18/12/15

Ποιός είναι ο στόχος της νέας ισλαμικής στρατιωτικής συμμαχίας;


Στις 14 Δεκεμβρίου, οι Σαουδάραβες ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας ισλαμικής στρατιωτικής συμμαχίας 34 κρατών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο υπουργός άμυνας της Σαουδικής Αραβίας είπε: «Σήμερα, κάθε ισλαμική χώρα πολεμά την τρομοκρατία χωριστά .... Η νέα συμμαχία προέρχεται από τον ενθουσιασμό του μουσουλμανικού κόσμου για την καταπολέμηση αυτής της νόσου, η οποία επηρέασε πρώτα τον ισλαμικό κόσμο, πριν από τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της».
Σύμφωνα με τον Τύπο, η έδρα και ένα κοινό κέντρο διοίκησης θα βασίζεται στο Ριάντ. Σκοπός του θα είναι να συντονίσει και να υποστηρίξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ανάπτυξη απαραίτητων προγραμμάτων και μηχανισμών για την υποστήριξη των προσπαθειών αυτών.

Για τη συνέχεια Modern Diplomacy

4 σχόλια:

  1. Καυμένοι Φαρισαίοι Αραπάδες ,ποιός σας πιστεύει εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασφαλως και θα πολεμησουν την τρομοκρατια. Τον ... Ασσαντ εννουν. Κατι οπως τπ λεφτα υπαρχουν (πρεπει να καθοριζεις και που).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τελευταίο σενάριο των φασισταριών της Ουάσιγκτον είναι να γίνει μεγάλο μπουκάρισμα χερσαίων δυνάμεων για να καταλάβουν ένα διάδρομο γης από το Κουβέιτ μέχρι την Τουρκία και να κατασκευάσουν τον περίφημο αγωγό που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

    Προφανώς αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η μεν Συρία καλύπτεται στρατιωτικά από την Ρωσσία, το δε Ιράν ουσιαστικά έχει υπό πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο το Ιράκ, και διάδρομος πρός απολλοτρίωση δεν προσφέρεται ούτε από την Συρία ούτε από το Ιράκ.

    Θα ακούσουμε πολλές παρόλες και φυσικά δεν πρόκειται να γίνει τίποτε, γιατί ώς γνωστόν ο κάθε Αμερικάνος πρόεδρος τον όγδοο χρόνο της θητείας του ασχολείται μόνο με του που θα παίζει γκόλφ μόλις συνταξιοδοτηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνηγορώ στα ως άνω λεγόμενά σου Διμιτρι ,αλλά οι Γενίτσαροι τα βρήκαν με τους Εβραίους ,εν ζωή φίλοι , εάν ενδόσουν και οι Ρώσοι στους γείτονες , τότε τι θα λέμε?.Τι κάνουμε ? Θα πείς έχουμε κράτος, πολιτικούς κλπ. Αυτοί όλοι εξαφανίζοντε στα δύσκολα όπως πάντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.