9/10/15

Stratfor : Πώς ο Πούτιν «στρίμωξε» τις ΗΠΑ στη Συρία

Η εγκατάλειψη του προγράμματος εκπαίδευσης των Νέων Συριακών Δυνάμεων περιορίζει την επιρροή των ΗΠΑ στις εξελίξεις στη Συρία. Η εμπλοκή της Ρωσίας, πώς αλλάζουν οι ισορροπίες με την Τουρκία και τις χώρες του Κόλπου. Οι επιλογές της Ουάσινγκτον και τι χάνει. 

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν το ύψους 500 εκατ. δολαρίων πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στη Συρία –των Νέων Συριακών Δυνάμεων (NSF).
Η Ουάσινγκτον βασιζόταν σε αυτό το υψηλού ρίσκου πρόγραμμα για να δημιουργήσει έναν στρατό ανταρτών που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος και να ανταποκρίνεται άμεσα στα αμερικανικά συμφέροντα στη Συρία.
Μετά από ένα «δύσκολο» ξεκίνημα, καθώς οι πρώτες δυνάμεις του NSF δέχθηκαν επίθεση από το Jabhat al-Nusra, το πρόγραμμα δέχθηκε ένα ακόμα καταστροφικό πλήγμα όταν ένας από τους διοικητές του παρέδωσε στο Jabhat al Nusra όπλα, οχήματα και εξοπλισμό που είχαν προμηθεύσει οι ΗΠΑ, ως αντάλλαγμα για ασφαλή δίοδο.
Με την εγκατάλειψη του προγράμματος αυτού, οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να χάσουν την ικανότητά τους να επηρεάσουν τα γεγονότα στο έδαφος της Συρίας.


Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.