5/5/17

Όσα έμαθα στην Ολλανδία περι ανάπτυξης και πολιτισμού

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που μια χώρα, τρεις φορές μικρότερη σε έκταση από την Ελλάδα, κατάφερε να γίνει μια οικονομική δύναμη του πλανήτη. (Φωτογραφία: Thomas Linkel / National Geographic)

Τρεις υπέροχες μέρες στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας έφτασαν για να καταλάβω ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ σε μια χώρα τρεις φορές μικρότερη σε έκταση από την Ελλάδα κατάφεραν οι μόνιμοι κάτοικοί της να προκόψουν με τον εντυπωσιακό τρόπο που πρόκοψαν σε μια βορεινή περιοχή του πλανήτη μας με ένα βαρύ, βροχερό και κρύο κλίμα. 
Πριν από μόλις 100 χρόνια (που δεν υπήρχαν ακόμη τα σημερινά μηχανικά μέσα) οι Ολλανδοί με φτυάρια και τα χέρια τους (!) ολοκλήρωσαν τα υδατοφράγματα συνολικού μήκους 3.000 χιλιομέτρων (!), κλέβοντας από τη θάλασσα το 1/4 της συνολικής της έκτασης. Το 50% των 17 εκατομμυρίων μόνιμων κατοίκων (στην πυκνοκατοικημένη Ολλανδία) ζουν και εργάζονται σήμερα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας! 
Ούτε κάποιος θεός, ούτε η γεωγραφική θέση της, ούτε το κλίμα ήταν αυτά που συνέβαλαν εις το να είναι σήμερα η μικρή Ολλανδία η δεύτερη (μετά τις Η.Π.Α.) εξαγωγική χώρα γεωργικών προϊόντων (και όγδοη γενικώς) στον κόσμο.
 Πέρα από τα αγροτικά, τα κτηνοτροφικά, τα γαλακτοκομικά και άλλα βιομηχανικά προϊόντα τους, είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα ανθέων (τόσο κομμένων, όσο και σε βολβούς και σπόρους) στον κόσμο με προεξάρχουσα την πασίγνωστη τουλίπα τους. 


Για τη συνέχεια Andro

52 σχόλια:

  1. Το ότι δεν εχουν γειτονες τουρκους,σκοπιανους,αλβανους,σερβους το ειδες ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευριπίδης Μπίλλης.
      Και πολλοί άλλοι λόγοι:
      «Πριν ακούστε στο βίντεο, πώς η γερμανική Χόχτιφ (που δεν πλήρωσε και εκατομμύρια ΦΠΑ), πήρε το έργο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος χωρίς να βάλει δραχμή. Και ότι για να αρχίσει το έργο περίμενε πρώτα τα χρήματα της ΕΕ»

      ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ!! 'ΤΟΜΕΣ΄1995 Σ.ΣOΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
      https://www.youtube.com/watch?v=dfngR-VkrRs&feature=youtu.be
      Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος αναφέρεται σε ένα μόνο από τα πολλά που οι της ΕΕ και οι ημέτεροι οσφυοκάμπτες τους, οδήγησαν σε οικονομική καταστροφή την Ελλάδα.

      Αναφέρεται στην ποσόστωση στην ΕΕ του γάλακτος για τη χώρα μας.

      Εξηγεί ο κ. Σοφιανόπουλος τι σημαίνει πχ για τη Γερμανία 27.000.000 ετησίως τόνοι αγελαδινό γάλα που δικαιούται με την ποσόστωση της του γάλακτος:

      1.Σημαίνει, κατ αρχήν μεγάλη τυροκομία.
      2.Με 6 τόνους γάλα ανά ζώο ετησίως, σημαίνει 5 έως 6 εκατομμύρια αγελάδες
      3.Για να έχουν γάλα οι αγελάδες γεννούν έστω 1 μοσχάρι η κάθε μία τον χρόνο.
      4.Αυτό σημαίνει, 6.000.000 μοσχάρια κρέας το χρόνο.
      5.Αυτό σημαίνει σφαγή 30.000 μοσχαριών την ημέρα επί 200 εργάσιμες ημέρες του χρόνου.
      6.Με τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις σφαγείων, ψυγείων κτλ και τις αντίστοιχες βιομηχανίες κατασκευής και συντήρησης τους.
      7.Με 50 κιλά δέρμα ανά μοσχάρι σημαίνει 1.500.000 κιλά ανά ημέρα δέρματα
      8.Για την μεταφορά των δερμάτων αυτών (πέραν του κρέατος) απαιτούνται 80 φορτηγά να εργάζονται κάθε ημέρα (και το κάθε ένα να μεταφέρει περίπου 25 τόνους την ημέρα).
      9.Για την επεξεργασία των δερμάτων αυτών, απαιτούνται χημικά και τα αντίστοιχα εργοστάσια.
      10.Χρειάζονται βιομηχανίες χρησιμοποίησης των δερμάτων για παπούτσια κτλ

      Όπως περιγράφει σαφέστατα ο κ. Σοφιανόπουλος η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή κινεί το 70% έως το 80% της οικονομίας μιας χώρας. Και αυτός είναι ο λόγος του ότι οι χώρες με μεγάλη κτηνοτροφία και γεωργία είναι και μεγάλες βιομηχανικές χώρες.

      Προφανώς Κύριοι Βουλευτές οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε ότι στην Ελλάδα δόθηκε ποσόστωση και το αποδέχθηκαν οι ημέτεροι άσχετοι επιεικώς υπουργοί κτλ, ίση με 626.000 τόνους ετησίως ή 61 Kg ετησίως ανά κάτοικο,

      Ενώ όπως τονίζει στην Πορτογαλία με τον ίδιο περίπου με εμάς πληθυσμό, που μπήκε μετά από μας στην ΕΟΚ, δόθηκε τριπλάσια ποσόστωση γάλα. Ήτοι 192 kg ανά κάτοικο ή περίπου 1.800.000 τόνους ετησίως.

      Και ήρθε πρόσφατα ο Κωστής τους, να αυξήσει ακόμα περισσότερο το εισαγόμενο γάλα στην Ελλάδα.

      Παρόμοια πληροφορούμαι συμβαίνουν, με τα ελαιόδεντρα, με τα αμπέλια κτλ, που οδήγησαν όλα μαζί στην οικονομική καταστροφή της Ελλάδα.

      Με τους ημετέρους πολιτικάντηδες να λένε ότι δεν παράγουμε «τίποτε», χωρίς να εξηγούν γιατί.
      Ότι δηλαδή υποδούλωσαν και υποδουλώνουν την Ελλάδα στις χώρες του βορρά της ΕΕ.

      Ακούμε επίσης συχνά, τα γνωστά ψεύδη ότι τρώγαμε δανεικά, ότι είμαστε απατεώνες μπροστά στα «αγγελούδια» της ΕΕ που σχεδιασμένα μας καταληστεύουν τώρα, ότι δεν παράγουμε κτλ.

      Δεν διερωτηθήκατε όμως γιατί πχ εισάγουμε το μοσχαρίσιο κρέας και γιατί η βιομηχανία μας σχεδόν έχει μηδενιστεί;;;;

      Αξίζει τον κόπο να ακούσετε το ανωτέρω βίντεο του 1995 όπου διαπρεπής Έλληνας χημικός ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος, περιγράφει πως μας χρεοκόπησαν οι Ευρωπαίοι με συνένοχους ημετέρους ή άσχετους ή προδότες του Ελληνισμού.

      Πριν ακούστε στο βίντεο, πώς η γερμανική Χόχτιφ (που δεν πλήρωσε και εκατομμύρια ΦΠΑ), πήρε το έργο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος χωρίς να βάλει δραχμή. Και ότι για να αρχίσει το έργο περίμενε πρώτα τα χρήματα της ΕΕ.


      Διαγραφή
    2. Το ΑΘΡΟ είναι σωστό μόνο που οι ολλανδοί απο την εποχή που ήταν "Ιπτάμενος....βλέπε και Ολλανδικές Αντίλες...Νότιος Αφρική..κ.τ.λ....φρόντισαν να φέρουν ολά τα "Κάλα" του κοσμου με τρόπους όχι και τόσο νόμιμους από τις αποικίες αυτές στη χώρα τους...χρυσό κ.τ.λ....στην μητρόπολη όταν εμείς αγωνιζομασταν να απαλλαγούμε από τους Τούρκους....επίσης δεν έχει γείτονες που απειλούν την Εθνική της ασφάλεια από το πρωί...μέχρι το βράδυ σε καθημερινή βάση...αντίθετα είναι εξαγωγέας αμυντικού υλικού και όχι άριστης σαν και εμας!!...επίσης δεν έχει εσωτερικά κουλτούρα στο κλέψιμο του δημοσίου χρήματος ΣΠΟΡ δυστυχώς...που εμείς καταχουμε το ρεκορ(Ενοω την πολιτική και οικονομική ελίτ της χωρας)!!!...

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ολίγον εκνευριστικό να διαβάζουμε τα φιλοσοφήματα του κάθε τουρίστα που με μιά ματιά κατάλαβε τα πάντα για την "ανάπτυξη και τον πολιτισμό" στο μαγαζί της μαριχουάνας, της πορνείας και των Εβραικών συμφερόντων, και που στο τέλος καταλήγει να βρίζει την πατρίδα του επειδή πχ βρίσκεται όλη πάνω από την επιφάνεια της Θάλασσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζώ 11 έτη στην ολλανδία μαζί με την ισπανίδα σύζυγό μου και τα δυο μας κοριτσάκια, η μεγάλη εκ των οποίων φοιτεί στην αντίστοιχη πρώτη δημοτικού. Οπότε έχω σφαιρική αντίληψη της ολλανδικης πραγματικότητος περισσότερο από όσο ο αρθρογράφος του ανωθεν κειμένου, που επισκεύτηκε την ολλανδία για.. 3 ημέρες... και διατυπώνει συμπεράσματα ως αν να έζησε μια ζωή. Αντιπαρέρχομαι τα περί καιρού και τα επουσιώδη, θα συμφωνήσω ότι η ολλανδία προσελκύει ιδιάζοντες περιηγητές λόγω ναρκωτικών, και θα εστιάσω στο εκπαιδευτικό τους σύστημα που θα το χαρακτήριζα άναρχο και πειραματικό, με δαιδαλώδη τύπους σχολείων και μεθοδολογιών, μη μόνιμους δασκάλους, πανολλανδικές εξετάσεις που κατατάσσουν τους μαθητές από το δημοτικό σε ποιό τύπο γυμνασίου μπορούν να μπουν και μόνο, με συναγωνισμό που διανθίζει τα ιδιαίτερα, όπως η κόρη μου που φροντιστηριάζεται από την πρώτη δημοτικού, επειδή το σχολείο της βρέθηκε ακατάλληλο όσο αφορά το προσωπικό , και για αυτό θα το κλείσουν, εξού και η βοήθεια που χρειάζεται για να περάσει τις πανολλανδικές της πρώτης δημοτικού. Όσο αφορά τη διατροφή, ό,τι πωλείται είναι εκβιομηχανοποιημένο, υπερπακετοποιημένο, μεγάλο ποσοστό τροφίμων προκατασκευασμένο για φούρνους μικροκυμάτων, με ανύπαρκτα παραδοσιακα καταστήματα, εκτος των τουρκικών, ανύπαρκτα αρτοποιεία ή κρεοπωλεία, με μόνη δυνατότητα αγοράς φαγητού από αλυσίδες και μόνον. Όλοι αρχίσαμε να έχουμε προβλήματα υγείας εδώ, μετά την πρώτη μας πενταετία διαμονής, λόγω της ανθυγειηνότητας των τροφίμων και της ζωής εν γένει. Υπηρεσίες ακριβότατες και ερασιτεχνικές, καθότι το προσωπικό των υπηρεσιών στηρίζεται κατά το πλείστον σε έκτακτους. Δουλειές μόνιμες σπανίζουν με αντίκτυπο στην ποιότητα των (πανάκριβων) εδώ υπηρεσιών. Από εργασιακής απόψεως, ο πλήρης μεσαίωνας, και σχεδόν πάντα έμμεση απασχόληση μέσω γραφείων εργασίας, ακόμη και για δουλειές δημοσίου όπως η πρώην δική μου. Μόνο παρήγορο οι υπερδιπλάσιοι μισθοί,(αντίστοιχα υπερδιπλάσιο το κόστος διαβίωσης). Η βιομηχανία και έρευνα στην ολλανδία, στηρίζεται στην συνεισφορά εμάς των ξένων, καθότι πλέον των μισών σε πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα ή βιομηχανία είμαστε ξένοι, στα πρότυπα των ΗΠΑ οι οποίες και ηγούνται της έρευνας για αυτόν ακριβώς το λόγο. Κατά τα άλλα, τί όμορφα που τα περνάμε εδω στην ολλανδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έίνάί δυνατόν νά ακούω τέτοιες βλακείες....Μήπως στην ελλαδιτσα ζούσες σε μια γυάλα και δεν έβλεπες σε κάθε γειτονιά και ένα φροντιστήριο?..Είτε ξένες Γλώσσες κλπ.....στην ολλανδια η παρά παιδιά ελάχιστη

      Διαγραφή
    2. Αφού το εκπαιδευτικό τους σύστημα είναι χάλια γιατί χιλιάδες Έλληνες και αλλοι ξένοι έρχονται για μεταπτυχιακά και για ανώτατες σπουδές στην ολλανδια?

      Διαγραφή
    3. Επειδή είναι λίγες οι θέσεις των μεταπτυχιακών στην ελλάδα και απαιτείται τουλάχιστον μέσος όρος 7 για οποιοδήποτε εισαγωγή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην ελλάδα. Πολλά δεν μεταπτυχιακά στην ελλάδα απαιτούν και εισαγωγικές εξετάσεις. Στην ολλανδία (όπως και άλλες χώρες) η είσοδος σε μεταπτυχιακό είναι απλούστερη, και προτιμούνται παρόλο τα 2000ευρώ δίδακτρα το χρόνο.

      Διαγραφή
  5. Αν είχε ασχοληθεί λιγάκι και με την ιστορία των Ολλανδών στις τρεις μέρες αυτές ίσως θα είχε μάθει και για το αποικιοκρατικο παρελθόν αυτής της χώρας και τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι ολλανδοί π χ στην Ινδονησία. Ο πλούτος της χώρας δεν οφείλεται μόνο στην εργατικότητα των Ολλανδών αλλά και στην μακρόχρονη εκμετάλλευση άλλων λαών. Ωραίο παράδειγμα μας δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν είχε ασχοληθεί λιγάκι και με την ιστορία των Ολλανδών στις τρεις μέρες αυτές ίσως θα είχε μάθει και το αποικιοκρατικό παρελθόν αυτής της χώρας π χ στην Ινδονησία και για τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι ολλανδοί εκεί. Ο πλούτος της χώρας δεν οφείλεται μόνο στην εργατικότητα των Ολλανδών αλλά και στην μακροχρόνια εκμετάλλευση άλλων λαών. Ωραίο παράδειγμα μας δίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σίγουρα η Ολλανδία είναι πιο σοβαρή χώρα απο εμάς αλλά μην ξεχνάτε το αποικιοκρατικό της καθεστώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βαρέθηκα τον κάθε κωλογλείφτη των φράγκων να προσπαθεί να με πείσει ότι είμαι άχρηστος απλώς γιατί είμαι Έλληνας.
    Να θυμίσω σε αυτό το κατάλοιπο πως όταν μιλάει για πολιτισμό να θυμάται ότι οι προπροπρο παππούδες μου έγραψαν την πολιτεία και άλλα συγγράμματα που ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν οι φίλοι του οι φράγκοι.
    ΥΓ Φίλε καραπαπάρα όλα σε αυτή τη ζωή δεν μετριούνται με τάλιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Τουρίστας ξέχασε κάτι.

    Τόσον οι Ολλανδοί, όσον και οι Βέλγοι, Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Γερμανοί, Ισπανοί, ακόμα και οι Ιταλοί, δηλαδή οι Δ. Ευρωπαίοι ξεκίνησαν σαν αποικιοκρατικές χώρες. Με βία, με δουλεμπόρια, με ληστείες, με φονικά και πειρατείες μαζεψαν τα κεφάλαια για να χτίσουν τις πανέμορφες πόλεις και τα μουσεία τους.

    Αυτό να σκεφτεί ο Τουρίστας κι ας αφήσει τις τουλίπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασες να βάλεις τους Έλληνες στην λίστα που ήταν πρώτοι στις αποικίες και όλοι αυτοί τους αντέγραψαν. Και δεν αμφιβάλλω ότι (στην νεώτερη ιστορία) οι Έλληνες θα έκαναν τα ίδια πράγματα, απλώς ήμασταν υπό οθωμανική κατοχή.

      Διαγραφή
  10. Προς όλους τους σχολιαστές
    Όποτε έβγαινα στο εξωτερικό για εκπαίδευση ή συνεργασία με αξιωματικούς άλλων στρατών του ΝΑΤΟ, πάντα γυρνούσα στην πατρίδα πιο πλούσιος σε εμπειρίες και ιδέες.
    Και προσπαθούσα αυτές τις χρήσιμες ιδέες να τις εφαρμόσω στο Ελληνικό Στρατό, στο βαθμό που αυτό ήταν δυνατόν.
    Όταν πήγα στην Ολλανδία, είδα ότι πρόκειται ίσως για το πιο οργανωμένο κράτος στον κόσμο.
    Φίλος μου Πόντιος δικηγόρος, παντρεμένος με Ολλανδέζα, μεγάλος πατριώτης, μου είπε το εξής:
    Έχω δικηγορική εταιρεία 25 χρόνια.
    Δεν έχω πάει ποτέ στην εφορία, ούτε με επισκέφθηκε εφοριακός.
    Όλες τις δουλειές τις έκανα με φαξ και τα τελευταία χρόνια με ε-μέιλ.
    Εκεί, στην Ολλανδία, είδα πώς είναι ανταγωνιστικοί οι Ολλανδοί στην κτηνοτροφία.
    Ο αδελφός μου με τα ανήψια μου έχει μια φάρμα με 160 αγελάδες.
    Ταΐζει και ξοδεύει τετραπλάσια από ότι ένας Ολλανδός, γιατί είναι πιο οργανωμένοι από μας.
    Έτσι, είναι πιο ανταγωνιστικοί.
    Τι σας έπιασε όλους και τα βάζετε με όλους;
    Γιατί δεν ακολουθείτε το δρόμο της λογικής.
    Τι κόμπλεξ κουβαλάτε;
    Απαλλαγείτε από τα κόμπλεξ, να δούμε τα καλά των άλλων, να τα πάρουμε, να τα προσαρμόσουμε στην ελληνική πραγματικότητα, να κάνουμε την Ελλάδα μια σύγχρονη χώρα.
    Έλεος με αυτά που γράφετε.
    Έλεος, πραγματικά.
    Δεν καθαγιάζουμε την Ολλανδία, όταν βλέπουμε τα θετικά της και λέμε να παραδειγματιστούμε από αυτά.
    Να παραδειγματιστούμε λέμε, όχι να γίνουμε Ολλανδοί, ούτε αποικιοκράτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Σάββα, δεν κουβαλάω κανένα κόμπλεξ. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Γερμανία, ζώντας τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ισπανία, με επαγγελματική πείρα τόσο στο Ελληνικό δημόσιο όσο και στο Ευρωπαϊκό,θέλω να πιστεύω πως έχω μια αντικειμενική άποψη για τα καλά και τα κακά, τόσο της ελληνικής πραγματικότητας όσο και των χωρών που έζησα ή ζω. Απλά αυτό που με ενόχλησε στο συγκεκριμένο άρθρο είναι η τόσο απλουστευμένη παρουσίαση.

      Διαγραφή
    2. Ο δικός μου αδελφός κ. Σάββα, αγελαδοτρόφος και συνεταιριστής σε τοπική βιομηχανία γάλακτος, επειδή ξεπερνούσε την ποσόστωση, του έβαζαν και πλήρωνε πρόστιμα κάθε χρόνο. Αποτέλεσμα, μείωσε τις αγελάδες του. Από 120 στις 80...
      Ενώ έχει χώρο και χέρια να μπορεί να παράξει παραπάνω γάλα και κρέας, τον ανάγκασαν με τις κωλοποσοστώσεις να μην μπορεί να βγάλει το μεροκάματο που μπορεί.
      Οι ολλανδοί έχουν δικαίωμα για 11 εκ. τόνους γάλα τον χρόνο και στην Ελλάδα ο Σημίτης υπέγραψε ΚΑΠ για κάτω από 800 χιλ. τόνους.
      Με προδότες στις κυβερνήσεις, προκοπή δεν γίνεται!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε Σαββα Η πραγματικοτητα ειναι πως εχουμε χιλιαδες προβληματα και ελατωματα σαν λαος.Ενα απο αυτα ειναι το οτι ειμαστε ευκολοπιστοι και σχηματιζουμε ευκολα εντυπωσεις,πχ οι Ιαπωνες ειναι τιμιοι οργανωμενοι αξιοπιστοι.....σκ@@τα!το ιδιο χημιο με εμας αποδειχθηκε στη φουκουσιμα.Οι γερμανοι! Οι αρχοντες της διοικησης, της οργανωσης,,,κλπ.Παμεγιστοι απατεωνες!κομπιναδωροι με κοστουμια!για ποιον αλλον να πουμε?τους ειδαμε ολους!αρχοντες της προπαγανδας,φτιαξαν τα προφιλ τους,πλασαριστηκαν εκει που επρεπε και καναν την δουλεια τους.Δεν με εντυποσιαζει τιποτα απο κανεναν.με τα δικα μας τωρα...

      Διαγραφή
    4. Κομνηνέ
      το σχόλιο ήταν προς όλους, όχι όμως και οι παρατηρήσεις για κόμπλεξ κλπ..
      Προς όλους ήταν οι επισημάνσεις και οι προτάσεις μου.

      Διαγραφή
    5. Βρε Σάββα, τα καλά να τα πεί χίλιες φορές.
      Αλλά όχι ότι επειδή είναι αυτός καλός εγω είμαι άχρηστος μόνο και μόνο γιατί είμαι Έλληνας.
      Και κάτι άσχετο
      Οι Αμερικανοί εδω και χρόνια κάνουν έρευνες για να φτιάξουν αυτοκίνητα με χαμηλούς ρύπους.
      Οι γερμανοί πάλι ως πιο "οργανωμένοι" κάνουν έρευνες όχι για να εκπέμπουν τα αυτοκίνητα λιγότερους ρύπους αλλά για να φτιάξουν τσιπάκι που να ξεγελάει τα μηχανήματα ελέγχου των αμερικανών. Έρευνα ο ένας έρευνα κι ο άλλος.
      Τώρα αν αυτό το έκαναν Έλληνες θα γινόταν χαμός, θα ήμασταν αλήτες άχρηστοι κλπ κλπ. Αλλά επειδή το έκαναν γερμανοί είναι δείγμα οργάνωσης για κάτι τύπους σαν τον αρθρογράφο τουρίστα.

      Διαγραφή
    6. Kιτσαρας, αυτούς τους προδότες κάποιοι τους ψηφίζουν έτσι δεν είναι; Τους ψηφίζουν Έλληνες και όχι Ολλανδοί η Γάλλοι. Γιατί πάντα βρίσκονται προδότες στην εξουσία και όχι πατριώτες;;; Όταν ο Έλληνας δίνει την ψήφο του στο Πάγκαλο η Βενιζέλο ας πούμε, πιστεύει πραγματικά ότι κάτι τέτοιοι σαν και αυτούς είναι ικανοί να κάνουν κάτι θετικό για την χωρα;;;

      Διαγραφή
    7. DION Οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ Τσίπρα.
      Πώς όμως έκανε κυβέρνηση; Το εκλογικό σύστημα είναι απάτη και κατασκεύασμα των πολιτικών και όχι των πολιτών. Ακόμα και με 18% κάποιος μπορεί υπο προυποθέσεις να γίνει κυβέρνηση.
      Κάτι μπόνους και κάτι 3% ποιοί τα αποφάσισαν;
      Επομένως, μην ζητάς και πολλές ευθύνε ευθύνες από τους πολίτες οι οποίοι όποτε κλήθηκαν (π.χ. δημοψήφισμα) εκδήλωσαν την θέλησή τους για αλλαγή ρότας. Με αυτό που λες, απαλλάσσεις τους πολιτικούς. Φταίει ο βιαζόμενος και όχι ο βιαστής...

      Διαγραφή
  11. 1) "πρόκειται ίσως για το πιο οργανωμένο κράτος στον κόσμο" : Λόγω δικτυοκρατικής μηχανοργάνωσης, και όχι λόγω επσγγελματισμού του έμψυχου προσωπικού, που θυμίζει ερασιτέχνη υπάλληλο.
    2)"ανταγωνιστικοί οι Ολλανδοί στην κτηνοτροφία" : Τα τρόφιμα εδώ στην ολλανδία είναι κάκιστης ποιότητος, πλήρως εκβιομηχανοποιημένα, προσωπικά αισθάνομαι ότι δηλητηριάζομαι. Η ολλανδία πάσχει από ποιότητα διατροφής. Ο πραγματικα ντόπιος πληθυσμός θερίζεται λόγω κατανάλωσης microwave food, αλλά η στατιστική αυτή "νοθεύεται" λόγω προσέλκυσης νέου (υγειούς)πληθυσμού από ευρώπη και υπόλοιπο πλανήτη (περίπου μισο εκατομύριο ανα δεκαετία που απαλείφει την ντόπια νοσημότητα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννίτση
      1. τη δικτυοκρατιή οργάνωση να πάρουμε.
      2. Τα προϊόντα τους, τα τρόφιμά τους, τα εξάγουν εδώ στην Ελλάδα, τυρί, γάλα και κρέας και τα τρώμε εμείς οι Έλληνες.
      Δεν κατάλαβα τ σχόλιό σου, γιατί το κάνεις;
      Ποιος ο λόγος;

      Διαγραφή
    2. Κιτσάρα
      το 98% των Ελλήνων κτηνοτρόφων ταΐζει τα ζώα του κριθάρι και καλαμπόκι αλεσμένο.
      Στην Ολλανδία, το σπέρνουν σε ειδικές θερμοκοιτίδες και το ταΐζουν χειμώνα καλοκαίρι πράσινο.
      Έτσι, εξοικονομούν έδαφος (10:1), αλλά και σπόρο, γιατί όταν τα ζώα το τρων αλεσμένο, αποβάλλουν το 60% με τα κόπρανα, ενώ όταν το τρων πράσινο, όπως είναι η φύση των ζώων, η απόδοση είναι πολύ υψηλότερη.
      Οι χαζοί Ολλανδοί έχουν ανταγωνιστική κτηνοτροφία, οι έξυπνοι Έλληνες, εισάγουμε κρέας από Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία.
      Κάθε χρόνο φεύγει πάνω από ένα δις ευρώ σε κρέας και τα ελληνόπουλα πηγαίνουν στα κόμματα για διορισμό, αντί να μείνουν στα χωριά τους, να γίνουν σύγχρονοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι.
      Για όλα αυτά κάποιος φταίει στην Ελλάδα και αξίζει ένα εύγε στους Ολλανδούς και σε όσους δούλεψαν για να κάνουν την πατρίδα τους ανταγωνιστική και σύγχρονοι χώρα.

      Διαγραφή
    3. Σάββα, συλλαμβάνεσαι αδιάβαστος για το τι έχει επιβληθεί με το ζόρι στην Ελλάδα με την ΚΑΠ και τι εστί "ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ".
      Ο Unknown 5 Μαΐου 2017 - 8:00 μ.μ. (Ευριπίδης Μπίλλης) εξηγεί παραπάνω τις δεσμεύσεις/περιορισμούς σε βάρος της Ελλάδας.
      Την υδροπονική παραγωγή φρέσκιας ζωοτροφής την ξέρουμε και στην χώρα μας. Οταν όμως χρειάζεται ο παραγωγός χρηματοδότηση για να αγοράσει τα συστήματα, βρίσκει τις πόρτες κλειστές. Με πορδές δεν βάφονται αβγά. Στον αγροκτηνοτροφικό τομέα πάει μόνο το 5% των (ήδη περιορισμένων δραστικά) χρηματοδοτήσεων. Το υπόλοιπο 95% το παίρνουν οι γνωστοί λαμόγιοι για "επενδύσεις" σε παρασιτικούς τομείς.
      Ρώτησε τον αδελφο σου τι θα πάθει εάν ξεπεράσει την ποσότητα που του έχουν καθορίσει.
      Και όταν σε περιορίζουν σε αγελάδες (για να μη ξεπεράσεις την ποσόστωση και φας πρόστιμο) δεν μπορείς να έχεις και τα μοσχάρια για το κρέας τους.
      Ποιός άλλος λόγος υπάρχει για να πρέπει να εισάγουμε βοδινό κρέας από Ολλανδία, Γαλλία κλπ;

      Διαγραφή
    4. Πάλι φταίνε οι κακοί ξένοι;
      Ο Ολλανδός δεν έστελνε στην ΕΟΚ τους αγράμματους μουσάτους ως Επιτρόπους, για να υπερασπιστούν τα ελληνικά συμφέροντα, όταν έμπαιναν οι ποσοστώσεις.
      Έστελνε μορφωμένους και κατηρτισμένους νέους, να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους.
      Ο Ολλανδός πρωθυπουργός δεν θα έβαζε ποτέ έναν Καρανίκα στο στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας.
      Άσε που δεν θα γινόταν ποτέ στην Ολλανδία πρωθυπουργός ένας αμόρφωτος, ανίδρωτος καταληψίας.
      Γι' αυτό έχουμε αυτές τις ποσοστώσεις.
      Κάνεις το κλασικό λάθος του επαρχιώτη Έλληνα.
      Δεν φταίμε εμείς, ο γιαλός είναι στραβός.
      Όχι, στραβά αρμενίζουμε.

      Διαγραφή
    5. Είδες πουθενά να ζορίζονται οι "ευρωπαίοι φίλοι και ισότιμοι εταίροι μας" με καρανίκες/τσίπρες τώρα και με σημιτοκαραμανλήδες, σαμαροβενιζέλους και λοιπούς πολιτικούς ...αστέρες παλιότερα; ¨Η με τον Κούλη αύριο;
      Οσους πάνε με τα νερά τους, τους προωθούν τρελά.
      Οσο είσαι υπέρ των μνημονίων, του ευρώ, της αποπληρωμής του παράνομου χρέους, του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας και της εκχώρησης των κυριαρχικών σου δικαιωμάτων σε αυτούς, θα σε προωθούν και δεν παει να σε λένε Καρανίκα ή Γεωργιάδη. Ο μεθύστακας Γιούνκερ δεν είναι καλύτερος. Τα ίδια ρεμάλια, οι ίδιοι μαφιόζοι είναι ο κανόνας παντού στην Ευρώπη.
      Το είχε πει κι ο Χίτλερ: Σε κάθε χώρα θα βρούμε τα πρόθυμα καθάρματα να κάνουμε την βρομοδουλειά μας...

      Διαγραφή
    6. Κιτσάρα
      σου είπε κανείς ότι ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος;
      Ούτε η ΕΟΚ-ΕΕ είναι αγγελικά πλασμένη.
      Όταν αφήνεις την πόρτα ανοικτή, ο άλλος μπαίνει μέσα και σε λεηλατεί.
      Αυτό γίνεται και στο εσωτερικό της Ελλάδας, δεν θα γίνει στην Ε.Ε.;
      Εμείς πρέπει να ξυπνήσουμε, να κλείσουμε τις ορθάνοιχτες πόρτες και να συμμαζέψουμε το σπίτι μας.

      Διαγραφή
    7. Κε. Καλεντερίδη: αυτά που θα πρέπει να υιοθετήσουμε από την ολλανδία είναι η μηχανοργάνωσή τους και οι υποδομές τους (αυτοκινητόδρομοι/κτηριακές) που είναι μακράν οι καλύτερες του κόσμου. Στην εξυπηρετικότητα, κουζίνα τους, ποιότητα τροφήμων(πανάθλια/δεν γνωρίζω τι και πόσο εξάγουν σε εμάς), νοοτροπίες (αγένεια κλπ), εκπαιδευτικό σύστημα, να μην τα υιοθετήσουμε ποτέ. Ξακάθαρα!

      Διαγραφή
    8. Παντως αν ηταν να μιμιθω την οργανωση καποιας χωρας θα διαλεγα τον Καναδα που τηρουμενων των αναλογιων (χιονια τους περισσοτερους μηνες του χρονου με ότι αυτό συνεπάγεται,αχανης χωρα κλπ.

      Διαγραφή
  12. Οι Ολλανδοί είναι μέσα από έρευνες από τα πιο έξυπνα έθνη του κόσμου. Η εργατικότητά τους συνδέεται άμεσα με τον προτεσταντισμό και μάλιστα με μια από τις πιο ακραίες μορφές του, τον Καλβινισμό (Max Weber για περισσότερα πάνω στο θέμα). Η επιτυχία της Ολλανδίας είναι συνδυασμός του αποικιοκρατικού παρελθόντος της και της νοημοσύνης των κατοίκων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν πολέμησαν με τους Άγγλους στη νότια αφρική, οι δεύτεροι επειδή δε μπορούσαν να τους καταβάλλουν, έκλεισαν τις οικογένειές τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται στην ιστορία). Βέβαια εμείς αν δε τρωγόμασταν μεταξύ μας, θα ήμασταν σε πολύ ανώτερο επίπεδο. Το θέμα είναι ότι οι προτεσταντικές πρακτικές μακροπρόθεσμα (για διάφορους μεταφυσικούς λόγους) καλλιουργούν την "εαυτοφοβία".

    https://www.youtube.com/channel/UC6NdTM0yHlX-DuUShBGvVPA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προ Μαντελλα Νοτιος Αφρικη ειχε στην σημαια της την Ολλανδια,Αγγλια,Γερμανια,ηταν δηλ.στραγγαλισμενη από 3 αποικιοκρατικες στυγνες δυναμεις.
      Στον πολεμο μαλιστα των Μποερς ειχε λαβει μερος και ως στρατιώτης ο Γ.Τσωρτσιλ.

      Διαγραφή
    2. >ειχε στην σημαια της την Ολλανδια,Αγγλια,Γερμανια,ηταν δηλ.στραγγαλισμενη από 3 αποικιοκρατικες στυγνες δυναμεις.<
      Γερμανία;;;
      Που τα βρήκες αυτά;
      https://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_South_Africa_(1928%E2%80%931994)

      Τσόρτσιλ: Πολεμικός ανταποκριτής αγγλικής εφημερίδας ήταν, όχι στρατιώτης.

      Διαγραφή
    3. @ Κριστιαν.
      Αγγλια και Ολλανδια ειχε σιγουρα και ο Τσωρτσιλ ηταν ενστολος πολεμικος ανταποκριτης.

      Διαγραφή
  13. Να παίρνουμε ιδέες και τα όποια καλά των άλλων λαών και κρατών ναι αλλά να μη συμπεριφερόμαστε σαν τους ιθαγενείς μόλις είδαν το κουτάκι με την κόκα κόλα.
    Γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν από τη μία αυτοί που απαξιώνουν τελείως και γενικευμένα τους Ευρωπαικούς λαούς (π.χ Άγγλοι αδελφές,Ολλανδοί ναρκομανείς, Γάλλοι φλούφληδες καλοφαγάδες, Γερμανοί τσιγκούνηδες κλπ.) αλλά δυστυχώς υπάρχουν και οι άλλοι που έχουν κόμπλεξ με το να είναι Έλληνες και πάσχουν από μιμητισμό αποδεχόμενοι άκριτα οτιδήποτε Ευρωπαϊκό ως ανώτερο και οτιδήποτε Ελληνικό ως μπανάλ!Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν σχεδόν εξολοκλήρου οι πολιτικοί μας.
    Και οι δύο νοοτροπίες για μένα είναι λανθασμένες και μη πατριωτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κατ΄αρχήν το ότι η Ολλανδία δεν έχει για γείτονες της τους Τούρκους είναι μεν σημαντικό αλλά δεν είναι το μόνο.

    Επίσης ότι η Ολλανδία δεν ήταν κάτω από τον οθωμανικό σκοταδιστικό ζυγό για πολλά - πολλά χρόνια και το αντίθετο ότι είχε την ίδια μακραίωνη περίοδο την "τύχη" να συγκεντρώσει εκεί τον περισσότερο από το τοκογλυφικό κεφάλαιο που διέφυγε μετά το 1492 του διατάγματος της Αλάμπρα, ούτε και αυτό ήταν το μόνο.

    Το ότι επίσης ένεκα των πιο πάνω η Ολλανδία έγινε εμπορικό και χρηματοπιστωτικό κέντρο και βασικά έγινε η έδρα της εξόρμησης της Εταιρίας των Ανατολικών και Δυτικών Ινδιών που άρμεξε στην κυριολεξία την Νότια Αφρική καθώς και την Ασία, από την Ινδία μέχρι και την Ιαπωνία (βλ. για παράδειγμα Jan_van_Riebeeck, για όσους δεν το γνωρίζουν μακρινού προγόνου της Ολλανδέζας - Ινδονήσιας κ. Σάνα Ινγκραμ, συζύγου του τραπεζίτη και τ. Πρωθυπουργού του Λ. Παπαδήμου)

    Όλα τα άλλα μάλλον είναι μόνο στη φαντασία του αρθρογράφου ο οποίος αμφιβάλω αν έχει έστω και την παραμικρή σχέση με την Ελλάδα. Διότι αν είχε θα γνώριζε για παράδειγμα πως έγιναν πολλοί από τους δρόμους και έργα στην Ελλάδα των αρχών του 20 αι. Με εντελώς εθελοντική εργασία δηλαδή των τότε κατοίκων της υπαίθρου. Και μεν η Ελλάδα μπορεί να μην είναι "κάτω χώρα" αλλά ήταν και είναι ασφαλώς πολύ "επάνω χώρα", με πλήθος κακοτράχαλων και ψηλών βουνών που χρειάστηκαν πολύ εργασία για να γίνουν προσβάσιμα όταν μάλιστα δεν υπήρχαν διαπλεκόμενα και μεγαλοεργολάβοι.

    Δυστυχώς στο διαδικτυο υπάρχει μεγάλος πλούτος ενημέρωσης αλλά ωϊμέ δημοσιεύονται και αρκετές σαβούρες μέσα στις οποίες καθώς νομίζω συγκαταλέγεται και το παρόν άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aπο ενα απεραντο γκει πρεζαδηκο πορνειο που κατα βαση εξαγει διοξηνες και μεταλαγμενα εσυ βρηκες κατι να ζηλεψεις?Τους σκαπανεις!
    Ωραια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι παρατηρησεις σας εξαιρετικές και όσοι απο εμάς έχουμε ζήσει και γνωρίσει τας Ευρώπας ,γνωρίζουμε τις γλώσσες τους ,έχουμε τελικά δει τι υπάρχει κάτω από το χρυσόχαρτο,
    Ας ΘΥΜΙΘΟΥΜΕ τα λόγια του Αμλετ
    ΄΄κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας:΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν υπάρχουν ΚΑΛΑ ή ΚΑΚΑ κράτη , ΕΞΥΠΝΟΙ ή ΚΟΥΤΟΙ λαοί . Υπάρχουν οργανωμένα κράτη και χαοτικά , όπως και λαοί που βιώνουν σε περιβάλλοντα θεσμικά θωρακισμένα που ισχύουν οι νόμοι και οι κανόνες και άλλοι λαοί που προσπαθούν να επιβιωσουν μέσα σε ένα περιβάλλον αναξιοκρατίας, νεποτισμού και οι νομοι ισχύουν κατά το δοκούν...ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο αρθρογράφος ,που κατανάλωσε τρεις μέρες στην Ολλανδία ως τουρίστας στα coffee shop και στην τανότσαρκα, περιορίζεται στα κλισέ περί πολιτισμού και οικονομικού θαύματος μιλώντας για τις τουλίπες αντί να επισκευθεί τα απίστευτα μουσεία και τους χώρους τέχνης του Αμστερνταμ και οι εδώ ελληναράδες σχολιαστές του πληκτρολογίου χλευάζουν τα μαστούρια και την αποικιοκρατία αγνοώντας την χρεωκοπημένη οικονομία της Ολλανδίας τη δεκαετία του 70,παρόλο το αποικιοκρατικό και εμπορικό της background και την μετέπειτα αλματώδη της ανάπτυξη στα χρόνια της ΕΟΚ-ΕΕ.
    Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως εκατό χρόνια μνημονίων θα είναι λίγα για να στρώσουμε ως έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, κάτσε εσύ πάνω στα μνημόνια και 200 χρόνια αφού σου αρέσει. Και άσε τους άλλους τους πολλούς να βρούμε τον τρόπο να την παλαίψουμε να φύγουμε.
      Και όταν θα δεις ότι οι άλλοι έβγαλαν το φίδι από την τρύπα, κάνε την κλασική κίνηση των ομοιδεατών σου. Ελα πρώτος να γευτείς αυτό που οι άλλοι έφτιαξαν.

      Διαγραφή
    2. Μόχθος, ελεύθερη οικονομία, οργάνωση ,τάξη κι ασφάλεια. Μόνο έτσι παλεύεται η κατάσταση αδερφέ.
      Οι "κακοί" ξένοι που φταίνε μόνιμα για όλα, το "δέλο" το κεφάλαιο και οι "αγώνες" όλων των κρατικοδίαιτων χειροκροτητών έφεραν στην Ελλάδα τον Μουγκάμπε των Βαλκανίων.
      Έλα μωρέ με τους λαλάκες τους δυτικούς να ούμε, μπλα μπλα απολίτιστους, μπλα μπλα Παρθενώνες κοκ.

      Διαγραφή
  19. 1986 είμαι στο λύκειο και τη συγκεκριμένη μέρα κουρεύομαι στο κουρείο της γειτονιάς. Δίπλα μου κουρεύεται επίσης ένας νέος 30 - 35 ετών. Ο κουρέας γνήσιος κομμουνιστής προσπαθεί να μου κάνει κατήχηση. Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την τότε ΕΟΚ. Ο νέος δίπλα μου δεν μιλάει καθόλου ώσπου με ακούει να λέω: "αφού είμαστε οι απατεώνες της Ευρώπης, γι' αυτό μας έχουν στην μπούκα". Τότε μίλησε για πρώτη και φορά και είπε: " γιατί το λές αυτό; Ξέρεις που δουλεύω; Σε μια υπηρεσία περί αγροτικών αποζημιώσεων της ΕΟΚ στο Δουβλίνο. Ξέρεις τι έχουν δει τα μάτια μου; Ναι έχεις δίκιο, είμαστε απατεώνες. Είμαστε οι μίκροαπατεώνες της Ευρώπης. Όταν εμείς κλέβουμε ένα οι υπόλοιποι κλέβουν εκατό!!! Η διαφορά είναι ότι αν τους πιάσουν δεν γλιτώνουν!!!" Από τότε αν και πέρασαν δεκαετίες τα λόγια του έχουν χαραχτεί στη μνήμη μου. Έχουμε φάει τελικά πολύ κουτόχορτο και έχουμε φτάσει να θεωρούμε ότι είμαστε ανίκανοι για κάτι σωστό!! Ο "έλλην φορολογούμενος" το περιέγραψε καλύτερα απ' όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. EIMAΣΤΕ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ?ΧΑ ΧΑ.ΟΙ ΜΕΓΑΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΕ
      ΤΟ ΧΡΕΟΣ .ΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ?
      ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ
      1.ΠΑΡΑΝΟΜΟ
      2.ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ
      3.ΑΠΕΧΘΕΣ
      4.ΠΑΡΑΝΟΜΟ
      ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΑΣ ΔΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ,ΚΑΙ ΑΣ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ
      Το ελληνικό χρέος, μια ευρωπαϊκή τραγωδία (βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους) [HQ]
      https://www.youtube.com/watch?v=I1XUzD146BI&t=16s

      Διαγραφή
  20. έλα να το κλείσουμε το θεματάκι γιατί έχω και τελικό κυπέλλου το βράδυ.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
    Ας πάρω εγω την κούπα και να πάνε για κούρεμα Ολλανδοί, γερμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι (με τον Μακρόν τους μαζί) κλπ.

    Γερά μωρή Αεκάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.