25/4/16

Το μεγαλύτερο αρχαιολογικό πάρκο του κόσμου στη ...Ρόδο

Ο Μπαλτάς «τίναξε στον αέρα» επένδυση στα Αφάντου Ρόδου

Το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα αποκρατικοποίησης περίμενε δύο χρόνια τις άδειες για να μπει σε φάση υλοποίησης - Έχει χαρακτηριστεί ως προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση του Κουαρτέτου - Κηρύχθηκε αρχαιολογική ζώνη έκταση 10.000 στρεμμάτων, όταν η Αρχαία Ολυμπία είναι 6.500 στρέμματα - Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και πλήγμα στον τουρισμό καταγγέλει ο Περιφερειάρχης



Πράξη καταστροφική με πολυεπίπεδες επιπτώσεις όχι μόνο για το νησί της Ρόδου, αλλά, γενικότερα, για ολόκληρη την χώρα, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού  να χαρακτηρίσει ως αρχαιολογική ζώνη έκταση 10.000 στρεμμάτων στο Γκολφ Αφάντου, η οποία ματαιώνει την εν εξελίξει διαδικασία αξιοποίησης της περιοχής.

Στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Χατζημάρκος είπε: «Το νησί της Ρόδου περιμένει επί δεκαετίες την αξιοποίηση του Γκολφ Αφάντου, που τόσο έχει ανάγκη. Μια επένδυση που πέρασε δια πυρός και σιδήρου, τινάζεται στον αέρα, λίγο πριν μπει στην φάση της υλοποίησης. Πρόκειται για μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη. Προκαλεί σοκ η επιπολαιότητα με την οποία ελήφθη, χωρίς εκείνοι που την έλαβαν να αντιλαμβάνονται το κακό που κάνουν στη Ρόδο, αλλά και στην Ελλάδα συνολικά. Η ελληνική πολιτεία με αποφάσεις όπως αυτή, στέλνει διεθνώς το καθόλα αρνητικό μήνυμα της έλλειψης σοβαρότητας που αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας και της γελοιοποίησης, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην εμπέδωση ενός εχθρικού επενδυτικού περιβάλλοντος και δείχνει τον δρόμο της φυγής σε κάθε πιθανό επενδυτή, σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη τις επενδύσεις για να βγει από το τέλμα». 
Για τη συνέχεια Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΑΙ....ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ!!!.......ΘΕΛΑΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα πλαισια φυσικα της προσελκυσης επενδυσεων ( βλεπε Σκουριες κλπ...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.