27/8/15

Ο ΡΑΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ: Άγαλμα καθολικού Ιεραπόστολου θέλουν στη θέση της κατεδαφισμένης ορθόδοξης εκκλησίας

Clipboard Με την ενέργεια αυτή ο Αλβανός πρωθυπουργός επιχειρεί να κερδίσει την εύνοια του Βατικανού -Την προκλητική ενέργεια κατήγγειλε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας

Ανδριάντα του καθολικού επισκόπου και  ιεραποστόλου  Νίλο Καταλάνο, έζησε τον 7ο αιώνα- που προσπάθησε αποτυχημένα να στρέψει τους ελληνορθόδοξους κατοίκους της Χειμάρρας στον καθολικισμό ή την ουνία, θέλει να στήσει η κυβέρνηση Ράμα στο χώρο της κατεδαφισμένης εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμμάδες.

Ο Καταλάνο έζησε το 7ο αιώνα και προσπάθησε μεθοδικά να προσηλυτίσει στον καθολικισμό ελληνορθόδοξους πληθυσμούς της Βορείου Ηπείρου, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Ως καθολικός επίσκοπος Δυρραχίου, επισκέφθηκε τις Δρυμάδες  και επιχείρησε να πείσει τους κατοίκους να αποκηρύξουν την ορθόδοξη πίστη τους.  Σύμφωνα με τις πηγές η αντίδραση των πιστών ήταν έντονη, με αποτέλεσμα ο καθολικός αξιωματούχος να επιστρέψει άπρακτος στην έδρα του. Ο Καταλάνο τιμάται από τους Αλβανούς, επειδή φέρεται να προώθησε τη διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας, που για την ιστορία απέκτησε αλφάβητο μόλις το 1908.

 crashonline

4 σχόλια:

  1. Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἄκ καί γενικά δέν μιλάω ἔτσι, οὔτε τό πάιζω προφήτης, ἀπό ὅσα ἔχω ὑπ'ὄψη μου, γενικῶς, ὄχι εἰδικῶς, θά τολμήσω μία "ἀτακα"πρός ἔρευνα ἀπό τούς πλέον ἐμοῦ ἁρμοδίους:
    Ὅπλα θέλει νά τοῦ πουλήσει τοῦ Ράμα τό Βατικανό, καί αὐτός ἀοφάσισε νά πάρῃ τίς μίζες καί νά χρεώσῃ τούς Ἀλβανούς ἀλλά καί ὅλα τά Βαλκάνια μέ ἀνιστόρητους μεγαλο-ἰδεατισμούς τοῦ παρελθόντος, πού τώρα ὅμως μυρίζουν ΙΣΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μόνιμα άνανδρη και αδιάφορη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης φέρνει στην μνήμη μου, την φράση του Γεωργίου Παπανδρέου, όταν προσέτρεξαν σ' αυτόν οι καταδιωκόμενοι υπό των παλιανθρώπων των Τούρκων οι οποίοι παραβίαζαν την Συνθήκη της Λωζάνης, Ίμβριοι και Τενέδιοι:

    - Δεν πρόκειται να χαλάσω εγώ τις καλές μου σχέσεις με την Τουρκία για τα παράπονα μερικών ψαράδων ......!!!

    Μίλησε και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουμουτσάκος ....., - πρώην διπλωματικός υπάλληλος του ΥΠΕΞ - και είπε πως η συμπεριφορά αυτή αποτελεί πρόβλημα της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.....!

    Λες και οι Βορειοηπειρώτες δεν είναι ακραιφνείς Έλληνες .... και η ιταμή συμπεριφορά των αλβανών δεν αφορά το Ελληνικό Κράτος!

    Όσο αφορά τον λεχρίτη Έντι Ράμα, για τον οποίο έχουν γραφεί παλαιότερα διθύραμβοι από τους Έλληνες δημοσιογράφους, πόσο μοντέρνος και πόσο δημοκράτης είναι και πως έβαψε με χρώματα την πρωτεύουσα της Αλβανίας και την έκανε έτσι ομορφότερη, ποιός αυτός ο αχάριστος παλιοκερατάς.

    Αυτόν που αφού γιατροπορεύτηκε στην Ελλάδα και μόνον καλά έχει δεί από τους Έλληνες ....!

    Νομίζω, επίσης πως η πρώτη κίνηση για την ενοποίηση των διαφόρων "φαρών" (clans) του Αλβανικού χώρου, έλαβε χώρα στο Σικάγο!

    Οι σημερινοί Αλβανοί, - ι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους Ιλλυριούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Έλληνα Γεωργίου Καστριώτη, του εθνικού ήρωα των Αλβανών αποκαλούμενου "Σκερντέμπεη" -, καθ' όσον έχουν αντικατασταθεί υπό των Τούρκων μετά την κατάληψη και τον εκτουρκισμό της Αλβανίας με Γιουρούκους Τούρκους και άλλα τουρκικά φύλα, αποτελούν έναν συρφετό λαού ο οποίος μισεί και φθονεί τους Έλληνες.

    Καιρός είναι να ανακινηθεί επιτέλους διπλωματικά το "Πρωτόκολλο της Κερκύρας" το οποίο κέρδισαν με το αίμα των οι γενναίοι Έλληνες Βορειοηπειρώτες πολεμώντας τον Αλβανικό Στρατό που είχε τότε Ολλανδούς αξιωματικούς.


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.