22/4/16

Το «Μακρύ Χέρι» του Ερντογάν Αναστατώνει την Ολλανδία, αφού έχει ήδη Χαντακώσει τη Μέρκελ

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Σάλο έχει προκαλέσει στην Ολλανδία εγκύκλιο διαδικτυακό μήνυμα, του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στο Ρότερνταμ, προς όλες τις τουρκικές οργανώσεις και τους Τούρκους  κατοίκους της χώρας, με τη σύσταση να αναφέρουν το όνομα και την ηλεκτρονική διεύθυνση όποιου εκφράζεται υβριστικά σε βάρος του τουρκικού έθνους,  του προέδρου  του και της Τουρκίας γενικώτερα.
Η «οδηγία» στοχοποιεί έτσι τους ενδεχόμενους «δράστες» δια του προφορικού λόγου, αλλά και δημοσιογράφους, ιστοσελίδες και λοιπά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όσους  ενημερώνονται και εκφράζονται μέσω αυτών.


Οι επικεφαλής τουρκικών ΜΚΟ καλούνται να καταδίδουν άτομα του προσωπικού τους , ένοχα αυτού του  εγκλήματος.
Η –πρωτοφανής στη διεθνή διπλωματική ιστορία- τουρκική εγκύκλιος καταλαμβάνει τιμητική πρώτη θέση στα σημερινά δελτία του διεθνούς ρωσικού καναλιού Ρ.Τ. (Russia Today), συνοδευόμενη από  εκρήξεις  αγανάκτησης  Ολλανδών κοινοβουλευτικών και δημοσιογράφων.
Η τουρκικής καταγωγής βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σαντέτ Καραμπουλούτ  δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το καθεστώς Ερντογάν διεκδικεί τώρα να συγκυβερνά την Ολλανδία, όπως το πέτυχε στη Γερμανία.
Ολλανδή δημοσιογράφος, σε προφανή έξαψη, κατήγγειλε  απροκάλυπτη απόπειρα εκφοβισμού, δοθέντος ότι το επιχειρούμενο φακέλωμα αφορά και βουλευτές και δημοσιογράφους και μίλησε χαρακτηριστικά για «το μακρύ χέρι της ΄Αγκυρας».
Ενώπιον του θορύβου, το τουρκικό προξενείο απέσυρε την εγκύκλιο οδηγία και ανακοίνωσε ότι δεν είχε επίσημη προέλευση αλλά ήταν «ιδιωτική πρωτοβουλία υπαλλήλου» (της ΜΙΤ;)
Σε πρόσκληση του Ρ.Τ. στον πρόξενο να σχολιάσει την σχετική ειδησεογραφία, το προξενείο δεν έδωσε απάντηση.
Στο μεταξύ στη Γερμανία η ασκηθείσα δίωξη κατά του κωμικού Γιαν Μπέμερμαν, με την κατηγορία της διακωμώδησης του Ερντογάν τείνει ν’ αποδεχθεί η χαριστική βολή –μετά το πλήγμα του μεταναστευτικού- για την ΄Ανγκελα Μέρκελ. Ο δείκτης δημοτικότητας της οποία έχει πέσει στο 33% ,σύμφωνα με δημοσκόπηση που επικαλείται το  Αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο Martin Armstrong και το δελτίο Zero Hedge. Αμφότερα αναφέρουν ότι το 66% των Γερμανών έχουν πλέον στραφεί εναντίον της.
Ως γνωστόν η Μέρκελ είχε αρχικώς απορρίψει την τουρκική αξίωση να διωχθεί ο ασεβής κωμικός, επικαλούμενη το γερμανικό Σύνταγμα που στο πέμπτο κεφάλαιο των βασικών δικαιωμάτων, κατοχυρώνει την ελευθερία του λόγου. Αλλά την  παραμονή της επίσκεψής της στην ΄Αγκυρα, η καγκελάριος  υπαναχώρησε και εκίνησε την διαδικασία δίωξης, βάσει νόμου υπερεκατό ετών, που ουδέποτε είχε χρησιμοποιηθεί.
Το γεγονός προκάλεσε εκρήξεις στη γερμανική βουλή, αρθρογραφία καταδίκης στον τύπο και τσουνάμι χλευαστικών σχολίων στο διαδίκτυο σε βάρος της «Καϊζερίν».
Κατόπιν και των νέων αναταράξεων, ανακοινώθηκε σήμερα πως ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης προχωρεί προς την κατάργηση αυτού του νομικού καταλοίπου του γερμανικού παρελθόντος, που αντιστρατεύεται το μεταπολεμικό Σύνταγμα της Γερμανίας.


7 σχόλια:

  1. Διαβάζουμε:
    Η –πρωτοφανής στη διεθνή διπλωματική ιστορία- τουρκική εγκύκλιος.....
    Παρατηρήσεις:
    Μόνο πρωτοφανής δεν είναι , απλά οι Ολλανδοί είχαν την ευαισθησία να το αναδείξουν.
    (Ως γνωστόν οι Πακιστανικές αρχές λειτουργούσαν ανάλογη σελίδα, ανακαλύφθηκε και για την Ελλάδα , περίοδος 2003-2004,οι παλαιοί της Κ……ι, γνωρίζουν για την λειτουργία της και το κάρφωμα στις πακιστανικές αρχές αγνώστου αριθμού ελλήνων και μη πολιτών)
    Όσο αφορά την Ολλανδία η χώρα έχει σοβαρή προϊστορία στο κυνήγι των τούρκων λαθρεμπόρων και μπαμπάδων της Ανατολίας που σχετίζονται με την πλατεία Μπερκάκη του Αμστελαδαμιου.
    ( οι έρευνες στην Ολλανδία για την τουρκική μαφία, έχουν δημοσιευθεί στο σχετικό βιβλίο,
    https://www.ianos.gr/i-tourkiki-mafia-0051226.html
    το οποίο δυστυχώς έχει εξαντληθεί!!)
    Τώρα Ολλανδοί και Βέλγοι δεν θεωρούνται και οι εξυπνότεροι , αφού στο γνωστό σκάνδαλο του λιμένα της Αμβέρσας, χακερς που λειτουργούσαν για λογαριασμό καρτέλ ναρκωτικών, από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και το φθινόπωρο του 2013!!!, ήλεγχαν τις κινήσεις των κοντέινερ στο λιμένα!!!
    Κοινή Βελγική και Ολλανδική επιχείρηση τελικά αποκάλυψε τo breaching!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς , πώς θα αντιδράσουμε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Η τουρκική τρομοκρατία και πάλι εν δράση,αυτή τη φορά με στόχο
    την δασκάλα του χωριού Εχίνος Δάφνη Σταυράκη η οποία με σχόλιό της τόλμησε να πει ότι "η Τουρκία κάνει το παιχνίδι της".Οι αφέντες της Θράκης όμως δεν ήταν δυνατόν να το δεχτούν αυτό.Χθες κιόλας ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ μαζί με τον κατάδικο για τραμπουκισμούς Μέτσο Ιλτέρ παρουσιάστηκαν στον διευθυντή του σχολείου για να ζητήσουν το λόγο!Σαν να μην έφτανε αυτό σήμερα σύσσωμος ο μειονοτικός τύπος με δημοσιεύματα στοχοποιεί την δασκάλα.
    Εμείς απ'την πλευρά μας δεν θα αφήσουμε την τουρκική τρομοκρατία να περάσει.Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε αυτήν την δασκάλα./
    ΘΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ...ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταραχή προκάλεσε δήλωση της Ελληνίδας δασκάλας που υπηρετεί σε μειονοτικό σχολείο.
      Ταραχή προκάλεσε μια δήλωση που έκανε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μια Ελληνίδα δασκάλα που υπηρετεί στο τουρκικό μειονοτικό δημοτικό σχολείοτ του Εχίνου-Ξάνθης.

      Σύμφωνα με ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στον μειονοτικό τύπο, δασκάλα ονόματι Daphne Stav έκανε δήλωση στο FB που στοχοποιούσε την Τουρκία, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων του Εχίνου και κινητοποίησε τον Σύλλογο Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου.
      Ο Σύλλογος Κηδεμόνων μαζί με τον βουλευτή Χουσεϊν Ζεϊμπέκ παραπονέθηκαν θέτοντας το θέμα στον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου.

      Η εν λόγω δασκάλα στην δήλωση της στο FB χρησιμοποίησε την φράση ¨Η Τουρκία κάνει το παιχνίδι της σε καθημερινή βάση. Το θέμα είναι η Ελλάδα τι κάνει ; Και επιτέλους όποιος δεν αγαπάει την Ελλάδα μπορεί να βγάλει διαβατήριο, για την υπέροχη Τουρκία που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μείνει εκεί¨.
      Στην μειονοτική κοινωνία συζητείται το αν θα μεταφερθεί ή όχι το θέμα στην ελληνική βουλή όπως και η απάντηση του υπουργού Παιδείας.
      http://www.milletgazetesi.gr/view.php?id=4597

      Διαγραφή
    2. Μαλλον η αιθεροβαμων δασκαλα δεν θα εχει διαβασει τις υποσχέσεις αλεκση στον νταβουτογλου προσφατα στην Σμυρνη ότι θα ξαναγράψουμε μαζι τα σχολικα βιβλια ώστε να μην εξαπτουμε τα παθη.
      Ελπιζω ότι ο φιλης σαν υπουργος να αποφασισει να γραψουν οι τουρκοι τα βιβλια μονοι τους εξοικονομοντας ετσι χρηματα που τοσο εχουμε αναγκη.

      Διαγραφή
  3. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ...ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!!!...ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ!!!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτρέψτε μου: γράφουμε "οι επικεφαλής" και όχι "οι επικεφαλείς"! Η λέξη "επικεφαλής" είναι επίρρημα και ,κατά συνέπεια, δεν κλίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.