάτων με τα οποία ασχολήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα τους τελευταίους 6 μήνες.

      Πρόδηλη πλέον είναι η ανεπάρκεια των στελεχών του κυβερνητικού συμβουλίου, περισσότερο δε του πρωθυπουργού.

      Σάββα, η πραγματικότητα του τρίτου μνημονίου νοηματοδοτεί και αποκαλύπτει γεγονότα, ή οριζμένα γεγονότα, που μεσολάβησαν τα τελευταία λίγα χρόνια, και που δυστυχώς θα σηματοδοτούν και όσα θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.

      Ο Τσίπρας αποδεδειγμένα και δίχως κανένα απολύτως περιθώριο αμφισβήτησης έδειξε στο πανελλήνιο, και όχι μόνο, πως είναι λίαν ακατάλληλος για την θέση που στην κυριολεξία έχει καταλήψει παράνομα, εξαπατώντας δηλαδή τον ελληνικό λαό, δίχως όμως δόλο θα πρέπει να σημειώσουμε.

      Πλέον ξεκάθαρα διακρίνουμε πως:

      α) ολόκληρη η κοσμοθεωρία του, όπως εκφράστηκε στην πολεμική του ενόσω ήταν στην αντιπολίτευση εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά,

      β) κατά τον προεκλογικό του αγώνα, ολόκληρο το θεωρητικό του οπλοστάσιο όπως εκφράστηκε στις ομιλίες του προς τον ελληνικό λαό,

      γ) η στρατηγική που ακολούθησε κατά το εξάμηνο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές

      είχαν με απόλυτο καθολικό τρόπο το έρεισμα τους αποκλειστικά και μόνο στις πεποιθήσεις και τις επιθυμίες του για τα πράγματα.

      Η καθολική παντελής απουσία στοιχείων, δεδομένων με εξάντληση αναλυτική, συνθηκών και τεκμηριωμένων επιχειρημάτων που απαιτεί ο σχεδιασμός πολιτικής με σαφή στρατηγική εφαρμογής, είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθορίζουν τον Τσίπρα, και μοναδικό έρεισμα του και γνωσιακή του φαρέτρα να αντλούνται αποκλειστικά από τις πεποιθήσεις και επιθυμίες του για τα πράγματα.

      Επίσης πλέον φανερή είναι η πολιτική ανωριμότητα του πρωθυπουργού Τσίπρα, και ο βαθμός ακαταλληλότητας που τον χαρακτηρίζει είναι στα ύψη.

      Εσύ όμως θέλω να μου πεις Σάββα τι βλέπεις και σε κάνει να δείχνεις, ως ένα βαθμό, εμπιστοσύνη για την κυβέρνηση Τσίπρα.

      Διαγραφή
  19. Κλειστε τα καναλια ειναι παρανομα και χρωστανε τα αντερα τους . Εχουν τρελανει τον κοσμο .
    Τελος τα καναλια τελος ο λαικισμος. Αλλα με τι κακαλα ?
    Τις κυβερνησεις , τις αποψεις , τα ηθη , την ολοκληρωτικη καθοδηγηση , την κανουν οι βρωμεροι αργυρωνητοι τηλεγκαιμπελς.
    Ανθρωποι της νυχτας με παρανομες δραστηριοτητες μαφιες του ποδοσφαιρου μαζι και οι τσατσοι της πολιτικης. Απαντες στο παζαρι το ιδιο εργο 40 χρονια. Μια συμφυση κακοηθης και οζουσα .
    Και εχεις και κατι (.........) και μιλανε για ακρα ρητορευοντας παπαριες, καλεσμενοι ρουφιανοι σε πανελ τηλευπνωσης. Και απορουν που ο κοσμος σιχαθηκε τους κυριακους και τα λαμε φιλοδοξα σκουπιδια που μοστραρουν για πολιτικοι παιζοντας τους ζεν πρεμιε.

    Λενε η Ευρωπη επιβαλλεται ειναι απαραιτητη και καθοριζει το τι εισαι και αν εισαι.
    Δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο.
    Λενε η μεταναστευση ειναι παγκοσμιο και ''θεσμοθετημενο'' συμβαν κι ενω σε διαλυει
    Δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο.
    Λενε πως η ιστορια πρεπει να θαφτει και αλλοιωθει για να μην εχουμε αιτες για εθνικο αισθημα.
    Δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο.
    Λενε πως για καποιους δεν εχεις το παραμικρο δικαιωμα να εκφρασεις μια ενσταση μια αμφιβολια ενα κατηγορω, "ποινικη διωξη''.
    Δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο.
    Λενε πως εχουμε δημοκρατια και βασιλευουν οι δικοι τους η τρομοκρατια και η ''νυχτα''.
    Δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο.
    Λενε πως εισαι αντιδημοκρατης και εχθρος της ομαλοτητας επειδη σιχαινεσαι να βλεπεις τα ιδια σαπια ανδρεικελα απο παπου προς παπου μεσα στην βουλη.
    Δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο. ***
    Λενε για διαφωτισμο προοδο ανθρωπινα δικαιωματα ενω εννοουν τους ομοφυλοφιλους την πορνεια Και την ολοκληρωτικη αποδομηση και ανασυγκροτηση στα δικα τους προτυπα.
    Δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο.

    ***
    (Μην πει καποιος τη μαλακια οτι ψηφιζονται και τετοια γλυκαναλατα. Να αναλογιστει το εκλογικο συστημα, ειναι απλη αναλογικη ; Και μετα να αναρωτηθει αν καποια συγκεκριμενα προσωπα υπαρχει ποτε περιπτωση να εκδιωχθουν απο την πολιτικη σκηνη. Και με ποιες διακασιες κρατανε την εξουσια τους)

    Και ενω:
    Eδω υπαρχει ενας ερωτας μεγαλος εσυ κολας σε κατι πραγματα μικρα.
    https://www.youtube.com/watch?v=aTnKSFUmQKA

    Κυρ Λοχαγε δεν σχολιαζω το αρθρο σου, με αφορμη αυτο επεκτεινομαι
    Αυτο καθ' αυτο ισως μια αλλη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εχουμε ενημερωση τι ρολο επαιξε στο θεατρο της Ιθαγενειας η ΄΄΄( ΔΕΞΙΑ )΄΄΄ ???
    OMG και τρια LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η εξαθλίωση και οι αναβολές; Μήπως διότι οι Γερμανοί επιδιώκουν να πάρουν πρώτα τα "χρυσαφικά" και τα "ασημικά" της χώρας και μετά να την εκτοξέυσουν εκτός ευρώ σαν "στυμμένη λεμονόκουπα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.