22/8/15

Ο MISTER… ΤΙΠΟΤΑ Δ. Αβραμόπουλος ακόμα ψάχνεται για το προσφυγικό

Απορρίπτει τις κατηγορίες προς την ΕΕ και μιλάει για... πρόοδο!
abramopoulos
Ηλίας Παναγιωτίδης
Έκανε αυτό που έμαθε πολύ καλά στην πολιτική του καριέρα. Να περάσει… χωρίς να ακουμπήσει, κι όμως να βρίσκεται στην πολιτική ελίτ.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που κατέχει πλέον τον ρόλο του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέει ότι ΘΑ θα υποβάλει πρόταση για τη συγκρότηση ενός μόνιμου μηχανισμού για την κατανομή των προσφύγων και απέκρουσε τις επικρίσεις κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους χειρισμούς της στο θέμα της αυξανόμενης εισροής προσφύγων: «Η κριτική είναι χρήσιμη, αλλά δεν πρέπει να χρησιμεύσει ως άλλοθι για εκείνους που δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων της μεταναστευτικής πολιτικής».

Ο Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στόχο να διασφαλίσει μια δικαιότερη κατανομή των προσφύγων, προειδοποιώντας ότι το κρίσιμο αυτό θέμα δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από λαϊκιστές στις εκλογικές αναμετρήσεις στις χώρες-μέλη.

Καλός στα λόγια ο κύριος Αβραμόπουλος. Στις πράξεις όμως, αποδεικνύει ότι δεν έχει προχωρήσει ούτε… βήμα μπροστά για το μεταναστευτικό.

«Η Ελλάδα έχει γίνει η πλέον προτιμώμενη οδός διαφυγής για τους πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπενθυμίζοντας ότι περισσότεροι από 130.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου.

Δεδομένου ότι η Τουρκία έχει γίνει ένας «διάδρομος» για τους πρόσφυγες, η ΕΕ πρέπει να εξετάσει πιο επιστάμενα το θέμα με την Άγκυρα, πρόσθεσε.

Δηλαδή, κύριε Αβραμόπουλο, ολόκληρο το καλοκαίρι που πέρασαν χιλιάδες πρόσφυγες δια θαλάσσης προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδα και Ιταλίας, τι κάνατε με την Τουρκία; Παίζατε… τάβλι;

Ο κ. Αβραμόπουλος κάλεσε τις κυβερνήσεις της ΕΕ να δώσουν ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε στην Ευρώπη, καθώς το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί εν μία νυκτί» είπε ο Έλληνας Επίτροπος και κάλεσε τα κράτη-μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη και συνευθύνη στο θέμα της μετανάστευσης.

Το πρόβλημα κύριε Αβραμόπουλε δεν είναι των κρατών, είναι ολόκληρης της Ευρώπης. Στα λόγια προετοιμασία δεν γίνεται… Χρειάζονται πράξεις, έργα και προπάντων ανθρωπιά.

Παρακάτω, μας έστειλε… αδιάβαστους ο Έλληνας Επίτροπος, καθώς προειδοποίησε ότι δεν πρέπει το θέμα των προσφύγων να εξελιχθεί σε ένα «στενόμυαλο παιχνίδι αμοιβαίων κατηγοριών», χωρίς να λαμβάνεται υπόψη και η πρόοδος που έχει σημειωθεί πρόσφατα.

Είπε τη λέξη πρόοδο… Η μοναδική πρόοδος κύριε Επίτροπε, είναι στον αριθμό των προσφύγων που περνούν προς Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον οργανισμό προστασίας των συνόρων Frontex, περίπου 340.000 πρόσφυγες εισήλθαν στην ΕΕ τους πρώτους επτά μήνες του έτους. Κατά την ίδια περίοδο πέρυσι είχαν εισέλθει 123.500 πρόσφυγες.

Αυτή είναι η πρόοδος. Η μοναδική, γιατί από έργα η ΕΕ βρίσκεται σε μαύρα μεσάνυχτα.

news.makedonias.gr

5 σχόλια:

  1. Από Mr και Μrs ΤΙΠΟΤΕ είναι γεμάτος ο τόπος. Κάναμε και εξαγωγή τον Αβραμό. Έχουμε και νέα γενεά ΤΙΠΟΤΕ όμως. Ακούει στα ονόματα ΛΑΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω την υποχρέωση να συμβάλλω στην αποκατάσταση της Συνείδησης, του Ορθού Λόγου και του οργάνου, ή αν θέλετε του εργαλείου, της Λογικής, καθώς θα πρέπει να την εκλάβουμε ως νοητικό εργαλείο για την διαχείριση, οργάνωση και σύνθεση των Εννοιών.

    Είναι γενικό φαινόμενο δυστυχώς, πως το εργαλείο της Λογικής το διακατέχουν η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων σε κατάσταση βλάβης όπου με την παράλληλη βλάβη στο όργανο ή εργαλείο της Αντίληψης, τα αποτελέσματα από την διαχείριση, οργάνωση και σύνθεση των Εννοιών είναι απόλυτα και καθολικά καταστρεπτικά.

    Oι "άνθρωποι" που εισβάλλουν παράνομα στην ιερή μας πατρίδα και στην Ευρώπη, ΔΕΝ είναι πρόσφυγες λόγω πολεμικών συγκρούσεων στις χώρες τους. Πρόσφυγες είναι αποκλειστικά ΜΟΝΟ για τις πρώτες χώρες υποδοχής στις οποίες όμως ΔΕΝ κινδυνεύει πια η σωματική και υπαρξιακή τους ακεραιότητα.

    Η φυγή από τις πρώτες χώρες υποδοχής, οι οποίες εγγυημένα εξασφάλισαν το δικαίωμα στην ζωή δίχως κανέναν κίνδυνο πλέον για την σωματική και υπαρξιακή ακεραιότητα, όταν μάλιστα χαρακτηρίζονται από πολιτισμικές και πολιτιστικές δομές όμοιες με τα περιβάλλοντα των χωρών προέλευσης, και η μετακίνηση σε άλλες χώρες τελικού προορισμού, μάλιστα με διαφορετικές και ξένες πολιτισμικές και πολιτιστικές δομές, νοοτροπία και ήθος στην κοσμοθέαση και καθημερινό οργανωτικό τρόπο βίου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέει ο άθλιος Σύριος στο Πεδίον του Άρεως δίχως ντροπή το σκουπίδι:

    "Θέλουμε μία ζωή με ειρήνη"

    Τότε γιατί δεν κάθησε στην Τουρκία που έχει και όμοιες με την πατρίδα του πολιτιστικές και πολιτισμικές δομές;;;

    Μήπως επειδή δεν θα του τα δώσουν όλα δωρεάν όπως στην Γερμανία και σε άλλες χώρες, και θα πρέπει να δουλέψει στην Τουρκία για να ζήσει αυτός και η οικογένεια του;;;

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίτροπε Αβραμόπουλε είσαι ένας αφελής και μισός. Από που ως που πρόσφυγες αφού πέρασαν μέσα από χώρες πριν φτάσουν στην Ευρώπη, που δεν κινδύνευε η σωματική τους και υπαρξιακή τους ακεραιότητα;;;

    Ρε ΒΛΑΚΑ Αβραμόπουλε στην Ευρώπη έρχονται όχι επειδή κινδύνευαν σε διάφορες χώρες από τις οποίες πέρασαν μετά την φυγή από τις πατρίδες τους, αλλά έρχονται στην Ευρώπη διότι γνωρίζουν πως εδώ θα τους διατεθούν όλα ΔΩΡΕΑΝ.

    Παράδειγμα: Γιατί ΔΕΝ κάθησαν στην Τουρκία που έχει και όμοιες πολιτιστικές και πολιτισμικές δομές με τις χώρες τους;;;

    Γιατί εκεί πρέπει να μοχθήσουν. Να βρουν δουλειά, να βρουν σπίτι, να το επιπλώσουν μόνοι τους, να αναλάβουν γενικά την ζωή τους στα χέρια τους μόνοι τους.

    Ενώ στην Ευρώπη ΟΛΑ θα τους διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ. Και για τον λόγο αυτό έρχονται.

    ΞΥΠΝΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ...!!!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

    Πρόσφυγες είναι μόνο για όσο διάστημα κινδυνεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουτε ακούγεται, ουτε τον ειδαμε αυτες τις μερες εδω στα Ελληνικα σύνορα. φερε πίσω τα λεφτα μας ρε αφου εισαι άχρηστος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.