16/8/15

Υπάρχουν υποψίες ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή βούλιαξε μια φουσκωτή βάρκα γεμάτη με λαθρομετανάστες (Βίντεο)

La presse turque accuse les garde-côtes grecs d'avoir coulé un bateau de migrants.
Ο τουρκικός τύπος κατηγορεί τους Έλληνες ακτοφύλακες ότι βύθισαν μια βάρκα με μετανάστες. Hürriyet tv
LEXPRESS.fr (Γαλλία)
Ένα βίντεο, που γυρίστηκε από Τούρκους ψαράδες, δείχνει μια φουσκωτή βάρκα υπερφορτωμένη με λαθρομετανάστες ενώ βουλιάζει. 
Ο τουρκικός τύπος, που αναμεταδίδεται από την France Info, επιβεβαιώνει ότι οι ίδιοι οι λιμενοφύλακες επιτέθηκαν στο πλεούμενο. 
Video Translated - Greek coast guard 'deliberately' sink migrant boat in Turkish waters



Βούλιαξαν οι Έλληνες ακτοφύλακες μια φουσκωτή βάρκα υπερφορτωμένη με λαθρομετανάστες; 
Έτσι ισχυρίζεται η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, η οποία αναμεταδίδεται την Παρασκευή από τη France Info . Μια ιδιαίτερα σοβαρή κατηγορία, που πρέπει να διαχειριστεί με προσοχή. 
Σε αυτό το στάδιο, τι μπορούμε να πούμε με βάση αυτό το βίντεο;

Από πού προέρχεται το βίντεο;
Η τουρκική εφημερίδα μετέδωσε αυτό το βίντεο στην ιστοσελίδα της την Παρασκευή το πρωί. Ο δικτυακός τόπος εξηγεί ότι η σκηνή γυρίστηκε από Τούρκους ψαράδες. 
Πότε; Δεν διευκρινίζεται καμία ημερομηνία. 
Αναμεταδόθηκε στη συνέχεια από πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα. 

Στη Γαλλία, το ραδιόφωνο France Info αναμετάδωσε πρώτο την ιστορία. Το άρθρο αναφέρεται σε «εικόνες που μιλάνε». 
Όπως το L'Express αρχικά, πολλά μέσα ενημέρωσης αναμετέδωσαν στη συνέχεια αυτή την ιστορία, με περισσότερες ή λιγότερες προφυλάξεις. 

Τι βλέπουμε;

Βλέπουμε τη βάρκα με τους μετανάστες τόσο υπερφορτωμένη που μόλις επιπλέει, 50 άτομα επί βρίσκονται επί της βάρκας, σύμφωνα με την εφημερίδα. 
Η τουρκική εφημερίδα είναι καταφατική: είναι η ελληνική ακτοφυλακή. Οι εικόνες είναι θολές, αλλά το πλοίο πράγματι θυμίζει έντονα ελληνικό πλοίο. Φαίνονται λωρίδες χρώματος μπλε και άσπρο, οι οποίες μπορούν να αντιστοιχούν σε εκείνες που βρίσκονται στα σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος. 

Le bateau suspecté d'avoir coulé un canot rempli de migrants.
Το πλοίο ύποπτο για τη βύθιση μιας βάρκας γεμάτης με μετανάστες.

Un bateau des garde-côtes grecs.
Ένα πλοίο της ελληνικής ακτοφυλακής.   AFP / ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΗΣ

Ποιά είναι αυτή η ιστορία με το κοντάρι (καλάμι);

Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet , το France Info, και πολλά άλλα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σ’ ένα κοντάρι (καμάκι), το οποίο θα είχε τρυπήσει «έναν πλωτήρα του κανό που ξεφουσκώνει». Μια πληροφορία που θα φέρεται να προέρχεται από τα λόγια των ψαράδων στο βίντεο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν φαίνεται να μπορεί κανείς να δει το περιβόητο καλάμι σ’ αυτές τις εικόνες. Πολλοί αναγνώστες το έχουν ήδη αναφερθεί. 

Το ό τι βλέπουμε στη πραγματικότητα είναι ένα σκάφος που πλησιάζει το σκάφος το πλεούμενο των μεταναστών. Στη συνέχεια, η εικόνα κόβεται, για να επιστρέψει αργότερα, όταν απομακρύνεατι. Εκείνη τη στιγμή θα διακρίνουμε το κανό των μεταναστών που βουλιάζει, ορισμένοι μετανάστες είναι ήδη στο νερό, πριν να τους διασώσουν τελικά οι συντάκτες του βίντεο. 

Ερωτηματικά

Αν αποδειχθεί ότι το σκάφος που απεικονίζεται στο βίντεο προέρχεται από την ακτοφυλακή, τίθεται αμέσως ένα ζήτημα. Γιατί δεν βοήθησε τους μετανάστες; 

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να κατηγορήσει κανείς ότι το σκάφος των μεταναστών βυθίστηκε σκόπιμα. Μια τέτοια πράξη θα ήταν προφανώς καταδικαστέα. 

Σε ένα χρόνο, ο αριθμός των προσφύγων που έφτασαν στην Ελλάδα εξερράγη στο 750%. Η Ελλάδα πρέπει σήμερα να διοικήσει το ήμισυ των μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο. 
Αυτό το μήνα μόνο, 50 000 μετανάστες έφτασαν στη χώρα, κυρίως από τη Συρία. 


Η Ελληνική ακτοφυλακή διέσωσε μετανάστες
Αυτή την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters, με υποστηρικτικό βίντεο , η ελληνική ακτοφυλακή διέσωσε μετανάστες που είχαν επιβιβαστεί σε αυτοσχέδιες βάρκες στα ανοικτά της νήσου Κως. Στεγάζονται προσωρινά στο νησί, ενώ ο τελικός προορισμός τους είναι άγνωστός. 


Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά.

και μια άλλη μετάφραση:

Bίντεο-βόμβα: Άνδρες της ελληνικής ακτοφυλακής τρυπούν με καμάκι και εγκαταλείπουν λέμβο με μετανάστες
Η Liberation, ούτε ανθελληνική εφημερίδα μπορεί να χαρακτηριστεί, ούτε πολύ περισσότερο φιλοτουρκική. Και το λέμε γιατί το βίντεο, είναι τραβηγμένο από τούρκους ψαράδες!

Από ereportaz.gr

Ένα βίντεο πραγματική βόμβα δημοσιεύει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής Liberation, στο οποίο εικονίζονται άνδρες μέσα σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος να τρυπούν φουσκωτή λέμβο γεμάτη μετανάστες, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, και στη συνέχεια να τους εγκαταλείπουν στην τύχη τους.

ο περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες πριν μεταξύ Δωδεκανήσων και τουρκικών παραλίων και η λήψη του οπτικού υλικού έγινε από τούρκους ψαράδες. Μέσα σε αυτό εντοπίζονται έλληνες αξιωματικοί να τρυπούν με ένα μακρύ κοντάρι το φουσκωτό σκάφος με τους άτυχους μετανάστες και αμέσως μετά να αποχωρούν από το σημείο. Το φορτωμένο με ανθρώπινες ψυχές σκάφος το οποίο ούτως ή άλλως, λόγω του υπέρβαρου ίσα-ίσα κρατιόταν στην επιφάνεια του νερού μετά από τη συγκεκριμένη ενέργεια των λιμενικών, ξεφουσκώνει μέσα ελάχιστα δευτερόλεπτα και αρχίζει να βυθίζεται.
Τους ναυαγούς μετανάστες και ενώ πλέον πολλοί εξ αυτών βρίσκονται ήδη μέσα στο νερό, διασώζουν οι δυο τούρκοι ψαράδες οι οποίοι τους επιβιβάζουν στο καΐκι τους μέχρι που έφτασε η Τουρκική Ακτοφυλακή και τους παρέλαβε.




16 σχόλια:

  1. Simple steps:
    1, prove some of the invaders are ISIS
    2. Prove not all children are legid but rather kidnapped from war zones to be sold or made sex slaves
    3, open an immigration office in Tenedo/Imbro
    4. Apply British law, you are guilty until proven otherwise. Good luck proving it without documents
    5. Sue Turkey for human trafficking and terrorism and require additional documents from all traveling from Turkey
    6, cut imports to balance the cost of the invaders

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >and require additional documents from all traveling from Turkey
      6, cut imports to balance the cost of the invaders<

      Πρέπει να ρωτήσουμε αυτούς που δέχονται στα νησιά τουρκικό τουρισμό, αν συμφωνούν με τα πρόσθετα μέτρα. Εδώ ζητούν να γίνουν ενέργειες προς την ΕΕ, ώστε να μάς εξαιρέσουν από την υποχρέωση να τούς ζητάμε βίζα, ώστε να διευκολυνθεί ο τουρισμός.

      Τι εισαγωγές να κόψομε; Θα κάνουν κι αυτοί το ίδιο μετά με τις ελληνικές εξαγωγές και η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη αγορά ελληνικών προϊόντων.



      Διαγραφή
    2. The trade between Greece and Turkey does not favor us, we import more and if u include Turkey's plan to destroy competition (see what happened with the marines they bought) I do not see them as a partner in anything.
      Imagine what would happen when our islands and Thrace depend 100% on them for loans, energy, health care, transport , communications and defence. Do you think we are far from this scenario?

      Διαγραφή
    3. Δεν έχει καμμία σημασία αν εισάγομε περισσότερα ή λιγότερα. Κάνομε εισαγωγές, διότι εμείς δεν παράγομε (το πρόβλημα είναι δικό μας και όχι των Τούρκων) όσα θα μπορούσαμε και θα έπρεπε. Όμως η Τουρκία είναι ο πρώτος εισαγωγέας ελληνικών προϊόντων, αυτό γράφω. Χάσαμε την ρωσική αγορά στα οπωροκηπευτικά, δεν θα ήταν καλό να χάσομε και την τουρκική, που αγοράζει ό,τι εξάγομε.

      Αγόρασαν τις μαρίνες, διότι εμείς καταφέραμε και τις κάναμε απλησίαστες οικονομικά. Όσοι μπορούν, πηγαίνουν και "δένουν" στην Τουρκία.

      Καταφέραμε και διώξαμε και τα κρουαζιερόπλοια για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα στείλαμε πεσκέσι στούς Τούρκους στην Αττάλεια. Ποιος μάς φταίει;

      Δεν θα διορθωθεί το κακό με το να σταματήσομε τις εμπορικές συναλλαγές, αλλά με το να αρχίσομε να παράγομε κι εμείς. Αντί να εξαρτηθούμε εμείς απ' αυτούς, γιατί δεν τούς κάνομε να εξαρτηθούν αυτοί από εμάς;

      Διαγραφή
  2. E αφου το λενε οι γνωστοι για την αξιοπιστια τους Τουρκοι,ετσι θα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε, ας γεμίσουμε ενοχές με ένα προβοκατόρικο "ρεπορτάζ", επειδή αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε την εισβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν γίνει τέτοια ανάρτηση, θα έπρεπε να εξετασθεί η περίπτωση τουρκικής προβοκάτσιας. Αντιγράφω ένα από τα σχόλια πού είδα στην πηγή και με το οποίο θεωρώ ότι μπορεί να έχει βάση:

    Λευτέρης Καστρινάκης · Works at HAF Hellenic Air Force
    http://anemosantistasis.blogspot.gr/. Δανειστήκαμε ένα τίτλο που πουλάει και φτιάξαμε ενα blog που σκοπό έχει να παραπληροφορεί και να γράφει ψέμματα. Κοι είστε ανίκανοι για την πολύ φτηνή ειδησεογραφία σας. Και είστε ανίκανοι γιατί ένας που γράφει άρθρα και ειδήσεις, ψάχνει, ερευνά, διασταυρώνει και κατόπιν τα δημοσιεύει, ή μάλλον τα αναδημοσιεύει, πολύ περισσότερο δε, όταν το συγκεκριμένο video είναι τραβηγμένο από τούρκικο κανάλι (hurriyet tv) που είναι το κατ΄ εξοχήν προπαγανδιστικό κανάλι του Ερτογαν. Πως βρέθηκε εκεί το κανάλι και πως βρέθηκαν και οι τούρκοι ψαράδες; κατά τύχη; ή μήπως άκουσαν φασαρία και πλησίασαν; Αλλά εκτός των άλλων που είναι ο άνθρωπος με το καμάκι που τρύπησε το φουσκωτό; ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ σας και ντροπή και αίσχος και σε όλους τους ανόητους που σας ακολουθούν και αναπαραγάγουν τις ψευτοειδήσεις σας.
    Και εξηγούμαι. (για να μη βιαστείτε και με αποκαλέσετε συνοδοιπόρο των φονιάδων που έκαναν αυτή την πράξη). Αν όντως έγινε δεν είναι απλά κατακριταίο, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ
    Υ.Γ. Θα ήθελα πολύ την απάντησή σας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. IT IS NOT IMPORTANT IF IT WERE TRUE OR NOT, WE CANNOT BE ON THE DEFENCE ALL THE TIME FOR PROTECTING OUR COUNTRY,
      BETTER BE AT COURT THAN NURTURING GREECE'S KILLERS

      Διαγραφή
  5. Το βίντεο είναι μονταρισμένο και μάλιστα άσχημα
    1ον η κάμερα δεν είναι ποτέ σταθερή όταν δείχνει την Ελληνική ακτοφυλακή.
    2ον πουθενά δεν δείχνει τον λιμενικό που τρυπάει την βάρκα.
    3ον όταν αποχωρεί το σκάφος του λιμενικού στο βουνό πίσω από το σκάφός φαίνονται ανεμογεννήτριες οι οποίες εξαφανίζονται.
    4ον Οι τούρκοι είναι ψαράδες και ψαρεύουν που; Στα ελληνικά ύδατα και το λιμενικό τους αφήνει και φεύγει ή εισβάλει το ελληνικό στα τούρκικα;
    Δεν μας τα λένε καλά τα μεμέτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το έγραψα και σε άλλο πόστ στον Ινφογνώμωνα.
    Ο λόγος, για την πολιτική της Υπνηλίας που την υφιστάμεθα απο την εποχή του τορπιλισμού του καταδρομικού Έλλη.
    Μια απο τις απλούστερες μεθόδους για να περιορίσεις την εισροή απο την Τουρκία, είναι η δέσμευση του εθνικού θαλάσσιου χώρου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά!
    Ο ήχος των πυροβόλων είναι σεβαστός απο άπαντες.
    Απλό -δημοκρατικό και εθνικά κυρίαρχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνώμη αλλά δε χρειάζεται να έχει κανείς γνώσεις σκηνοθεσίας για να καταλάβει το μοντάζ. Στην αρχή το βίντεο δείχνει και τα δυο σκάφη η κάμερα κατεβαίνει στο νερό και όταν ξανασηκώνεται υπάρχει μόνο το ελληνικό πλοίο που πλέει σε αντίθετη κατεύθυνση. εύλογα αναρωτιέμαι σε δυο - τρία δευτερόλεπτα είναι δυνατόν να διανύσει τέτοια απόσταση και να πάρει στροφή;;; (Εφόσον η κάμερα δεν αλλάζει παρά ελάχιστα τον προσανατολισμό της. Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να στραφεί εναντίον της γνωστότατης εφημερίδας. Άντε με την κολόφαρα δε μπορούν να τα βάλουν με τους Κούρδους αλλά στην προβοκάτσια και στην αντιγραφή είναι μανούλες. Σκουλήκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λιμενικοί: Οι αφανείς ήρωες του Αιγαίου

    Ειλικρινά δεν ξέρω αν υπάρχει άλλο κράτος, στο οποίο οι λιμενικοί, αλλά και το ΠΝ να δείχνει τέτοια αυταπάρνηση για την σωτηρία λαθρομεταναστών.

    Τώρα αν οι Γάλλοι με την ... συνδρομή των Τούρκων, προσπαθούν να μετριάσουν τις εντυπώσεις, τούς καταλαβαίνω απολύτως, αφού αυτοί φρόντιζαν, σαφώς εξυπνότερα φερόμενοι, να βάζουν "βεντούζες" στα πλοιάρια, πριν ξεκινήσουν το ταξείδι των από την Β. Αφρική προς τα γαλλικά παράλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πριν δυο μήνες περίπου, φουσκωτό με πάνω από 50 λαθρομετανάστες ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Κω. Όταν ανοίχτηκαν από την ακτή, είδαν ένα πλοίο του λιμεμικού, και κατα την προσφυλή τους τακτική, οι λαθρομετανάστες έσκισαν τα βάρκα και βρέθηκαν στο νερό. Για κακή τους τύχη το σκάφος του λιμενικού δεν ήταν ελληνικό αλλά τούρκικο που εγκατέλειψαν τους ναυαγούς με αποτέλεσμα να πνιγούν 13 άνθρωποι. Αυτά για να μάθει ο κόσμος πως συμπεριφέρονται στους λαθρομετανάστες οι "καλοί" τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσεις κάθεστε και ασχολείστε με το ΛΣ, τους ψαράδες και τα φουσκωτά, τη στιγμή που μας έχουν εποικίσει οι εξωγήινοι! Το ακόλουθο βίντεο, είναι ίσης (ίσως και ανώτερης) πιστότητας και αληθοφάνειας από αυτό που τράβηξαν οι Τούρκοι "ψαράδες".

    https://www.youtube.com/watch?v=Snph22qSUMU

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.