21/4/16

Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε τις απώλειες των ΤΕΔ από το ΡΚΚ

Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε τις απώλειες που είχαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δυνάμεις Ασφαλείας από τις 24 Ιουλίου 2015, που άρχισαν οι εχθροπραξίες με τους Κούρδους μαχητές, μέχρι τα μέσα του Απριλίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε μάχες και συγκρούσεις που έγιναν σε διάφορες πόλεις και περιοχές του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, έχασαν τη ζωή τους 393 στρατιωτικοί και αστυνομικοί, ενώ οι διάφορες απώλειες των Κούρδων ανέρχονται στους 3.953.

Συγκεκριμένα έχασαν τη ζωή τους 20 αξιωματικοί, 55 μόνιμοι υπαξιωματικοί, 123 επαγγελματίες οπλίτες, 34 στρατιώτες, 153 αστυνομικοί και οκτώ πολιτοφύλακες.
Όσον αφορά στις απώλειες των Κούρδων, αυτές παρουσιάζονται ως εξής:
2.109 νεκροί, 106 τραυματίες, 655 συλλήψεις, 201 παραδόθηκαν μόνοι τους.
Όσον αφορά στα όπλα που περιήλθαν στην κατοχή του τουρκικού στρατού, αυτά είναι 1402 τυφέκια
AK-47 και M-16, 49 τυφέκια ελευθέρου σκοπευτού τύπου Zagros και Kannas, 154 εκτοξευτήρες RPG, 8 πολυβόλα Doçka και 6 όλμοι.
Σημειώνεται ότι τα επίσημα στοιχεία, πολλές φορές είναι αλλοιωμένα, για να επιτυγχάνεται η ανάλογη επιρροή της κοινής γνώμης.

1 σχόλιο:

  1. Αυτά. Και έτσι κι ανοίξει καμιά μύτη στην θράκη είμαι βέβαιος θα έρθουν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, Άγγλοι και ίσως και Γερμανοί να μας κουνάνε το δάχτυλο μιλώντας για ανθρώπινα δικαιώματα.

    (Το λέω απλά για να μην έχουμε καμία ψευδαίσθηση πως το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν τόσο μεγάλη αξία όσο προσπαθούν να μας πείσουν. Έχουν την αξία τους, αλλά περισσότερη αξία έχει η ισχύς, η αποφασιστικότητα, ο σχεδιασμός σε βάθος και το πως δένεις τα συμφέροντά σου με συμφέροντα άλλων ώστε να έχεις συμμαχίες.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.