6/8/15

Κατάρρευση της μεταναστευτικής πολιτικής -Γιατί δεν διώχνουν την άχρηστη υπουργό;

Εκατοντάδες μετανάστες περνούν στη χώρα καθημερινά 

Δεν μπορεί η Ελλάδα να εισπράξει την κοινοτική ενίσχυση ύψους 500 εκατ. ευρώ γιατί... δεν έχει συσταθεί η υπηρεσία - Αν δεν υπήρχαν ΜΚΟ και αλληλέγγυοι, η κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως θα ήταν χειρότερη, ομολογεί η Τασία Χριστοδουλοπούλου Ενώ χιλιάδες μετανάστες φτάνουν στην Ελλάδα ανενόχλητοι, η κυβέρνηση δεν διαθέτει ακόμα ούτε την αρμόδια υπηρεσία που θα επιφορτιστεί με τη διαχείριση του ζητήματος, όπως αποκαλύπτεται τόσο από την παρέμβαση Αβραμόπουλου, όσο και από την παραδοχή της αρμόδιας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Σύμφωνα με στοιχεία από το γραφείο του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλου, η χώρα μας δεν διαθέτει καν την αρμόδια υπηρεσία που θα αναλάβει την απορρόφηση και την διαχείριση 500 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που προορίζονται για το μεταναστευτικό. Για να γίνει αυτό, απαιτείται η σύσταση της «Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ασύλου, Υποδοχής και Ένταξης», υπό το υπουργείο Εσωτερικών, το νομικό πλαίσιο για την οποία όμως, ψηφίστηκε μόλις στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, που προορίζεται να αντικαταστήσει τις διάσπαρτες σε διάφορα υπουργεία διευθύνσεις που λειτουργούν έως σήμερα, αναμένεται να στελεχωθεί με 35 αποσπασμένους υπαλλήλους, ενώ ακόμα δεν υπάρχει καν ο χώρος στον οποίο θα στεγαστεί. 

Την ίδια ώρα η κατάσταση στη χώρα μας επιδεινώνεται συνεχώς: Όπως αποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία, μόνο τον Ιούνιο, το Λιμενικό περισυνέλεξε από το Αιγαίο περισσότερους από 31.000 παράνομους μετανάστες, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο μόνο 24ωρο 706 συνελήφθησαν από λιμενικούς στα νησιά! Την ίδια ώρα ο ιδιότυπος καταυλισμός προσφύγων που έχει στηθεί στο Πεδίον του Άρεως φιλοξενεί εκατοντάδες άτομα, που επιβιώνουν χάρη στην δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αλληλέγγυων, όπως ευθαρσώς παραδέχεται η κυρία Χριστοδουλοπούλου: «Αυτή τη στιγμή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αλληλέγγυοι καλύπτουν τα κενά του κράτους. Χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν χειρότερα» δηλώνει η ίδια. 

Για τον υπό διαμόρφωση χώρο στο Βοτανικό συμπλήρωσε ότι θα είναι περιφραγμένος, με αστυνομικές περιπολίες γύρω από αυτόν, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξουν εκτός των σπιτιών και μεγάλες σκηνές αλλά και χώροι συγκέντρωσης για παιδιά και ενήλικες για όσο διάστημα θα θελήσουν να μείνουν.

Πρώτο Θέμα

7 σχόλια:

  1. Έψαξαν πολύ για να βρουν μια τέτοια "υπουργό"; Θα μου πεις οι άλλοι είναι καλύτεροι; Όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι τηςανικανότητας. Τί τη νοιάζει αυτή για το Πεδίο του Άρεως, για τα πάρκα της Κω, της Μυτιλήνης και της Σάμου; Αυτή βολεύτηκε, την αποκαλούν "κα υπουργέ" και πέρα βρέχει. Και που φωνάζετε ποιός σας ακούει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν την αλλάζουν γιατί ο/η επόμενος/η θα είναι της ίδιας ή και χειρότερης ποιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχρηστη στους Ελληνες , ομως πολυ χρησιμη στους τουρκους οι οποιοι καταλαμβανουν την Ελλαδα
    χωρις πολεμο. Ετσι ακριβως οπως το ειχαν πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Δεν μπορεί η Ελλάδα να εισπράξει την κοινοτική ενίσχυση ύψους 500 εκατ. ευρώ γιατί... δεν έχει συσταθεί η υπηρεσία"

    Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο τυπικά ελληνικό.

    Ακριβώς, "αυτή είναι η Ελλάδα, ΄τωρα θα την μάθουμε;", όπως είχε πει κάποτε και ο Σημίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας πούμε ότι διώχνουμε την υπουργό και φεύγει και πάει μακρυά.Όντως ναι πρέπει να τη διώξουμε ! Και τι έγινε μετά ? Πως η Ελλάδα από τη δεκαετία του 1980 με μονοπολιτισμικό μονοεθνικό μονοθρησκευτικό με την εξαίρεση των μουσουλμάνων της Θράκης κατήντησε μέχρι πριν αναλάβει η ανεκδιηγήτη υπουργός πολυεθνικό κράτος ? Μα φυσικά με τις ευλογίες όλων των κομμάτων και κυρίως της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν ! Τι κάνουμε από δω και πέρα ? Πυροβολούμε τους μετανάστες στα σύνορα ? Κλείνουμε τα κέντρα φιλοξενίας ? Εφόσον η συμμετοχή μας σε ΕΕ-ΝΑΤΟ και άλλους οργανισμούς και οι διεθνείς συνθήκες μας επιβάλλουν να δεχθούμε όσους πρόσφυγες έρθουν στη χώρα μας ποια θα είναι η νέα μεταναστευτική πολιτική.Λοιπόν για να μη παραμυθιαζόμαστε τελειώσε η Ελλάδα με τις ευλογίες όλων ! Και τελειώσε είτε η επόμενη κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ.Αν θα έχουμε 4.350.000 μετανάστες με ΣΥΡΙΖΑ ή 4.300.003 με ΝΔ δε μου λέει τίποτα.Άλλα λόγια να αγαπιόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταματήστε την κλάψα! Οι μισοί από εμάς εκλέξαμε αυτά τα μορφώματα πριν 6 μήνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγά μην ενδιέφερε ποτέ η οικονομία το ΣΥΡΙΖΑ. Ως όργανο της Νέας Τάξης τον 1ο νόμο που έφερε για ψήφιση ήταν η Ιθαγένεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.