16/7/15

Die Welt: Δεν υπάρχει καλύτερος εταίρος για τους Ευρωπαίους στην Ελλάδα από τον Αλ. Τσίπρα

Είτε το θέλει η Ευρώπη είτε όχι, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, στο άμεσο μέλλον δεν υπάρχει καλύτερος εταίρος για τους Ευρωπαίους στην Ελλάδα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο Τσίπρας κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα από την ελληνική βουλή, παραβιάζοντας τις υποσχέσεις του, επισημαίνει η Welt.

Μπορεί κανείς να απαιτήσει από τον Τσίπρα να χαιρετίσει ικανοποιημένος την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων στις οποίες συμφώνησε με τους πιστωτές της Αθήνας, όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που έρχονται σε αντίθεση με την αριστερή ιδεολογία του, διερωτάται η γερμανική εφημερίδα.

Μπορεί να περιμένει κανείς από τον Έλληνα πρωθυπουργό να τις πουλήσει ως τις καλύτερες ιδέες που είχαν οι πιστωτές και ο ίδιος, την ώρα που μερικές ημέρες νωρίτερα είχε ζητήσει από τους Έλληνες να απορρίψουν ένα παρόμοιο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων; Ποιος θα τον πίστευε;

Όμως, τονίζει η Welt, μπορεί κανείς να περιμένει από τον Τσίπρα να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Να τις εφαρμόσει τηρώντας τις διορίες. Να μην σαμποτάρει τις προϋποθέσεις. Και αυτό το έκανε.

Παρά τις διαφωνίες από το εσωτερικό του κόμματός του, ο Έλληνας πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στην ομιλία του στην ελληνική βουλή και τελικά κατάφερε να το περάσει και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Όπως μάλιστα εκτιμά η Welt ακόμη και σε περίπτωση διεξαγωγής νέων εκλογών στην Ελλάδα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Τσίπρας θα είναι και πάλι νικητής.

Αν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, ο Τσίπρας έχασε απέναντι στους Ευρωπαίους, έτσι τουλάχιστον το βλέπουν πολλοί Έλληνες. Όμως παράλληλα η άποψη πολλών Ελλήνων είναι ότι αντιστάθηκε και πολέμησε σαν άνδρας, σχολιάζει η Welt.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας καλύτερος εταίρος για να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους, εκτιμά η εφημερίδα. Άρα θα πρέπει να ελπίζουν ότι ο Τσίπρας θα είναι σε θέση από πολιτική άποψη να σταθεροποιήσει την εύθραυστη οικονομικά χώρα. Να μπορέσει να συμπαρασύρει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων το κόμμα του. Να βάλει στην άκρη τους διαφωνούντες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Ε.Μ.), Μιχ. Ιγνατίου

3 σχόλια:

  1. Ὅταν θά πλησιάζῃ ὁ χρόνος νά ἀρχίσουν τά μέτρα νά γίνονται αἰσθητά, καί ἄρα τότε θά πᾶμε σέ ἐκλογές, χρειάζεται νά ὑπάρχουν ἰσχυρά πατριωτικά ἀντισώματα, καί εἰ δυνατόν πλειοψηφίες, σέ ὅλο τό πολιτικό φάσμα.
    Ἄλλωστε πλέον ἡ διάκριση μεταξύ δεξιᾶς καί ἀριστερᾶς εἶναι ἁπλῶς ἡ βάση γιά τήν κατ' ἐξοχήν τεχνική χειραγωγήσεως τῆς δημοκρατίας σέ εἰκονικούς μονοδρόμους. Τό πλειοψηφικό ρεῦμα διαμορφώνεται ἀπό τό lifestyle καί τήν ... σύστοιχή του ἰδιωτεία. Σέ ὅλες τίς δυνατές ἐκδοχές της! Ἰδιωτεία εἰκονική ἤ καί γνήσια.
    Ἡ ἐπικράτηση τοῦ «πεῖτε μου τί (ἄλλο μπορῶ νά) νά κάνω» εἶναι ἡ πλέον ὕπουλη καί ἀνειλικρινής. Μέ αὐτό τό στύλ, μπορεῖ κανείς νά ψεύδεται ἀκόμη καί πρός τόν ἑαυτό του, ἐνώπιον τοῦ καθρέφτη.
    Ἐνῶ ἡ πατριωτική διάστασή μας, εἶναι ἀστραπή πού καταλάμπει καί φωτίζει, καί δεξιά-ἀριστερά καί ἀπό τόν οὐρανό ὥς τήν γῆ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσιπρας κατάφερε το ακατόρθωτο,στροφή 180 μοιρών μετα σαλτου ,οπως ελεγε και ο Σκαρίμπας....
    Προςωπικα δεν τον πίστεψα ,γιατι ηδη η συμπεριφορα του ειχε επαναπροσδιοριστεί μετα απο εκείνα τα ταξίδια- σεμινάρια στην Αμερική...Ο ρόλος του ηταν να αποτελέσει το πυροκροτητή στην μεγάλη υπόγεια μάχη των ελεφάντων μεταξυ Αμερικής και Γερμανίας η οποια έδειξε διαθέσεις κυριαρχίας σε ζωτικά ευρωπαϊκά σημεία για την υπερδύναμη,με όπλο την ισχυρή οικονομική της θεςη.Ευχομαι να μην την πληρώσουν τα μυρμήγκια...Η συμπεριφορα του ολους αυτους τους μήνες μύριζε οτι ειχε κάποιους ισχυρούς προστάτες και αυτο επιβεβαιώθηκε με την ενεργοποίηση του αμερικανικού παράγοντα στις πρόσφατες εξελιξεις.Μην ξεχνάμε οτι τα θεματα της γεωστρατηγικής αλλα και του υπογείου πλούτου της χωρας μας και ειδικα η ενέργεια δεν ειναι θεματα που μπορούν να μοιραστούν η πολυ περιςςοτερο να οικιοποιηθουν απο τη γερμανια απλα και μονο με οικονομικα μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλύτερος εταίρος για τους Ευρωπαίους ή για τους φίλους μας δυτικά του Ατλαντικού ;

    http://www.dimokratianews.gr/content/50238/sofi-dynami

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.