22/10/15

Το ασφαλιστικό και τα... ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθούν οι επικουρικές», δήλωσε έμπλεος οργής ο Γιάννης Βρούτσης πριν από λίγες ημέρες. Η δήλωση φιλοξενήθηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης και ο νέος... ανένδοτος στο υπό διαμόρφωση νέο Ασφαλιστικό της κυβέρνησης ξεκίνησε.
Ειρωνεία: οι επικουρικές συντάξεις επρόκειτο να εξανεμισθούν έτσι κι αλλιώς στα επόμενα ένα-δύο χρόνια (το πολύ) με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Την οποία ποιος νομοθέτησε; Ο κ. Βρούτσης...
Πρόκειται για ένα επεισόδιο από το έργο του παραλόγου που παίζεται τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από το πλέον καυτό θέμα που αφορά στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει εγκλωβισμένη ανάμεσα στις δεσμεύσεις της και στη σκληρή πραγματικότητα -την οποία διαμορφώνουν αφενός οι απαιτήσεις των δανειστών και, αφετέρου, η δραματική κατάσταση των Ταμείων.
Διπλά εγκλωβισμένα ωστόσο εμφανίζονται οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού αντιπολιτεύονται λαϊκίζοντας κι έρχονται αντιμέτωποι με τον (πρόσφατο) κυβερνητικό εαυτό τους, προσπαθώντας να "ξεχάσουν" το γεγονός ότι για το ασφαλιστικό χάλι ευθύνονται οι ίδιοι -όχι κατ' ανάγκη ως φυσικά πρόσωπα αλλά ως ο δικομματισμός που κυβέρνησε τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια.

Για τη συνέχεια Χαμαιλέων

1 σχόλιο:

  1. Κοροιδεύουν τον κόσμο ! Έχει τελειώσει η ελληνική οικονομία.Εξόδιος ακολουθία.Το ασφαλιστικό έχει δε κλείσει από το 2000.Σύνταξη στο μέλλον δε θα υπάρχει.Ειδικώς με ευρώ.Με δραχμή τα πράγματα θα μου πείτε θα είναι καλύτερα στο ασφαλιστικό ? Λίγο καλύτερα...Το θέμα είναι ότι βιολογικώς η Ελλάς πλέον βρίσκεται προ του θανάτου της.Η περιοχή θα χρησιμοποιηθεί για άλλες δουλειές και άλλους πληθυσμούς.Δεν είναι απαισιόδοξα τα πράγματ.Είναι η πραγματικότης.Επιβιώσαμε ως ένθος μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια.Κουραστήκαμε και δίνουμε σκυτάλη σε νέο πληθυσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.