25/4/16

12 χρόνια μετά την καθαρή ετυμηγορία του κυπριακού λαού

Λεύκιος Δοράτης 
Συμπληρώνονται σήμερα 12 χρόνια από την καθαρή ετυμηγορία του κυπριακού λαού για την απόρριψη του διχοτομικού σχεδίου Ανάν. Η Ιστορία δικαίωσε το λαό για την επιλογή του ιστορικού «ΟΧΙ».
Δεν δικαίωσε όμως εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που διάβασαν το σχέδιο Ανάν και δεν διαπίστωσαν ή ακόμα χειρότερα απέκρυψαν τους τεράστιους κινδύνους από τις διχοτομικές και ρατσιστικές πρόνοιες του σχεδίου. Αμφισβητούμε την ευθυκρισία εκείνων των πολιτικών κύκλων που υποστήριξαν με πάθος ένα σχέδιο λύσης κινδυνολογώντας και απειλώντας τον κυπριακό λαό με «μικρασιατικές καταστροφές».

Δεν εμπιστεύομαστε ένα Πρόεδρο που κατάγγειλε την πατρίδα του στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκκινούμενος από προσωπικά ελατήρια και κίνητρα. Δεν εμπιστεύομαστε αυτούς που μέχρι σήμερα δεν σέβονται τη βούληση του κυπριακού λαού και επιδιώκουν να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν.
Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου, η ΕΔΕΚ επαναφέρει την πρόταση της για κοινό και ενιαίο δημοψήφισμα σε περίπτωση που ο λαός κληθεί να αποφασίσει.
Η λαϊκή βούληση μπορεί να εκφραστεί ανόθευτα και δημοκρατικά σε ένα ενιαίο δημοψήφισμα όλων των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου. Στο δημοψήφισμα δικαίωμα ψήφου να έχουν μόνο οι νόμιμοι κάτοικοι της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ανεξάρτητα εάν οι Τ/Κύπριοι θα ψηφίσουν ξεχωριστά από τους Ε/Κ το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι ενιαίο και σεβαστό από το σύνολο του λαού.
Λεύκιος Δοράτης
Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λεμεσού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.