7/4/16

Χάρης Γεωργιάδης, ο προκομμένος αδελφός

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου μιλούσε σαν φυσιολογικός άνθρωπος κι όμως τον κοιτούσα σαν να βλέπω εξωγήινο. Αυτοκριτικός, έντιμος, διορατικός, μαχητικός, γνώστης, με συγκεκριμένους στόχους, ρεαλιστής, πρακτικός άρα και συναισθηματικός
«Τα αδέλφια μας οι Κύπριοι». Το άκουγα από την παιδική μου ηλικία. Τι αδέλφια μωρέ; Πάει ο ένας αδελφός. Εφυγε, πάλεψε, βρήκε τον εαυτό του, είδε την αλήθεια του, πρόκοψε, κατέκτησε την αυτοεκτίμησή του, στάθηκε στα πόδια του, κέρδισε την εμπιστοσύνη των άλλων, αντικρίζει το μέλλον του με αισιοδοξία. Εμείς; Αστο! Πονάει η σύγκριση. Παρακολούθησα τη συνέντευξη του Χάρη Γεωργιάδη, υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, στον Αλέξη Παπαχελά. Θαύμασα, ζήλεψα, πόνεσα, μελαγχόλησα, θύμωσα, έφτυσα προς κάθε κατεύθυνση. Τέλος βούτηξα, ακόμα πιο βαθιά, στο προσωπικό μας αδιέξοδο.
Αχταρμάς τα συναισθήματα. Οταν έχεις παραδώσει τη μοίρα σου σε ανθρώπους με τρικυμία εν κρανίω. Οταν συμπολίτες σου, ακόμα και τώρα, αρνούνται να δουν την αλήθεια για να ψιλοβολέψουν σε συντρίμμια ένα τοσοδούλικο, εύθραυστο έτσι κι αλλιώς, προσωπικό συμφέρον.

για τη συνέχεια protagon

7 σχόλια:

  1. Όπου όλως συμπτωματικώς ο προκομένος αδελφός και η παρέα του Προέδρου είναι πανέτοιμοι να κερδίσουν τις εκλογές, μιάς και βγήκανε από τα μνημόνια, και να υπογράψουν το σχέδιο Ανάν ΙΙ για να παραδώσουν το νησί στους Τούρκους.

    Η προκοπή δεν κρύβεται, πως να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ αν δεν έβγαιναν από το μνημόνιο, που τους έβαλε ο ΣΥΡΙΖ Κύπρου, θα μπορύσαν να υπσοτηρίξουν καλύτερα την πατρίδα τους.
      ΣΥΡΙΖΟλογική Καρανίκα, Λάμπρου, Τσίπρα και Παπά...
      Φωστήρες, κάνατε κατ' εικόνα και ομοίωση και τον Dimitri...
      Φτου σας να μη σας βασκάνω...

      Διαγραφή
    2. Ο Τσίπρας σου πίεσε τον Αναστασιάδη να δεχθεί άνοιγμα κεφαλαίων για την Τουρκία,με όχημα το μεταναστευτικό και μιλάς εσύ για "αντίσταση" στο Σχέδιο Ανάν 2;
      Έχεις πλάκα τελικά.

      Διαγραφή
    3. Κατ' αρχήν η Κύπρος δεν βγήκε από κανένα μνημόνιο, οι δεσμεύσεις από τις συμβάσεις υπάρχουν κανονικά, και το Τραπεζικό σύστημα εξαρτάται απολύτως από τον ESM.

      Απλώς στήθηκε μία ωραία θεατρική παράσταση από τους παρακρατικούς της ΕΕ δια λογαριασμό φυσικά των Αμερικάνων, για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών με απώτερο στόχο στην "μόνιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού" που τώρα είναι πλέον η διχοτόμηση μέσω της διζωνικής.

      Συνεπώς αν έχετε να πείτε κάτι επί της ουσίας καλώς, ειδεμή δεν χρειάζεται η καραμέλα "για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι τέως και οι επόμενες", δηλαδή η κυβέρνηση.

      Προσοχή, αν καταλάβατε. Η κυβέρνηση, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    4. Φτου να μη ματιαστείς Dimitri
      Όσο πάει και βελτιώνεσαι, για φερέφωνο των γερμανοτσολιάδων του ΣΥΡΙΖΑ.
      Προχώρα, βελτιώνεσαι σου λέω...
      Μόνο που δεν έγραψες ποιος θα έπρεπε να είναι ο δρόμος των Κυπρίων.
      Μήπως αυτός του Τσίπρα, σκίσμιμο μνημονίου και τα τοιαύτα;
      Γράψτα λοιπόν να ξεστραβωθούνε όσοι δεν είδαν όπως εσύ το φως των Τσίπρα-Βαρουφάκη-Τσακαλώτου και βάλε...

      Διαγραφή
    5. Πώς γίνεται ο Τσίπρας που θα έσκιζε τα Μνημόνια να γονάτισε και να έφερε το χειρότερο όλων, ενώ η Κύπρος που δεν τα έσκιζε, να απαλλάχθηκε από αυτά;
      Για πες.
      Αυτό μόνο η παρα-λογική σας μπορεί να το εξηγήσει.
      Δεν απάντησες τίποτε, όμως, για την πίεση που άσκησε ο Τσίπρας στον Αναστασιάδη για το ξεπάγωμα κεφαλαίων.
      Ή τον πίεζαν αντίστοιχα κι αυτόν;
      Σε ρωτάω το τελευταίο επειδή μιλάς για "γκόμενες"...


      Διαγραφή
    6. Ρε παιδιά δεν βγήκαμε απλώς μπήκαμε και σφραγίστηκε το κελλί που λέγεται μνημόνιο. Θα βγούμε σε καμια εικοσαριά χρόνια. Τώρα απλως θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε καλά και πάντα 'τοις κοίνων ρήμασι πιθόμενοι'
      Στη Κύπρο αλλάζουε το νόημα των λέξεων και αυτοβαυκαλιζόμαστε.
      Πχ την λέξη 'Διζωνική' της δώσαμε την έννοια 'Ενωμένη' και ο πρόεδρος μας νωμίζει ότι θα πολήσει την προδοσία του σε κάφρους.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.