1/8/15

Εγώ δεν ντρέπομαι καθόλου!

*….επειδή επέλεξα να εξασφαλίσω στο παιδί μου ένα σπίτι που εγώ δεν είχα, με δάνειο στο οποίο έβαλα υποθήκη την ανάγκη μου για ξεκούραση, καθώς οδεύω προς τα 65, μετά από 40 χρόνια σκληρής δουλειάς.
Θα ντρεπόμουνα αν είχα επιλέξει να πάρω εορτοδάνειο και το είχα μετατρέψει σε ταξιδάκι στη Λόντρα για «χρώματα κι αρώματα» στις εκπτώσεις των Selfridges.
*….επειδή η προσωπική μου πολυτελής κατανάλωση είναι για πολλά χρόνια βιβλία, κινηματογράφος, θέατρο και συμμετοχή σε εκδηλώσεις οικονομικοκοινωνικού προβληματισμού.
Θα ντρεπόμουνα  αν αγόραζα παπούτσια και παντελόνια σαν σαρανταποδαρούσα κι αν έκανα τον κόπο μου πανεράκια με γαρδένιες στα μούτρα άφωνων τραγουδιαρέων.

*….επειδή εντάχθηκα για πολλά χρόνια στην Αριστερά, γιατί εκεί μέσα έμαθα να έχω γνώμη και να μη φοβάμαι να την εκφράζω. Δεν ντρέπομαι καθόλου για τις αριστερές ψευδαισθήσεις μου, επειδή άρχισα να τις ελέγχω από το μακρινό εκείνο 1981.
Θα ντρεπόμουνα αν συνέχιζα να βρίσκομαι σε αυτήν την Αριστερά που ζη πια σε ένα παράλληλο σύμπαν, μην τολμώντας να καταβάλλω όσον κόπο χρειάστηκα για να «ξεμάθω» τις αριστερές αλήθειες που χωρίς καθόλου κόπο έμαθα, στο εκκολαπτήριο ιδεοληψιών του Μαρξισμού-Λενινισμού, δηλαδή του Σταλινισμού.

*….επειδή πολέμησα με νύχια και με δόντια αυτή την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς» υποστηρίζοντας εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ότι θα είναι καταστροφή για τη χώρα.
Θα ντρεπόμουνα αν είχα φοβηθεί να καταγγείλω ότι το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία μας έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω.
*….επειδή δεν περίμενα κανέναν ξένο πολιτικό να επιβάλλει με οποιοδήποτε μνημόνιο τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε για να γίνει η χώρα μας δίκαιη και δημοκρατική και η οικονομία μας βιώσιμη.
Θα ντρεπόμουνα αν εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια δεν απαιτούσα από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να εφαρμόσουν τα μνημόνια, αντί τη δικιά τους εκδοχή που διέσωσε ό,τι τα μνημόνια έγραφαν ότι πρέπει να καταστραφεί για να ανασάνει η οικονομία και η κοινωνία μας.
*….επειδή εδώ και χρόνια δεν έχω καμία ψευδαίσθηση ότι οι σκληρότερες συντεχνίες που λειτουργούν δίκην παρακράτους και κρατούν όμηρο την κοινωνία βρίσκονται στο χώρο της Δικαιοσύνης, της Εκκλησίας, της Παιδείας και των ΔΕΚΟ.
Θα ντρεπόμουνα αν έκανα πως δεν καταλαβαίνω ότι όλα, μα όλα, τα κόμματα δεν τόλμησαν και δεν τολμούν να συγκρουσθούν με αυτές, απαραίτητη προϋπόθεση για δικαιοσύνη, ανάπτυξη, δημοκρατία.
Ντρέπομαι ωστόσο, επειδή όλες οι πολιτικές ελίτ προτιμάνε να φορτώνουνε στον Σόιμπλε τη δική τους διαχρονική ευθύνη για την κατηφόρα της χώρας μου, η μία κατηγορώντας τον ως σακάτη-ναζιστή(!), η άλλη ως αντιευρωπαίο, κάποια τρίτη ως σκληροπυρηνικό Γερμανιστή, άλλη ως εμμονικό στην δημοσιονομική λιτότητα και άλλη ως ανθέλληνα, ζητώντας του ταυτόχρονα… δανεικά κι αλληλεγγύη!
Γιατί ό,τι και να είναι ο Σόιμπλε, ψήφισε για τρίτη φορά και έπεισε και τους βουλευτές του κόμματός του για τρίτη φορά να εκτεθούν στους Γερμανούς πολίτες, αυξάνοντας τον φόρο αλληλεγγύης για να δανείσουν, αυτή τη φορά, όχι απλά μία αναξιόπιστη χρεοκοπημένη χώρα, αλλά μία κυβέρνηση που δεν έχει καν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με έναν πρωθυπουργό που έχει καθυβρίσει τους Ευρωπαίους συναδέλφους του και δεν πιστεύει καν όπως ο Σόιμπλε στην ολόπλευρα ενωμένη Ευρώπη.
Ντρέπομαι λιγότερο που Νεοναζί ψηφίζουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αφού έλληνες πολίτες τους ψήφισαν και περισσότερο που είμαστε η χώρα που έστειλε νεοναζί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Και δεν ντρέπομαι αλλά οργίζομαι τρομακτικά με έναν νέο σε ηλικία άνθρωπο, που ανάρτησε στον τοίχο του fb την ευρωπαϊκή σημαία αλλοιώνοντας την κυκλική απεικόνιση των χωρών, βάζοντας τα αστέρια της σε σχηματισμό αγκυλωτού σταυρού.
Λέγεται Ζήσης Ζάννας, είναι βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ψήφισε τη συμφωνία γεμάτος αξιοπρέπεια και εθνική περηφάνια, παρέα με τον διαταραγμένο τυχοδιώκτη Βαρουφάκη, την ακροδεξιά Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Σταλινικό επίδοξο μπουκαδόρο-πραξικοπηματία Λαφαζάνη.
Τέλος, οργίζομαι όταν ακούω διάφορους ανεγκέφαλους να θαυμάζουν το ΚΚΕ επειδή έχει-λέει-ξεκάθαρη θέση και δεν υποκρίνεται!
Σωπάτε ρε!
Και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την ίδια θέση έχει.
Ξεκάθαρη είναι κι αυτή.
Ούτε κι αυτή υποκρίνεται.
Η συμμορία της δραχμής έχει πολλά ποδάρια.

Θεόδωρος Ζαρέτος -  metarithmisi.gr

6 σχόλια:

  1. ΦΤΑΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΕΣΥ. ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΑΘΕΟΥΣ ΜΕ ΘΟΛΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ. ΛΟΥΣΟΥ ΤΑ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μου εξηγήσει κανείς πως γίνεται ο Αϊ Σοιμπλε τελικά να "πείθεται" και να τσονταρει για τρίτη φορά ΛΕφΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ, αντί να τα σιγουρεψει με μια αναδιάρθρωση;
    Το μόνο που έχω ακούσει κατά την διάρκεια της "διαπραγματευσης" ηταν οτι η αναδιάρθρωση δεν περνούσε από τα κοινοβουλια
    Τα 86 δις όμως περνάνε!!!
    Περνάνε και από το κοινοβούλιο των φτωχών Σλοβακων που "συντηρούν τους πλούσιους ελληνες προωρους συνταξιουχους"
    Και των φτωχών λετονων.
    Τέτοιους καμένους τύπους έχει πολλούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι προπαγανδιστικός ύμνος στο νεοφιλελευθερισμό και την υποτέλεια είναι πάλι αυτός; Όλο καινούρια φρούτα προκύπτουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πρωτοπιάσεις και τι να αφήσεις σ αυτό το παραλήρημα! Ίσως φταίει ο καύσωνας;

    Οι νεοναζί που έστειλες στο ευρωκοινοβούλιο είναι δύο αξιωματικοί του Ε.Σ. που όσο κι αν προσπάθησαν οι αντίπαλοι τους, δεν βρήκαν μελανά σημεία για να τους πλήξουν. Ο τρίτος νεοναζί δε, είναι ο πατέρας ενός εκτελεσθέντα με συνοπτικές διαδικασίες όπως στον εμφύλιο, απο το παρακράτος της αριστεράς. Αλήθεια, που είναι όλοι οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" φονιάδες της εκάστοτε κυβέρνησης;
    Οι μόνες αγκυλώσεις είναι στο μυαλό αυτού του τύπου, που δεν καταλαβαίνει οτι, όποιος είναι αντίθετος στο συνδεόμενο δίπολο της αριστεράς του χαβιαριού και της πολυεθνικής δεξιάς θεωρείται, a priori, νεοναζί και χιτλερικός κ.ο.κ.
    Ε, λοιπόν, δεν θα αρνηθώ το Έθνος μου, για να μην με πουν ναζί και χιτλερικό, ανθρώποι που σε χίλιες λέξεις δεν αναφέρουν καν, την έννοια του εθνικού εκφυλισμού και επιζητούν μια ευρώπη με μόνο κοινό σημείο ένα νόμισμα!
    Το χρέος δεν είναι οικονομικός όρος για τους "νεοναζί" που συνταυτίζεις με τους Κ(-όκα) Κ(-όλα) Ε(-λλάδας). Αν δεν το καταλαβαίνετε τότε αυτά τα λόγια θα σας δώσουν μια γεύση:

    " Έκαμαν το χρέος τους. Κλέψαν, αδικήσανε, σκοτώσανε, χόρτασαν και περιγέλασαν τους πεινασμένους, δυνάμωσαν και σκλαβώσαν τους αδύνατους, φωτίστηκε το μυαλό τους και καταφρόνεσε τις σκοτεινές καρδιές που χτυπούσανε στα κατώγια τους. Έκαμαν πάλι το χρέος τους. Δημιούργησαν τις μεγάλες θεογόνες δυνάμεις : την Πείνα, την Αδικία, την Οργή, την Εκδίκηση." Ν.Καζαντζάκης.

    Κάματε το χρέος σας φιλάργυροι ψευτοιδεολόγοι, και ήρθε η ώρα εμείς οι τελευταίοι Έλληνες, να κάμουμε το δικό μας χρέος απέναντι στην ράτσα μας. Και θα πολεμούμε μέχρι να κυλήσει πάλι το αίμα στο μαρμάρινο σώμα του Βασιλιά μας. Στο τέλος, πάντα νικάνε οι Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι λες ρε Θελοδωρε Ζαρετο !!!!!!!
    Να τα πάρουμε με τη σειρα.
    Γράφει:
    "*….επειδή πολέμησα με νύχια και με δόντια αυτή την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς» υποστηρίζοντας εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια ότι θα είναι καταστροφή για τη χώρα."

    Προφανως ο Ζαρετος πιστεύει ότι οι προηγούμενοι δεν κατεστρεψαν τη χωρα ή ακομη χειρότερα ότι τα πήγαν πολύ καλά

    Γραφει:
    "*….επειδή δεν περίμενα κανέναν ξένο πολιτικό να επιβάλλει με οποιοδήποτε μνημόνιο τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε για να γίνει η χώρα μας δίκαιη και δημοκρατική και η οικονομία μας βιώσιμη."
    Δηλ καταλαβαίνει ως μεταρρυθμίσεις το ξεπούλημα των 14 κερδοφόρων αεροδρομίων σε γερμανικη κρατική εταιρεία ( εμεις κανουμε ιδιοτικοποιήσεις και αυτοι καρατικοποιήσεις) καταβαλλοντας το τρομερο ποσό των 22.000.000 το χρονο για όλα (όταν τα ετησια κερδη είναι 600.000.000 με 1 δισ) και μαλιστα αυτα τα λεφτα δε θα τα δούμε ποτε γιατι θα τα κρατανε οι Γερμανοι για τους τοκους των δανείων που χρωσταμε.
    Το φόρτωμα στο λαό του χρεους του μεγαρου μουσικής
    Το χαρισμα των δανείων στους μεγαλοεκδοτες καναλάρχες και κόμματα
    και άλλες τετοιες ¨μεταρρυθμίσεις "made in german'

    Επαινεί τον Σόιμπλε και υποστηρίζει ότι μας δίνει δανεικα αλλά:
    Κουβεντα δε λέει ο Ζαρετος για τα δανεικα που μας πείραν με το ζόρι οι γερμανοι το 1940, για τις γερμανικες αποζημιώσεις απέναναντι σε 1.500.000 νεκρούς Έλληνες.
    Κουβεντα δε μας λέει γιατι ο Σόιμπλε μιλάει μονο για τα δικά μας χρεη και απαγορεύεται να μιλάμε εμεις για τα δικά τους.
    Κουβεντα δε μας λέει για τις μιζες που εδιναν οι γερμανοι σε δικα μας λαμόγια τις οποίες τις πληρωνουμε εμεις με δανεια.
    Κουβεντα δε λεει γιατι ο Σόιμπλε δε μας δινει το Χριστοφορακο να δικαστεί.

    Γραφει ότι ντεπεται για τη Χρυση Αυγη.
    Εγω ντρεπομαι που στη βουλή είναι ο μπουμπούκος
    Ντρεπομαι που υπουργος υγείας στη χωρα του Ιπποκρατη ήταν ο μπουμπούκος
    Ντρεπομαι που τα κόμματα όλα παίρνουν επιχορηγησεις (πραγμα που η χρυση αυγη όσο έπερνε τα έκανε σισσίτια).
    Ντρεπομαι που "Έλληνες" ευρωβουλευτες καταψηφισαν την προταση Μαριά για να συζητηθούν στην ευρωβουλή οι γερμανικες αποζημιώσεις και το γερμανικο υποχρεωτικο δάνειο. Οι μονοι που το ψηφισαν ήταν η "φασιστικη" χρυση αυγη.

    Ντρεπομαι που αυτο το κείμενο το έχει γραψει Έλληνας.
    Αλλά μαλλον είναι "¨Ελληνας".

    ΥΓ1 Στην αρχαιότητα ο Εφιάλτης μετα την πραξη προδοσίας κρυφτηκε γιατι καταλαβε ότι έκανε κατι κακο. Οι σημερινοι Εφιάλτες έχουν και οπαδούς.

    ΥΓ2 Το όνομα Θεόδωρος Ζαρέτος μηπως είναι ψευδόνυμο του μπουμπούκου ή του Τζήμερου !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.