16/12/15

Τουρισμός: «Βουτιά» 15ετίας του εξερχόμενου τουρισμού της Ρωσίας

Στροφή των Ρώσων στις διακοπές εντός της χώρας. Τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των ευρωπαϊκών προορισμών κατέγραψε η Ελλάδα, που διατήρησε ωστόσο την τρίτη θέση της αγοράς. Δυσοίωνες προβλέψεις και για το 2016. Στροφή των Ρώσων στις διακοπές εντός Ρωσίας.

Ακόμα πιο δύσκολο για τον ελληνικό τουρισμό γίνεται το εγχείρημα ανάκαμψης στην αγορά της Ρωσίας καθώς οι προβλέψεις για το εξερχόμενο τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσική Ομοσπονδία κατά το 2016 εμφανίζονται εξαιρετικά δυσοίωνες.
Στη μεγάλη βουτιά που καταγράφηκε φέτος στα ταξίδια των Ρώσων στο εξωτερικό προστίθενται τώρα ανεπίσημες εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για περαιτέρω μείωση κατά 40% των ταξιδιών που θα πραγματοποιήσουν οι Ρώσοι σε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή, το κλείσιμο της αγοράς της Αιγύπτου και οι τεταμένες σχέσεις Ρωσίας- Τουρκίας σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, φαίνεται πως οδηγούν σημαντικό αριθμό Ρώσων να εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν διακοπές εντός Ρωσίας τον επόμενο χρόνο. Κύκλοι της ρωσικής ταξιδιωτικής αγοράς, μάλιστα, σπεύδουν να προεξοφλήσουν άνοδο του εσωτερικού τουρισμού στη Ρωσία σε ποσοστό τουλάχιστον 30% σε σύγκριση με τη φετινή χρονιά.
Εξέλιξη την οποία φέρεται να επιθυμεί και η ρωσική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εκροές συναλλάγματος αλλά και να τονωθούν οικονομικά αρκετές περιοχές της χώρας.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.