25/12/15

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Ξεκάθαρος ο στόχος της Τουρκίας για κατάκτηση της Κύπρου

«Ο Ακιντζί απέβαλε το επικοινωνιακό προσωπείο του»
Αρχιεπίσκοπος: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα με υποδείξεις για τους χειρισμούς στο Κυπριακό
Λευκωσία: Στην Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιο για τα Χριστούγεννα που διαβάστηκε σε όλους τους ναούς κατά την λειτουργία των Χριστουγέννων, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρει ότι με την ενανθρώπηση του Χριστού η ανθρωπότητα απέκτησε τη δυνατότητα της σωτηρίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι ιδιαίτερα στις μέρες μας, που παρατηρείται άγχος από την οικονομική φύση, σύγχυση από την κοινωνική αστάθεια, όπου ακούονται «πόλεμοι και ακοαί πολέμων», υπάρχει φόβος από την τρομοκρατία και επικρατεί παραλογισμός λόγω του άκρατου ατομικού και της ιδιοτέλειας στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου είναι ένα και μοναδικό: «Ότι δεν είναι ο ανθρώπινος παράγοντας ο μόνος που κυβερνά και κατευθύνει την ιστορία, αλλά υπάρχει και ο Θεός».
Εκφράζει τη γνώμη ότι «ο πρώτος ενθουσιασμός και οι ψευδαισθήσεις για την αλλαγή του κατοχικού ηγέτη έχουν παρέλθει» και ότι ο ίδιος «απέβαλε το επικοινωνιακό προσωπείο του» και ότι ο τελικός στόχος της Τουρκίας είναι ξεκάθαρος και δεν αλλάζει με την εναλλαγή των προσώπων στις διάφορες θέσεις, αλλά παραμένει μόνιμος και συνίσταται «στην κατάκτηση και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου». Προσθέτει ότι έχουμε χρέος, πάση θυσία, «να ματαιώσουμε τους τουρκικούς στόχους» και προτείνει να σταματήσει αμέσως «κάθε ενέργειά μας που διευκολύνει την υλοποίηση των σχεδίων του κατακτητή, είτε είναι οικονομική ενίσχυση των κατεχομένων, είτε έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, είτε απεμπόληση των κατεχόμενων περιουσιών μας».

Όπως αναφέρει «θα πρέπει αμέσως να παύσουμε να δίνουμε στους τρίτους άλλοθι, με το να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι για υποχωρήσεις σε θέματα αρχών». Υποστηρίζει εξάλλου ότι «όσοι διατείνονται ότι η πάροδος του χρόνου εδραιώνει την κατοχή θα πρέπει να ξέρουν πως είναι οι συνεχείς υποχωρήσεις μας που μας οδηγούν σ’ ένα τέτοιο αποτέλεσμα».

Πηγή: philenews

9 σχόλια:

  1. Πολύ θετικές δηλώσεις επιτέλους.

    να σταματήσει αμέσως λέει «...κάθε ενέργειά μας που διευκολύνει την υλοποίηση των σχεδίων του κατακτητή, είτε είναι οικονομική ενίσχυση των κατεχομένων, είτε έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους, είτε απεμπόληση των κατεχόμενων περιουσιών μας»

    Και προσθέτω ότι έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους συντιστά και η δομή των διαπραγματεύσεων αυτή καθ' αυτή και για αυτό πρέπει να διακοπούν ως πρώτο αναγκαίο βήμα θωράκισης του κυπριακού ελληνισμού από την πορεία τουρκοποίησης εις την οποία έχουμε εισέλθει. Και ας καταλάβουμε επιτέλους ότι η πολιτική ισότητα η οποία δήθεν δεν αποφασίστηκε ακόμη έχει εφαρμοστεί από το 2004 με την εξίσωση ΚΔ/ελληνοκυπρίων με την ΤΔΒΚ/τουρκοκυπρίων μέσω της διεξαγωγής δύο ξεχωριστώ δημοψηφισμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα βήμα μικρό για να σταματήσει η οικονομική ενίσχυση των κατεχομένων θα ήταν να πάψουν οι ΕΚ να επισκέπτονται τα καζίνο.
    Τόσο απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προεδρε Αναστασιαδη ασε τις...selfie με τον εισβολεα ... ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου καλά θα κάνει να κοιτάξει την Εκκλησία και τον Χριστό πάνω από όλα και να φύγει πολύ μακρυά από κάθε Οικουμενιστική ενέργεια.....Ας αφήσει την διπλωματία και την εξωτερική πολιτική για τους αρμόδιους και ας πάψει να προδίδει επιτέλους με τις πράξεις του τον Χριστό....ο Οικουμενισμός είναι παναίρεση και πρέπει να φύγει μακρυά από κάθε τι αντίστοιχο αν δεν θέλει να φορτώνεται η Κύπρος με ακόμα περισσότερα δεινά από τις πράξεις του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελληνας αληθινος ο Αρχιεπισκοπος κανει το καθηκον ενός πατριωτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σεβασμιότατε,
    Το 1974, οι μονάδες πυροβολικού, οι εγκατεστημένες επί Κυπριακού εδάφους, μπορούσαν να βάλλουν τουλάχιστον 300 βλήματα το λεπτό επί εχθρικής τοποθεσίας.
    (Πόρισμα Κυπριακής βουλής περί την εισβολή)
    Αυτή η βροχή πυρός κάλυπτε μια έκταση, συγκρινόμενη με την έκταση που κατέλαβε και διατήρησε για μεγάλο χρονικό διάστημα το τουρκικό προγεφύρωμα στην ευρύτερη περιοχή Κυρήνειας, τεράστια!
    Η ορθή χρήση της ΕΛΔΥΚ και των μοιρών καταδρομών, θα συμπλήρωναν στο ακέραιο την συντριβή όποιας αποβατικής επιτυχίας και εξόδου στο κυπριακό έδαφος υπολειμμάτων πλέον της τουρκικής αποβατικής δυνάμεως.
    Φυσικά, με αυτά τα πυρά μπορούσε να αποτραπεί αυτή καθεαυτή ή κίνηση των τουρκικών πλοίων προς την ακτή!
    Επομένως, απόβαση γιοκ!!
    Διότι ναι μεν η Κύπρος είναι κοντά στις τουρκικές ακτές, αλλά δεν πας με τα πόδια.
    Πέραν αυτού από το αρχείο Καραμανλή και ειδικότερα το τμήμα αυτού:
    Αναστήλωση Δημοκρατίας
    24 Ιουλίου 1974- 3 Σεπτεμβρίου 1975
    Διαβάζουμε πράγματα και θάματα , πολλά από τα οποία έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τα διαδραματιζόμενα στην Κύπρο.
    Διαβάζουμε για πολιτικοστρατιωτικές μελέτες οι όποιες εξευτέλιζαν τον ελληνικό στρατό, όταν στην μάχη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, η αναλογία ήταν 1:22,5 τούρκους στρατιώτες!!!
    Φυσικά η μάχη του στρατοπέδου ΕΛΔΥΚ δεν διδάσκεται στην ΣΣΕ ούτε αποτελεί αντικείμενο διατριβής στην ΑΣΠ, αλλά είναι πρωτεύον αντικείμενο μελέτης στην Βρετανία και τις ΗΠΑ.
    Οι άνθρωποι αυτοί κράτησαν 3 ολόκληρες ημέρες χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια και με δύο μάχιμους λόχους να έχουν αποχωρήσει με τον διοικητή τους ,ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ, προς…αγνωστη κατεύθυνση!!!
    Διαβάζουμε από το ίδιο αρχείο για αξιωματικούς, ειδικά του ναυτικού:
    Αρχείο Αβέρωφ, 20 Αυγούστου 1974
    Προς Γκίκα, υπουργό δημοσίας τάξεως.
    Κατόπιν των σημειωθεισών περιέργων κινήσεων εις μερικάς μονάδας της περιοχής ( σχολή αλεξιπτωτιστών-κέντρο εκπαιδεύσεως ειδικών δυνάμεων Μεγάλου Πεύκου), σας επιβεβαιώνω ότι ο υποδιοικητής της βάσεως Σκαραμαγκά, διοικητής των βατραχανθρώπων, αξιωματικός δυναμικός , έλαβε εντολή όπως:
    Τελεί σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με περιπολικά της χωροφυλακής στο άξονα Ασπρόπυργος –Ελευσίνα.
    Όπως αν χρειαστεί διακόψει μαχητικώς οποιαδήποτε κίνηση προς Αθήνα.
    Όπως, 2 πολεμικά πλοία με τα οποία έχουμε συννενοηθέι με τα ανώτερα κλιμάκια, συνδράμουν το έργο του!!!!!!
    Συνεργαζόμενοι αξιωματικοί ναυτικού:
    Παπαδόγγονας- Σέκερης- Παναγιωταρέας – Παπαδάκος –Γιαννακάκος -Θεοφανίδης …..
    Άπαντες γνωστοί και προβεβλημένοι!!!
    Χωροφυλακής:
    Καραμέρος-Κουρκουλάκος-Κόλλιας……..
    Δηλαδή στην Κύπρο γίνονταν σφαγή και αυτοί παίζον πόλεμο κάπου στον Λουτρόπυργο, δεσμεύοντας και δύο πολεμικά τα οποία , κοινή λογική, έπρεπε να είναι κάπου στο Αιγαίο….
    Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι ενώ τα Φαντομ είχαν μεγάλες δυνατότητες , εν τούτοις οι πιλότοι τους δεν ήταν επιχειρησιακά έτοιμοι να τα αξιοποιήσουν!
    Θελαν 4-5 μήνες εκπαίδευση επιπλέον.
    Αυτό θυμίζει βέβαια την κακοκαιρία ;!;! που επικρατούσε στο Κόσσοβο και οι αμερικανοί στρατηγοί δεν έστελναν τα ΑΠΑΤΣΙ εναντίων των σερβικών θέσεων με την δικαιολογία ότι δεν είχαν οι πιλότοι τους επαρκή…εκπάιδευση!
    Σεβασμιότατε,
    Οι τούρκικοί πόθοι έχουν εκπληρωθεί στο ακέραιο.
    Δυστυχώς βεβαίως, με τον τρόπο τον οποίο εκπληρώθηκαν.
    Στο κατά Ματθαίο ευαγγέλιο διαβάζουμε.
    26:52
    Πάντες γάρ οι λαβόντες μάχαιραν εν μαχαίρα αποθανούνται.
    26:54
    Πως ουν πληρωθώσιν οι γραφαί ότι ούτω δει γενέσθαι;
    Μας λέει λοιπόν ο Ματθαίος ότι αυτός που έδωσε μάχαιραν , μαχαιραν θα λάβει.
    Δυστυχώς και μετά την κατάρρευση της ελληνικής βιομηχανίας με την μεταπολίτευση, ούτε κουζινομάχαιρο δεν φτιάχνουμε για να ανταποδώσουμε τις μαχαιριές που φάγαμε στην Κύπρο.
    Βέβαια στην συνέχεια γίνεται η γραφή πλέον ρεαλιστική,26:54, προς την κυπριακή πραγματικότητα, αφού άγγλοι-γάλλοι-πορτογάλοι-ιταλοί και αυστριακοί είχαν συμφωνήσει στην διχοτόμηση του νησιού!
    Επικαλούμαι δε τον Πολύβιο,
    «Η μελέτη της ιστορίας μπορεί πολύ να συντελέσει στη διόρθωση του βίου των ανθρώπων, γιατί απ' αυτή ποριζόμαστε πολλά και σοφά βιοτικά διδάγματα.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περί Κυπριακού δράματος συνέχεια.
    Διχοτόμηση, προαποφασισμένη και πλήρως εφαρμοσμένη επί του πεδίου.
    1964.
    Το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ απαρτίζεται.
    Από τα 5 μόνιμα μέλη , ελέω θεού και ανθρώπων, καθώς και τα παρακάτω:
    Ακτή Ελεφαντοστού
    Βολιβία
    Βραζιλία
    Μαρόκο
    Νορβηγία
    Τσεχοσλοβακία
    Σε εκείνο το συμβούλιο ασφαλείας στο οποίο τα μη μόνιμα μέλη ελαχίστη συνοχή μπορούσαν να έχουν, η αμερικανική στάση ήταν ξεκάθαρη-σαφέστατα Αντι-Κυπριακή, φιλοτουρκική.
    Φράνσις Πλιμπτον.
    (μόνιμος αντιπρόσωπος ΗΠΑ στον ΟΗΕ)
    Αν επιμείνουν οι Κύπριοι στην ………ΜΗ ΔΙΧΟΤΌΜΗΣΗ της Νήσου…….., θα κάνουμε αγνώριστη αυτή την πρόταση με τις τροπολογίες μας!!!
    Φυσικά την έκαναν αγνώριστο ολόκληρο το νησί , με τις αμερικανικής κατασκευής ναπάλμ, λίγα χρόνια αργότερα!!
    Λεπτομέρεια!, ήσσονος σημασίας.
    Να ξαναθυμηθούμε εκείνη την περιβόητη βρετανική άσκηση ROUND TABLE 3, η οποία δημοσιεύθηκε στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα ΜΑΧΗ;
    Προφανώς, η διαρροή του απορρήτου εγγράφου ήταν σκόπιμη, δια την ενίσχυση του ηθικού των τουρκοκυπρίων, την αποθάρρυνση των ελληνοκυπρίων και την προετοιμασία, διπλωματική –ψυχολογική, τουρκικής στρατιωτικής επεμβάσεως η οποία είχε ανακοινωθεί από την τουρκική πλευρά σε περίπτωση πολιτικής αστάθειας στην Κύπρο.
    Να ξαναθυμηθούμε την επιδιωκόμενη διάσπαση από την τουρκοκυπριακή πλευρά των δημοτικών υπηρεσιών;
    Σε ένα χωρίο, δύο υπηρεσίες ύδρευσης, δύο ηλεκτρισμού , δύο καθαριότητας για 10-20-100- 200 κατοίκους
    Τότε αδύνατον.
    Σήμερα με την επίκληση της ελεύθερης αγοράς υπηρεσιών, αυτή η τότε ουτοπία, αποτελεί σημερινή πραγματικότητα.
    Γιατί λοιπόν να υποχωρήσουν οι Τούρκοι και σε τι να φανούμε πλέον ημείς σκληροί;;
    Ξεχάσαμε την περιβόητη τουρκική θέση:
    Καλή είναι μια στρατιωτική βάση στην Κύπρο, αλλά δεν είναι ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ!!
    Ξεχνάμε την θέση και δράση συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών κατά της Κύπρου για τις οποίες χώρες είχε ενημερωθεί ο Καραμανλής από στενό Γάλλο φίλο του, άρτιο γνώστη του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, όπως:
    Μην ξεγελιέσαι με την στάση τους. Φορούν προσωπείο!
    Τέλος να θυμίσω την ΧΕΡΑΛΝΤ ΤΡΙΜΠΙΟΥΜ, η οποία παραδόξως είχε παύση να εκτοξεύει αντικυπριακή λάσπη.
    Χαρυ Μπέρ, αρχισυντάκτης της εφημερίδος.
    Το Κυπριακό θυμίζει την μάχη του ανθρώπου με την αρκούδα.
    Άνιση μάχη.
    Ικέτευσε λοιπόν ο άνθρωπος τον θεό, λέγοντας.
    Θεέ μου, αφού δεν θέλεις να με βοηθήσεις δεν πειράζει.
    Μην βοηθάς όμως και την αρκούδα!!
    Τα χρόνια πέρασαν.
    Εμείς μεγαλώσαμε, αλλά μεγάλωσαν και τα νύχια της Αρκούδας.
    Όπως δε λένε και οι Άγγλοι.
    Gentlemen,
    That was the object of the exercise!!
    Το Exercise,έχει αλληγορική σημασία, ερμηνεύεται ως καταπόνηση κάθε μορφής και σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντί για μήνυμα δε μας έλεγαν τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο των Δικτύων του Πεπρωμένου να μη πέρνουμε και το περιοδικό ? Τελικά θα τα βρουν ο Καχραμάν και η Ελίφ ? Στο Κυπριακό βλέπουμε που πάει το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.